Blog de stiri. Rau si bun in Romania ori despre romani.

marți, 9 decembrie 2008

Marko Bela se bazează pe Traian Băsescu


UDMR nu crede că va rămâne în afara guvernării, liderii Uniunii bazându-se pe o înţelegere pe care ar fi făcut-o chiar cu preşedintele Traian Băsescu, susţin surse din partid.

De altfel, Marko Bela a invocat public faptul că, în ultimele zile, a discutat intens cu şeful statului.

„Trebuie să vă spun că eu am discutat cu domnul preşedinte Traian Băsescu de mai multe ori prin telefon, am avut ocazia, zilele trecute, să-l întâlnesc şi personal, aşa cum am discutat şi cu conducerea PDL. De aceea am spus că apreciez poziţia preşedintelui şi apreciez poziţia PDL în ceea ce priveşte intenţia de a avea o colaborare“, a declarat ieri Marko, comentând condiţia pusă de PSD privind scoaterea Uniunii din calculele guvernării.

Potrivit unor surse din UDMR, discuţiile cu democrat-liberalii au fost tratate foarte serios, liderii Uniunii negociindu-şi deja o serie de funcţii. Marko ar fi insistat că nu se mulţumeşte doar cu un minister, vizat fiind cel al Dezvoltării condus de Laszlo Borbely, şi vrea cel puţin „două domenii“ în viitorul cabinet. Totodată, UDMR ar fi revendicat şi funcţiile pe care le-a deţinut în urma colaborării cu liberalii în agenţiile guvernamentale, la nivelul prefecturilor şi al serviciilor descentralizate.

Recuperarea retoricii PRM

Marko Bela a declarat ieri, la finalul şedinţei conducerii UDMR, că formaţiunea sa trebuie să fie un „partener egal“ în viitorul cabinet. „Nu dorim să guvernăm sau să fim într-o coaliţie guvernamentală de dragul puterii.

Nu dorim să guvernăm decât pe bază de parteneriat şi de reciprocitate, într-o coaliţie unde toţi participanţii sunt parteneri egali, în mod firesc“, a spus Marko.

Mai mult, el a asociat atitudinea PSD de respingere a UDMR cu moştenirea lăsată de PRM, după ce formaţiunea a ratat intrarea în noul parlament. „Nu cred că cineva ar trebui să-şi asume principiile şi retorica exprimate de PRM. Nu cred că-n acest moment, în care ne solicită solidaritatea, cineva ar trebui să sacrifice pe considerente politicianiste ceea ce am dobândit în domeniul relaţiilor interetnice“, a susţinut Marko.

El a lansat chiar şi scenariul unei posibile opoziţii cu stoparea dialogului româno-maghiar. „Nu e nicio problemă, UDMR poate să-şi reprezinte programul foarte consecvent şi în opoziţie. Noi nu vrem să fim cu orice preţ într-o coaliţie guvernamentală, dar am considerat că o continuare a dialogului interetnic ar fi spre folosul întregii societăţi“, a reiterat Marko.

SURSA: EVZ.ro

Dispai jegule...
de Jigodie(Vizitator), marţi, 9 decembrie 2008 - 23:48
ce guvernare ba...tu esti prost sau prost? Pai tipi in gura mare ca vrei Ardealu, ca vrei tinut secuiesc...ca vrei romanii afara din romania...si culmea...vrei la guvernare??? Mojicule...daca ridicai tu ciocu pe vremea lu` raposatu...imi erai halit. Crede-ma pisi...nici nu [Citeste] se zvonea de tine, ajungeai la malaxor fara drept de apel. Norocul tau si al acolitilor e ca astia ai nostri sunt prea haini dupa putere, si-ar vinde si mamele numa, numa sa atinga ciolanul. Stii care e partea proasta tinere....NU mai au nevoie de voi. Sunteti mancati iar asta ma bucura al naibii de mult!!!

Raspunde UDMR SI CORECTITUDINEA
de IOCAN(Vizitator), miercuri, 10 decembrie 2008 - 00:14
L-am vazut in aceasta seara pe Gh.Frundo vorbind despre comportamentul lor plin de onoare facand referire la faptul ca in 2006 la Congresul PPE de la Roma ,daca am inteles eu bine,au votat pentru acceptarea PD in familia PPE din [Citeste] care ei deja faceau parte. Las la o parte ca afimatia lui Frundo bacs ,in contextul in care se discuta despre acceptarea lor la guvernare semana a santaj si il intreb pe Frundo si pe fartatii lui unde sa incadreez actiunea lor de alaturare coalitiei pritocite de ILICIsi ai lui impotriva Presedintelui ales?Au simtit cumva ca fac un serviciu Romaniei prin negarea in Parlament a vointei electoratului tarii caruia si ei apartin ca minoritate?Sau eu sunt romani doar cand se vor la guvernare? Fiecare pasare pe felul in care ridica mana la vot piere!

Raspunde pofta incui !
de FLORIN G. LUPSE(Vizitator), miercuri, 10 decembrie 2008 - 01:53
mai puneti pofta in cui tovarase bela .

Raspunde Marko ai deaface cu oameni care au minciuna-n gene.
de Pepi Traila(Vizitator), miercuri, 10 decembrie 2008 - 04:32
Ai uitat ca ai deaface cu oameni de aceeasi factura morala cu care am avut si noi deaface in 1918. Ce te face sa crezi ca daca pe noi ne-au mintit si si-au calcat cuvintul pe care si l-au dat [Citeste] chiar inscris, pe tine nu o sa te minta ? Marko draga, cei care se incred in damboviteni se expun nenecesar la riscul de a fi mintiti in cel mai nerusinat hal. Marko stai in Transilvania-Banat si las-i pe mitici sa se minta intre ei, ca doar la minciuna si tertipuri orientale se pricep.

Raspunde Ce Gretos!!
de Stelian(Vizitator), miercuri, 10 decembrie 2008 - 04:36
Perechea lui Voiculescu a deschis pliscul ca sa cerseasca impacare "etnica" , dar cu malaiul gros : ministere, etc., desi nici macar nu l-a invitat nimeni, si trece si pe santaje ordinare. Il auziti, voi, maghiari? Va mai aduceti aminte ca [Citeste] Tov. Bela a fost mare activist de PCR? Daca nu, PAI SE VEDE!! Asta a si ramas! E un gretos demn de dispret la fel ca Voiculescu, etnia nu conteaza, pentru mine e irelevanta, asa mizerii de caractere , mai rar. Rusine, tov. Marko!

Niciun comentariu: