Blog de stiri. Rau si bun in Romania ori despre romani.

vineri, 5 decembrie 2008

Romania, pe locul 3 in lume la viteza broadband-ului


Akamai a publicat recent studiul State of the Internet (autentificare necesara). Studiul este realizat nu “din vorbe” sau documente publicate de diferite organizatii, ci chiar din statisticile de trafic ale Akamai. Pentru cine nu stie Akamai este cel mai mare CDN la nivel mondial, scrie Adrian Spinei pe Netuality.

Am avut surpriza sa vad Romania clasata in topul celor mai “rapide” tari din lume la nivel de broadband, anume pe locul 3. 43% dintre conexiunile romanilor la serverele Akamai s-au facut pe canale broadband capabile de viteze de transfer de mai mult de 5 Mbps. Suntem dupa Coreea si Japonia, iar urcarea in top a fost fulgeratoare datorita unei dublari a procentajului de broadband de mare viteza aparut in trimestrul 3 (iulie-septembrie 2008). Are cineva explicatia acestei interesante statistici? Ceva modificari facute in vara de catre un provider mare? (fara aceasta variatie ne-am fi clasat undeva imediat dupa top 10)

Este singurul top unde apare Romania in studiul Akamai. Nu suntem in top 10 nici la penetrarea broadband raportat la numarul de locuitori, dar nici la tari de origine ale atacurilor informatice de diferite tipuri (DDoS, DNS, hacking de site-uri).

Este o lovitura data perceptiei traditionale conform careia Romania este tara unde internetul merge prost si misuna de gainari cibernetici.

Sa fim oare noi consumatori normali de internet sau cei de la Akamai sunt niste incompetenti? Cum ramane cu ideea larg popularizata de confratii mei blogeri ca Romania nu va fi niciodata in vreun top in afara de clasificarile dupa o forma sau alta de furt?

SURSA: Hotnews.ro

Normal!!! (Vineri, 5 decembrie 2008, 18:32)

Doru [anonim]
Pot sa va spun ca am umblat si am stat ceva vreme prin tarile UE si va asigura ca in ce priveste internetul Romania sta foarte bine!!! Accesibilitate, tarife mici, si viteze incomparabile mai bune decat ce am vazut prin Occident!!! Si la numarul de conexiuni raportat la populatie sunt sigur ca stam mai bine in realitate decat arata rapoartele unor institute!!! Toata chestia este de imagine si manipulare, si in privinta aceasta!!! In cea mai mare masura Occidentul se bazeaza pe o imagine cosmetizata!!! Realitatea e cam...putreda!!!
raspunde trimite
+1 (1 vot)
Aşa este!... (Vineri, 5 decembrie 2008, 18:55)

Paganel [anonim] i-a raspuns lui Doru
Sunt în Belgia de peste 3 luni şi am avut până acum probleme cu internetul de câteva ori. Iar de preţuri... ce să mai vorbim?... România stă mult mai bine!... Ne putem şi noi lăuda, real, cu ceva bun!
raspunde trimite
0 (0 voturi)
asa este (Vineri, 5 decembrie 2008, 19:11)

luc [anonim]
Am fost si eu destul de suprins de faptul ca vest-europenii nu sunt ahtiati dupa internet.
De exemplu, gasesti greu magazine online, multe au paginile neactualizate de ani buni, si oricum nu poti sa cumperi cu plata online, ci tot prin telefon si cu plata ramburs.
raspunde trimite
0 (0 voturi)
Si canadezii stau prost (Vineri, 5 decembrie 2008, 20:04)

Capsunaru [anonim]
adica una peste alta cam la fel ca acu 10 ani. Viteza nu a crescut decit cu cca 1-2 megs si asta doar la unii furnizori, pretul a ramas acelas cca $35 pt o conexiune de 1.5 megs
- nu s-a auzit de fibra optica
- nu s-au facut investii sau upgrades
- au inceput sa schimbe clasele de IP din IP-uri valide in internet in IP-uri nerutabile cu neajunsurile de rigoare

Am prieteni care au 30 megs in bucuresti cu unlimited traffic. Aici nici nici nu au auzit de asa viteze decit ISP-urile iar tarfic max cca 60Giga. Daca stai pe utube se termina repede...
raspunde trimite
0 (0 voturi)
Posibila explicatie (Vineri, 5 decembrie 2008, 20:06)

Alex D [utilizator]
Romtelecom cu oferta de 20Mbps a fost lansat chiar la inceputul verii.
raspunde trimite
0 (0 voturi)
clicklnet (Vineri, 5 decembrie 2008, 21:13)

dl K [anonim] i-a raspuns lui Alex D
Corect.
Ckicknet este un serviciu ADSL foarte bun. Sunt abonat de 24 luni luni si la fiecare 6 luni au dublat banda. In plus nu am avut nici o cadere majora, de fapt chiar nici una. Asta in provincie. In Bucuresti, am auzit de la colegi ca nu-i chiar asa, insa una peste alta nu am de ce sa ma plang.

Din vara, toti care aveau banda de 3 mega au trecut pe 6 mega(12.5 EUR/luna). De aici poate veni o explicatie a statisticii respective. Nu cred ca numarul celor care au trecut la 20 mega este foarte mare, dat fiind pretul(39 EUR/luna). Acuma pare mai ieftin ptr ca te abonezi pe un an si ai 6 luni gratis, deci tariful se poate injumatati.
raspunde trimite
0 (0 voturi)
Romania pe locul 3 la broadband (Vineri, 5 decembrie 2008, 21:08)

Nevazut Necunoscut [anonim]
Ca unii bloggeri vor fi surprinsi de aceasta stire e o consecinta a libertatii de exprimare. Ca Romania e pe un asemenea loc fruntas e o consecinta a societatii socialiste multilateral dezvoltate, care a umplut tara de blocuri foarte usor de cablat, iar internetul engros e foarte ieftin acum. In 2007 la Frankfurt/Main "in fata usii" la Deutsche Telekom un acces STM1 - 155MBps - costa 250 Euro lunar. Cind scriu aceste rinduri, conexiunea mea wireless la o retea de cartier in Bucuresti este de 8 mega. La mai mare!

Ce nu stiai despre sex si chiar merita sa afli


Chiar daca credeai ca stii totul despre sex, Yvonne K. Fulbright, experta in domeniu de la FoxNews, te poate ajuta sa-ti imbogatesti cunostintele in acest sens, venind cu picanterii care-ti pot raspunde la o parte dintre intrebarile pe care nu ai avut curajul sa le pui pana acum.

Controlul, arma barbatilor

Potrivit lui Shere Hite, expert in materie de sex, majoritatea barbatilor nu se casatoresc cu femeile de care sunt indragostiti pana peste urechi si cu care traiesc pasiuni inaltatoare. Ei prefera sa mentina controlul situatiei, sa-si tina sentimentele in frau, si sa-si aleaga viitoarea sotie in mod rational. Sunt si foarte mandri de reusita lor.

Arde calorii facand sex!

Junk food nu e cea mai potrivita mancare pentru tine. Bucatele grase limiteaza productia de testosteron, facand ca dorinta ta sexuala sa se limiteze. Nu poti sa rezisti unui sandvis gustos? Gandeste-te bine. Trei partide sex pe saptamana, timp de un an, abia ard caloriile rezultate de la trei Big Macuri.

Cenusareasa si Fat-Frumosul de la miezul noptii

Studiile care au avut ca subiecti indivizii singuri, indiferent de sex, care frecventeaza barurile, au scos la iveala faptul ca, pe masura ce ora inchiderii se apropie, persoanele de sex opus inca disponibile devin din ce in ce mai atragatoare. Adevarul e ca orice e mai bine decat sa te intorci singur in asternuturi!

Vinul care te cucereste

Atat barbatii cat si femeile se "incing" doar mirosind un vin, spune autorul cartii "Fork me, Spoon me". Aromele vinului sunt o replica a feromonilor umani. In timp ce Rieslingul sec, sampania si cateva soiuri de Chardonnay imita perfect feromonii feminini, Cabernet Sauvignon, Pinot si Bordeaux sunt o replica a feromonilor masculini.

Prea aproape nu e un avantaj

Studiile realizate in Israel arata ca micutii de sexe diferite, care traiesc in imediata vecinatate sau impreuna, de la 3 la 6 ani, au foarte putine sanse de a se indragosti ulterior.

E prea obosit?

Intelege-l. Are tot dreptul sa fie. Gandeste-te ca trupul barbatului produce cateva milioane de spermatozoizi zilnic.

Dependent de sex

Sexul este cel mai puternic stimulent natural. Endorfinele eliberate in timpul sexului dau nastere euforiei. Aceasta poate avea aceleasi efecte ca si heroina asupra organismului.

Ce cred ei si cum se intampla, in realitate

Cand barbatii isi imagineaza o femeie care se autosatisface, scena implica si penetrarea. In realitate, doar 2% dintre femei folosesc penetrarea in propria intimitate, atunci cand se autostimuleaza.

In loc de prezervativ

Hulitele prezervative aveau forme de neimaginat in alte epoci. In 1850 i.Ch. , femeile se foloseau de fecalele crocodililor, pe care le amestecau cu miere si le introduceau in vagin. Se credea, si e cam greu de verificat, ca le ajuta sa nu ramana insarcinate.

Divort? Intreb-o pe ea!

Cand mariajul unei femei este in pericol, aceasta este mai inclinata decat partenerul ei de viata sa apeleze la un consilier marital. Totusi, tot ea este mai dispusa sa initieze procedurile pentru divort. In 75% dintre cazuri, femeile sunt cele care cer divortul.

Cum se mai inselau...

Cat despre autostimulare, in cazul barbatilor, mult timp s-a crezut ca doar cei slabi, imaturi din punct de vedere emotional, se masturbeaza. Se vehicula ideea ca barbatul are un numar limitat de spermatozoizi detinati procrearii, de-a lungul vietii, care nu trebuie "irositi" decat in doi. Se credea chiar ca masturbarea este calea sigura spre idiotenie si dementa.

Scortisoara trezeste simturile barbatilor

Anumite mirosuri trezesc impulsurile sexuale, spun studiile. Oricat ar parea de ciudat, barbatii se gandesc la sex cand simt miros de pizza cu branza, vita sau portocala. Studiile au aratat ca fluxul sanguin din organele sexuale creste si in cazul unei combinatii de dovleac si lavanda, gogosi proaspete si scortisoara proaspat culeasa.

Castravetele, pe al femeilor

Femeile reactioneaza prompt la mirosul de placinta de dovleac, lavanda, castravete si pudra de bebelusi.

Sexul platit = Nefericire

Un studiu din 2004 a scos la iveala faptul ca persoanele care platesc pentru a avea parte de activitate la orizontala sunt mai putin fericite decat acelea care nu baga mana in buzunar cand vine vorba de sex.

SURSA: Ziare.com


CETATEANUL astazi, 13:31

ROMAN astazi, 13:31

Pozitie rezervata
Draga IARINA...

De acord cu ce zici, tb. sa fii ***, ca barbat normal, sa platesti o femeie, in loc sa investesti in dezvoltarea personala pana devii atat de interesant pt. femei , incat sa stai doar sa alegi de la coada. Dar oricat am incercat sa inteleg ultimul paragraf, tot nu ma dumiresc:"Sexul platit = Nefericire
Un studiu din 2004 a scos la iveala faptul ca persoanele care platesc pentru a avea parte de activitate la orizontala sunt mai putin fericite decat acelea care baga mana in buzunar cand vine vorba de sex." Imi explici, pls. Cu drag, CR.
+4
0
+4

Semnaleaza comentariu nepotrivit!
never mind
spune:
astazi, 13:28
mdea....

......ultima fraza poti sa ti-o bagi in fund.
+2
-1
+3

Semnaleaza comentariu nepotrivit!
..I.
raspunde:
astazi, 15:34
..i.

asta e ceva nou pentru tine =)) Acum ai inceput si pe bani ? Nu-ti mai ajung prazile moca de pe site-urile amoroase =))
0
-1
+1
Semnaleaza comentariu nepotrivit!
muratul
spune:
astazi, 15:02
Castravetele

Cred si eu ca reactioneaza imediat la castravete, doar forma lui da idei.....

joi, 4 decembrie 2008

Topul aberatiilor pe bani publici


Desi Romania este o tara saraca, institutiile statului toaca averea contribuabililor pe lucruri scumpe si inutile

» Tancuri vechi pe post de utilaje forestiere, WC-uri scumpe, dar nefunctionale, sau proiecte care au inghitit bani, dar nu au produs nimic. Acestea sunt doar cateva exemple de afaceri facute cu banii statului in ultimii ani.

» Multe dintre achizitii s-au lasat cu dosare penale, dar cei mai multi dintre vinovati nu au platit nici un leu in contul pagubei produse bugetului public.

Romania este tara in care nu se construiesc autostrazi din cauza lipsei banilor, dar institutiile statului arunca miliarde pe bunuri si servicii inutile sau exagerat de scumpe. Dupa primele scandaluri de la inceputul anilor ’90, sirul achizitiilor care au sfidat legea si bunul-simt nu s-a oprit nici in ziua de astazi. Multi functionari din Guvern, Parlament, primarii sau alte institutii publice au folosit banii statului pentru a imbogati firmele prietenilor sau ale rudelor sau, pur si simplu, pentru a-si satisface capriciile. "Romania libera" face o trecere in revista a unora dintre cele mai aberante astfel de achizitii.

Tanc pentru Romsilva: 300 de mii de dolari
In noiembrie, DNA a inceput cercetarea penala a lui Dumitru Cristea, directorul Complexului Energetic Turceni, care a cumparat un tanc fara a respecta legea achizitiilor publice. Prejudiciul calculat este de opt miliarde lei vechi. In afacere este implicat Mugurel Surupaceanu, fost prefect de Gorj, care este cercetat pentru achizitionarea unui alt tanc, de data asta pentru Romsilva, regie condusa in 2003 de Ion Dumitru. Fostul director (care ulterior a fost ales si deputat PSD) a cumparat cu 300.000 de dolari un "blindat" care nu a fost folosit niciodata pe functia de utilaj, asa cum visa el. Vanzatorul, o firma fictiva din Ucraina, l-a vandut unei societati din Romania, Eufrat SRL, pentru 6.250 euro, care, la randul ei, l-a "oferit" Romsilva. Tancul Romsilva consuma 80 de litri de motorina pe ora si inca isi asteapta specialistul care sa stie cum sa-l manevreze. Pana acum, mai multe directii silvice au refuzat sa primeasca pe inventar utilajul scump si inutil.


Costum de padurar: 1.200 euro
Ion Dumitru, fostul director al Romsilva, are si alte achizitii impresionante care au adus prejudicii statului. El a reusit performanta de a face din padurari angajatii publici cu cele mai scumpe tinute. Un ac de cravata, o vesta, un costum, o cravata si o pereche de bocanci, toate acestea au fost achizitionate cu aproape 41 milioane lei vechi. In general, Ion Dumitru nu s-a zgarcit la banul public. Garda Financiara a constatat ca deputatul PSD "a investit" in trei microintreprinderi 91 miliarde lei vechi pentru produse care puteau fi cumparate de la alti furnizori cu 14 miliarde. In urma anchetelor, actuala conducere a regiei i-a cerut fostului sef sa plateasca despagubiri de trei milioane euro.

Produse contrafacute pentru Electrica: 13 milioane euro
In 2005, DNA a inceput sa cerceteze afacerile din Electrica SA si prejudiciile insumate au adunat 500 miliarde lei vechi. 44 de persoane au fost cercetate, iar 12 au ajuns de pe fotolii de conducere direct dupa gratii. Directorul general de la Electrica Bucuresti, Lucian Boghiu, directorul general de la Electrica Banat, Ioan Livius Milea, si Dan Viorel, director general la SISEE (Societatea de Intretinere, Servicii Energetice Electrice) Banat, sunt doar cativa dintre cei acuzati de abuz in serviciu, luare de mita, fals intelectual etc. In unul dintre cazuri, baietii destepti din energie au cumparat produse electrice (conductori) contrafacute Siemens de la interlopul Vasile Croitoru contra unei mite de cinci miliarde lei vechi, suma calculata din banii primiti, dar si masini de lux. Pornind pe urma produselor contrafacute, procurorii anticoruptie au ajuns in 2006 si la Hidroelectrica, unde gaura la buget a fost stabilita la doua milioane euro.

WC-uri de lux pentru scoli: 200 mii euro bucata
Miliarde de lei au fost inghitite in ultima vreme doar de WC-urile unitatilor scolare din intreaga tara, o investitie care s-a dovedit paguboasa in multe situatii. Startul pare sa fie dat de toaletele primarului Florentin Pandele (foto) de la Voluntari. Acesta a cheltuit 7,5 miliarde lei pentru doua WC-uri la scoala 1 si scoala Pipera.
"Moda" s-a extins repede in toata tara, iar numeroase scoli au inceput sa ceara fonduri pentru toalete care sa respecte normele europene. In comuna Corni din Botosani, conducerea scolii "Octav Onicescu" a primit patru miliarde lei vechi pentru a a realiza unitatea, iar jumatate din suma a alocat-o pentru un WC occidental. Toaleta nu poate fi folosita pentru ca are usile inchise cu lacate. Povestea s-a repetat in mai multe zone, iar miliarde de lei au fost risipite pe constructii nefolosite. Directorii unitatilor scolare justifica lipsa de functionalitate din cauza unei probleme tehnice sau de memorie: fie au uitat sa cuprinda in proiect si utilitatile, fie ar mai fi nevoie de bani pentru finisare. Un astfel de caz este in comuna Vorona, tot din Botosani, unde cele sase miliarde lei vechi cheltuite nu au fost suficiente pentru finalizarea investitiei.


Automobil de lux pentru rector: 72.000 euro
Pe ultima suta de metri inainte de alegerile din Senatul Universitatii de Medicina si Farmacie "Gr. T. Popa" din Iasi, fostul rector Cristian Dragomir a achizitionat o limuzina Lexus de 72.000 euro. Pe langa aceasta masina, Dragomir a mai cumparat un microbuz Volkswagen de opt locuri si o autoutilitara, reinnoindu-si in acest fel parcul de masini si cheltuind intreaga suma de 200.000 euro.



Ziar omagial pentru primarul Iasiului: 116.000 euro/an
Autoritatile iesene s-au intrecut in a se dota cu obiecte pe cat de scumpe, pe atat de inutile, ingrosand facturile din bani publici cu sute de mii de euro. Primaria Iasi tipareste lunar 100.000 de exemplare din "Curierul de Iasi", un saptamanal plin de osanale la adresa primarului Gheorghe Nichita. Publicatia este pe cat de inutila, pe atat de necunoscuta ieseanului de rand. Ziarul are opt pagini, iar suplimentul "Iasi 600" are patru pagini, alb-negru. Ziarul este distribuit gratuit prin cutiile postale, dar si prin centrele de cartier si la sediul primariei. Pentru tiparirea "Curierului de Iasi", municipalitatea are costuri de 6.200 lei/luna, adica aproape 75.000 lei/an, fara TVA. La aceste tarife se adauga si costurile de distributie, de aproximativ 350.000 lei anual. Astfel, numai pentru laudele la adresa lui Nichita, din bugetul Iasiului se cheltuiesc anual aproximativ 440.000 lei.


Aparat radiologic abandonat, la Crasna: 200 milioane lei vechi
Un aparat radiologic de tip Roentgen achizitionat acum 10 ani de catre Ministerul Sanatatii pentru Spitalul de Boli Cronice din Crasna (Covasna) nu a fost folosit de patru ani, deoarece unitatea nu are medic radiolog. Chiar daca un medic specialist ar fi dispus sa se angajeze la Crasna, punerea in functiune a aparatului ar costa foarte mult si nici nu i-ar ajuta prea mult pe localnici, acestia obisnuindu-se sa se deplaseze la Zalau pentru astfel de investigatii. in 1998, la momentul achizitionarii aparatului, s-au cheltuit 200 milioane lei vechi. La vremea aceea, spitalul avea medic radiolog.


Proiect imaginar la Galati: 5 milioane euro
In comuna galateana Matca, renumita pentru solariile cu rosii si castraveti, autoritatile au inceput prin 2003 proiectul construirii unui parc agroindustrial in care urmau sa fie ridicate depozite frigorifice pentru pastrarea legumelor, echipamente de ambalare etc. Valoarea proiectului era de 5 milioane euro. In mai 2004, proiectul a fost inspectat si de presedintele Ion Iliescu, aflat in turneu de sustinere a candidatilor PSD la alegerile locale. Banii s-au dus, dar din "parc" nu a ramas decat o platforma betonata de sase hectare, pe care, in aceste zile, legumicultorii din Matca isi vand productia de varza.


Sanatatea, furata cu milioane de euro
Zilele trecute, presedintele Casei de Asigurari de Sanatate Tulcea, Dumitru Lascu, a fost arestat pentru 29 de zile dupa ce a fost prins cu o mita de 81 milioane lei vechi si 500 de euro. spaga avea ca scop suplimentarea fondurilor pentru serviciile prestate de un medic de familie. Suma este infima insa comparativ cu "operatia" realizata de medicul serban Alexandru Bradisteanu, fost senator intre 2000 si 2004 si pana in 2007 sef de sectie la Spitalul Floreasca. Acesta a ajutat doua firme din Elvetia si Austria, Med-AG si Biomedica, sa castige licitatii pe banda rulanta pentru dotarea cu aparatura medicala a spitalelor din sistemul penitenciar si a Spitalului "Profesor Dr. Constantin Angelescu".

Contractele incheiate s-au ridicat la aproape 27 milioane euro, din care s-a constatat un prejudiciu de 9.169.606 euro. In calitate de presedinte al unei comisii de licitatii, Bradisteanu a avut acces la informatii confidentiale despre concurenta celor doua companii straine, apoi le-a furnizat celor care i-au virat intr-un cont din Insulele Virgine un comision de 500.000 dolari si 3.594.333 euro.


Infochioscuri nefolosite la Primaria Cluj: 74.000 euro
Inspectoratul scolar Cluj a achizitionat recent un autoturism Skoda Octavia, in ciuda faptului ca institutia beneficia de suficiente autoturisme necesare desfasurarii activitatii. Potrivit unor surse sindicale, masina, de peste 16.000 euro, a fost un capriciu al unuia dintre inspectorii sefi-adjuncti din ISJ, care a reusit sa obtina bani de la Ministerul Educatiei si Cercetarii. Institutia avea alte cheltuieli mai importante, cum ar fi dotarea noilor gradinite infiintate in oras, care au inceput anul cu mobilier cumparat "pe datorie". O alta investitie facuta dupa ureche este cea a Primariei Cluj-Napoca, ce si-a propus sa achizitioneze infochioscuri.

Cinci astfel de aparate au costat 2,8 miliarde lei vechi de la bugetul de stat, iar astfel clujenii ar fi avut ocazia de a accesa gratuit pagina de internet a institutiei, precum si de a obtine informatii turistice si de orientare in oras. Aparatele nu sunt folosite, iar oficialii primariei clujene se justifica prin faptul ca nu le-au receptionat inca, desi ele stau pe domeniul public de peste un an.

» Eterna Romanie, fascinanta Motorola si nasul Necolaiciuc
Printre primele achizitii scumpe cu scandal si dosare penale au fost afacerile "Motorola" si Albumul "Eterna si fascinanta Romanie". Dosarul in care Ministerul Apararii a dat comisioane de sase milioane de dolari pentru 1.000 de statii Motorola s-a pierdut intr-un sir de procese in care inculpatii n-au putut fi condamnati pentru ca fapta s-a prescris. O situatie nerezolvata a ramas si afacerea cu albumul foto scos sub egida presedintelui Ion Iliescu si a lui Viorel Hrebenciuc, care au cheltuit tot sase milioane de dolari, bani publici, pentru promovarea imaginii Romaniei.

Un alt scandal care a facut istorie si a deschis portita spre sirul achizitiilor extravagante este cel al fostului director al CFR Mihai Necolaiciuc. Intr-un singur dosar penal, acesta a fost acuzat ca a prejudiciat statul roman cu 18 milioane euro. Numai ca Necolaiciuc a fugit din tara, iar acuzatiile pentru faptele din perioada 2001-2003 au ramas hartii plimbate pe holurile instantelor de judecata.

» Mii de licitatii publice contestate si cateva amenzi date
Autoritatea Nationala pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice are rolul de a verifica legalitatea licitatiilor organizate de institutiile statului. Din 2007, atunci cand a fost infiintata si pana acum, institutia a primit 2.400 de reclamatii, a realizat sute de note de control si rapoarte privind achizitiiile din 792 de institutii, dar valoarea amenzilor nu se ridica la nivelul unei spagi serioase. Inspectorii au aplicat sanctiuni de aproape 2.400.000 RON, aproape un sfert din mita doctorului Bradisteanu, de exemplu.


Dus cu telefon pentru Simirad: 1.100 euro
Una dintre cele mai inutile achizitii din 2008 este toaleta de lux a lui Constantin Simirad. Presedintele CJ Iasi si-a comandat o instalatie performanta de hidromasaj la birou, in valoare de 40 milioane lei vechi, dar surpriza a fost imensa cand Simirad a facut receptia lucrarii. Durduliul presedinte nu incapea la dusul cu radio si telefon. "O las mostenire presedintilor mai slabuti ca mine", a fost replica nervoasa a lui Simirad. Consilierul de taina al acestuia, Neculai Ratoi (PSD), candidat pentru un fotoliu de deputat, a comandat de alegeri o biserica in satul sau natal, Sodomeni, cu numai cateva zile inainte de debutul campaniei electorale. CJ Iasi a aprobat jumatate de miliard de lei pentru lacasul de cult.

SURSA: romanialibera.ro

marți, 2 decembrie 2008

“DALMAŢIENII” CARE AU INTRAT ÎN PARLAMENT


În ciuda votului uninominal, foarte mulţi dintre politicienii aflaţi pe lista candidaţilor incompatibili cu funcţia de parlamentar au intrat direct în forul legislativ, obţinând peste 50% dintre voturile alegătorilor în colegiile în care au candidat. Lista politicienilor “pătaţi” este întocmită de asociaţiile neguvernamentale Pro Democraţia, ActiveWatch - Agenţia de Monitorizare a Presei şi Centrul Român pentru Jurnalism de Investigaţie. Într-un interviu acordat ieri pentru RRA, preşedintele Traian Băsescu se întreba de ce oare alegătorii au trimis în Parlament persoane cu probleme de imagine sau cu dosar:

“Daca intră în Parlament oameni despre care ştim lucruri rele, va trebui să ne întrebăm: Oare de ce românii, care sunt exigenţi cu clasa politică în viaţa de zi cu zi, le-au dat un nou mandat? Ştiu şi eu”, s-a întrebat el retoric.
În continuare, evz.ro vă prezintă lista candidaţilor “pătaţi” care au intrat direct în Parlament.

ARAD

Gheorghe Albu (PNL) Camera Deputaţilor. A fost directorul societății Astra Vagoane în perioada privatizării acesteia; a fost cercetat penal și trimis în judecată pentru încheierea în fals a unor contracte de vânzare-cumpărare aunor spații comerciale din Arad; acuzat de abuz în serviciu și fals cu privire la vânzarea fără licitație, cu acte false, a trei apartamente.

BACĂU

Viorel Hrebenciuc (PSD-PC) Camera Deputaţilor. Cînd Hrebenciuc era demnitar guvernamental, a fost consacrat termenul de „suveică”, definind mai multe firme cu acelaşi profil care lucrau pentru acelaşi acţionariat la limite ce reduceau la maximu, impozitul. Viorel Hrebenciuc apare, personal, într-o singură societate, dar co-acţionarii de aici sînt nume grele şi controversate (cum ar fi Dan Matei Agathon). Unul dintre asociaţii băcăuani mai deţine şi alte firme, implicate în prejudicierea RAFO Oneşti.Porecla „guzganul rozaliu” i se trage de pe urma scandalului Adevărul, care l-a plasat în asocieri comerciale alături de controversatul om de afaceri iordanian Fathi Taher. şi, deşi este acuzat că ar fi adus „mafia arăbească” în Guvern, nu a făcut-o pe filiera Taher, ci prin Kemal Kader, Zaher Iskandarani şi Omar Hayssam. A fost cercetat de DNA pentru trafic de influenţă.


BUCUREŞTI

Crin Antonescu (PNL) Senat. În timpul mandatului său de ministru al Tineretului şi Sportului, Antonescu a semnat documente care au permis ca terenuri situate în centrul Capitalei, pe care se aflau baze sportive aflate atunci în proprietatea ministerului, să ajungă în patrimoniul privat al afaceriştilor imobiliari.

Silviu Prigoană (PDL) Camera Deputaţilor. Om de afaceri, proprietar al societăţii Rosal Grup. Societatea are contracte de servicii cu primările de sector ale Bucureştiului. Presa acuză contractele de conflict de interese, în special la Primăria sectorului 3, unde Prigoană a câştigat mai multe licitaţii.

Aureliei Vasile (PSD-PC) Camera Deputaţilor. Deputat PSD cu două mandate în Camera Deputaţilor, a beneficiat de o vilă construită de ANL pe care nu a declarat-o în declaraţia de avere decât anul acesta, deşi a contractat-o din 2003.

BUZĂU

Adrian Mocanu (PSD-PC) Camera Deputaţilor. Este fiul președintelui Consiliului Județean Buzău și prosper om de afaceri în domeniul betoanelor și, în general, al produselor de balastieră. Firmele sale au contracte pe bani publici, obținute cu ajutorul tatălui.

CARAŞ SEVERIN

Filip Petru Strejariu (PNL) Camera Deputaţilor. Fost primar al municipiului Oradea, a fost ales, în 2007, membru al Parlamentului European. A fost acuzat de presa locală de o serie întreagă de nereguli, de la avantaje pe care firma sa le-a obţinut de pe urma funcţiei din administraţia locală şi până la inadvertenţe în declaraţiile de avere.


CĂLĂRAŞI

Dan Motreanu (PNL) Camera Deputaţilor. A fost implicat în scandalul “Chiriile parlamentarilor”: deși deținea o locuință proprietate personală în București, încasa lunar de la Parlament o mie de dolari pentru cheltuieli de chirie. A renunțat la suma pentru chirie după ce situația a fost dezvăluită de presă.

CONSTANŢA

Manuela Mitrea (PSD-PC) Camera Deputaţilor. Soţia-deputat a lui Miron Mitrea a devenit notar, deşi nu întrunea condiţiile prevăzute de lege. Cînd era ministru al Justiţiei, Monica Macovei a dat-o în judecată pentru a-i retrage calitatea de notar.

Alexandru Mazăre (PSD-PC) Senat. Fratele primarului Constanţei, deputat. Presa l-a inclus între parlamentarii care au solicitat şi primit bani pentru chirie, deşi deţineau proprietăţi în Bucureşti. Este acţionar la două firme, deşi în declaraţia de interese nu figurează decât una. ca parlamentar a influenţat procesul legislativ pentru a favoriza iniţiative controversate ale fratelui său, primarul.

Eduard Martin (PSD-CD) Camera Deputaţilor Fiu al fostului prefect de Constanţa si piesă de bază în gruparea Mazăre, Martin junior a fost menŃionat în raportul “Contra Banda Litorală”, realizat de Centrul Român pentru Jurnalism de Investigație. A fost filmat de jurnalistii de la Academia Caţavencu, pe 9 octombrie 2007, votând la două mâini, de două ori în 20 minute. Ziaristii constănŃeni au găsit discrepanţe între declaraţiile succesive de avere ale deputatului.


DÂMBOVIŢA

Ion Stan (PSD-PC) Camera Deputaţilor. Fost presedinte al comisiei parlamentare de control al SRI, ulterior secretar al acesteia, deputatul este „fericitul câstigător” al unei plângeri penale depuse de un fost ofiţer SRI pentru trafic de influenţă, asociere în vederea comiterii de infracŃiuni si transimiterea de informaţii cu caracter secret ori confidenţial în afara cadrului legal. A fost acuzat că, folosindu-se de poziţia parlamentară pe care o ocupă, a pus, printr-o scrisoare deschisă adresată structurilor de securitate, presiune politică asupra serviciilor secrete. A mai fost acuzat că a dat dispoziţie unor procurori să stopeze o anchetă derulată în baza unei acuzaţii de fals aduse unui lector de la Universitatea Valahia.

Andrei Mircea (PDL) Senat. Ca avocat, a reprezentat și reprezintă personaje controversate din serviciile secrete. Ca fost asociat cu fiul primarului din Snagov, a reușit să obțină pentru sine și pentru ceilalți asociați terenuri în condiții suspecte la Snagov.

Valentin Calcan (PDL) Senat. A fost deputat din partea PSD, candidează acum, pentru Senat, din partea PD-L.

DOLJ

Mircea Geoană (PSD-PC) Senat. Nu a putut să justifice veniturile din declaraţia de avere, invocând surse prea puţin credibile. De numele lui se leagă afaceri imobiliare cu RAAPPS, prin intermediul unor inginerii la care a contribuit şi Primăria Bucureşti. Afacerile familiei Geoană se întind pe multe domenii. Lui Mircea Geoană i se reproşează relaţii de afaceri neortodoxe şi sabotarea unor concurenţi. A fost, între altele, asociat cu privatizarea unor active ale Uzinexportimport, afacerea strategică a Securităţii, dar şi cu principalul partener extern al fostei Gospodării de Partid.

Valeriu Zgonea (PSD-PC) Camera Deputaţilor. A fost Implicat în scandalul “chiriile parlamentarilor”. Deţine locuinţă personală în Bucureşti, dar încasează şi bani de chirie de la Parlament (o mie de dolari lunar).

Olguţa Vasilescu (PSD-PC) Senat. Fosta peremistă face parte din lotul parlamentarilor găzduiţi de RAAPPS. Preşedintă a Comisiei de învăţământ a Camerei şi fostă karatistă, a propus introducerea în şcoli a recursului la „forţa moderată“. Presa de la Bucureşti a făcut o asociere între funcţia parlamentară şi doctoratul în sociologie recent obţinut la Universitatea din Bucureşti.

GALAŢI

Dan Nica (PSD-PC) Camera Deputaţilor. În calitate de ministru al Comunicaţiilor, a luat decizii prin care a creat avantaje unor companii private în detrimentul intereselor statului şi, totodată, al liberei concurenţe. Ministerul condus de Nica a atribuit unei firme IT mai multe contracte pe bani publici. Fostul ministru, în prezent deputat PSD, face parte şi din “lotul” chiriaşilor de lux ai RAAPPS.

Viorel Ştefan (PSD-PC) Camera Deputaţilor. A deŃinut, o vreme, concomitent funcŃia de senator si cea de presedinte al CA la compania
NAVROM, fiind, în acelasi timp, si membru în CA al SIF Muntenia.

GORJ

Victor Ponta (PSD-PC) Camera Deputaţilor. Conform raportului “Coaliţiei pentru un Parlament Curat” (2004), “Victor Ponta este preşedintele Fundaţiei Secolul XXI, din al cărei consiliu director mai face parte si ministrul Ioan Mircea Paşcu. În decembrie 2001, Fundaţia a achiziţionat în urma unei licitaţii organizate de Ministerul Finanţelor complexul Astoria din Mamaia (fostul hotel PCR), pentru suma de 10 miliarde de lei, la numai un an, hotelul fiind vândut PSD pentru suma de 7,5 miliarde de lei. Fundaţia secolul XXI este acţionar majoritar la Radio 21, beneficiară a multor programe cu bani din fonduri europene”.

Vasile Popeangă (PSD-PC) CD Camera Deputaţilor. Migrator politic - a trecut prin ApR, PD, PSD.

MUREŞ

Borbely Laszlo (UDMR) Camera Deputaţilor. Potrivit documentului "Acţiunea pentru un Parlament curat", maniera în care Borbely Laszlo a secretizat numele beneficiarilor de locuinţe ANL reprezintă un caz clasic de interpretare abuziva a legii. Presa i-a solicitat ministrului lista completă a viitorilor proprietari din cartierul ANL "Constantin Brâncuşi". Acesta a refuzat categoric, invocând legea privind protecţia şi prelucrarea datelor cu caracter personal.

Marko Bela (UDMR) Senat. Preşedinte UDMR, fost vicepremier, senator. Deşi unele publicaţii au scris că ar fi colaborat cu Securitatea, CNSAS a decis că Marko Bela nu a fost colaborator al Securităţii. A declarat că a încasat venituri provenind din drepturi de autor pentru două cărţi în valoare mult mai mare decât drepturile de autor reale. DNA a cercetat acest caz suspect de a fi o formă de a obţine venituri necuvenite.

PRAHOVA

Adrian Năstase (PSD-PC) Camera Deputaţilor. Nenumărate dosare de cercetare penală, în care fondul problemei stă în modul în care, susţin procurorii DNA, au fost ridicate cele două proprietăţi (cea de la Cornu şi cea din Zambaccian, Bucureşti)- prin mită şi trafic de influenţă. În acelaşi context, Năstase este acuzat de şantaj. La mijlocul acestui an, Camera Deputaţilor a respins cererea DNA de începere a urmăririi penale a lui Năstase.

SIBIU

Ioan Cindrea (PSD-PC) Camera Deputaţilor. Deputatul PSD a fost secretar de stat în Ministerul Muncii şi director al ANOFM (Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă), perioadă în care mama sa, în vârstă de 70 de ani, a concesionat un teren de la Primăria din Cisnădie la un preţ simbolic (1 euro/m2). Tot mama liderului PSD a accesat, în 2001, fonduri Phare (50.000 de euro) prin firma Confsib Internaţional, la care era acţionară. O altă participaţiune a ac?ionarei, alături de alţi politicieni locali, este Crama Apoldu - achiziţionată, conform presei, la un preţ subevaluat.

SUCEAVA

Orest Onofrei (PDL) Senat. A fost ales deputat, în 2004, pe listele Alianței D.A. A părăsit PNȚCD în 2003 pentru a se muta în barca liberală, de unde a migrat după grupul PLD Stolojan-Flutur, în PD-L, dar nu odată cu toată platforma disidentă, ci în vara lui 2008, la patru luni după ce a fost retrogradat din funcția de prefect în cea de subprefect și abia când Flutur a putut anunța public că Onofrei va candida pentru Senat din partea PD-L. În 2006 a fost condamnat la un an cu suspendare pentru accident rutier cu victime, dar a fost ulterior achitat de Curtea de Apel Iași. Într-o recentă declarație publică, Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților l-a acuzat că a obstrucționat aplicarea sentințelor judecătorești în cazul Fondului Bisericesc.

Sorin Fodoreanu (PDL) Senat. Comandor în rezervă, a fost inginerul șef al Unității de Aviație Specială care se ocupa cu transportul Ceaușeștilor. Din preajma „elitei“ comuniste a sărit la PNȚCD, pentru a ajunge, în acest moment, la PD-L. La funcția pe care a ocupat-o în regimul comunist există suspiciuni că Securitatea nu i-a fost chiar străină.

TIMIŞ

Gheorghe Ciobanu (PDL) Camera Deputaţilor. Fost membru PSD, a trecut la PD-L după 2004; a fost director al Direcției Vamale Timișoara și subprefect de Timiș; a fost subiectul unei anchete a DNA în care s-a stabilit că au existat legături între el, finul său - Gabriel Moldovan, director al Direcției Regionale Vamale Timișoara - și un grup de traficanți aflați în urmărire; Grupul de Investigații Politice (GIP) a făcut publice înregistrările convorbirilor telefonice care dovedesc aceste legături; Ciobanu a fost promovat subprefect chiar în timpul scandalului. Conform Mediafax, DNA a dispus NUP pentru subprefectul Ciobanu, cazul fiind preluat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Timișoara.

VRANCEA

Miron Mitrea (PSD-PC) Senat. Fost lider sindical, deputat PSD şi ministru al Transporturilor, a demisionat pe 3 septembrie 2008 din Camera Deputaţilor, în urma declanşării, de către DNA, a urmăririi penale sub mai multe capete de acuzare. Unul se referă la pretinderea şi primirea de foloase necuvenite într-un dosar ale cărui încrengături ajung pînă la termopanele din Zambaccian ale lui Adrian Năstase. Mitrea mai este acuzat de abuz de funcţie, instigare la fals în înscrisuri oficiale şi uz de fals. Presa a relatat că ministerul lui Mitrea a repartizat fonduri publice disproporţionat de mari în judeţe dominate de „baronii“ PSD. În perioada ministeriatului Mitrea, regii cu monopol din subordinea Transporturilor au cumpărat reclamă pe bani publici. A vizitat DNA şi pentru dosarul finanţării PSD în campania din 2004. Alte dosare penale pe numele lui Mitrea se referă la nerespectarea dispoziţiilor legale la încheierea contractului pentru autostrada Bechtel, dar şi la tunuri imobiliare cu terenuri ale regiilor controlate de Ministerul Transporturilor.

SURSA: EVZ.ro

Sa le fie blocat accesul in parlament
de Calin(Vizitator), marţi, 2 decembrie 2008 - 15:57

Sa le fie blocat prin justitie sau prin decret prezidential accesul in parlament. Odata ajunsi in parlament isi vor vota singuri imunitati. Oricum, prima problema a viitorului parlament este sa abroge toate privilegiile si imunitatile acordate parlamentarilor. La trei absente, sa fie dati afara. Sa nu aiba dreptul sa plece in strainatate sau in teritoriu daca sint chemati la parchet.
Aiurea
de JUSTIN(Vizitator), marţi, 2 decembrie 2008 - 17:29

Esti aiurea! Tu nusti ce insemana ales al poporului? Ei pot sa-ti blocheze tie toate 'accesele' si sa te lase pe dinafara!
Raspunde
unde este o lista patatilor care nu au intrat in parlament?
de alexandru(Vizitator), marţi, 2 decembrie 2008 - 16:04

hai sa fim putin mai optimisti
cu mici exceptii,
de CCCP(Vizitator), marţi, 2 decembrie 2008 - 19:56

lista sumara prezentata de evz este rosie de la cap la coada! o dovada in plus (daca mai era nevoie) ca, cocina psdista este plina de corupti!
Raspunde
liste parlamentari
de Radoi Maria(Vizitator), marţi, 2 decembrie 2008 - 16:19

Poate ca nu am urmarit presa prea mult inainte de alegeri, dar cred ca astfel de liste trebuiau publicate (eventual cu mai mult tam-tam) cand acesti domni si-au depus candidatura... :(
Raspunde
caterinca de ziar
de caterinca(Vizitator), marţi, 2 decembrie 2008 - 16:22

la un presedinte PENAL cu dosar neterminat, de ceva mai puneti astfel de intrebari! Oare 280 de nave facute fier vechi,si familiile navigatorilor in deriva ,actiune patronata de actualul presdinte si Petre Roman,si niste panarame de termopane,este o diferenta! M-am convis inca o data ca ACUM sunteti unJEG DE ZIAR IMPREUNA CU SLUGILE DE PATRONI !
previzibil
de dudu(Vizitator), marţi, 2 decembrie 2008 - 17:25

mai asta, sluga esti tu pentru ca psd nu inseamna termopane, psd inseamna alfa si poate omega coruptiei din romania, degeaba iti dai pumni in cap, ia mai cauta si vezi cati psd-ei si-au facut firme dupa afacerea flota, imi este greu de crezut ca cei doi oamnei pe care i-ai mentionat au facut scrum singuri toata flota, flota care este anchetata de pe vremea cand basescu nu era presedinte, daca era ceva la mijloc cu siguranta era legat acum dar din fericirea dosarul flota este doar un banc spus de maniacii psd ca sa aiba si ei cu ce sa-si justifice praduiala psd-ista
Raspunde
VAI SI AMAR DE ROMANIA !
de PB(Vizitator), marţi, 2 decembrie 2008 - 16:30

Cu asa gunoaie nici nu ne putem astepta la ceva bine, dar pana la urma noi prostii i-am ales.....
Cu asa parlamentari mai bine fara Parlament !
Raspunde
Basescu presedinte
de Eu(Vizitator), marţi, 2 decembrie 2008 - 16:43

Cat timp presedintele tarii a facut tot felul de afaceri ilegale, pe cand era ministrul transporturilor, apoi ca primar si acum ca presedinte, de ce incercam sa aruncam cu noroi doar in contracandidati?
TURBATII
de vlad(Vizitator), marţi, 2 decembrie 2008 - 17:36

Domnilor ziaristi,va rog sa-mi arata-ti si mie un politician care nu este agatat cu ceva?sa nu uitam ca nici Stanescu nu este un om de afaceri care a prosperat fara scandaluri.
Oricum,nastase este mai pregatit decat base
Raspunde
dalmatienii ???
de mihaela(Vizitator), marţi, 2 decembrie 2008 - 16:59

oare la iasi chiar nu exista astfel de specimene ? sau lor li se iarta multe pt ca au afaceri cu toate culorile politichiei ?
astia nu sunt toti...
de Josan George, marţi, 2 decembrie 2008 - 17:35

sunt doar cei care au iesit cu peste 50% (cred) sau care vor merge sigur. In iasi scorurile par stranse - si nu prea se stie cine merge si cine nu.
Raspunde
DNA a insemnat campanie gratis
de Grigore(Vizitator), marţi, 2 decembrie 2008 - 17:06

Multi dintre cei purtati pe la DNA au obtinut rezultate foarte bune (vezi Nastase, Mitrea). DNA-ul a oferit o campanie electorala gratis si foarte eficienta pentru cei cercetati. Oricum, romanii au ales ca de fiecare data exact ce merita ..
Raspunde
Lista poate fi si mai ampla
de cezar(Vizitator), marţi, 2 decembrie 2008 - 17:11

Petroliberalii unde sunt? Avocatii care au facut trafic cu orfani romani unde sunt? Fenechiii, Bercenii, Felicsii unde sunt? Chiulangii, Gaborii tradatori din secuime care se inchina la Tricolor(maghiar) unde sunt? Lista are carente fratilor, publicati-o completa!
Raspunde
dalmatieni
de contras dalmatieni din presa(Vizitator), marţi, 2 decembrie 2008 - 17:26

Oare de ce nu i-ati prezentat si inainte de alegeri, sau in timpul campaniei?
au fost prezentati
de Josan George, marţi, 2 decembrie 2008 - 17:37

... vezi - Academia Catavencu. Evz a scris un articol si a pus link catre lista din Catavencu.
tot ei...
de contras(Vizitator), marţi, 2 decembrie 2008 - 18:55

Cati jurnslisti de la catavencu sau evz, au mers in colegiile respective pentru a face materiale despre felul cum au inteles acei oameni importanta votului uninominal, asa cum este el acum bun sau rau, e un pas inainte fata de 99, nu? In alte tari jurnalistii sunt printre cei care vor schimbarea alaturi de tineri. Dar cum sa facem schimbare cand si in ziua de 1 decembrie se discuta peste tot de cine pe cine arde mai tare la parlamentare! Cati candidati cinstiti a prezentat evz si "academia" Au scris ziarele locale despre acest liucru? Pana atunci astept sa vina catavencu la sc abc srl sau la magazin satesc.


Felix
de ungolan(Vizitator), marţi, 2 decembrie 2008 - 18:02

Cum l-ati uitat pe cel mai important: Voiculescu- Felix????

luni, 1 decembrie 2008

Geografia, aşa cum a ieşit de la urne


Harta politică a României este colorată în portocaliu, roşu, verde şi albastru, culorile PDL, PSD, UDMR şi PNL, cele patru partide care au reuşit să intre în Parlament şi să câştige supremaţia în judeţe.

Transilvania. Ardealul rămâne un puternic bastion al PDL. Democrat-liberalii nu au lăsat niciun judeţ adversarilor lor. De la Hunedoara la Maramureş, PDL s-a situat confortabil în fruntea cursei electorale.

Judeţele secuieşti. Harghita, Covasna şi Mureş au revenit UDMR. În aceste colegii, mulţi candidaţi maghiari şi-au asigurat mandatele cu o majoritate de peste 50%. UDMR a câştigat, la o diferenţă mai mică, şi în Bihor, Satu Mare şi Sălaj.

Banat. Aradul şi Timişul sunt dominate autoritar de PDL. La fel şi în Caraş-Severin, PDL s-a situat pe primul loc.

Nordul Moldovei. Este fief PDL, care a câştigat Suceava şi Neamţul.

Botoşaniul a revenit social-democraţilor.

Sudul Moldovei. Zona este stăpânită de PSD, care s-a impus în Bacău, Vaslui, Vrancea, Galaţi.

Dobrogea. Litoralul este împărţit. Tulcea merge cu PDL, Constanţa cu PSD.

Muntenia. Regiunea are trei culori. La Giurgiu şi la Călăraşi au învins liberalii. Prahova şi Dâmboviţa au revenit pedeliştilor. Ilfovul este social-democrat. Ar­ge­şul, Teleormanul şi Ialomiţa, la fel.

Oltenia. Cu excepţia judeţului Mehedinţi care a revenit PDL, Oltenia are culoarea roşie. Vâlcea, Oltul, Gorjul şi Doljul aparţin politic de social-democraţie.

Bucureşti. Capitala a fost câştigată de PDL.

Ilfov. Este singurul judeţ care nu a putut furniza nici măcar date parţiale până la închiderea ediţiei.

Cum s-au împărţit voturile pe regiuni

Zonele portocalii sunt predominante, dovedind expansiunea politică a PDL. Rezultatele alegerilor de duminică arată că arealul PSD s-a redus la numai două regiuni compacte, sudul Moldovei şi o parte a Munteniei şi Olteniei.

Cu excepţia Botoşaniului, social-democraţii au pierdut Nordul Moldovei, o zonă pe care altădată o stăpâneau fără rivali. Iată că nici Iaşiul nu a rămas social-democrat, schimbând culoarea din roşu în portocaliu. PSD se cantonează în zonele mai sărace din Moldova şi Oltenia. Îngrijorător pentru PSD, social-democraţii nu câştigă niciun judeţ în Transilvania.

PDL are Ardealul, Banatul, nordul Moldovei, Tulcea, Prahova, Dâmboviţa şi Mehedinţi, fiind un partid care reuşeşte să iasă din barierele regionale. PDL îşi adjudecă şi Capitala, dovedind că mesajul şi candidaţii săi au prins în judeţe dintre cele mai diferite din punct de vedere regional, istoric, al nivelului de trai şi al tradiţiilor de vot de până acum.

Liberalii câştigă doar două judeţe sudice, Giurgiu şi Călăraşi, acolo unde are organizaţii locale puternice. În rest, PNL plăteşte preţul pierderii unor lideri locali de la Neamţ şi Suceava care au plecat cu tot cu electorat la PDL.

UDMR se impune în judeţele majoritar maghiare, dar şi acolo unde electoratul maghiar a devenit majoritar ca urmare a împărţirii voturilor românilor între mai multe partide.

Cine a iesit din prima

Bucureşti

Silviu Prigoana - deputat PDL - colegiul 15 -59,01%

Aura Vasile - deputat psd - colegiul 23 -51,07%

Oana Mizil Roman - deputat PSD - 50,72%

Ţara

Gyerko Laszlo - senator UDMR - colegiul 1 Harghita - 89,5%

Karoly Kerekes - deputat UDMR - colegiul 5Mures - 82,82%

Olosz Gergely - deputat UDMR Covasna - 78,0%

Bokor Tibor - senator UDMR Covasna - 68,6%

Edler Andras - deputat UDMR Covasna - 67,0%

Dan Nica - deputat Galaţi - 66,74%

Cristian Dumitrescu - deputat PSDPC - Vrancea - 66,52%

Marko Bela - senator UDMR - colegiul 2 Mureş - 65,13%

Claudiu Manda - deputat PSD Cetate Dolj - 65,32%

Mircea Geoana - senator Dăbuleni Dolj - 64,22%

Valeriu Zgonea - deputat PSD Segarcea - Dolj - 63,71%

Ciprian Nica - deputat PSD PC - Vrancea - 62,94%

Lia Olguţa Vasilescu - senator PSD - Filiasi Dolj - 62,91%

Adrian Nastase - deputat PSD Mizil Prahova - 60,99%

Manuela Mitrea - deputat PSD Constanoa - 59,48%

Ion Calin - deputat PSD Dabuleni Dolj - 59,45%

Vasile Bleotu - deputat PSD PC Vâlcea - 59,33%

Mihai Tudose - deputat PSDPC - Braila - 58,93%

Miron Mitrea - senator PSD - Vrancea - 57,75%

Petre Petrescu - deputat PSD Filiasi Dolj - 57,68%

Albert Almos - senator UDMR Covasna - 55,62%

Marton Arpad - deputat UDMR Covasna - 56,29%

Adrian Henorel Niou - deputat PDL Arad - 55,31%

Eduard Martin - deputat PSD PC Constanoa - 54,75%

Culiloa Tarâţă - deputat PSD Neamţ - 54,21%

Roberta Anastase - deputat PDL Ploiesti Prahova - 53,57%

Mihai Stanisoara - senator PDL Mehedinţi - 53,54%

Constantin Traian Igas - senator PDL Arad - 53,45%

Stelian Ghioa - deputat PDL Neamţ - 53,32%

Laurenoiu Coca - senator PSD PC Vâlcea - 53,04%

Iustin Marin Cionca - deputat PDL Arad - 52,95%

Varga Attila - deputat UDMR Carei, Satu Mare - 52,88%

Marian Ovidiu - senator PDL Arad - 52,43%

Ioan Munteanu - deputat PSD Neamţ - 51,94%

Mihaela Stoica - deputat PDL Neamţ - 51,92%

Tiberiu Guntner, senator UDMR Satu Mare - 51,62%

Victor Ponta - deputat PSD, jud. Gorj - 51,59%

Gheorghe Ialomioeanu - deputat PDL Braşov - 51,52%

Angela Tâlvar - deputat PSD, jud. Vrancea - 51,49%

Doiniţa Mariana Chircu - deputat PDL Mehedinţi - 51,19%

Vasile Popeanga - deputat PSD Gorj - 51,1%

Daniel Buda - deputat PDL, Cluj - 51,00%

Ioan Oltean - deputat PDL Bistrioa Nasaud - 50,97%

Ion Rotaru - senator PSD - Brăila - 50,73%

Dan Mazilu - deputat PSD PC - Vâlcea - 50,72%

Lucian Rivis-Tipei - deputat PDL Arad - 50,7%

Mugurel Surupaceanu deputat PSD Gorj - 50,65%

Toader Mocanu - senator PDL Neamţ - 50,6%

Claudia Boghicevici - deputat PDL Arad - 50,47%

Adrian Solomon - deputat PSD Bârlad Vaslui - 50,21%

Adrian Gurzau - deputat PDL Cluj - 50,14%

SURSA: Adevarul.ro


NAE
Harta FSN-ului
A fost odata ca niciodata un Iliescu ce infiinta un FSN si aducea tocamai de la Constanta un om ce acum are chelie, cu multa experienta politica si nu numai consolidata atat pe vapor cat si pe la Amsterdam... Dorinta de putere l-a facut pe omul rosu-chel sa se rupa de tatuc si sa fiinteze cu un Roman, un PD ce era tare democrat de la cooptat Ciorbita in guvern... Dar nu a avut stire de dorinta omului-chel de putere si s-a trezit dat afara din casa dar si din familia politica din parlament, precum si Romanul ... Apoi din dorinta de putere, s-a metamorfozat din vierme in fluture, a strans si alti...
comentariu complet |raspunde la comentariu
Harta FSN-ului
A fost odata ca niciodata un Iliescu ce infiinta un FSN si aducea tocamai de la Constanta un om ce acum are chelie, cu multa experienta politica si nu numai consolidata atat pe vapor cat si pe la Amsterdam... Dorinta de putere l-a facut pe omul rosu-chel sa se rupa de tatuc si sa fiinteze cu un Roman, un PD ce era tare democrat de la cooptat Ciorbita in guvern... Dar nu a avut stire de dorinta omului-chel de putere si s-a trezit dat afara din casa dar si din familia politica din parlament, precum si Romanul ... Apoi din dorinta de putere, s-a metamorfozat din vierme in fluture, a strans si alti viermi si fluturi si si-a schimbat coloarea din ros in portocaliu... de s-a ajuns pe cel mai inalt scaun.
Vazand acum harta, parca vad harta FSN-ului din 90... singurele zone libere de comunism sunt cele douna din sud si cele verzi din Ardeal.
Asa-i romanul i-a placut sa aiba tatuc si sa fie condus de comunisti ....
comentariu pe scurt | raspunde la comentariu 2 Dec 2008, 08:41
Felicitari Mircea Geoana!!!
Felicitari Mircea Geoana!!!
Ati ras, ati facut tot felul de calcule si l-ati dat invins. De fapt Geoana a tinut PSD ul intreg si l-a dus la victorie fara sa fie sustinut vizibil de ai lui. A vorbit numai bine despre colegii lui din partid in timp ce toti ceilalti zumzaiau si il contestau tacit. Acum cand Geoana a castigat alegerile, pentru ca Geoana a castigat, se aduna toate soparlele intunericului sa pupe microfoanele presei. Felicitari Mircea Geoana! Nu ma asteptam sa reusiti singur – felicitari!


Andrei
Pai nici nu a reusit!
Parerea mea este ca nu a reusit sa castige nimic. Practic partidele de stanga, acum reprezentate in Parlamenmt numai de catre alianta PSD PC au ajuns la cel mai mic scor. Cei mai multi parlamentari or sa fie din partea PDL, urmati de PSD, PNL, UDMR si catva de la PC. Dar stai linistit, ca pana in primele 2-3 zile dupa reunirea Parlamentului, or sa aiba loc cateva transferuri spectaculoase de la PSD si PNL catre PDL astfel incat se vor intampla urmatoarele 2 chestiuni: (a) PSD nu va mai avea nici o sansa sa intre la guvernare si (b) PNLK isi va da seama ca daca incearca o negociere de forta risca...
comentariu complet Parerea mea este ca nu a reusit sa castige nimic. Practic partidele de stanga, acum reprezentate in Parlamenmt numai de catre alianta PSD PC au ajuns la cel mai mic scor. Cei mai multi parlamentari or sa fie din partea PDL, urmati de PSD, PNL, UDMR si catva de la PC. Dar stai linistit, ca pana in primele 2-3 zile dupa reunirea Parlamentului, or sa aiba loc cateva transferuri spectaculoase de la PSD si PNL catre PDL astfel incat se vor intampla urmatoarele 2 chestiuni: (a) PSD nu va mai avea nici o sansa sa intre la guvernare si (b) PNLK isi va da seama ca daca incearca o negociere de forta risca sa piarda ince-incet oamenii.
Apropo, am gasit explicatia de ce nimeni de la PNL nu a negociat luni nimic: nu erau siguri care intra in Parlament si care nu, ca sa aiba putere de negociere.


www.khris.ro
Dictatura minoritatii sau cum Romania pierde cand politicienii castiga
Am vazut rezultatele, am ascultat discursurile si am facut calculele. In urma acestor calcule, putem discuta despre utilitatea votului uninominal, despre partide care au castigat si despre partide care au pierdut, despre politicieni de extrema dreapta care au iesit din parlament si au intrat in istorie, despre combinatiile care se vor face in ceea ce priveste alcatuirea noului guvern, putem discuta despre multe. Dar in acest articol, nu voi scrie despre nimic din toate acestea.

Astazi, voi scrie despre cei care au votat si mai cu seama, despre cei care nu au votat.

Cine a votat? Conform Insomar, peste 50% dintre votanti au cel mult 10 clase si doar 16% dintre votanti au studii superioare. Iar 55% dintre cei care au votat provin din mediul rural, si doar 45% din mediul urban. Mai mult, doar 17% sunt sub 34 de ani....continuarea pe blog


NOSTRA DOMUS
Presedintele trebuie sa astepte N-ARE CE FACE!!!
Asa cum este firesc, indiferent de numarul de mandate, cel care inregistreaza cel mai bun procentaj trebuie de drept sa faca guvernul.NU marul de mandate este rezultat dintr-o gaselnita a politicienilor, numarul de voturi reprezinta dorinta direct si liber exprimata a tarii. Daca acest fapt, PSD CASTIGATOR, nemultumeste pe unii, atunci este limpede ca lucrurile functioneaza!!! In democratie BUCURIA SE ASTEAPTA SI DUREAZA PATRU ANI! NEMULTUMITII DE AZI SUNT MULTUMITII DE ACUM PATRU ANI! PRESEDINTELE, ORICAT DE MULT SI-AR DORI, TREBUIE SA ACCEPTE CA NU ESTE CEL CARE DESEMNEAZA PREMIERUL CI IL PROPUNE...

Presedintele trebuie sa astepte N-ARE CE FACE!!!
Asa cum este firesc, indiferent de numarul de mandate, cel care inregistreaza cel mai bun procentaj trebuie de drept sa faca guvernul.NU marul de mandate este rezultat dintr-o gaselnita a politicienilor, numarul de voturi reprezinta dorinta direct si liber exprimata a tarii. Daca acest fapt, PSD CASTIGATOR, nemultumeste pe unii, atunci este limpede ca lucrurile functioneaza!!! In democratie BUCURIA SE ASTEAPTA SI DUREAZA PATRU ANI! NEMULTUMITII DE AZI SUNT MULTUMITII DE ACUM PATRU ANI! PRESEDINTELE, ORICAT DE MULT SI-AR DORI, TREBUIE SA ACCEPTE CA NU ESTE CEL CARE DESEMNEAZA PREMIERUL CI IL PROPUNE FUNCTIE DE CONSULTAREA CU PARTIDELE. CONSTITUTIA ROMANIEI: "ARTICOLUL 103 (1) Preşedintele României desemnează un candidat pentru funcţia de prim-ministru, în urma consultării partidului care are majoritatea absolută în Parlament ori, dacă nu există o asemenea majoritate, a partidelor reprezentate în Parlament. " ASA CA PRESEDINTELE TREBUIE SA ASTEPTE SA SE DECIDA O MAJORITATE! Revenim :)


ziaristi vanduti
judetele secuiesti...usor,usor ne bagati in cap ideea...


Cetatean
diaspora
Nu apare diaspora PDL-ista (4 voturi din 6)!


Adriean
Articol incomplet
Nu apare nici un membru PNL ales cu >50%. Nu apar judetele Suceava, Botosani, Sibiu, etc.