Blog de stiri. Rau si bun in Romania ori despre romani.

joi, 20 noiembrie 2008

Nu dai telefon cât eşti viu, rămâi fără organe mort


Colegiul Medicilor se teme că bolnavii vor fi lăsaţi să moară pentru prelevarea organelor

Familia se poate opune doar dacă potenţialul donator face parte dintr-un cult religios care interzice acest lucru


Persoanele care nu şi-au exprimat în timpul vieţii refuzul de a-şi dona organele se consideră a fi implicit de acord să le doneze după deces. Acest concept extrem de controversat este pe cale să fie aplicat în România, după ce Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a aprobat ultimele modificări la „Legea acordului prezumat”. Ideea copiază modelele portughez şi belgian, renunţându-se astfel la registrele naţionale şi la medicul de familie, unde românii puteau, în varianta iniţială a legii, să refuze donarea organelor. Cei care nu vor dori să devină automat donatori de organe post-mortem vor avea la dispoziţie un număr de telefon pentru a anunţa acest lucru. Linia telverde va fi înfiinţată în cadrul unui departament al Ministerului de Interne. Momentan nu este foarte clar cum va funcţiona viitoarea linie telefonică.

Iniţiatorii modificării spun că schimbarea legislaţiei în domeniu este necesară deoarece în România există un număr foarte mic de donatori-cadavre, din cauza „acordului informat“ aflat în vigoare în acest moment, care implică acordul familiei decedatului pentru prelevarea de organe. Deputaţii jurişti au introdus în lege o prevedere prin care familia nu se poate opune decât dacă răposatul făcea parte dintr-un cult religios care interzice acest lucru.


Directorul Agenţiei Naţionale de Transplant, dr.Victor Zota, spune că elementele referitoare la refuzul familiei de a accepta donarea de organe nu au fost trecute în lege, pentru că, astfel, aceasta ar fi devenit restrictivă. „Preferăm să le punem în normele de aplicare, unde putem să nuanţăm. Oricum, dacă cel decedat nu a sunat la telverde, familia nu se va putea opune decât dacă aduce dovezi că persoana nu accepta în nici un fel ideea de a deveni donator de organe. Dacă nu au ceva scris în acest sens, pot veni cu trei martori care să confirme. Eu pun pariu că mai mult de 10.000 de români nu vor suna la acest telverde. În Portugalia au sunat doar 7.000 de la introducerea legislaţiei”, afirmă dr.Victor Zota. Acesta mai precizează că anul acesta au fost înregistraţi 51 de donatori-cadavre, cifră record pentru România. „Cei mai mulţi sunt săraci, sunt de la ţară, şi noi le asigurăm cheltuielile de transport pentru donator. Eventual, le mai cumpărăm şi sicrie, dacă nu au bani, dar nu dăm mai mult de 100-200 de lei”, spune directorul executiv al Agenţiei Naţionale de Transplant.

Pe de altă parte, prof.dr.Vasile Astărăstoae, preşedintele Colegiului Medicilor şi al Comisiei de Bioetică din Ministerul Sănătăţii, consideră că forma legii aprobată de Comisia juridică nu este etică şi aduce atingere principiilor morale. „În loc să încercăm să forţăm obţinerea de organe, mai bine am face card de donator. Românul are un cult pentru persoana decedată, pe care nu o consideră un obiect. În plus, există pericolul ca bolnavii să fie lăsaţi să moară pentru a li se recolta organele”, afirmă prof.dr.Vasile Astărăstoae.

Deputaţii spun că legea este restrictivă

Deputatul Sergiu Andon, preşedintele Comisiei juridice, de disciplină şi imunităţi, a declarat pentru Gândul că normele de reglementare a telverde vor fi elaborate, cel mai probabil, în cadrul MIRA, pentru că instituţia gestionează toate datele care ţin de identificarea persoanelor. „Vor fi nişte instrucţiuni clare de funcţionare, iar cei care vor suna îşi vor lasa datele personale, numărul de la care sună, pentru a se putea face verificări ulterioare privind exactitatea celor declarate.

Nu cred că numărul va fi suprasolicitat, însă este o rezolvare la unele dileme care apar în cazul unui deces şi cei în cauză nu ştiu dacă persoana şi-a dat sau nu acordul pentru a-i fi prelevate organele. Este destul de restrictiv, însă autorităţile îndreptăţite vor face nişte norme de funcţionare precise. Cine nu a sunat, se presupune că este de acord cu donarea de organe, iar familia mai poate interveni doar dacă probează că respectivul a făcut parte dintr-un cult religios care interzice acest lucru”, susţine deputatul Andon.

„Va fi o tragedie.Este inuman”

Deşi legea pentru modificarea şi completarea actulul normativ nr.95/ 2006 a fost discutată şi aprobată, nu toţi membrii Comisiei o susţin. Deputata Ruxandra Jipa crede că „va fi o tragedie” dacă legea va intra în vigoare. „Nu sunt şi nu voi fi nicodată de acord cu aşa ceva. Vom fi la discreţia unor persoane care pot profita de starea în care suntem, şi ne pot lua organele deşi nu suntem într-o situaţie de moarte clinică. Cine poate verifica dacă am murit sau nu? Este inuman şi vor fi persoane care se vor preta la aşa ceva, deoarece miza este foarte mare. Viaţa trebuie să ne-o apărăm fiecare, să avem acest drept necondiţionat”, ne-a declarat Ruxandra Jipa.

După ce legea a trecut de Comisie, deputatul Daniel Buda a depus două amendamente, considerând că aceasta trebuie să aibă o „formă juridică”, altfel va genera o serie întreagă de nemulţumiri şi interpretări. „În primul rând, ar trebui ca medicul de familie să fie obligat să-şi întrebe pacienţii dacă sunt sau nu de acord cu donarea de organe. Aşa cum oamenii au primit prin poştă informarea pentru analize, aşa ar trebui să primescă şi o declaraţie, prin care să specifice exact dorinţa lor şi să o dea medicului de familie”, spune deputatul Buda.

Un alt amendament este cel privind Registrul naţional la care să aibă acces numai persoanele autorizate, astfel încât, în cazul unui accident, să se poată verifica opţiunea pacientului. Singura prevedere care „a rămas în coadă de peşte”, după părerea deputatului Daniel Buda, este cea privind intervenţia familiei în cazul în care cel aflat în moarte clinică nu şi-a declarat oficial opţiunea. „Familia trebuia să probeze printr-un înscris, o înregistrare sau orice alt material că pacientul nu a vrut să îi fie prelevate organele. Este destul de dificilă această lege, pentru că noi nu avem o anumită cultură privind donarea. Chiar dacă este vorba de salvarea unor vieţi omeneşti, trebuie să fie un echilibru, păstrându-se drepturile şi libertăţile omului”, spune Buda. Deputatul nu ştie dacă în această sesiune va mai exista o întrunire a Comisiei juridice pentru a se discuta aceste amendamente, care au toate şansele să rămână în responsabilitatea viitorilor parlamentari.

SURSA: GAndul.info

Postat de NELUTIU la 9.11.2008 21:51
ok. dar daca toti vom fi uniti, ...doar traim i romania, unul dintre medicii de garda ( aflat acum in nefiinta) a fost nevoit sa minta despre micile mele leziuni provocate de ....arme si praful de pusca! asta era in urma cu trei decenii si jumatate! poate asa a vrut d-nul, dar nu generalizam! pe atunci erau alte zvonuri, luat sangele de la copii in anvelope de automobile! ce vremuri, ...cata schimbare, dar... n-am adormit!

Postat de turmentatu la 9.11.2008 21:51
mama ce m-ati inveselit de duminica seara! pot sa-l dau pe socru-meu? oricum e zombi, habar n-are daca e viu sau mort! gata, il scot la licitatie!

Postat de Corina la 9.11.2008 21:53
o samavolnicie. bineinteles ca se incalca drepturile si libertatile omului. pentru asta merita sa ne mobilizam, sa protestam. numai ca voi, gandul, nu aveti dreptul sa va revoltati. clubul roman de presa a gasit de cuviinta sa-l premieze pe razvan vintilescu de la cotidianul, cel care a declansat si sustinut cu cerbicie aceasta campanie in favoarea introducerii acordului prezumat. si cine nu stie ca minunatul vostru ctp era seful suprem al crp?

Postat de clujeanul la 9.11.2008 21:55
pentru asta a fost revolutia. sa fie ciopartiti oameni dupa moarte. pentru ca parlamentarii votati de oameni sa pangareasca creatia lui dumnezeu dupa bunul plac? oameni buni! ni se pregateste o subminare pe fata nu numai cu legea aceasta! de ce nu mai ies oamenii in strada??

Postat de clujeanul la 9.11.2008 22:07
asta e un atentat la conditia umana! nu se poate ca parlamentarii pe care noi ii votam sa se imbrace in haina crestinismului atunci cand asteapta ceva din partea poporului. fara scrupule! pentru asta au murit romani in 89? oameni buni, ni se pregateste subminarea pe mai multe fronturi!

Postat de eu, eu la 9.11.2008 22:12
subiectul asta a mai fost in mass-media acum cateva luni. mi-am sustinut punctul de vedere, cum ca nu as vrea sa ma duc pe lumea ailalta doar ca o carcasa golita de continut fiindca eu chiar cred in cele sfinte si ma pune pe ganduri faptul ca din toate timpurile si in toate culturile mortilor li se ofera un ritual care prevede pastrarea cat mai completa a trupului, nicidecum sfartecarea. mama-mama ce injuraturi am primit, carpa de sters pe jos au facut din mine.calcam in picioare traditii, ritualuri religioase, durerea familiilor, ce conteaza, bani sa iasa!

Postat de udb la 9.11.2008 22:49
auzi, sa-ti donezi organe! ce p.ula mea de moda mai e ba si asta! futuvan gura sa va f.ut! incinerarea e cea mai buna pentru a fi siguri ca nu se profaneaza nimic, oricum nu conteaz ce se intampla cu corpul dupa moarte..dar dinadins imi dau foc ca adolf hitler , ca sa nu puna rahatii astia bolsevici si marxisti imputiti, fu.tui in gura sa-i f.ut, sa s.uga p.ula si sa nu puna mana pe nimic. parazitii astia ! chiar m-a enervat cu articolul asta! f.ututi m.ortii m.atii sa-ti f.ut ala de la cotidianul cu acordul m.atii prezumat!!!

Postat de none la 9.11.2008 23:07
chiar ! de ce unui ion ion tiriac sa poata sa-i cumpere taticul un ficat nou sau plamani noi doar pentru ca are bani ? de ce sa aiba drept la viata noua cu organele din mine sau din voi cand a tras pe nas si s-a drogat tot timpul ? doar pentru ca are bani si a fost un cretinel toata viata lui ? ei bine, asta n-o sa iasa ! ei nu sunt dumnezei, bogatanii sa traiasca aceeasi viata ca noi, muritorii.

Postat de gigi la 9.11.2008 23:49
incredibil cati idioti au postat inaintea mea

Postat de Andrei B la 9.11.2008 23:59
romania va creste prin bun simt si responsabilitate........niciodata dupa comentarile la acest articol

Postat de gigi la 10.11.2008 00:04
eu le donez la toti un anume organ, chiar si cat mai sunt viu.

Postat de Iancu Jianul la 10.11.2008 00:09
domnilor, poate oare parlamentul sau organele juridice sa hotarasca cine moare si cine traieste? o astfel de lege daca s-ar adopta v-om vedea priun spitale fantoma foarte multi oameni, de toate virstele, in moarte clinica, in asteptarea vreunui bogatas ce doreste sa-si salveze odrasla sau pe el insu-si. o astfel de lege mi se pare paranoica si nu va da nimeni dreptul sa hotariti in numele nostru. ce telefoane, ce linie telefonica? va rog sa nu faceti astfel de glume pe seama romanilor si mai ales pe seama saracilor imposibil de aparat. auzi ce mirlanie! maria sa dr. victor zota sa si gindit cu cit sa despagubeasca o eventuala ,,crima": 200 le; un cosciug si transportul. curata nesimtire la sumele care se platesc p[entru implantarea de organe. luati aminte de banii strinsi de mihaela radulescu sau andreea marin si au fost expediati la medicii beneficiari a-i acestor organe ,,comandate probabil si din romania" prin medicii criminali. atentie ,,caritasul e expert in crime comandate". daca plebimea din parlament a hotarit acest lucru cred ca-si merita soarta si denumirea de crima la scara nationala. cred ca in astfel de situatii un ceausescu ar fi facut ordine si nu ar fi sacrificat decit pe cel ce ar fi indraznit sa vina cu o astfel de propunere. ceausescu nu a fost criminal ci i sa adus acuze nefondate asa cum i sau adus si lui milosevici sau sadam. sa va fie rusine.

Postat de Corina la 10.11.2008 00:17
idiot esti tu, gigi. iti place? legea ar fi un abuz in forma propusa. cati oameni simpli din te miri ce catun vor sti sau se vor osteni sa dea telefon acolo? dar durerea familiei lor, oricat de simple, nu e aceeasi ca a oricui, cand ar vedea ca le e sfartecat mortul impotriva vointei lor? si asa, neglijenta cu care sunt tratati oamenii la morga e revoltatoare.

Postat de Corina la 10.11.2008 00:18
si cata incredere putem avea ca ne va fi respectata dorinta daca ne-o exprimam? incredere zero. e de-ajuns sa vezi ce spune astarastoaie, care e doctor si e in chiar miezul problemei: se teme ca oamenii vor fi lasati sa moara pentru prelevarea de organe! va dati seama ca are pulsul mediului din spitale si stie naravurile doctorilor.

Postat de Corina la 10.11.2008 00:22
sunt dubiosi de tot. auzi, sa nu tina cont de dorinta familiei, sa ceara dovezi si sa conditioneze lasarea mortului in pace de apartenenta lui la o secta! cretinii dracului, adica se baga ei inaintea familiei? cum isi permit?! stiti de ce fel de oameni e conceputa legea asta? de niste bovine imbuibate care nu concep moartea si ar prelungi viata cu orice pret, ori de oameni fara dumnezeu care se dau drept foarte sensibili la suferinta umana, dar in realitate sunt niste monstri, din moment ce ne refuza dreptul de a decide pentru mortii nostri, facandu-se stapani peste ei, peste noi toti. va dati seama ce abuzuri monstruoase pregateste un asemenea tupeu?

Postat de udb@corina la 10.11.2008 00:30
"neglijenta cu care sunt tratati oamenii la morga e revoltatoare."..corino..la fel de proasta ai ramas fa.... adica m.ortii?? proasta esti rau de tot..ce mai conteaza un cadavru in descompunere? problema e sa nu ia ei nimic, bolsevicii. incinerarea practicata si de stramosii nostrii e sfanta!

Postat de Corina la 10.11.2008 00:43
du-te dracului de imbecil!

Postat de udb la 10.11.2008 00:48
ha-ha-ha! ce nervoasa esti draga....ha-ha-ha-ha!

Elevii, "angajaţi" full time


Şcolarii români petrec în medie 32-36 de ore pe săptămână la şcoală, în timp ce părinţii lor stau în jur de 40 de ore pe săptămână la serviciu. Un proiect al Ministerului Sănătăţii, care prevedea reducerea numărului de cursuri, a fost plimbat de Ministerul Educaţiei, în loc să fie transformat în ordin, condamnându-i pe elevi la probleme psihice, dar şi la acte de violenţă, cauzate de surmenaj.

Elevii de 7-8 ani, care abia încep să înţeleagă ce este şcoala, stau în jur de 4 ore la şcoală şi încă vreo 2 acasă, cu teme. Colegii lor puţin mai mari, de la clasele a III-a şi a IV-a, petrec şi câte cinci ore în bănci, iar rezolvarea problemelor la matematică, limbi străine, română le ocupă încă vreo 3 ore din timpul lor liber. Copiii de gimnaziu aproape că nu mai au când să se vadă cu prietenii. Stau minimum 5 ore la şcoală, iar temele, mai grele şi mai multe, le ocupă după-amiezile şi serile. "Dacă apuc să prind o oră de somn după-amiaza este bine. Apoi îmi fac temele în vreo 4-5 ore, iar ţinând cont că sunt în clasa a VIII-a programul este şi mai aglomerat, pentru că fac pregătire suplimentară la şcoală şi la meditaţii", spune Anca, elevă în clasa a VIII-a la Şcoala nr. 45 din Capitală. Tinerii de liceu au câte 6-7 ore de curs şi 4-5 ore pentru pregătitul temelor. "Am considerat întotdeauna că reprezint părinţii tuturor copiilor şi am căutat să nu dau un exemplu personal, dar nu pot să uit că şi eu am un copil care este la liceu şi pleacă de acasă în jurul orei 11:00 şi ajunge la 20:30-21:00", spune Mihaela Gună, preşedintele Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi din Învăţământul Preuniversitar (FNAP-IP).

Deşi Ministerul Sănătăţii (MS) a prezentat în august 2008 un proiect de ordin prin care se prevedea şi reducerea numărului de ore la clasă, reprezentanţii Ministerului Educaţiei au trimis proiectul la revizuire. "Am avut nişte observaţii, există şi puncte de vedere diferite vizavi de acest proiect, iar acum, în ceea ce priveşte orarul, se respectă planul-cadru al Ministerului Educaţiei", a precizat Liliana Preoteasa, director în cadrul Ministerului Educaţiei.
În baza proiectului MS, elevii ar fi trebuit să aibă un număr maximum de ore stabilit în funcţie de vârstă. Astfel, la clasa I ar fi fost 3-4 ore pe zi, iar la clasele II-IV câte 4 ore pe zi. La clasele V-VIII era vorba de 4-5 ore pe zi, în timp ce la clasele IX-XII se discuta despre 5-6 ore pe zi.

TOTUL PENTRU NOTE
Pe de altă parte, părinţii acuză ministerele şi spun că sunt nemulţumiţi că prichindeii lor petrec acasă, pentru rezolvarea temelor, aproape la fel de mult timp ca şi la şcoală. "Personal stau câte patru ore pe zi cu fetiţa să termine temele. Ghiozdanele, ce să mai zic, cară zilnic peste 5 kilograme. Are culegeri, caiete speciale, plus penar, apă, mâncare", povesteşte Maria N, mama unei eleve de clasa a II-a.
Mihaela Gună, preşedintele FNAP-IP, explică faptul că părinţii îşi obosesc de multe ori copiii şi din cauza notelor: "Copiii şi părinţii sunt preocupaţi de mărimea notelor, absolut la toate materiile, pentru că acestea contează pentru accesul la un liceu/colegiu. Există o goană după note, pentru că la şcolile sau liceele foarte bune sistemul de notare este mult mai exigent decât la altele, dar elevii concurează pe aceleaşi locuri".
La finalul unei săptămâni sau al unui ciclu de studii, părinţii se trezesc însă că cei mici suferă de probleme de comunicare, că sunt violenţi, au dorinţa de a ieşi în evidenţă prin acte antisociale şi unii chiar nu fac faţă şi ajung să aibă multe rezultate şcolare slabe.


"Am un copil care este la liceu şi pleacă de acasă în jurul orei 11:00 şi ajunge la 20:30-21:00"
Mihaela Gună,reşedintele Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi din Învăţământul Preuniversitar


SURSA: Jurnalul.info

1. Violenti? oare , de ce? | de CATALINA | 20/11/2008 21:33:27

Sunt mama unui copil de 11 ani, clasa a v a.Are 2 zile ore de la 8 la 14, si alte 3 de la 8 la13.Vine frant Nici nu mananca bine si sar pe el sa isi faca lectiile si sa invete.Au cate 15 20 de probleme la mate, ,tema la romana , cateva ex, la limbi si la celelalte stiinte de invatat.Cum sunt prinsi cu lectia neinvatata li se da 3.Oare e pedagogic?Stim toti ca la liceu se intra pe medie Faceti ceva fratilor ca altfel viitorul tarii asteia va fi unul cu niste nevrozati , irascibili , si violenti.Copilul meu nu iese la joaca, sau cu bicicleta si nici la calculator nu sta.Nu jocurile pe calculator si nici TV-ul nu ii face violenti.Ci scoala!!Si profesorii avizi de meditatii!

CÂND SEXUL FACE ŞI VINDE MUZICA / Piţipoanca de scenă, dezgolită şi obscenă


Dacă o cauţi la exprimări "savante", fiecare prestatoare vocală arată desăvârşit: studii de muzică, preocupări exclusiv artistice, sacrificii nobile exprimate prin sintagme de genul: "Muzica e viaţa mea!" etc. În momentul în care urcă pe scenă însă, lucrurile se schimbă: din dorinţa de a ieşi în evidenţă cu tot dinadinsul, multe cântăcioase îşi lasă vocea în rezervă, dar nu pregetă să scoată în faţă argumente mult mai palpabile: decolteuri generoase, transparenţe, unduiri erotizate fără măsură şi întinderi care depăşesc foarte mult limita superioară a indecenţei. Sub povara zgâlţâielilor şi a contorsionărilor lor circăreşti, vocea (sau măcar bruma ei) s-a topit de mult, copleşită de notele înalte şi stridente ale vestimentaţiei şi gesturilor. Care ne sunt cele mai silitoare "concurente" de la cel mai important aparat la care trebuie să evolueze un artist, adică apariţia la scenă deschisă, în faţa publicului? Campionatul a început... Cea mai proaspătă achiziţie în materie de fete care se cred cântătoare, însă nu fac decât gimnastică inutilă de buze şi întinderi de membre pe scenă este trupa Sensual. Până la urmă s-a lăsat nu cu prea multe melodii, ci cu mult zgomot pentru... supărările unei blonde veritabile, Simona Sensual, neagră de furie că i s-a "împrumutat" numele.

Unde s-a pierdut muzica sferelor înalte ale plaiurilor mioritice? Probabil că prin decolteurile ori sub fustele creaturilor care populează cu sârg scenele şi ne intoxică privirile şi simţul estetic din cauza desfăşurărilor lor de paradă. Chiar şi notele vocale ale unor artiste, adesea excelente, s-au pierdut de-a lungul timpului printre notele stridente ale ţoalelor şi gesturilor afişate. Asta pentru că este verificat: în România, sexul face şi vinde muzica.

Dacă o cauţi la exprimări "savante", fiecare prestatoare vocală arată desăvârşit: studii de muzică, preocupări exclusiv artistice, sacrificii nobile exprimate prin sintagme de genul: "Muzica e viaţa mea!" etc. În momentul în care urcă pe scenă însă, lucrurile se schimbă: din dorinţa de a ieşi în evidenţă cu tot dinadinsul, multe cântăcioase îşi lasă vocea în rezervă, dar nu pregetă să scoată în faţă argumente mult mai palpabile: decolteuri generoase, transparenţe, unduiri erotizate fără măsură şi întinderi care depăşesc foarte mult limita superioară a indecenţei. Sub povara zgâlţâielilor şi a contorsionărilor lor circăreşti, vocea (sau măcar bruma ei) s-a topit de mult, copleşită de notele înalte şi stridente ale vestimentaţiei şi gesturilor. Care ne sunt cele mai silitoare "concurente" de la cel mai important aparat la care trebuie să evolueze un artist, adică apariţia la scenă deschisă, în faţa publicului? Campionatul a început...

Ce nu fac hormonii (materni) din femeie! Andreea Bănică, chiar şi gravidă sau mai ales gravidă, prestează cu sârg show-uri erotice şi nu-şi lasă nici un muşchiuleţ, nici o suprafaţă de pielicică neexpuse privirii. Şi cum volumul ei se va mări considerabil în viitorul apropiat, ne aşteptăm ca blonda să ocupe o parte din ce în ce mai mare de scenă. În detrimentul ariilor vocale, tot mai înghesuite în colţul scălâmbăielilor silitoare. Tot estrogenul o fi de vină? S-ar putea spune că abia a aşteptat Corina să se rotunjească pentru a se rostogoli cât mai erotic la spectacole. Chiar şi cu "riscul" de a-şi aduce la picioare sau, mai bine zis, sub burtă câte un admirator rătăcit, ameţit de revărsarea cărniţei generoase. Şi pentru că scena n-a putut-o cuprinde în totalitate, cântăreaţa a populat, împreună cu pruncul său nenăscut, nenumărate pagini lucitoare de revistă. Voce? Există şi voce, dar are unde să se tupileze...

APOCALIPSA DUPĂ ADAM
Probabil că încearcă să arate lumii întregi cât nonconformism încape în ea. Cu siguranţă că face şi eforturi consistente în acest sens. Însă tot ce reuşeşte Anda Adam este să puncteze, nuanţă cu nuanţă, noţiunea de "penibil". Purtătoarea de voce bunicică, însă de ţoale îndoielnice se crede, datorită alipirii de Victor Slav, în ton cu vremea şi cu vremurile. Ei bine, dacă tonul (ei) face muzica, putem aştepta liniştiţi... Apocalipsa! Vă propun să facem un exerciţiu de imaginaţie. Ce s-ar întâmpla dacă am dezgoli-o, bucată cu bucată de ţoală apretată, pe Anna Lesko din comuna "Fierbinţii de scenă", i-am îndepărta nechirurgical gesturile lascive şi am lăsa-o să defileze aşa, în vocea goală? Nu e cam greu? Ne-ar durea mintea din cauza liniştii apăsătoare care s-ar lăsa. Am pătrunde într-un întuneric mai profund decât înainte de Facerea Lumii... N-au prea mult glas, dar au pantaloni decupaţi prin părţile esenţiale. Stridentele Tridente, care mustesc de playback, nu şi-au ondulat niciodată vocea, aşa cum au făcut-o cu gesturile lascive. Nu şi-au dezgolit niciodată sufletul în faţa privitorilor, aşa cum au făcut-o cu fundul. Au ajuns cu nonconformismul până la a se săruta languros în faţa unor travestiţi, care n-au gustat însă gestul şi le-au taxat cu fluierături şi huiduieli. Până la urmă, dacă sunt atât de active atunci când se urcă pe scenă, cum să mai apuce să şi cânte?

Deşi show-urile ei conţineau în proporţie de 99% transpiraţie şi doar 1% inspiraţie (să zicem muzicală), Nicoleta Luciu s-a trezit, la un moment dat, în postura de vulpe moralistă. Plictisită probabil de atâta dat din şolduri, cântăreaţa (apropo, ştie cineva vreo melodie de-a ei?!) şi-a pus, în cadrul unui show, dansatoarele din trupă să încingă atmosfera şi să-i "inspire" pe spectatori. Toate bune şi frumoase, dar de ce a simţit, apoi, nevoia să le facă morală bărbaţilor, avertizându-i că s-ar putea să aibă probleme acasă cu nevestele lor după aşa un show? Nu-i provocaseră chiar colegele ei? Şi nu descinsese ea însăşi, de atâtea ori, în braţele lor, în încercarea disperată de a-i face să uite că mai şi cântă? Unduiri lascive, hipnotizatoare, coapse suprapuse, alipiri sexoase – tocmai le-am definit pe fetele Bordo. Muzica nu le poate intra pe sub haine, însă notele înalte ale comportamentului lor scenic zgârie ochii oricui. Silvia şi Angi îşi schimbă regulat culoarea părului, îşi modifică fiţele în funcţie de context, spectatori şi telespectatori. Ceva însă le rămâne ferm pe poziţii: năravul lor de fete care se cred talentate şi, în consecinţă, dispuse să ne asalteze fără încetare cu prestaţiile lor "de la înălţime". Poate totuşi, până la urmă, îşi vor lua o vacanţă prelungită... fără preaviz.

Nici dacă-şi dădeau masteratul în kitsch nu reuşeau o operă atât de vastă şi complexă cum e aceea adăpostită, show de show, de trupurile lor. Ornate mai ceva ca sorcovele proaspăt gătite pentru colindat, tinerele Bambi demonstrează plenar că nu mai au nevoie de nici o ţoală în plus. S-or grăbi să se îmbrace şi or avea un singur dulap (întunecat) la dispoziţie?

DE PROFUNDIS
Este atât de inimoasă, încât ne arată corazonul o dată cu lenjeria intimă. Mai precis, dintr-un imbold nestăpânit de a ne dezvălui profunzimile, într-un avânt vocal remarcabil, Loredana ne-a făcut părtaşi la celebrii ei chiloţei cu inimioare. Am oftat adânc şi am regretat faldurile colorate ale ţoalelor ei ţigăneşti, care măcar ascundeau astfel de "dotări". Păcat de vocea ei remarcabilă, nevoită mereu să se joace de-a v-aţi ascunselea printre straie şi gesturi de bâlci.

LAS-O SCURTĂ
Numai în Rai nu ne poartă tinerele din trupa Heaven prin hainele lor mult, mult mai scurte decât trupurile. Harnice, fetele încearcă să ne plimbe prin tot felul de ţinuturi ale groazei, din care vocea se întrevede asemenea unui firicel îndepărtat şi deloc salvator.


Poveşti nemuritoare... de dezbrăcat fetele
Dacă sunteţi cumva în pană de poveşti, urmăriţi-le pe cele "nemuritoare" ale Casei de discuri RBA. Ne-a înnebunit în ultimele luni cu tot felul de selecţii şi preselecţii privind semifinalistele "alegerii istorice" pentru Etnic, prilej de a promova tot felul de fătuce dotate cu picioare lungi şi bust generos, interesate, conform comunicatelor de presă, numai şi numai de muzică. Cea mai proaspătă achiziţie în materie de fete care se cred cântătoare, însă nu fac decât gimnastică inutilă de buze şi întinderi de membre pe scenă este trupa Sensual. Până la urmă s-a lăsat nu cu prea multe melodii, ci cu mult zgomot pentru... supărările unei blonde veritabile, Simona Sensual, neagră de furie că i s-a "împrumutat" numele. Ca şi când ar fi reuşit să-l transforme în renume... Plase de învăluit picioarele, fuste scurte şi mulate, decolteuri adânci ca Groapa Marianelor... Daniela Gyorfi nu face rabat de la nimic atunci când doreşte să-şi transforme trupul într-un veritabil ghiveci, mai gustos decât orice ar găti ea pentru viitorul soţ într-o bucătărie ultradotată.

SURSA: Jurnalul.ro

CÂND SEXUL FACE ŞI VINDE MUZICA / Piţipoanca de scenă, dezgolită şi obscenă


Dacă o cauţi la exprimări "savante", fiecare prestatoare vocală arată desăvârşit: studii de muzică, preocupări exclusiv artistice, sacrificii nobile exprimate prin sintagme de genul: "Muzica e viaţa mea!" etc. În momentul în care urcă pe scenă însă, lucrurile se schimbă: din dorinţa de a ieşi în evidenţă cu tot dinadinsul, multe cântăcioase îşi lasă vocea în rezervă, dar nu pregetă să scoată în faţă argumente mult mai palpabile: decolteuri generoase, transparenţe, unduiri erotizate fără măsură şi întinderi care depăşesc foarte mult limita superioară a indecenţei. Sub povara zgâlţâielilor şi a contorsionărilor lor circăreşti, vocea (sau măcar bruma ei) s-a topit de mult, copleşită de notele înalte şi stridente ale vestimentaţiei şi gesturilor. Care ne sunt cele mai silitoare "concurente" de la cel mai important aparat la care trebuie să evolueze un artist, adică apariţia la scenă deschisă, în faţa publicului? Campionatul a început... Cea mai proaspătă achiziţie în materie de fete care se cred cântătoare, însă nu fac decât gimnastică inutilă de buze şi întinderi de membre pe scenă este trupa Sensual. Până la urmă s-a lăsat nu cu prea multe melodii, ci cu mult zgomot pentru... supărările unei blonde veritabile, Simona Sensual, neagră de furie că i s-a "împrumutat" numele.

Unde s-a pierdut muzica sferelor înalte ale plaiurilor mioritice? Probabil că prin decolteurile ori sub fustele creaturilor care populează cu sârg scenele şi ne intoxică privirile şi simţul estetic din cauza desfăşurărilor lor de paradă. Chiar şi notele vocale ale unor artiste, adesea excelente, s-au pierdut de-a lungul timpului printre notele stridente ale ţoalelor şi gesturilor afişate. Asta pentru că este verificat: în România, sexul face şi vinde muzica.

Dacă o cauţi la exprimări "savante", fiecare prestatoare vocală arată desăvârşit: studii de muzică, preocupări exclusiv artistice, sacrificii nobile exprimate prin sintagme de genul: "Muzica e viaţa mea!" etc. În momentul în care urcă pe scenă însă, lucrurile se schimbă: din dorinţa de a ieşi în evidenţă cu tot dinadinsul, multe cântăcioase îşi lasă vocea în rezervă, dar nu pregetă să scoată în faţă argumente mult mai palpabile: decolteuri generoase, transparenţe, unduiri erotizate fără măsură şi întinderi care depăşesc foarte mult limita superioară a indecenţei. Sub povara zgâlţâielilor şi a contorsionărilor lor circăreşti, vocea (sau măcar bruma ei) s-a topit de mult, copleşită de notele înalte şi stridente ale vestimentaţiei şi gesturilor. Care ne sunt cele mai silitoare "concurente" de la cel mai important aparat la care trebuie să evolueze un artist, adică apariţia la scenă deschisă, în faţa publicului? Campionatul a început...

Ce nu fac hormonii (materni) din femeie! Andreea Bănică, chiar şi gravidă sau mai ales gravidă, prestează cu sârg show-uri erotice şi nu-şi lasă nici un muşchiuleţ, nici o suprafaţă de pielicică neexpuse privirii. Şi cum volumul ei se va mări considerabil în viitorul apropiat, ne aşteptăm ca blonda să ocupe o parte din ce în ce mai mare de scenă. În detrimentul ariilor vocale, tot mai înghesuite în colţul scălâmbăielilor silitoare. Tot estrogenul o fi de vină? S-ar putea spune că abia a aşteptat Corina să se rotunjească pentru a se rostogoli cât mai erotic la spectacole. Chiar şi cu "riscul" de a-şi aduce la picioare sau, mai bine zis, sub burtă câte un admirator rătăcit, ameţit de revărsarea cărniţei generoase. Şi pentru că scena n-a putut-o cuprinde în totalitate, cântăreaţa a populat, împreună cu pruncul său nenăscut, nenumărate pagini lucitoare de revistă. Voce? Există şi voce, dar are unde să se tupileze...

APOCALIPSA DUPĂ ADAM
Probabil că încearcă să arate lumii întregi cât nonconformism încape în ea. Cu siguranţă că face şi eforturi consistente în acest sens. Însă tot ce reuşeşte Anda Adam este să puncteze, nuanţă cu nuanţă, noţiunea de "penibil". Purtătoarea de voce bunicică, însă de ţoale îndoielnice se crede, datorită alipirii de Victor Slav, în ton cu vremea şi cu vremurile. Ei bine, dacă tonul (ei) face muzica, putem aştepta liniştiţi... Apocalipsa! Vă propun să facem un exerciţiu de imaginaţie. Ce s-ar întâmpla dacă am dezgoli-o, bucată cu bucată de ţoală apretată, pe Anna Lesko din comuna "Fierbinţii de scenă", i-am îndepărta nechirurgical gesturile lascive şi am lăsa-o să defileze aşa, în vocea goală? Nu e cam greu? Ne-ar durea mintea din cauza liniştii apăsătoare care s-ar lăsa. Am pătrunde într-un întuneric mai profund decât înainte de Facerea Lumii... N-au prea mult glas, dar au pantaloni decupaţi prin părţile esenţiale. Stridentele Tridente, care mustesc de playback, nu şi-au ondulat niciodată vocea, aşa cum au făcut-o cu gesturile lascive. Nu şi-au dezgolit niciodată sufletul în faţa privitorilor, aşa cum au făcut-o cu fundul. Au ajuns cu nonconformismul până la a se săruta languros în faţa unor travestiţi, care n-au gustat însă gestul şi le-au taxat cu fluierături şi huiduieli. Până la urmă, dacă sunt atât de active atunci când se urcă pe scenă, cum să mai apuce să şi cânte?

Deşi show-urile ei conţineau în proporţie de 99% transpiraţie şi doar 1% inspiraţie (să zicem muzicală), Nicoleta Luciu s-a trezit, la un moment dat, în postura de vulpe moralistă. Plictisită probabil de atâta dat din şolduri, cântăreaţa (apropo, ştie cineva vreo melodie de-a ei?!) şi-a pus, în cadrul unui show, dansatoarele din trupă să încingă atmosfera şi să-i "inspire" pe spectatori. Toate bune şi frumoase, dar de ce a simţit, apoi, nevoia să le facă morală bărbaţilor, avertizându-i că s-ar putea să aibă probleme acasă cu nevestele lor după aşa un show? Nu-i provocaseră chiar colegele ei? Şi nu descinsese ea însăşi, de atâtea ori, în braţele lor, în încercarea disperată de a-i face să uite că mai şi cântă? Unduiri lascive, hipnotizatoare, coapse suprapuse, alipiri sexoase – tocmai le-am definit pe fetele Bordo. Muzica nu le poate intra pe sub haine, însă notele înalte ale comportamentului lor scenic zgârie ochii oricui. Silvia şi Angi îşi schimbă regulat culoarea părului, îşi modifică fiţele în funcţie de context, spectatori şi telespectatori. Ceva însă le rămâne ferm pe poziţii: năravul lor de fete care se cred talentate şi, în consecinţă, dispuse să ne asalteze fără încetare cu prestaţiile lor "de la înălţime". Poate totuşi, până la urmă, îşi vor lua o vacanţă prelungită... fără preaviz.

Nici dacă-şi dădeau masteratul în kitsch nu reuşeau o operă atât de vastă şi complexă cum e aceea adăpostită, show de show, de trupurile lor. Ornate mai ceva ca sorcovele proaspăt gătite pentru colindat, tinerele Bambi demonstrează plenar că nu mai au nevoie de nici o ţoală în plus. S-or grăbi să se îmbrace şi or avea un singur dulap (întunecat) la dispoziţie?

DE PROFUNDIS
Este atât de inimoasă, încât ne arată corazonul o dată cu lenjeria intimă. Mai precis, dintr-un imbold nestăpânit de a ne dezvălui profunzimile, într-un avânt vocal remarcabil, Loredana ne-a făcut părtaşi la celebrii ei chiloţei cu inimioare. Am oftat adânc şi am regretat faldurile colorate ale ţoalelor ei ţigăneşti, care măcar ascundeau astfel de "dotări". Păcat de vocea ei remarcabilă, nevoită mereu să se joace de-a v-aţi ascunselea printre straie şi gesturi de bâlci.

LAS-O SCURTĂ
Numai în Rai nu ne poartă tinerele din trupa Heaven prin hainele lor mult, mult mai scurte decât trupurile. Harnice, fetele încearcă să ne plimbe prin tot felul de ţinuturi ale groazei, din care vocea se întrevede asemenea unui firicel îndepărtat şi deloc salvator.


Poveşti nemuritoare... de dezbrăcat fetele
Dacă sunteţi cumva în pană de poveşti, urmăriţi-le pe cele "nemuritoare" ale Casei de discuri RBA. Ne-a înnebunit în ultimele luni cu tot felul de selecţii şi preselecţii privind semifinalistele "alegerii istorice" pentru Etnic, prilej de a promova tot felul de fătuce dotate cu picioare lungi şi bust generos, interesate, conform comunicatelor de presă, numai şi numai de muzică. Cea mai proaspătă achiziţie în materie de fete care se cred cântătoare, însă nu fac decât gimnastică inutilă de buze şi întinderi de membre pe scenă este trupa Sensual. Până la urmă s-a lăsat nu cu prea multe melodii, ci cu mult zgomot pentru... supărările unei blonde veritabile, Simona Sensual, neagră de furie că i s-a "împrumutat" numele. Ca şi când ar fi reuşit să-l transforme în renume... Plase de învăluit picioarele, fuste scurte şi mulate, decolteuri adânci ca Groapa Marianelor... Daniela Gyorfi nu face rabat de la nimic atunci când doreşte să-şi transforme trupul într-un veritabil ghiveci, mai gustos decât orice ar găti ea pentru viitorul soţ într-o bucătărie ultradotată.

SURSA: Jurnalul.ro

miercuri, 19 noiembrie 2008

Mai există bun simţ în România?


Mai are “bunul simţ”, pentru români, vreun sens limpede, clar, justificabil? Sau suntem, ca într-o nuvelă de Dostoievski, “obişnuiţi, ca nişte boi, cu toate”?

Nesimţirea e în România, simultan, o realitate neclară, cu origini şi direcţii necunoscute, dar şi una firească, prin cotidianul ei transformat în banal. Te loveşti zilnic de ea, s-ar zice, ca într-un scenariu obscen care confundă libertatea cu cordialitatea de gaşcă şi sociabilitatea cu impertinenţa crasă.

Câteodată, nesimţirea are actori cu nume şi prenume: tineri care ascultă zgomotos ultimele hit-uri venite pe filiera TarafTV, precupeţe care se îmbulzesc apocaliptic în intersecţii, bătrâni care-şi justifică cu argumentul vârstei orice impenitenţă. Alteori, protagoniştii sunt invizibili. Nu şi rezidurile nesimţirii - gunoaie care şi-au ratat de puţin ţinta, hârtii aruncate pe jos, flegme care n-au mai putut fi păstrate în cavităţile pestilenţiale.

Doar 6% dintre români sunt siguri de buna lor creştere
Deşi prezentă în toate formele şi dimensiunile posibile, nesimţirea la români e mai degrabă marca unei absenţe. A unor repere. A unei structuri. A unei simţiri. În fapt, marca unei umanităţi tragice, lipsită de liantul social care s-o determine să se ridice politicos de pe un scaun atunci când situaţia o cere, care s-o împingă să zică “vă rog” sau “mulţumesc” tot atât de des pe cât zice “bă” sau "fă".

Astăzi, să ai bun simţ în România e perimat şi nejustificat. Nu e de bonton şi nici de bun augur. Într-o tranziţie pe care românii au făcut-o aşa cum au putut mai bine, adică prost, regula numărul unu a fost de fapt şi singura: fii descurcăreţ şi nu te împiedica de chestiuni marginale precum bunul simţ, onoarea, educaţia. Rezultatele le măsurăm cu precizie astăzi. Doar un român din 16 consideră că este bine crescut, iată concluzia unui studiu internaţional efectuat de către GfK Custom Research Worldwide şi publicat la începutul anului trecut.

„Mârlănia, tupeul şi gramatica precară compun reţeta succesului”
Nici la capitolul viitor nu stăm prea bine. Într-o societate care-şi construieşte valorile pe informaţiile venite pe filiera unui audiovizual cel puţin îndoielnic, aproape 60% dintre respondenţii minori ai unui studiu sociologic realizat de Metro Media Transilvania la finalul lui 2007 indicau televizorul ca fiind lucrul cel mai de preţ pe o scară a indispensabilului. Cărţile abia dacă strângeau 7% din opţiuni.

“Dând peste Marian Dârţă, Sexy Brăileanca sau Adi Minune, copilul va învăţa că mârlănia, tupeul şi gramatica precară compun reţeta succesului. Căci dacă oamenii aceia n-ar avea succes, n-ar apărea la televizor sau în Cancan”, crede scriitorul Radu Paraschivescu, contactat de evz.ro să explice noua realitate a celor „şapte ani de-acasă”.

EXPLICAŢII
“The survival of the fittest”
Comunismul ne-a trimis bunicii şi părinţii în fabrici insalubre şi i-a cazat în blocuri aliniate în cvartale slinoase, plăpând luminate. Istoria urbană a României s-a scris decenii la rând cu implanturi masive de “oameni noi” învăţaţi să construiască socialismul la comandă, cu promisiunea mereu prezentă a unui viitor indefinit.

Invăţaţi, mai ales, să zică “tovarăşe” în loc de “domnule”, să tutuiască egalitarist, să înjure vârtos printre dinţi şi să descurce iţele sistemului. “Sunt stupefiante urmele pe care le-a lăsat comunismul în oamenii care acum au 40-50 de ani. Şi care îşi învaţă copiii că politeţea e un moft, că Darwin a fost un geniu, că lumea e o junglă şi că trebuie să dansăm cu toţii pe şlagărul “The survival of the fittest””, crede Radu Paraschivescu.

Destinul prost al bunei-cuviinţe a continuat însă şi în zorii democraţiei. Postcomunismul ne-a trimis părinţii şi chiar pe noi înşine să o luăm de la capăt într-un proiect pe care nu l-am înţeles cu adevărat niciodată. Un proiect pe care mai toţi l-am crezut economic, politic, juridic. Oricum, numai uman nu.

“Ne-am îndepărtat atât de mult de respect, de consideraţia simplă, de solicitudinea elementară, încât acum ni se pare imposibil să redobândim plăcerea coabitării. Şi atunci renunţăm, fatalişti cum ne stă bine”, evaluează situaţia Radu Paraschivescu.

SURSA: EVZ.ro

*prefer sa las aceasta stire NO COMMENT

duminică, 16 noiembrie 2008

Politicienii, inconstienti in fata crizei


Curata hartie de turnesol aceasta criza care loveste Romania in plina campanie electorala! Este o ocazie sa ne lamurim fie cat sunt dispusi sa minta politicienii, fie cata economie stiu.

Asadar, ce ni se propune la vreme de mare tulburare mondiala?

PSD vrea scaderi de impozite si cresteri de salarii. Mircea Geoana strecoara chiar si o amnistie fiscala pentru cei care au acumulat averi ilicite, masura cu dedicatie pentru puscariabilii din partid care, vezi Doamne, s-ar grabi sa investeasca spre binele public banii de care au fost iertati.

PD-L pregateste scutiri de impozit pentru cei care reinvestesc si mariri de salarii pentru bugetari. Calin Popescu Tariceanu ne amageste si el cu aceleasi impozite mai mici, cu bonusuri pentru angajarea de someri, dublarea fondurilor bugetare alocate programelor de constructii de locuinte.

Sa tragem linie si sa vedem la ce ar duce aceste planuri apetisante.
Pe de-o parte, veniturile vor scadea inevitabil din cauza scaderii impozitelor, dar si a bazei de impozitare.

Firmele mari isi reduc activitatea, constructiile, pana acum adevarat motor al economiei se simt foarte prost, domeniul fiind aproape blocat. Profiturile firmelor fiind mai mici, suma varsata la buget va fi si ea, la fel, mai mica. Tot mai multi oameni vor ramane fara loc de munca sau vor fi in somaj tehnic, deci si impozitele pe veniturile lor se vor diminua. Este de asteptat sa scada si consumul, deci alta taiere de venituri la buget.

De partea cealalta, cheltuielile publice vor creste semnificativ. Salariile bugetarilor, nu-i asa, trebuie sa creasca substantial daca promisiunile sunt tinute. Protectia sociala va fi pusa la grea incercare macar de numarul mai mare de someri, inclusiv cei care vor veni de prin Spania si Italia unde nu vor mai avea de lucru.

Deci venituri mai mici, cheltuieli mai mari, adica drum sigur catre deficit. Cresterea acestuia este peste o anumita limita, de care suntem foarte aproape, atrage sanctiuni europene.

In plus, asa ceva da prost in ochii agentiilor de rating, care deja au depunctat Romania si este de asteptat sa nu inverseze prea curand trendul. Cu rating de tara mai scazut, Romania se va imprumuta mai greu si mai scump. O varianta in compensatie ar fi desigur accesarea banilor europeni, dar vi se pare ca avem aceasta capacitate?

Banca Nationala a transmis deja pe toate canalele ca nu exista alta cale de mentinere a echilibrului fara majorarea TVA. Niciun partid nu are insa onestitatea sa admita acest adevar, sustinand in schimb solutii care se bat cap in cap si incalca ABC-ul economiei.

Dar de ce sa ne miram, pana la urma? Cu doar cateva saptamani in urma si presedintele, si premierul erau convinsi ca in lumea noastra izolata si frumoasa, o tara mandra si prospera cum stim, nu va ajunge nicio criza. Vom sta la geamuri si, imbuibati, le vom scoate limba incompetentilor de americani.

Asa cum n-au anticipat criza, ma tem ca politicenii romani nu sunt in stare nici sa o combata.

Din nefericire insa, nici romanii insisi nu sunt cu mult mai realisti, cel putin deocamdata. Magazinele sunt in continuare pline de oameni, cozile la case uriase, se cumpara de toate, necesare sau mofturi.

Din nefericire, prin sufocarea creditarii, a fost diminuat in primul rand consumul de produse care nu genera deficit. Cumpararea de Loganuri (productie interna) si case este un exemplu. Se consuma insa in continuare enorm din import, un consum toxic pentru economie.

Preocuparea viitorului Guvern ar trebui sa fie securizarea veniturilor bugetare, reducerea cheltuielilor, austeritatea si stimularea consumului din productia interna, singurul care poate sufla vant in panzele productiei generatoare de locuri de munca, taxe si impozite. Iar preocuparea romanilor care inteleg ce vine catre noi ar trebui sa fie reducerea cheltuielilor si a consumului la produsele si cantitatile necesare, fara niciun fel de excese.

SURSA: Ziare.com

Angie astazi, 10:26

Problema grava este alta: am avut 10 ani de crestere economica

din care Romnaia NU S-A ALES CU NIMIC !

1999 - 2000 = cdr (pdl+pnl+pntcd)
2001 - 2004 = psd
2005 - 2006 = pdl+pnl
2007 - 2008 = psd+pnl

psd = 6 ani
pnl = 5 ani
pdl = 3 ani

PSD+PNL = 7 ani
PDL+PNL = 3 ani

Acum, cand cresterea economica se va apropia de ZERO, si banii vor fi din ce in ce mai putzini

In timp ce ei: PSD+PNL+PC+UDMR sunt mai multi si mai uniti ca niciodata

Credeti ca mai multi (7 ani) vor face din mai putzin mai mult ?

Sau credetzi ca mai putzini (3 ani) vor face din mai putzin MAI MULT ?


Angie
Si o problema NOUA care schimba complet datele de pana acum:

PSD+PNL+PC sunt Uniti din nou pentru prima oara de la revolutie, dar fata de 1990 astazi dupa 18 ani ei sunt :

*** CEI MAI MULTI
*** CEI MAI BOGATI
*** CEI MAI BINE APARATI (de parlament)

Si astfel, din nou UNITI
Vor fura IMPREUNA mai mult decat au furat fiecare in parte pana acum timp de 18 ani

O parte din solutie este deci SCHIMBAREA lor,
Pentru ca in criza economica banul de furat va fi tot mai putzin, in timp ce ei sunt MAI MULTI si MAI BOGATZI - si nu au facut vreodata in 18 ani sacrificiul de a renunta la CIOLAN pentru reforme ca PDL -


Nesimtirea
astazi, 08:48
Politicienii detin 90 la suta din avutia Romaniei

si nu stiu ce este o criza.Asa ca nu o vor simti . Opt- zece generatii din familiile lor pot trai fara sa mai munceasca,trai similar cu al nostru,fara vile,fara conturi in Paradisurile fiscale,fara,fara..
Dece i-ar interesa criza din moment ce au vandut pe nimic fabricile.Ce au ei cu oamenii ramasi pe drumuri ?Le solicita doar votul restul dumnezeu cu mila.


Traiann
Doamna Ene are dreptate !

Mai putin placut este ca face o apropiere fortata intre felul de a privi criza al lui Basescu si al lui Tariceanu.
Tariceanu nu a promis scaderi de impozite stimata d-na, ci acordarea de bous pentru a mariicolectarea de bani la buget, si neimpozitarea dividendelor REINVESTITE, pentru ada o gura de oxigen revenirii economice.


Angie
Tariceanu a promis reducerea CAS cu 10%

ceea ce e o prostie pentru ca asta ar trebui sa alimenteze bugetul asigurarilor sociale si Vosganian a spus din ianuatie 2008 ca pt. 2009 NU VOR FI BANI DE PENSII.
Sunt atat de bogati canu le pasa. Vezi averile lor. Nu ii atinge criza ca s-au aranjat. Din jumuleala la Electrica si gaz si preturile aberante din Romania ei isi primesc partea.


Clujanul
astazi, 11:15
Nătărăule.

Mare ignorant trebuie să fii să nu recunosti adevărul, chiar prea optimist scris de ziare, să nu-l poti intelege. Te dai destept acum cand ii lauzi pe politicienii (presedinte, prim-ministru, parlamentari, candidati la alegeri, etc.)inconstienti. Mare javră mai esti!


Vasi
astazi, 09:00

"Se consuma insa in continuare enorm din export, un consum toxic pentru economie."

EXPORTUL, domnisoara Ene, inseamna ceva care se suie in TIR si pleaca peste granita! Pleaca si nu se mai intoarce! Pe el se obtine valuta, deci nu e toxic pentru economie! Din el nu se mai poate consuma in tara, in tara se consuma enorm din IMPORT! Adica rosii din Liban, usturoi de la ataturci, carpe de la pekinezi si alte asemenea prostii!
Da, odata ce NU se iau nici un fel de masuri de stopare a acestor importuri inutile, inseamna ca ele aduc banutzi frumosi unoea dintre noi, si anume acelora care, singurii, CONTEAZA in calculele politicienilor!!