Blog de stiri. Rau si bun in Romania ori despre romani.

joi, 11 decembrie 2008

Taxa auto, ultima golanie a Guvernului


Dupa ce s-a vazut cu sacii de voturi in caruta, atatia cati au fost ei, actualul guvern a comis o ultima ticalosie, de adio.

Triplarea taxei auto, peste noapte, pentru masinile second hand este o lovitura sub centura data multor romani in prag de Sarbatori.

Atunci cand, pentru a nu renunta cu totul la acest venit bugetar consistent aflat sub tunurile Comsiei Europene, Executivul a decis sa ia bani cu atat mai multi cu cat masina e mai noua, efectele erau previzibile.

Era firesc sa ne trezim cu o explozie a inmatricularilor de masini vechi, devenite de doua ori mai tentate: si mai ieftine, si taxate mai putin. Dupa cum fireasca era si scaderea vanzarilor de masini noi.

Criza financiara, si ea previzibila pentru profesionisti, a transformat aceste efecte intr-un adevarat dezastru pentru producatorul autohton de automobile. Dacia gafaie, isi trimite oamenii in somaj tehnic iar, pe unii dintre acestia chiar ii disponibilizeaza.

Cand decizia a fost luata la Palatul Victoria, toate acestea au fost ignorate sau asumate? In primul caz vorbim de crasa incompetenta, in cel de-al doilea de iresponsabilitate si cinism.

Dupa ce Dacia a intrat in picaj, guvernul a descoperit ca ceva trebuie facut. Initial s-a vorbit despre suspendarea taxei pe o anumita perioada. Visteria e insa goala, iar bugetul, si asa deficitar, nu-si permite sa piarda o asemenea sursa grasa. Si-atunci executivul a intors din nou taxa. Masinile vechi vor fi taxate cu mult mai mult, de trei ori mai mult.

Hotararea a fost luata peste noapte, cu aplicabilitate aproape imediata lovindu-i in plin pe oamenii care-si cumparasera masini la mana a doua, pe care, incepand cu 15 decembrie, nu le mai pot inmatricula decat daca platesc noul cuantum, in multe cazuri mai mare decat chiar valoarea autoturismului.

Ultimele zile inainte de aplicarea noilor prevederi au transformat RAR intr-un loc al marilor disperari si marilor spagi. Pentru a fi luati peste rand si a mai prinde astfel prevederile vechi, oamenii au dat mita chiar si 300 de euro.

Iar culmea incompetentei a fost atinsa de Guvernul Tariceanu prin "omisiunile" cu care actul normativ a plecat spre Monitorul Oficial. Data de 15 decembrie, de la care urmau sa intre in vigoare noile prevederi legislative nu era mentionata, motiv pentru care, triplarea taxei a intrat in vigoare in momentul publicarii in Monitorul Oficial, respectiv 9 decembrie.

Zi in care, romanii care se ingramadeau la ghiseu sa-si plateasca taxa auto au fost loviti in plin de vestea data de functionari: trebuiau sa scoata de trei ori mai multi bani din buzunar pentru a-si inmatricula masinile.

Haos, proteste in strada, violente urmate de o rectificare la modificare data de urgenta de Guvern si culminand cu blocarea activitatii administratiilor financiare. Simplu: reprezentantii institutiilor statului n-au mai stiut ce trebuie sa incaseze, motiv pentru care au decis sa nu mai incaseze deloc taxa auto, pana nu vor primi precizari.

Principial e, cu siguranta, mai logica o taxa de mediu cu atat mai mare cu cat masina e mai veche si mai poluanta. Cu doua amendamente - cuantumul si momentul intrarii in vigoare.

Noile reglementari fac ca, in anumite cazuri, taxa sa fie mai costisitoare decat masina insasi, ceea ce este aberant, cu atat mai mult cu cat pe soselele din Romania circula inca multe rable care pot fi vandute si cumparate fara restrictii desi sunt cu mult mai poluante decat orice masina second hand adusa din UE.

In al doilea rand, taxa nu le poate fi impusa peste noapte unor oameni care si-au cumparat deja o masina second hand, mizand pe prevederile vechi, sigurele cunoscute in momentul achizitionarii, si pe care, din cauza aglomeratiei de la RAR, nu au apucat sa o inmatriculeze.

Vorbim de oameni cu venituri mici, unii au facut credite pentru a-si cumpara masina, si nu au de unde sa mai scoata inca o data pe -atat pentru a o si inmatricula. Sunt pagubiti cu bani pentru care au muncit din greu sau pentru care vor munci ani de zile ca sa achite ratele.

Sa nu-i uitam nici pe dealerii auto care traiau din comercializarea masinilor aduse din UE. Ei raman acum cu stocuri in care au investit capital. Pe ei cine-i despagubeste? Romania se dovedeste din nou tara in care orice afacere este oricand in pericol de faliment din cauza legislatiei care se poate schimba brusc si fundamental. Foarte incurajator, mai ales intr-o perioada de criza!

Triplarea taxei nu prea are cum sa tina, fiind doar un tun menit sa aduca niste bani pe ultimele zile ale guvernului. Comisia Europeana a calificat deja drept anticoncurentiala diferenta de taxare dintre masinile vechi si cele noi, dintre cele cumparate din tara si din strainatate.

A existat chiar o procedura de infrigement impotriva Romaniei sub presiunea careia guvernul a facut in vara smecheria cu sucirea taxei. Purtatorul de cuvant al CE a declarat deja ca revenirea la o taxa neconcurentiala nu va fi admisa.

Dar ce-i mai pasa actualului guvern? Doar nu el va raspunde la Bruxelles si nici nu va da el banii inapoi, ci viitorul executiv. Slaba consolare pentru oamenii care stau acum si se uita la masina de-abia cumparata pe care nu o pot folosi din cauza unei golanii legiferate.

Ioana Ene
SURSA: Ziare.com

Ioan din astazi, 22:13

Chicago astazi, 22:13

Pozitie rezervata
Statul traieste din taxe si impozite (fapt divers pentru analfabeti)

Dna Ene ,cum e turcul si pistolul. Daca Dv va pemiteti sa faceti un guvern care incontestabil,a facut ceva pentru amarati GOLAN, este explicabil de ce Dl Toma il face derbedeu pe un P.M. Am sa fiu foarte atent si am sa va aduc mereu aminte ,de golaniile care le va face noul guvern. Repert : Statul traieste din taxe si impozite ,iar in opinia Dv de specialist asta se chiama ,GOLANIE ? Asa de specialist o fi si nopul P.M. ? Rusine Dna Ene.
-1
-1
0

Semnaleaza comentariu nepotrivit!
astazi, 18:27

Toma. astazi, 18:27

titlu

Titlu elocvent pentru golania unui derbedeu motociclist
+30
-3
+33

Semnaleaza comentariu nepotrivit!
Kuku
raspunde:
astazi, 18:39
" Sa incendiem hambarele , sa otravim fintinile " - era strigatul domnitorilor romani la venirea turcilor.

Acelas lucru acum , doar ca fug ai nosti si vin ai nostri , iar hambarele si fintinile sint ale noastre cei care raminen pe loc.
Taxa e O TILHARIE , UN BIR !!!
SINTEM IOBAGI PE MOSIA LOR !!!
Avem dreptul de a munci , si de a ne plati taxele.
PS. Daca nu iesim in strada sa le explicam ca : Nu ne luam copturi de placere , ci pentru ca NU AVEM BANI !!!
7000 DE EURO E O SUMA MARE pentru un muncitor roman.
Sau poate ca asta e o provocare , sa iesim in strada , sa rasturnam guvernul si sa se faca iar alegeri ?
Nu stiu , nu mai pricep nimic , nu pot pricepe atita IM.BE CI.LI TATE din partea guvernantilor.
+23
-3
+26
Semnaleaza comentariu nepotrivit!
Anti-TAXE!
raspunde:
astazi, 19:42
tot vorbim si nu facem nimic

hai sa ne vedem pe 13 decembrie in fata guvernului, sa cantaricenim -"tui, sa-i uram din tot sufletul-Trazni-ar D.zeu, mai facem o revolutie , ceva, pe acolo; gasim noi ce sa facem .. Dar daca nici acum nu facem nimic , ne meritam soarta!
+17
-2
+19
Semnaleaza comentariu nepotrivit!
Antiprostime
raspunde:
astazi, 20:21
Cica romani...

Nu sunteti in stare sa iesiti in strada pentru a cere o tara mai curata fara mafioti, nu sunteti in stare sa iesiti la vot, dar iesiti impotriva unei taxe, ba din contra sa o faca de 5 ori mai mare, doar asa o sa va miste si pe voi ceva...
+16
-1
+17
Semnaleaza comentariu nepotrivit!
stapanul
raspunde:
astazi, 21:18
mucles

bey t.rogloditilor, ai inceput sa faceti gat? mucles! sariti cu banu' ca doar la asta stiti sa va'nghesuiti.
+6
0
+6
Semnaleaza comentariu nepotrivit!
tudncol, Canada
raspunde:
astazi, 20:33
Articol intirziat scris cu ura si in necunostinta de cauza.

Ioana Ene, va recomand un articol din rubrica "business" a ziarului "Globe and Mail" de luni 8 Dec. 2008, analizind industria auto. In citeva vorbe Grupul Renault sta foarte bine printre ceilalti mari, iar Dacia a adus cel mai mare profit in Grupul Renault. Ideia e ca toate sufera, dar Dacia e afectata cel mai putin. De unde info. ca Dacia "gifiie", sau "a intrat in picaj"? Fiti mai serioasa cind atingeti asemenea subiecte sensibile, sau lasati-va de meserie.
-1
-7
+6
Semnaleaza comentariu nepotrivit!
Maxim
raspunde:
astazi, 21:22
Argument??

Cam subtire argumentarea cu un comentariu dintr-un ziar de aiurea. Articolul acela a fost scris de un italian care ridica in slavi masinile microscopice Italian-style precum si masinile super-ieftine ptr proletari. Acolo era mai mult politica, si anume de a presa o data mai mult asupra publicului impotriva masinilor mari "American-style". Este dealtfel ciudata insistenta articolului respectiv (dintr-un ziar canadian) asupra masinilor Renault si Fiat ieftine, ptr. ca in Canada si US nu este nici urma de aceste marci (din fericire):-)
+1
-2
+3
Semnaleaza comentariu nepotrivit!
alin cojocaru
raspunde:
astazi, 20:36
zicea arghezi

singurul lucru ce-i lipseste poporului roman sunt nemtii !!
+10
0
+10
Semnaleaza comentariu nepotrivit!
Neutru
raspunde:
astazi, 22:10
In plus...

In plus, aia pe care i-a avut, si-au luat lumea in cap de atata "oltenisme" si "ceausim" si s-au intors in tara de origine.In schimb v-ati pricopsit cu turci, chinezi si italieni prapaditi (care nu sunt in stare de afaceri la ei,in Italia).
+1
-1
+2
Semnaleaza comentariu nepotrivit!
Cristas
raspunde:
astazi, 21:42
mai baieti, mai cocosi,

stati linistiti. guvernul tariceanu mai are 2-3 saptamani de viata. de Craciun vom avea un alt guvern. care va anula aceasta taxa, care va da marire de salariu de 50% la profesori, la funcionarii publici si la doctori. asa sa ne ajute Dumnezeu. ca doar am votat. sau nu?
+3
-1
+4
Semnaleaza comentariu nepotrivit!
Costas
raspunde:
astazi, 22:10
@Cristas - si daca nu o sa mareasca salariile ?

Cat de pervers poti sa fii !
Pai da , liberalii au acum ceva timp liber si au inceput cu strambele ....
+2
0
+2
Semnaleaza comentariu nepotrivit!
al
spune:
astazi, 18:27
peste tot e la fel

daca cumperi un bmw din uk si il aduci in irlanda taxa pt imatriculare e 10k euros,apoi ai taxa de drum,nct,asigurare,etc
-10
-14
+4

Semnaleaza comentariu nepotrivit!
EIRE
raspunde:
astazi, 18:34
Dintr-un motiv simplu

Irlandezii se iubesc cu englezii ca soarecele cu pisica, dar care este salariul mediu in Irlanda si care este in Romania ?
asa ca lasa vrajeala sau mai stii si pe acolo or fi niste asa-zisi liberali la putere al caror presedinte de partid este si seful Asociatiei Importatorilor de Automobile.
+14
-2
+16
Semnaleaza comentariu nepotrivit!
al
raspunde:
astazi, 18:53
da

pai si care e diferenta?cumpara-ti fiat cinquecento si o sa ai taxe mici.Ideea era ca toate guvernele cu slabe rezultate isi fac rost de bani crescand taxele,nu ii duce capu la nimic altceva.Iar irlanda si uk nu se urasc,am doar doar un exemplu.Tari de *** ca Romania,Irlanda,Grecia,Italia nenorocesc muritorul de rand.Exemplu,in uk inainte de sarbatori guvernul a redus tva-ul cu 2% sa incurajeze consumul,in schimb in irlanda *** au crescu tva-ul cu 0.5%,rezultatul?sute de mii de irish merg la cumparaturi in nord si sparg 500 milioane intr-o luna.Apoi in uk sa dat o pauza de 24 de luni tutor companiilor in gauri mari si persoanelor private care nu mai pot plati rata la casa la banca,pe cand in romania asa ceva?deci 24 de luni perioada de gratie fratilor si tax breaks pt cei care au probleme.La noi stanga sa unit cu dreapta si au format centrul,au crescut taxele de sufoca omul,solutia?revolutie
+13
0
+13
Semnaleaza comentariu nepotrivit!
Cardan baban
raspunde:
astazi, 19:20
@ al - cam pragmatic ..... nu tine aici asa ceva ....

Mai sunt unii chiar din USA care nu numai ca nu cracnesc la taxele din Ro , dar se bucura , ticalosii ...
Si asta doar din multa dragoste pentru Tariceanu...
Tampenie mai mare ca aici , atitudine de iobag care suporta plecat tafnele autoritatilor , dar si un cor de vatafi slugoi....
Ramai acolo...
+6
-1
+7
Semnaleaza comentariu nepotrivit!
UN CETATEAN DE RANG 2 DIN EUROPA
spune:
astazi, 18:31
CITROEN SI DACIA

Francezii de la Renault au marit capacitatea uzinei de la Pitesti la 375.000 de automobile pe an; in conditiile actuale daca vor reusi sa vinda MAXIM 100.000 de automobile sa zica merci, banii din Rusia s-a prabusit, nu mai au valoare, iar India este fieful lui Tatamotors. Citroenul, care se afla pe un teren luat cu japca de la Ministerul Educatiei, apartine lui tariceanu, scriu cu litera mica, pt. ca asa merita si sper sa intre in faliment imediat, din pacate rominii nu au mentalitatea vestica sa boicoteze in masa achizitionarea TUTUROR automobilelor Made sau cu origine din Franta si nici sa iasa in numar de citeva mii pe strada si sa devasteze orice inseamna dealer de Renault,Peugeot, Citroen, dupa modelul grecesc, asa cum poate ar merita acesti mascarici care isi freaca miinile de bucurie, evident si pe termen scurt, la fel ar merita sluga lor, onorabilul ??? tariceanu. Oricum personal nu indemn pe nimeni la acte de vandalism, dar daca as auzi ca in Romania nu s-a mai vindut nici o masina frantuzeasca as fi extrem de ferici. Revenind la sluga francezilor din Romania, adica la tariceanu am o singura intrebare, cum isi permite acest REDISTRIBUIT in parlamentul Romaniei sa isi bata joc de noi si sa ne considere cetateni de rang inferior in Uniunea Europeana. Din aceasta cauza ii doresc lui tariceanu impreuna cu PNL-ul sa aiba soarta, PNT-CD-ului a PNG-ului, PRM-ului si a lui Bratianu-Cartof. (revenire la forma initiala)
+18
-3
+21

Semnaleaza comentariu nepotrivit!
Analistul
raspunde:
astazi, 18:37
Nu puteai d-le

sa fi si matale de un rag(a) mai mare???Comentezi cf. rangului pe care-l ai.
-14
-16
+2
Semnaleaza comentariu nepotrivit!
death to dacia
raspunde:
astazi, 20:03
Dacia jos!!!! la gunoi!!!!

Am spus de mult e o "masina"de ka'kat ,cu ce nerusinare ne obliga sa ne bagam banii in jafu asta de tabla! nu le rusine sa ceara atatia bani pe cosciugul asta??Sper ca aceasta fabrica de la Pitesti sa dispara pt totdeauna,mi se face greata Dacia pe vremea lui ceausescu pe toate drumurile,dacia acum din nou!!! In '1999 am cumparat un break,caruia ii intra apa in rezervor cand il spalam,i-a cazut cotiera,l-am vandut la 6000 km!Orice masina nemteasca la mana a 2 a e mullllttt mai buna decat o dacie nou! Nu mai cumparati dacia!!Nu mai cumparati masini din rahatul de franta!
+8
-3
+11
Semnaleaza comentariu nepotrivit!
UN CETATEAN DE RANG 2 DIN EUROPA
raspunde:
astazi, 20:07
Fiecare comentam

Dupa cum ne duce mintea, dar nu am nimic impotriva pupincuristilor de manechine japcare peneliste, fiecare face ce vrea, eu am ce am cu slugoiul frantujilor, care oricum vor da oameni afara, iar disperatul asta de tariceanu are mentalitate de vataf pe mosia lui tacsu numnarul doi, ala turnator la seco, Amedeo, dar ce vrei de la un asemenea melanj, de grecoaica corcita cu un intelectual de stinga, oricum haideti sa ne uitam miine dimineata si sa ne numaram fiecare plusurile sau minusurile, ce-om avea acolo.
+7
-2
+9
Semnaleaza comentariu nepotrivit!
Io
raspunde:
astazi, 18:48
SABOTATI MASINILE FRANCEZE !

NU MAI CUMPARATI MASINI FRANCEZE !
+12
-3
+15
Semnaleaza comentariu nepotrivit!
didina
raspunde:
astazi, 19:02
ca in Grecia!

exact! chiar nu vad nici o stire despre ce se intampla in Grecia, dar asa ar trebui sa faca si romanii
+15
0
+15
Semnaleaza comentariu nepotrivit!
Boycot la PNL Tariceanu !
raspunde:
astazi, 19:24
Boycot la PNL Tariceanu !

Boycot la PNL Tariceanu !

Boycot la PNL Tariceanu !

Boycot la PNL Tariceanu !
+10
-3
+13
Semnaleaza comentariu nepotrivit!
unbucurestean
spune:
astazi, 18:34
Se mai poate trai

fara masina?
-2
-7
+5

Semnaleaza comentariu nepotrivit!
Analistul
spune:
astazi, 18:34
Nu credeam

m-dam Ene ca face parte din "samsarii" de masini vechi aduse din import.
Trageti tare in PNL ca mai au 1 saptamana de guvernare,dapa care cred ca schimbati registrul si o sa scrieti ca pe vremuri la Scanteia lui Tinu.
-10
-16
+6

Semnaleaza comentariu nepotrivit!
delta
raspunde:
astazi, 18:48
e normal sa scrie asa cum scrie

Tariceanu e golanul care a repus taxa si restul partidelor sunt golanii care nu zic nimic despre aceasta taxa pentru ca va alimenta cu bani viitorul guvern PDL-PSD .
Golania e pe toata linia d-na Ene .
Dupa votare : ei cu ei , noi cu noi .
+10
-3
+13
Semnaleaza comentariu nepotrivit!
Boycot la PNL Tariceanu !
raspunde:
astazi, 19:26
Boycot la PNL Tariceanu !

Boycot la PNL Tariceanu !

Boycot la PNL Tariceanu !

Boycot la PNL Tariceanu !
+8
-2
+10
Semnaleaza comentariu nepotrivit!
green
spune:
astazi, 18:35
taxa de poluare?

aceasta nu este o taxa de poluare. daca ar fi atunci s-ar aplica pentru toate autovehiculele din Romania, anual si in raport cu starea tehnica (verificata la 2-3 ani) a fiecarei masini in parte. In realitate este o taxa discriminatorie fara alt scop decat acela de a proteja interesele anumitor indivizi cu afaceri auto in Romania. Paradoxal, dintr-o taxa de cativa euro (in functia de emisia masinii si nu de vechime sau categorie euro) aplicata anual se pot scoate mai multi bani pentru buget (mediu) decat prin atac la bunul cetatenilor. Asa ar exista sanse ca parcul auto din romania sa intinereasca totusi (macar cu 5-7 ani); in actuala formula, numarul masinilor noi (noute) care vor inlocui pe cele vechi va fi oricum incomparabil mai mic decat schimbarea cu un second hand...deci unde este de fapt protectia mediului? ramanem cu aceleasi dacii, rabe, autobuze pt ca nu ne permitem o taxa simpla, dubla, tripla? oare acolo "sus" mai gandeste cineva pt tara si mediu?
+13
-1
+14

Semnaleaza comentariu nepotrivit!
Adrian I
raspunde:
astazi, 19:31
Discriminare...discriminare si iar....

CORECT !Aici apare discriminarea .De acord cu orice taxa daca intre masinile deja inmatriculate in UE si cele in Romania nu se face discriminare.
De acord cu taxa de mediu anual platita,de mine pentru o masina cu euro 2 1300 cm cubi de 1000 Euro pe an,daca....vecinul Gheorghe cu o dacie 1300 non euro plateste 2000Euro aceeasi taxa(nu sariti am dat doar un exemplu elocvent).
Pana atunci sarim din discriminare in discriminare,bagand bani cu nemiluita in buzunarul producatorilor si importatorilor de masini noi(APIA).Ne-au pus pielea pe bat!.
+8
0
+8
Semnaleaza comentariu nepotrivit!
Paunescu P
spune:
astazi, 18:35
taxa

d-na ene ar face bine sa faca o ancheta sau sa se documenteze cati oameni sunt in situatia de a plati aceasta taxa si cati oameni sunt disponibilizati din industria auto romaneasca. si dupa aceea sa-si dea cu parerea. de asemenea ar face bine sa faca o ancheta si in ceea ce priveste gradul de poluare de pe drumurile publice si mai ales din orase unde esti de multe ori obligat sa-ti tii respiratia. dar cred ca-i cer prea mult. ca sa-i ceri ceva cuiva trebuie sa ai cui ii cere.
-16
-18
+2

Semnaleaza comentariu nepotrivit!
green
raspunde:
astazi, 19:04
oare?

Taxa de poluare nu ar trebui sa aiba o legatura cu firma Dacia (Renault) sau cu disponibilizarile de personal dintr-o companie sau alta. In principiu o taxa de mediu este binevenita. Ea trebuie gandita in detaliu si cu bataie pe ani de zile si nu sa fie aplicata dupa cum bate vantul: discriminatoriu si fraudulos (asa cum se face acum). Nu este corect ca o parte a cetatenilor din Romania sa plateasca pentru a tine pe altii in slujba. Tot asa cum nu este normal ca o parte din cetatenii tarii sa plateasca costuri scazute la utilitati pentru anumite orase privilegiate etc. Nimeni nu poate obliga ce produse trebuiesc cumparate (aceasta facea parte din perioada de dinainte de...). Firma Dacia (Renault) sa faca bine sa vina cu produse de calitate (cum a inceput de altfel) si sa faca fata concurentei asa cum si alte firme care produc in Romania o fac. Daca produsele sunt de calitate, de ce le este teama si au nevoie de subventii si protectionism mascat?

Aprecierea pe care doriti sa o facem adica cati trebuie sa plateasca vs cati sunt disponibilizati daca (desi nu cred ca este echitabil sa intam in asa ceva) ... nu este corecta. Daca taxa ar fi normala in mod sigur situatia s-ar rasturna intr-o asemenea masura incat s-ar transforma din argument in contrargument. (revenire la forma initiala)
+9
0
+9
Semnaleaza comentariu nepotrivit!
Cristache
raspunde:
astazi, 21:38
DOMNULE VERDE,

apreciez faptul ca scrii romaneste. adica scrii gramatical. inseamna ca esti un om citit. disponibil catre orice domeniu de activitate bine platit. nedumerirea mea este cum poate un om citit, un intelectual, sa cumpere o masina sh?
-1
-1
0
Semnaleaza comentariu nepotrivit!
Lulache
raspunde:
astazi, 19:29
Am inteles ca daca se plateste taxa , se purifica aerul in jurul tau INSTANT !!!

Da !
Mai ales ca respectivul domn Paunescu P , care scrie asa convins , a platit nu una ci 10 taxe de poluare , convins de necesitate si lovit de o atitudine civica mareata .
+7
0
+7
Semnaleaza comentariu nepotrivit!
UN CETATEAN DE RANG 2 DIN EUROPA
raspunde:
astazi, 20:14
daca ati fi citit mai sus

Unde spuneam ca francezii au supradimensionat fabrica de la Colibasi-Pitesti la 375.000 de masini si acum vor vinde maxim 100.000, ati fi realizar ca datul oamenilor afara din uzinele Reanault - Dacia, se datoreaza crizei si nu masinilor second -hand, francezii astia cu grandomania lor nu au nici cea mai mica idee de marketing sau previziune economica, oricum oamenii care munceau pentru diferenta de 275.000 de masini vor fi dati afara, evident din cauza imbecilitatzzii frantujilor.
+6
0
+6
Semnaleaza comentariu nepotrivit!
green
raspunde:
astazi, 20:43
corect, dar...

Trebuie insa sa tinem cont ca este simplu problema firmei respective. O taxa de mediu nu are nici o legatura cu performantele unei firme si nici macar cu economia in general. Nu are legatura de asemenea nici cu partidul x, y, z (cred ca la ora actuala mare diferenta intre x, y, z nu este - din pacate(?!)). Nu are rost sa amestecam aceste subiecte pentru ca exista riscul sa pierdem ideea principala si vom adauga exact pe cartea celor care sustin aceasta aberatie (care nu aduce bine nici mediului, nici cetatenilor care vor sa cumpere o masina mai buna, si paradoxal nici macar firmelor de tipul dacia (renault). Legea in sine trebuie regandita in asa fel incat sa fie cu adevarat pentru mediu si pentru tara asap: a jongla in sume simple, duble, triple, formule coeficienti pur si simplu nu este suficient si va fi o solutie perpetuu de moment.
+2
0
+2
Semnaleaza comentariu nepotrivit!
mai romane mai
spune:
astazi, 18:44
ce va veni

cei care vor plati taxa netriplata (majorata) vor trebui sa posteze rudele pe la ghiseie la politie pentru ca de nu vor depune dosarul pe 14.12.2008 vor avea o surpriza neplacuta pe 15.12.2008 nu se mai primeste dosarul la inmatriculare.bingooo.....ce vei zice atunci? viv la tari ....
+6
0
+6

Semnaleaza comentariu nepotrivit!
ROMANI TREZITIVA
spune:
astazi, 18:50
citeste si dal mai departe

conform OUG.pina pe 14.12.2008 se pot inmatricula masinile asa ca la politie VA FI vai de iei saraci de ROMANI
+4
0
+4

Semnaleaza comentariu nepotrivit!
CINEVA
raspunde:
astazi, 20:32
BATAIE DE JOC LA ADRESA LEGII

TOVARASUL TARICEANU..CARE SE LAUDA CU RESPECTAREA LEGII...ESTE PRIMUL CARE O INCALCA..PRIN ORDONANTE ABERANTE....DAR,...DUPA CUM SCRIE LA LEGE..ACESTEA TREBUIE RATIFICATE DE PARLAMENT...CA SA FIE VALABILE....RESPECTAREA LEGII IN ROMANIA..ESTE O ABERATIE..SARACA TARA...NU-I MAI SATURA DUMNEZEU..CUM DE II MAI RABDA?.....
+6
0
+6
Semnaleaza comentariu nepotrivit!
dragosp
spune:
astazi, 18:56
ori ignori cu buna stiinta ori nu ai fost in romania in ultimii 2 ani

ultimii 2 ani de zile s-a tras in guvern ca, desi era impotriva regulilor UE, totusi bagase taxa pe importul de masini second hand. Au fost procese si fel de fel de mascari si la insistenta UE au scos legea respectiva, au modificat-o si au transformat-o in ceea ce a fost pina acum. Pt ca asa s-a cerut de la UE. La momentul respectiv au spus astia din Guvern ca e cea mai proasta alegere dar aia e..asta s-a vrut si de la UE si din presiunile din tara..ca vorba aia era toata media pe capul lor.
acum cand modifica legea si, din punctul meu de vedere, o fac in sfarsit normala, sa platesti taxa daca e masina veche, si nu noua (btw am platit taxa in septembrie cind mi-am luat masina noua 2500 ron taxa..aberant..pt masina noua). daca e masna de lux iar e normal sa platesti o taxa..ma rog...nu neaparat normal cat firesc..luxul tocmai aia presupune, exclusivism..deci nu pt toata lumea..deci mai mult..
so..madam autoareo..in momentul in care scrii chestii de genul asta parearea mea este ori sa te informezi mai bine ori sa iti intrebi constiinta (in caz ca esti platita sa scrii aiurea) ce mai face ea micuta.

parearea mea e ca nu e o golanie..ci este normalitate. daca e golanie guvernul ce se va instala in 10 zile poate sa o abroge...dar nu o va face pt ca vanzari de la dacia aduceau mult mai multi bani la buget decit taxele pe masinile noi.. (revenire la forma initiala)
-2
-6
+4

Semnaleaza comentariu nepotrivit!
vasile sandu
raspunde:
astazi, 19:44
Pentru DragosP

Parerea ta nu este normala iar tu esti un BOU !.
+3

Un comentariu:

Suraj spunea...

Informații frumoase aici, aș dori să vă împărtășesc toată experiența mea încercând să obțin un împrumut pentru a-mi extinde activitatea de îmbrăcăminte aici, în Malaezia. Într-adevăr a fost greu ca afacerea mea să se reducă din cauza bolii mele de scurtă durată, atunci când m-am vindecat am avut nevoie de un fond pentru a-l înființa din nou pentru a începe, așa că l-am întâlnit pe domnul Benjamin, un ofițer consultant de împrumut la Le_Meridian Funding Service. eu de proiectul meu de afaceri și i-am spus că dețin deja One și am nevoie doar de un împrumut de 200.000,00 USD mi-a dat un formular pentru a completa și am făcut și el mi-a cerut ID-ul meu valabil în câteva zile. Au făcut transferul și mi-a fost acordat împrumutul . Vreau cu adevărat să apreciez efortul de a încerca, de asemenea, să aduc acest lucru oricui caută împrumuturi de afaceri sau alte probleme financiare pentru a contacta Serviciul de finanțare Le_Meridian Pe e-mail: lfdsloans@lemeridianfds.com / lfdsloans@outlook.com El este disponibil și pe WhatsApp Contact: +1 -9893943740.