Blog de stiri. Rau si bun in Romania ori despre romani.

marți, 9 decembrie 2008

Bilanţul negru al şpăgarilor de la Permise Argeş


Cinci morţi, 51 de răniţi, 30 de accidente rutiere grave.

Acesta este - potrivit unor surse judiciare - „bilanţul“ sumbru al inconştienţei poliţiştilor de la Serviciul Permise Argeş, trimişi în judecată de procurorii anticorupţie, după ce, timp de aproape doi ani, au eliberat mii de permise auto contra unor şpăgi cuprinse între câteva sute şi câteva mii de euro.

„Am verificat aproximativ 3.200 de şoferi, pe care îi bănuim că şi-ar fi «cumpărat» permisele în Argeş, în perioada ianuarie 2006-iunie 2008. Dintre aceştia, 30 au comis accidente rutiere grave, în urma cărora cinci oameni au murit, 19 au fost răniţi grav, iar 32 s-au ales cu răni uşoare. Accidentele s-au produs deoarece şoferii care nu aveau experienţă au mers cu viteză excesivă, s-au angajat în depăşiri neregulamentare ori nu au acordat prioritate“, au precizat sursele citate.

La sfârşitul săptămânii trecute, cei 28 de „angajaţi“ ai „Fabricii de Permise“ din Argeş - poliţişti, instructori auto şi proprietari ai unor şcoli de şoferi - au fost trimişi de procurori în faţa instanţei. Potrivit anchetatorilor, în acest scandal ar fi implicaţi chiar magistraţi şi politicieni care ar fi intervenit pentru „a cumpăra“ permise auto.

Unul dintre „VIP“-urile audiate în calitate de martori în această cauză este primarul sectorului 4 al Capitalei, Cristian Popescu Piedone. Anul trecut, acesta şi-a stabilit temporar domiciliul în localitatea argeşeană Topoloveni, reuşind apoi să obţină, într-o zi, permisul de conducere pentru cinci categorii de vehicule.

SURSA: EVZ.ro

Piedoneee....pe cand?
de Jigodie(Vizitator), marţi, 9 decembrie 2008 - 23:27
Piedonee, Piedoneee....ai javro decenta si da-ti demisia, du-te singur la puscarie, dovedeste ca esti om.
Pai tocmai tu ma baiatule, tocmai tu o arzi cu **** vopsita???
Ma intreb...cine te-a votat soferule? Halal electorat!


Raspunde mesaj
de jenica(Vizitator), miercuri, 10 decembrie 2008 - 01:57
Oare ce se va intampla cu cei ce au obtinut permisul in acest fel?

Raspunde Bilantul negru al spagilor de la Permise Argesi.
de Ioan Marinoiu(Vizitator), miercuri, 10 decembrie 2008 - 03:07
Simplu, cei vinovati la puscarie cu ei. confiscarea tuturor permiselor eliberate de infractori si amenda de cate o mie de euro pentru acei care au primit permise de conducere . Suma obtinuta sa fie date ca despagubiri famlliior celor decedati [Citeste] si a acelor accidentat. suferinta trebuie platita dar si pitalizarea, Cu ce este vinovata societatea sa plateasca spitalizarea, eventual pensii. Cei care au obtinut Permise de conducere au fost smecheri, mai destepti, cu plie, acum sa traga consecintele. asa ar fi drept intr-un Stat de drept .

Permise
de Dan(Vizitator), miercuri, 10 decembrie 2008 - 08:26
Nici o amenda. Conform codului penal acestia sunt infractori si trebuie tratati ca atare. Nu exista nicio diferenta intre ei si cei care circula fara permis. Pentru acestia trebuie doar sa se aplice legea, daca exista "vointa" (ca sa folosesc [Citeste] un termen consacrat). Dar in afacerea asta sunt implicati oameni politici, fotbalisti cunoscuti, romi, etc si nu cred ca se va aplica legea. Ea este valabila pentru Gheorghe. Astia suntem.

Niciun comentariu: