Blog de stiri. Rau si bun in Romania ori despre romani.

vineri, 12 decembrie 2008

Mielul şi categoria, la „Fabrica de permise“


Cine-şi imagina că apogeul şpăgii constă, în România, în palincă şi caltaboşi „cântărite“ în contracte cu Ministerul Agriculturii s-a înşelat. Toate „recordurile“ în materie de şpagă au fost doborâte de şeful „Fabricii de permise“ din Argeş, a cărui inconştienţă a fost măsurată până acum în cinci morţi şi peste 50 de răniţi pe şoselele României. Aşa arată rechizitoriul în baza căruia procurorii anticorupţie i-au trimis în judecată pe comisarul-şef Gheorghe Vlăsceanu, fostul şef al Serviciului Permise Argeş, şi pe cei 27 de complici ai săi, care, timp de aproape doi ani, au primit mită pentru a elibera, fără examen, peste 3.000 de permise auto.

Concret, anchetatorii susţin că Vlăsceanu nu ţinea neapărat să ofere pe tavă un permis în schimbul a 3.500 de euro, aşa cum procedau unii dintre subalternii săi, ci se mulţumea chiar cu mult mai puţin, în funcţie de necesităţi. Spre exemplu, anul acesta, în imediata apropiere a Sărbătorilor Pascale, Gheorghe Vlăsceanu a luat şpagă patru miei pentru a transforma, peste noapte, un proaspăt absolvent al şcolii de şoferi în conducător auto profesionist. „În cursul lunii aprilie 2008, inculpatul Vlăsceanu Gheorghe a primit patru miei, în valoare de 1.000 lei, de la denunţătorul Dumitru Iulian, pentru a facilita obţinerea frauduloasă a permisului de conducere, valabil pentru categoriile B, BE, C şi CE, de către numitul Roşu Nicolae“, arată procurorii.

Mai mult, şeful „Fabricii de permise“ s-a mulţumit şi cu câteva kilograme de grâu în schimbul unui permis auto pentru categoria B. „În cursul lunii mai 2008, inculpatul a primit 15 saci cu grâu, în valoare de 250 lei (...) pentru a facilita promovarea frauduloasă a examenului auto de către numitul Pârvu Florin“, adaugă anchetatorii.

Deşi a fost suspectat că s-ar fi numărat printre „clienţii“ lui Vlăsceanu, primarul sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone (care a obţinut permisul auto în Argeş pentru cinci categorii de vehicule, în aceeaşi zi), este amintit doar în treacăt în rechizitoriu, la categoria „martori“.

„Fabrica“, vândută din interior

În documentele care au ajuns acum pe masa judecătorilor din Târgu-Mureş, anchetatorii mai arată că reţeaua de poliţişti-şpăgari a fost „vândută“ chiar din interior. Astfel, Mihai Crăciun, şeful Biroului Examinări din cadrul Serviciului Permise Argeş, unul dintre oamenii-cheie ai „afacerii“, a acceptat „să se spovedească“ ofiţerilor anticorupţie încă de la începutul anchetei.

Potrivit mărturiilor acestuia, „Fabrica de permise“ şi-a deschis porţile în 2006, la iniţiativa lui Daniel Zidaru, subcomisar în cadrul Serviciului Permise. Ajutat de superiorii săi, Gheorghe Vlăsceanu şi Vasile Voinea, Zidaru a introdus la proba teoretică a examenului auto chestionare „însemnate“, care le erau „livrate“ candidaţilor ce-şi „cumpărau“ permisele. „La finalul examenului, candidaţii predau chestionarele «albe», de completarea lor ocupându-se apoi fie Zidaru, fie unii dintre colegii săi“, au explicat surse din echipa de anchetă.

„Clienţii“ reţelei erau racolaţi de instructori auto, după cum susţine şi Ion Ciripan, unul dintre patronii şcolilor de şoferi implicate în „afacere“. Acesta a recunoscut în faţa anchetatorilor că obişnuia să-i trimită lui Gheorghe Vlăsceanu prin SMS numele candidaţilor ce trebuiau favorizaţi.

CONFESIUNI

„Vlăsceanu e cel mai pervers“

Exceptându-l pe Gheorghe Vlăsceanu, care se preta să încaseze „şpăgi de-a dreptul ridicole“ în schimbul permiselor auto eliberate pe bandă rulantă unor persoane total nepregătite, în reţeaua şpăgarilor de la Permise Argeş existau şi poliţişti „cu principii“, cum este Vasile Voinea, supranumit „Voinicu“, unul dintre adjuncţii lui Vlăsceanu. Acesta se ferea să-i facă şoferi pe cei care nu ştiau nici măcar să scrie. Aşa susţin procurorii, invocând interceptă rile convorbirilor telefonice ale lui Eduard Dumitrescu, unul dintre intermediarii re- ţelei, care a acceptat să semneze un denunţ în faţa anchetatorilor. „Totodată, inculpatul Dumitrescu Eduard a făcut referiri la Vlăsceanu Gheorghe spunând: «El e cel mai pervers! Mă, e… nu e omul să vorbească clar pe faţă… băi, asta, asta…“, însă „Voinicu (Voinea Vasile) e altceva…, Voinicu e mai scump… nu te încurcă (...) şi-ţi spune: «Nu mă cert cu tine! Nu ştie să picteze, nu veni cu el, că nu te bag!»“.

SURSA: EVZ.ro

Perfers
de sandel(Vizitator), vineri, 12 decembrie 2008 - 21:44

Chiar este cel mai pervers! Inaintea examenului din 2007 ne-a tinut o cuvantare de 10 minute despre cat de grav e sa incerci sa-ti cumperi permisiul si despre lectiile pe care le da copiilor lui cu privire la corectitudine...Mai rar asa perversitate iar daca n-as fi fost acolo, n-as fi crezut.
Raspunde
sa-i beleasca pe toti...
de un roman...(Vizitator), vineri, 12 decembrie 2008 - 22:00

Nu numai cei care au emis permise pe spaga sa fie pedepsiti ci si cei care au dat spaga indiferent de natura acesteia.merita toti aceiasi soarta,oameni fara discernamant si fara cel mai elementar caracter.Se comporta ca pe mosia personala.daca un asa zis ,,sofer,, care nici macar sa scrie cu permisul luat pe spaga ar fi omorat pe cineva din familia spagarilor de la politiei intr-un accident ce maiu ziceau?Poate atunci s-ar fi trezit la realitate...oare? Nu merita nicun scuipat sa arunci pe ei...in piata primariei i-as pune si i-as biciui pana la os dupa aia as pune sare...prea blande legile pentru acesti parveniti care se cred ca le cuvine totul.Sper ca justitia sa faca dreptate si sa se acorde pedepse maxime,munca silnica,atat celor care au dat si atat celor care au luat!
Raspunde
Nu-i cu putinta
de Samson(Vizitator), vineri, 12 decembrie 2008 - 22:14

Mi sa facut pielea gaini citiind articolul...nu-i cu putinta ca un om normal sa poata face asea ceva .. Crima pentru nevinovati [copii, femei batrini ] cei aia pedeapsa pina la 15 ani .. de la 15 in sus .. Ce putem face ??? Un anunt tv sau alta modalitate de a atrage persoanele care au luat permisul cu straita... sa se prezinte fara frica ..si sa se declare nevinovati .. apoi sa se intocmeasaca o scoala sa fie pregatiti cei in cauaza .. Vor fi ceva costuri pentru aceasta modalitate dar avind in vedere ca toti circulam atit cu masini cit si fara sa participam printr-un cont nu cu miei sau cirnatiiii. PS am si eu o persoana in judetul sibiu , acum a ramas vaduva cu masina noua in curte ,,iam zis ca trebue sa mearga la scoala pentu a conduce ..raspunsul a fost am carnet dar niciodata nu am pus mina pe volan ..doar sters praf..vai doamne ....
Raspunde
TAPU ISPASHITOR
de Iedu carpatin(Vizitator), vineri, 12 decembrie 2008 - 22:37

plus sau minus treaba a fost si este identica in toata tara.
N-am vazut nici in Egipt si nici in Turcia vehicoaie conduse pe soasele ca in Romania : 60% barbarie la drumu mare.
Raspunde
E nevoie de curatenie!!!
de lady diana(Vizitator), vineri, 12 decembrie 2008 - 22:47

E nevoie de curatenie in toate serviciile publice,incepand de la curatenia fizica(a birourilor publice,in care ti-e scarba sa intri...)si pana la curatenia profesionala si morala a lucratorilor publici!!!Va fi foarte greu,daca nu chiar imposibil,pentru ca,asa cum ei "vand"serviciile publice si-au cumparat si diplomele universitare si au ocupat posturile prin...concurs...
Raspunde
Stilul de condus in Pitesti
de Dudu(Vizitator), vineri, 12 decembrie 2008 - 22:48

Se pare ca omul asta a dat carnete la toti pitestenii, conduc oamenii aia de parca sunt drogati. Pentru ei NU exista prioritatea drumului principal, tot timpul cand merg in orasul ala mic si murdar tin banda a doua pentru ca provincialii iti ies in plin in tine daca esti pe prima...
Raspunde
anulate
de unul(Vizitator), vineri, 12 decembrie 2008 - 23:00

toti care au luat permisele pe spaga si acum se dau cinstiti si colaboreaza cu dna sa aibe tot soarta de a li se anula permisele.nesimtiti trebuiau sa invete nu sa incerce se corupa.sa fie condamnati ptr favorizarea infractorlui.
Raspunde
piedone?
de DNaESCU(Vizitator), vineri, 12 decembrie 2008 - 23:38

Piedone ar trebui anchetat de DNA. E foarte grav ca nu se intampla asta.
Raspunde
Fabrica de permise
de Plutonier Cireasha(Vizitator), vineri, 12 decembrie 2008 - 23:53

Inainte de a se dezvalui tot acest scandal cu Permise de la Pitesti, va spun ca erau sute de candidati la sala zilnic. Dupa ce i-a descoperit pe baieti, si dupa ce a fost introdus sistemul electronic de testare, batea vantul, cateva "muste" mai erau pe acolo. Acum am vazut ca iar e puhoi?? Care sa fie explicatia? Pesemne ca s-au instalat mai bine "baietii" si "fabrica de permise" s-a pus din nou in miscare.
Raspunde
Jos Coruptia!!!
de Lucian(Vizitator), sâmbătă, 13 decembrie 2008 - 01:02

Sunt plecat de cativa ani de zile si de curand am dat de permis si l-am luat,consta in 30 de intrebari si 3 greseli examenul dat pe calculator si in alta limba.iar in romania se vaieta lumea ca e greu si ca nu il ia in conditile astea mizere cu fosti securisti comunisti carora le plac numai bani.Ar trebui sa se dea examenul pe calculator ca in europa si sa nu il mai ia toti analfabeti

Un comentariu:

Suraj spunea...

Informații frumoase aici, aș dori să vă împărtășesc toată experiența mea încercând să obțin un împrumut pentru a-mi extinde activitatea de îmbrăcăminte aici, în Malaezia. Într-adevăr a fost greu ca afacerea mea să se reducă din cauza bolii mele de scurtă durată, atunci când m-am vindecat am avut nevoie de un fond pentru a-l înființa din nou pentru a începe, așa că l-am întâlnit pe domnul Benjamin, un ofițer consultant de împrumut la Le_Meridian Funding Service. eu de proiectul meu de afaceri și i-am spus că dețin deja One și am nevoie doar de un împrumut de 200.000,00 USD mi-a dat un formular pentru a completa și am făcut și el mi-a cerut ID-ul meu valabil în câteva zile. Au făcut transferul și mi-a fost acordat împrumutul . Vreau cu adevărat să apreciez efortul de a încerca, de asemenea, să aduc acest lucru oricui caută împrumuturi de afaceri sau alte probleme financiare pentru a contacta Serviciul de finanțare Le_Meridian Pe e-mail: lfdsloans@lemeridianfds.com / lfdsloans@outlook.com El este disponibil și pe WhatsApp Contact: +1 -9893943740.