Blog de stiri. Rau si bun in Romania ori despre romani.

sâmbătă, 30 august 2008

Securitatea refuză să iasă la pensie


Duminică, 31 August 2008


La şase decenii de la instituţionalizarea represiunii în România comunistă, Securitatea continuă să facă valuri. Foştii securişti nu mai cer însă puritate ideologică, ci voturi din Parlament sau credite din mediul de afaceri. Pe 30 august 1948, Securitatea îşi începea în mod oficial misiunea în România postbelică. Decenii, sute de mii de victime şi o revoluţie mai târziu, organul represiv al statului socialist “strânge” încă de unul singur nu doar memoria terorii, ci şi perspectivele sumbre ale unui prezent perforat de interesele celor “din umbră”.

“Ochii care nu se văd se uită” remarcă neaoş un banc politic de succes ce circula în mediile studenţeşti înainte de 1989. Ţinta nu era, desigur, vreo poveste de dragoste neimpărtăşită, ci invizibila şi omniprezenta Securitate. Astăzi, la 60 de ani distanţă de momentul formal al înfiinţării principalei instituţii represive a statutului comunist, implicaţiile subtile ale frazei par mai adevărate ca niciodată. Deşi au trecut aproape două decenii de la dispariţia subită a Securităţii, “ochii” ei continuă să survoleze realitatea românească.

La vremuri noi, tot noi!

În 2007, Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii a verificat dosarele a 402 foşti ofiţeri de Securitate, descoperind că 41 dintre aceştia deţin în prezent funcţii publice la nivel local sau central. Anterior, în 2006, CNSAS raportase 158 de ofiţeri ce făcuseră poliţie politică înainte de 1989, trei actuali magistraţi aflându-se pe lista obţinută. Sunt doar două exemple recente care indică cu precizie prezenţa subtilă şi activă a foştilor securişti, încă implicaţi în “a face” şi “desface” destinele României.

Desfiinţarea Securităţii nu a însemnat şi dispariţia membrilor acesteia. O parte s-au regrupat în zona politică, alţii şi-au continuat activităţile specifice în noile servicii secrete înfiinţate după 1990, unii s-au reprofilat simţind oportunităţile unei noi economii. Sau au ieşit pur şi simplu la pensie.

“Noi eram elita. Şi atunci şi acum”

“De toate”, răspunde franc şi sugestiv istoricul Stejărel Olaru când este întrebat ce fac securiştii în România postdecembristă. “Simptomatic este faptul că ei nu au rămas pe dinafară. Doar cei mai în vârstă s-au retras. E o lecţie a absurdului în evoluţia lor. Gândiţi-vă doar la Werner Sommerauer, cel dat în judecată în 2000 de Ristea Priboi, ofiţerul de securitate care îl anchetase şi îl bătuse cu bestialitate la Braşov în 1987”, explică situaţia Stejărel Olaru.

Profesorul Stelian Tănase, una din figurile publice direct implicate în studierea istoriei şi arhivelor fostei Securităţi, descrie plastic cameleonismul foştilor membri ai poliţiei politice comuniste: “M-am întâlnit cu un securist în urmă cu 10 ani. Îl ştiam, era unul dintre cei care mă urmăriseră înainte de 1989. M-a abordat direct pe stradă, ce mai fac, cu ce mă ocup, de parcă am fi fost vechi prieteni. La un moment dat mi-a zis că şi-a cumpărat un hotel. Iar la final, mi-a spus scurt ”.

România lor şi România noastră

Consilier al premierului Călin Popescu Tăriceanu, istoricul Mariu Oprea a “presat” constant în ultimii ani pentru lărgirea atribuţiilor CNSAS, dar mai ales pentru eficientizarea procesului de deconspirare a foştilor ofiţeri şi colaboratori ai Securităţii. “Există în mod cert o Românie , unde nu era permis alt adevăr decât cel al Partidului, iar timpul se calcula în ore-muncă şi cincinale. Pentru restul, cei mulţi, viaţa era redusă la muncă, frică şi frig. România lor nu se întâlnea niciodată cu a noastră. România noastră contempla picioare de porc şi creveţi vietmanezi, aşezate frumos, în toate alimentarele patriei, ascultând măreţele ode închinate victoriei socialismului. România lor era cea a victoriei. O victorie împotriva noastră”, îşi aminteşte Marius Oprea.

Istoricul este categoric: „Şi astăzi trăim în două Românii. Una, cea a puterii neruşinate a celor ce afirmă senin că ei şi-au apărat ţara. Alta, a celor 640.762 de oameni, câţi am găsit până acum că au fost închişi în lagăre şi închisori sau deportaţi din motive politice”. În opinia cercetătorului e simplu de explicat de ce Securitatea continuă încă să fie nu doar un subiect de dezbatere, ci o realitate palpabilă: „La finele anilor ‘80, un procent de aproape 30% din colaboratorii racolaţi de ofiţeri erau minori. Am găsit, de pildă, cazul unui elev de 9 ani, care în 1989 devine colaborator al Securităţii. Acel copil are acum 26 de ani şi o carieră în faţă. Foarte probabil, mulţi dintre aceşti minori sunt utilizaţi şi în prezent de către cei care i-au racolat, care îşi conservă astfel puterea şi poziţia”.

„Cine a câştigat?”

Nici unul dintre ofiţerii Securităţii care este încă activ in interiorul serviciilor de informaţii apărute după 1989 nu poate fi deconspirat. Dosarele de activitate rămân, în aceste cazuri, secret de stat. „Din păcate, CNSAS-ul se răfuieşte, în foarte multe cazuri, cu securişti morţi. În plus, un adevărat complot al tăcerii, organizat din raţiuni de stat, a acoperit carierele concrete ce ne-ar fi putut indica faptul că suntem conduşi de aceiaşi făuritori şi apărători ai societăţii socialiste multilateral dezvoltate”, admite Marius Oprea.

Stelian Tănase împărtăşeşte acelaşi discurs: „Când eram în stradă în decembrie 1989, la un moment dat au început să tragă. Imaginaţi-vă că vedeţi o scenă în care, de o parte a unei baricade sunt revoluţionarii, nerealizaţii de peste ani, iar de altă parte, secureştii – apărătorii vechiului regim, afaceriştii, parlamentarii, mogulii media de astăzi. Spuneţi-mi dumneavoastră, cine e câştigat?”.


TUPEU. Generalul de Securitate Nicolae Pleşiţă susţine sus şi tare că Securitatea „a lucrat pentru propăşirea României“

REŢEAUA

De la masa de anchetă la biroul de afacerist

După 1989, mulţi foşti securişti s-au repliat spre zonele ce promiteau profituri imediate. Primii ani de capitalism postcomunist stau sub semnul acestei realităţi: membrii fostei Securităţi au privatizat comunismul. “Vorbim practic de oameni care sub regimul totalitar au acceptat bani, ştiind că în schimbul acelei sume trebuie să facă rău, să mintă, să înşele, să toarne. E explicabil de ce, imediat după revoluţie, au acaparat zonele ce promiteau câştiguri rapide – comerţul exterior e doar un exemplu. Chiar structura a instituţiei represive i-a ajutat să performeze în capitalism”, explică Stelian Tănase.

“În esenţă, securiştii şi-au apărat interesele şi au făcut uz de relaţiile pe care le aveau. Numeroşi membri ai aparatului şi-au perpetuat practicile învăţate şi le-au aplicat şi în alte domenii de activitate. Trebuie să ţinem cont de faptul că Securitatea a conspirat foarte mult, era instrumentul său favorit”, susţine şi Stejărel Olaru. „De fapt, comuniştii au iubit dintodeauna capitalismul, pe care formal declarau că vor să-l distrugă. Partidul se transformase, de multă vreme într-o piaţă pe care se trafica putere şi influenţă, după toate regulile cererii şi ofertei. Tocmai de aceea, foştii securişti s-au dovedit cei mai potriviţi să preia frâiele tranziţiei la economia de piaţă, pentru care aveau dezvoltate abilităţile, aveau banii şi informaţiile necesare”, încheie Marius Oprea.

FILIERA CARAMAN

De la DIE la SIE

Mihai Caraman (foto) a fost singurul ofiţer al Securităţii decorat de KGB. Reţeaua care îi purta numele a adus în primele decade ale Războiului Rece cele mai mari daune NATO, prin sustragerea unor documente informative ultrasecrete ale Alianţei Nord-Atlantice. La sfârsitul anilor ’70, Caraman este trecut în rezervă, pe fondul antisovietismului tot mai accentuat al lui Ceauşescu. Evenimentele din 1989 l-au reactivat însă pe fostul erou al contraspionajului comunist. La 18 ianuarie 1990 este reîncadrat ofiţer activ, devenind la scurt timp directorul nou-înfiinţatului SIE. Natura conspirativă specifică oricărui cadru al fostei Securităţi l-a impins pe Mihai Caraiman să-şi reactiveze vechile cunoşţinte. Alexandru Tănăsescu, Victor Nănescu, Constantin Silinescu sau Vasile Angelescu devin adjuncţii directorului SIE.

“BĂIEŢII DEŞTEPŢI”

Securiştii BANCOREX

>Alexandru Tănăsescu. General de Securitate, însărcinat înainte de 1989 cu dirijarea acţiunilor îndreptate împotriva exilaţilor ori a disidenţei, este reactivat de Caraiman după 1990 ca director adjunct al SIE (funcţie în care rămâne până în 1999). Implicat în afaceri suspecte alături de Răzvan Temeşan, preşedintele BANCOREX, dar şi în sustragerea unor documente secrete ale SIE la mijlocul anilor ’90.

>Victor Nănescu. Vechi cadru în structurile Securităţii (la Revoluţie se afla deja la vârsta pensionării). Reactivat la înfiinţarea SIE, generalul Nănescu este tipul securistului care înţelege rapid mecanismele tranziţiei. “Aperitivul” îl constitutie o fostă locaţie conspirativă a Securităţii, însuşită fraudulos de adjunctul lui Caraiman. “Felul principal” îl reprezintă însă relaţia preferenţială cu creditele BANCOREX-ului. Mai mult, responsabil cu logistica în cadrul SIE, Nănescu este printre primii “băieţi deştepţi” care învată că banii statului sunt o resursă aproape nelimitată. Mărturie stă dotarea parcului de maşini al SIE cu automobile Mercedes, o afacere considerată cel puţin stranie la începutul anilor ’90 şi atribuită generalului Nănescu şi colonelului Biriş.

>Gheorghe Stan. Maior de Securitate înainte de 1989, pion important în consolidarea Unităţii “Doi şi-un sfert” (serviciul secret al Ministerului de Interne), reactivat de Adrian Năstase la Secretariatul General al Guvernului , Stan este un alt nume important dintre foştii ofiţeri ai Securităţii care accesează credite preferenţiale la BANCOREX, luând peste 7000 de dolari în august 1995.

>Tudor Tănase. General de Securitate şi om de încredere al lui Ion Iliescu, care l-a numit director al Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, accesează în august 1996 un credit de peste 10.000 de dolari, cu o dobândă preferenţială.
>Tiberiu Lopătiţă. Ofiţer de Securitate implicat activ în acţiunile îndreptate asupra personalului de la “Europa Liberă”, ajuns după Revoluţie director al STS, primeşte în 1996 un credit de 9800 de dolari.

AGENTUL RĂULUI

Securistul, faţă-n faţă cu reacţiunea

O ştim de la Soljeniţîn: ideologia a fost alibiul criminalilor care se socoteau absolviţi de orice vină. Securitatea, în esenţă, nu a evadat acestei logici. Reinterpretarea amnezică a propus deseori scenarii absurde: membri sau colaboratori ai fostei poliţii politice au susţinut ideea unei „misiuni superioare”, a unei datorii faţă de ţară şi faţă de interesele sale.

Explică Vladimir Tismăneanu, unul dintre cei mai fervenţi cercetători ai fenomenului totalitar românesc: „Nu sadismul individual explică apetitul terorist al securiştilor, ci convingerea că servesc interese superioare. Sunt convins că şi astăzi Gheroghe Enoiu, principalul torţionar al anilor ’50 şi ’60 în calitatea sa de şef al anchetelor speciale, găseşte argumente ideologice pentru fărădelegile pe care le-a înfăptuit. Cred că nu m-am înşelat când am crezut că l-am recunoscut pe Enoiu stând, împreună cu soţia, pe o bancă din Parcul Herăstrău.

Era în iulie anul acesta, eu mă plimbam împreună cu puştiul meu Adam. A fost una din acele borgesiene coincidenţe, stranie şi inexplicabilă, care ţi se întâmplă doar de câteva ori în viaţă. M-am uitat în ochii lui, el m-a privit ţintă, sfidător, fără ruşine. Sunt convins că m-a recunoscut”. Agentul represiunii este, în context, cameleonul perfect: „Ştim că există cazuri de foşti ofiţeri ai Securităţii care au devenit istorici ai filmului, directori de biblioteci universitare ori inspectori silvici, fără a explica vreodată cum a fost posibilă complicitatea lor activă cu forţele demonice. Au fost un timp draci, după care s-au întors în lumea noastră. Fireşte, este o enormă minciună. Nu se poate să slujeşti Răul cu îndârjire şi să pretinzi apoi că nu ai ştiut ce faci”, conchide Tismăneanu.

SURSA: EVZ.ro


Romanii isi merita soarta,
de Ion Ionita, sâmbătă, 30 august 2008 - 21:50

In acest moment prostii de romani cu cele mai mici salarii din UE platesc cele mari mari preturi la alimente,
electricitate,gazul natural,produse electrocasnice,
electronice,telefonie fixa si mobila.Baietii destepti ai securitatii prezenti peste tot,controleaza in acest moment resursele naturale si financiare ale tarii.Prostii de romani au cea mai mizerabila asistenta medicala si sociala,justitia este o balanta murdarita de bani,orice prostie iti tranteste judecatorul in hartia numita hotararae judecatoreasca nu pateste nimic.Romania este un lagar de munca fortata,cu o legislatie anacronica,facauta de baietii destepti pentru a fura.
Viitor in Romania nu exista pentru tanara generatie,
educata la legea spagii,a imposturii.Prostii de romani asteapta sa fie bagati in catedrala nemantuirii neamului.


O tragedie romaneasca!
de Nae Camionagiu, sâmbătă, 30 august 2008 - 21:57

Romanii au de ales:
de o parte - Basescu, Nastase, Stolojan, Geoana, Hrebenciuc si restul!
de alta parte - Becali, Mavrache, Calache, Bibache, Lache si restul!
...

Chiar ca e tragic,
de Suparatu', sâmbătă, 30 august 2008 - 22:26

Au trecut 19 ani degeaba. Am vrut libertate si ce avem? O gloata de fosti securisti: 15mii de angajati si 400mii de colaboratori.
Romania trezeste-te si voteaza cum trebuie.


iata ce aflam....
de nea Gogu ingineru, sâmbătă, 30 august 2008 - 22:06

ca defapt Bancorexul a fost falimentat in mod intentioat (parte asta stiam) iar banii au fost carati in rusia de agenti kgb (pe astia n-o stiam). Iar daca ne mai aducem bine aminte, nu e prima data cand juma de tara este carata in rusia.
Asta e rezultatul unui guvern marioneta si a faptului ca romania e doar un stat satelit al moscovei. Desi pare ca nu e. La urma urmei patriciu conduce romania si nu basescu.
Vorba unui mare om : ca asa-i in tenis....


"La Multi Ani...uitare!"
de Dragos din Norvegia, sâmbătă, 30 august 2008 - 22:14

Pentru Securitate, de la un fost golan al Pietei Universiatii, la implinirea celor 60 de ani, ii urez "La Multi Ani...uitare!"
Securitatea este cea mai criminala creatura aparuta vreodata pe Pamant, impreuna cu surorile ei Stasi, STB si AVO, evident, neuitand aici nici pe maica KGB.

vineri, 29 august 2008

David i-a băgat în şedinţă pe şefii poliţiei


Vineri, 29 August 2008


Ministrul de Interne, Cristian David, i-a convocat, astazi, pe toţi şefii de poliţie din ţară la o videoconferinţă, informează RRA.


Tema discuţiilor va fi combaterea violenţei stradale şi desfiinţarea grupărilor infracţionale din marile oraşe, în contextul în care numărul delictelor a crescut în ultima perioadă.

Decizia lui David vine în urma evenimentelor de la Craiova, când un lider al lumii interlope a fost împuşcat mortal, în faţa locuinţei sale.

Ministrul a apreciat că situaţia a depăşit un punct critic şi că trebuie să înceteze cât mai repede.

SURSA: Evz.ro

politia = zero barat, multimea vida, infractorii cei mari
de MegaJGD, vineri, 29 august 2008 - 12:06
da...infractorii cei mai mari din romania sunt politistii si politicienii.
Aceste clanuri mafiote exista doar datorita lor. Tot datorita lor au o asa mare putere si fac asemenea fapte demne de o tara salbatica.
Politia romana o cauta cu ardoare pe Elodia in loc sa caute tinerele rapite si sechestrate, copii rapiti, criminalii, camatarii si toti infractorii. Politiei ii place reclama dar faptele confirma eficienta si cinstea cu care-si desfasoara activitatea.
Ministrul sa aiba bunul simt sa-si dea demisia, conducerea politiei din Dolj la fel precum si alti capi inutili din politie.

hehe
de Chris Funk, vineri, 29 august 2008 - 12:15
unde ai dreptate,ai dreptate!
mai ales in privinta politicienilor

Raspunde Noroc ca tiganii si romanii sunt prosti, altfel Romania era un fel de Columbia...
de San, vineri, 29 august 2008 - 12:07
La cat de impotenta este Polita Romana si la cat de corupta este Romania, avem un mare noroc ca tiganii si romanii sunt cam prosti din fire si neorganizati prin traditie. Spun asta, pentru ca in Romania in acest moment sunt intrunite conditiile aparitiei unor grupari mafiote paramilitare cu adevarat organizate, care pot pune mari probleme statului de drept. Este doar un pas pana la confruntari armate de proportii cu institutiile statului, pana la rapiri comandate, in scopul obtinerii de bani pentru finantarea gruparilor mafiote si pana la preluarea prin violenta a unor activitati comercial-financiare, care pot priva statul roman de impozite si taxe. Noroc cu lipsa de organizare traditionala a romanilor si tiganilor, altfel ajungeam Columbia Europei...

"desfiintarea gruparilor infractionale din marile orase"
de Bruno Castellano, vineri, 29 august 2008 - 12:20

auzi: desfiintarea gruparilor.... din marile orase", din cele mici nu. sa-i lasam sa-si faca de cap in continuare.
Oricum cu desfiintatu cred ca este o gluma proasta... pt ca momentan, mi-e unul politia romana nu imi da prea mare incredere.
spun asta din prorie experienta.
am fost victima unei astfel de organizatii. si politia si-a facut "exemplar" datoria. timp de doua luni ma interogau si ma puneau sa dau declaratii despre eveniment.
abao dupa trei luni i-au adus si pe cei care trebuiau de fapt si de drept sa-i interogheze - pt ca eu eram partea vatamata.
va vine sa credeti sau nu, abia dupa un an de zile s-a terminat procesul. asta pt ca "dragii" nostrii politisti aveau grija sa pregateasca dosarul pt judecatorie in asa fel incit eu as fi recunoscut ca, am fost vinovat - asta cu declaratii scrise de ei.... de oamenii legii.
mi-au trebuit aproape trei ani de zile sa-mi revin din soc. asta si din vina mea pt ca, mi-a fost rusine sa merg la o policlinica de boli pshice...

BRUNO CASTELANO
de ALBU MARIA, vineri, 29 august 2008 - 12:49

De procurori, judecatori nu zici nimic? Ca astia sunt tartorii cei mari. Oare nu sta in puterea lor sa dea sentinte? De ce nu o fac? Ca doar sunt investiti cu putere? Sau banul este stapanul lor?

Nu de sedinte este nevoie!
de popescu stelian, vineri, 29 august 2008 - 12:20

Pot sa-i tina in sedinte pana mor, ca ,,militianul,, tot militian moare! Afara cu ei si angajati tineri fara complexe si ne murdariti de spagi. Sa munceasca si cei ce ar trebui dati afara pe un santier , sa vada cum se castiga banul, nu sa stea cu mana intinsa la scursurile societatii. Priviti atenti intr-o piata si o sa-i vedeti pana unde se coboara............


vreau un raspuns sincer, bazat pe fapte de la acesti distinsi domni politisti..
de MegaJGD, vineri, 29 august 2008 - 12:24

Dintre mafiotul Caiac si Iustin Covei, fiul judecatorului Covei de la Curtea de Apel Craiova, care este mai, mafiot potrivit normelor politiei???
Unul a murit fara ca politia ori legea sa se fi atins de el, celalalt face victime tot in aceleasi conditii, fara ca politia ori legea sa se atinga de el.
Politie ziceti, dreptate, justitie???!!!???
Organizatie cruminala....asta va e definitia domnilor.
Partea proasta e ca sunteti organizati criminal impotriva noastra din banii nostrii.

La Timisoara si Cluj sunt prea putine locuri de parcare, in Sibiu se pierd spatii verzi, iar la Bucuresti sunt prea multe parcari private


Cititorii HotNews despre parcarile din marile orase

Vineri, 29 august 2008, 11:20 Actualitate | Esenţial


Citorii HotNews.ro au comentat sistemele de parcare utilizate in marile orase din tara prezentate in articolul Timisoara, Sibiu sau Cluj dau lectii Capitalei in problema parcarilor: fara intermediari, cu parcari platite prin sms si cu automate pentru tichete. Potrivit cititorilor HotNews.ro, in Timisoara sistemul Telpark nu functioneaza asa cum sustin autoritatile, in capitala compania Dalli incaseaza sume imense, dar nu investeste in parcari, in Cluj nu sunt destule locuri de parcare, iar parcarile supraetajate nu sunt viabile, in timp ce in Sibiu parcarile au fost construite in detrimentul spatiilor verzi.

O parte dintre cititorii HotNews.ro sustin ca sistemul Telpark din Timisoara are scapari si nu este eficient.

Mihai: “Practic se incaseaza bani din parcari "amenajate" prin montarea unor placute pe marginea drumului, sau pe trotuare. Exista 2-3 parcari in tot orasul cu adevarat amenajate si pentru ele se percepe taxa suplimentara. Mai mult decat atat, si acestea au fost "amenajate" in locatii care si pana la momentul respectiv functionau ca parcari (stadion etc). Un raport pentru unul din anii trecuti arata ca doar intre 10% si 20% din banii incasati sunt reinvestiti in parcari (infim, daca ne gandim ca singurul domeniu de activitate al Telpark este adiminstrarea parcarilor).”
Telin: “Faptul ca tu iti iei abonament Telpark nu-ti asigura un loc de parcare. Adica iti cumperi tichetul si te uiti ca fraierul la el, ca nu ai unde parca! Uitati-va pe site-ul primariei... pe datele pe care le-am vazut eu pana in 2006. Pe vreo 8 ani primaria a incasat cam 120 milioane lei. In rest au fost cheltuili de exploatare ale ADP. Restul de 1 miliard e impozit pe profit!!! Oricum, platibil statului... si asta dintr-un profit de aproximativ 6 miliarde lei!!!! ”

Sunt insa si cititori care apara sistemul Telpark.

SM: “Intamplator am abonament Telpark prin sms, ceea ce va recomand si voua, functioneaza si e foarte simplu de folosit. Merg destul de des in centru orasului, n-am avut niciodata probleme sa gasesc loc de parcare.”
Despre parcarile Dalli utilizatorii HotNews.ro spun ca au ajuns un fel de jungla privata si ca investitiile lipsesc cu desavarsire.

Tedu: “Majoritatea locurilor de parcare Dalli sunt transformate nelegal in parcari private. De exemplu, in Pta Victoriei nu exista nici un loc de parcare disponibil pentru public, pentru cetateanul bucurestean, toate sunt rezervate 24h/24h (la propriu, cu bariere si capre oficiale) pentru firme de renume.”
Razvan M: “In Bucuresti, daca vrei sa-ti lasi masina parcata prin centru dai 2-5 lei unui aurolac/tigan care si-a "amenajat" teritoriul (a pus cate un bolovan pe fiecare loc liber). Chiar daca nu-i teritoriul "amenajat", respectivul tot vine si cere bani si dai ca ti-e teama ca-ti zgarie masina... Iar lucrul acesta se intampla mai ales seara, dupa ora 18. Programul de parcare de ocazie in Bucuresti este de pe la ora 7 pana la ora 22, ceea ce inseamna cam 15 ore. In medie, cred ca avem peste 50.000 de masini parcate pe ora si care sunt taxate sau nu de catre Dalli.”
Cititorii HotNew.ro sustin ca in Cluj locurile de parcare sunt putine si ca parkingurile supraetajate nu au fost amplasate in cele mai bune locuri.

Ella: “La Cluj nu mi se par a fi roz lucrurile, rar gasesti in centru loc de parcare ziua, plus ca costa destul de mult 1,5 ron/h. Au amenajat multe parcari, dar asta in detrimetrul circulatiei, pentru ca multe strazi de la 2 benzi au ajuns la o fasie ingusta pe care mergi cat de incet sa nu iei oglinzile la cei parcati! In parkingurile supraetajate este foarte scump plus ca dureaza mult sa intri si sa cobori si sa te intorci la masina. Parkingul din piata M. Viteazul e horror, iti trebuie ceva pentru greata sa urci pe spirala aia ingusta pana la etajul 4 cel putin, unde e primul etaj cu parcare si dupa aia pe jos pe scari de beton abrupte, daca ai tocuri si sa itit rupi picioarele pe acolo!”
Despre sistemul de paracare din Sibiu citorii HotNews.ro spun ca a fost realizat bine dar in detrimentul spatiilor verzi.

Nelu: “La Sibiu problema parcarilor a fost rezolvata in detrimentul spatiilor verzi, a fronturilor de castani si arbori ornamentali. Si chiar daca Iohannis rade parcurile problema parcarilor tot nu e rezolvata, pentru ca acest primar adorat nu stie de parcari subterante sau supraetajate. Mai mult, tine blocata cea mai mare parcare din Sibiu, de la Cazarma 90, cu un jeg de cort in care nu se intampla nimic!”
s7: “Detasat de restul tarii, la parcari conduce Sibiul. Pret decent servicii de calitate. Practic la 1 RON pe zi nu ai scuza sa nu platesti parcarea in centru. Investitii clare s-au facut si ai posibilitatea sa cumperi tichete de peste tot.”

SURSA: HotNews.ro

desfiintare parcare dalli (Vineri, 29 august 2008, 12:03)
oancea adrian
Buna ziua,
La inceputul acestui an am reusit sa desfiintez parcarea Dalli care era plasata pe Strada Italiana din sectorul 2. Parcarea aceasta era atat pe o parte cat si de cealalta parte a carosabilului in contextul in care erau doar 2 benzi de circulatie. Aceasta actiune a durat o saptamana si aproximativ 20 de telefoane date la toate autoritatile existente si care au legatura cu drumurile. Nervii mei au fost greu pusi la incercare si intr-un final nu am reusit sa rezolv nimic cu autoritatile statului, astfel ca am sunat direct la Dalli si am ajuns intrun final la d-l MIHAI JIANU,Director Divizie,
Tel: 315 60 46
Fax: 311 35 97
Mobil: 0722 885 689, care a trimis a doua zi o echipa si a desfiinta parcarea respectiva.
In discutia avuta cu acest domn am adus la cunostinta faptulca am discutat cu toate institutiile implicate in acest fenomen.
Asadar se poate sa desfiintam astfel de parcari.

Un an de psihoză naţională: căutarea Elodiei


Avocata Elodia Ghinescu şi poliţistul Cristian ... Principalul suspect de uciderea Elodiei Ghinescu, poliţistul Cristian Cioacă, este în libertate

Elodia Ghinescu, avocata din Braşov care a dispărut fără urmă fix acum un an, ar putea fi declarată moartă pe cale judecătorească.

Abia întoarsă din Dubai pe 26 august 2007, unde îşi petrecuse concediul alături de fostul SPP-ist Ilie Cristian, Elodia Ghinescu avea să devină în scurt timp cea mai mediatizată persoană din România.

Dispariţa ei a dus la reţinerea soţului său, poliţistul Cristian Cioacă, suspect că ar fi ucis-o şi i-ar fi ascuns cadavrul. În cazul în care va fi găsit vinovat, Cioacă riscă până la 25 de ani de închisoare.

Căutată cu scafandri

Relaţiile încordate dintre cei doi soţi şi faptul că poliţistul Cioacă a anunţat abia după 6 zile dispariţia de la domiciliu a Elodiei Ghinescu, precum şi urmele de sânge descoperite de anchetatori în apartamentul celor doi, dar şi în portbagajul autoturismului proprietate personală au dus la concluzia că avocata a fost ucisă de Cristian Cioacă.

Absenţa cadavrului l-a salvat însă pe Cioacă de la puşcărie, iar ancheta a fost preluată în scurt timp de Parchetul General, fiind coordonată chiar de şeful Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică, procurorul Marius Iacob.

De la data dispariţiei şi până în prezent au fost scotocite toate zonele din jurul Braşovului. Anchetatorii au luat la puricat şi Valea Prahovei, însă cadavrul Elodiei este de negăsit! Ea fost căutată cu scafandri şi câini poliţişti. Mai mult, Elodia a fost dată în urmărire internaţională, dar, timp de un an, nu a apărut nici măcar un indiciu că ea ar fi părăsit ţara.

Oficial e dispărută

Elodia Ghinescu figurează, oficial, ca fiind dispărută. La categoria "Urmăriri", Poliţia Română susţine că în dimineaţa zilei de 30 august 2007, la ora 8.00, "Elodia Ghinescu a plecat de la domiciliu, în urma unor certuri serioase cu soţul său şi nu a mai revenit. S-a constatat lipsa unor genţi şi a mai multor haine şi bijuterii.
Obişnuia să călătorească în străinătate în interes de serviciu sau în interes personal.

Ultima ieşire a fost la 18 – 26.08.2007 în Emiratele Arabe Unite în compania lui Ilie Cristian". În speranţa că vreo persoană ar putea s-o recunoască, Poliţia i-a făcut şi o scurtă descriere: "înălţime 1,65 – 1,70 m, astenică, ochi verzi, păr vopsit negru, ondulat, tatuaj sub buric, două aluniţe pe spate".

Arestat pentru "babyelodia"

Serialul juridic Elodia a reuşit însă şi o premieră în justiţie. Dacă aruncarea după gratii a lui Cioacă pentru omor nu s-a putut materializa, poliţistul a petrecut o lună "la răcoare" pentru accesarea fără drept a adresei de e-mail babyelodia@gmail.com, care se pare că aparţinea soţiei sale dispărute – Elodia Ghinescu! Cristian Cioacă a fost practic transformat din principalul suspect al unei crime în hacker!

Poliţistul a declarat că, văzând că avocata nu se mai întoarce acasă, a crezut că va afla ce s-a întâmplat din discuţiile ei pe internet.

Mai mult, el a făcut publice mailuri schimbate de Elodia cu amantul său, Ilie Cristian, la acea vreme detaşat în Afganistan. Odată cu terminarea misiunii, el a fost nevoit, din cauza scandalului, să părăsească SPP. Dispariţia Elodiei nu l-a afectat însă profesional pe soţul său. Cristian Cioacă s-a transferat de la Braşov la IPJ Argeş şi-a găsit o nouă iubită şi a înaintat divorţ - nu pe motiv că soţia sa este de negăsit, ci a invocat infidelităţile Elodiei!

242 mii

- telespectatori pe minut a înregistrat telenovela "Elodia", la OTV, în iunie 2008


Poliţistul Cioacă este acuzat că şi-ar fi ... Ar putea fi declarată moartă

Odată cu trecerea unui an de la înregistrarea oficială a dispariţiei Elodiei Ghinescu, familia poate începe procedura de declarare a morţii acesteia pe cale judecătorească. Procedura judecătorească de declarare a morţii se declanşează, în cazuri speciale, când a trecut un an de la ultimele ştiri cum că persoana dispărută ar fi în viaţă.

Mai întâi, Elodia ar trebui să fie declarată definitiv şi irevocabil dispărută, iar această hotărâre să fie afişată timp de 30 de zile. În cazul în care Elodia ar apărea vie după declararea morţii sale, beneficiază de toate bunurile pe care le deţinea înainte de dispariţie. Cazul a ajuns însă speţă în manualele de Drept.

Dacă Elodia trăieşte, eu îmi dau demisia şi mă fac vânzător la tarabă
Marius Iacob,
şef Secţie Urmărire Penală
Parchetul General

Elodia s-a bătut cu Euro 2008

În luna iunie 2008, OTV - televiziunea lui Dan Diaconescu a înregistrat, în prime time, un salt spectaculos de audienţă. Astfel, ratingul "telenovelei Elodia" a crescut până la 242.000 de telespectatori pe minut, de la 110.000 fani, cât a avut în mai. În timp ce grilele televiziunilor generaliste au intrat în vacanţă, OTV a introdus personaje noi în cazul Elodia: Magda şi Tolea Ciumac.

Evoluţia este spectaculoasă şi din cauza faptului că în aceeaşi perioadă a avut loc Campionatul Euro­pean de Fotbal. Timp de un an, episodul „Elodia" a cunoscut fluctuaţii la nivelul audienţei. Începând din august anul trecut, postul a înregistrat un rating la nivel urban de 89.000 de telespectatori pe minut, pe toată ziua, rating care a continuat să crească în lunile următoare ajungând în octombrie să fie de 202.000 de „căutători ai Elodiei". (Andreea Lupu)

SURSA: Adevarul.ro

nedumerire
de nedumeritul in data de 2008-08-29 10:09:07
Pe Elodia o cauta de 1 an toata politia. S-au cheltuit bani ca niciodata pana acum si s-au folosit resurse umane fara precedent. Oare de ce? De ce nu sunt si copiii disparuti cautati cu aceiasi indarjire? Ce eforturi pentru o c* si ce dezinteres pentru copii! Fetita de la Berbesti din Valcea a fost cautata 3 zile si mai mult de voluntari! Rusine

asta tara
de telespectator si nu prea in data de 2008-08-29 06:34:06
la un popor ahtiat dupa barfa si care face audienta unui post pe masura, otv, ar trebui facut un calendar cu toate cancan-urile spre vesnica pomenire. asta arata gradul de cultura la noi.bravos natiune! ps. sigur tvr cultural nu prea este vizionat. acolo problemele tin cu adevarat de cultura si cui ii mai trebuie cand otv si altele acapareaza toata floarea telespectatorului "romanesc"

joi, 28 august 2008

Militienii


Craiova fierbe. Uciderea fostului boxer Mihai Pârvu, zis “Caiac”, a incins spiritele in asa fel incât nici macar conducerea sa pe ultimul drum nu a fost lipsita de incidente. Câteva persoane care insoteau cortegiul funerar au atacat ziaristii prezenti la fata locului, asta in ciuda faptului ca reprezentantii IPJ Dolj dadeau asigurari ca au luat toate masurile pentru a combate orice manifestare antisociala. Sutele de politisti si jandarmi mobilizati cu pompa nu au reusit sa intervina pentru a aplana conflictul, iar unul dintre capii politiei craiovene, prezent in dispozitivul care insotea cortegiul, n-a fost in stare sa declare decât ca nu-si poate explica intâmplarea. Pe de alta parte, nici ancheta derulata pentru elucidarea asasinatului nu este lipsita de surprize. Astfel, politia zice una, Parchetul zice alta, iar din investigatiile noastre lucrurile par a sta cu totul altfel.

Peste 2.000 de persoane din toata tara au participat la inmormântarea lui Mihai Pârvu, zis “Caiac”, care a decedat in urma unei altercatii petrecute in centrul Craiovei. Peste 200 de politisti, jandarmi si mascati au mimat ca asigura ordinea in municipiu pe tot traseul cortegiului funerar, insa din nefericire acestia nu au reusit sa-i apere si pe ziaristii care se aflau acolo. Jurnalistii au fost injurati, scuipati si amenintati de catre diverse persoane participante la inmormântare. Mai mult decât atât, s-a aruncat in ei cu sticle sau au fost la un pas de a fi izbiti de masini.

Politia nu-si explica… Nici noi de ce mai stau in functii
Jurnalistii prezenti la Craiova la inmormântarea lui Mihai Pârvu nu au fost protejati de ofiterii de la SPIR, iar politistii de la Rutiera au fost complet depasiti de situatie. Reporterii au fost scuipati, injurati si amenintati, iar un cameraman a fost agresat de catre indivizi necunoscuti din cortegiu. Câteva masini au trecut pe strada unde erau prezenti ziaristii, care prezentau in direct momente de la inmormântare, cu o viteza de peste 100 de km/h, punându-le viata in pericol. Nimeni din cortegiul funerar nu a vrut sa discute cu jurnalistii. Oamenii legii nu au lasat pe nimeni sa se apropie la mai putin de 500 de metri de cortegiu. Adjunctul sefului Politiei Judetene Dolj, comisarul-sef Nicusor Badea, a spus ca nu stie cum s-a putut intâmpla asa ceva, mai ales ca sute de politisti si jandarmi se aflau alaturi de cortegiu: “Am auzit ca atunci când a iesit cortegiul de la decedat de acasa, cineva i-ar fi stropit pe ziaristi cu apa. Daca exista filmari cu amenintari sau agresiuni, vom face cercetari si vom lua masuri. Trebuie sa lamurim situatia sa vedem cine a facut asa ceva”.

Trei variante ale evenimentului. Care e reala?
Mihai Pârvu, zis “Caiac”, a murit, marti dimineata, la Spitalul Judetean de Urgenta Craiova, dupa ce a fost impuscat de un cunoscut de-al sau cu care juca poker. Asta este singura fraza care se regaseste in toate cele trei variante identificate, pâna in prezent, de reporterii ziarului “Gardianul”. Prima varianta a fost prezentata, chiar marti dupa-amiaza, de surse din cadrul echipei de anchetatori ai Serviciului Judiciar al Inspectoratului de Politie al Judetului Dolj. Potrivit acestora, Mihai Pârvu si Catalin Mavrichie au jucat poker acasa la Caiac. Mavrichie ar fi pierdut 50.000 de euro in favoarea lui Caiac, pe care l-a acuzat ca ar fi masluit cartile. El i-a reprosat ca, pentru cei 50.000 de euro, a fost nevoit sa faca “imprumut de onoare” de la tiganii camatari. Intr-o altercatie, iscata intre cei doi, Caiac ar fi scos un cutit de lupta si l-a taiat pe Mavrichie pe fata si pe brate. La rândul sau, acesta a scos un pistol cu care a tras spre amicul sau. Cand au ajuns politistii la locul altercatiei, l-au gasit pe Caiac cazut intr-o balta de sange, avand in mana un pistol cu bile de cauciuc marca Rohn. Ultimele cuvinte au fost: “Ma impusca Mavrichie! Uite pistolul!”. Dupa aceea a lesinat.

Parchetul vrea s-o dea-n diverse, ca nu Mavrichie a tras
A doua varianta este cea prezentata, ieri, presei de catre prim-procurorul Parchetului de pe lânga Tribunalul Dolj, Gheorghe Stoian. Astfel, cu toate ca Ion Mihai Parvu, zis Caiac, le-a spus politistilor ajunsi la fata locului ca cel care l-a impuscat a fost Mavrichie, procurorii inca nu au ajuns la aceasta concluzie. Ei sustin ca la eveniment au fost prezente 4-5 persoane, si nu doar doua. Conform primelor informatii de dupa eveniment, cel care l-a dus la spital pe Catalin Mavrichie a fost chiar fratele sau, Emil. Conform cercetarilor politistilor, a rezultat ca pistolul cu bile gasit in mana lui Caiac era detinut legal de Catalin Mavrichie, fiind vorba de o arma de aparare, neletala, cu bile de cauciuc, marca Rohn de calibru 9 milimetri. In schimb, pistolul gasit in gardul viu, din fata blocului, este o arma cu glont, letala, marca Frankie Brescia de calibru 38 (calibru 9 mm european – n.red). Despre aceasta arma, politistii sustin ca a fost adusa de Catalin Mavrichie din Italia, de unde s-a intors saptamana trecuta. Dupa audierea patronului cazinoului Champion, reprezentantii Parchetului de pe lânga Tribunalul Dolj nu au dispus înca nici o masura preventiva împotriva acestuia. Procurorii care lucreaza la ancheta in cazul mortii lui Mihai Parvu nu sunt inca siguri ca ucigasul lui Caiac este Catalin Mavrichie. „Noi lucram cu probe, iar pâna acum, in urma instrumentarii lor, nu putem spune cu siguranta ca el a tras. In momentul incidentului, erau patru-cinci persoane. Nu este exclus sa fi tras el sau altcineva. Cert este ca in scurt timp vom avea autorul”, a declarat Gheorghe Stoian, prim-procurorul Parchetului de pe lânga Tribunalul Dolj.

O a treia varianta arata neputinta anchetatorilor
Surse confidentiale au declarat, in exclusivitate pentru “Gardianul”, intregul film al evenimentelor petrecute in noaptea de luni spre marti in Craiova. Astfel, Caiac, impreuna cu finul sau, cunoscut sub porecla “Chinezul”, insotiti de Mavrichie au jucat poker in cazinoul frecventat periodic de catre Caiac. Aici, au consumat bauturi alcoolice, iar Mavrichie a pierdut la carti 50.000 de euro in favoarea lui Caiac. Acesta din urma impreuna cu finul sau au plecat spre casa, unde au ajuns in jurul orei 1.30-2.00. La ora 3.00, Mavrichie il suna pe telefonul mobil pe Caiac, incepe sa-l injure si ii cere banii inapoi. Asta sub pretextul ca, dupa ce ar fi vizionat imaginile surprinse de camera de supraveghere amplasata in cazinou, a observat ca, la un moment dat, “Chinezul” i-a inlocuit cartile. Discutia telefonica dintre Caiac si Mavrichie ar fi durat câteva minute, timp in care Mavrichie a amenintat cu moartea familia boxerului, cerându-i imperativ sa-i inapoieze cei 50.000 de euro, pentru care ar fi fost nevoit sa faca “imprumut de onoare” la camatari. Caiac i-ar fi raspuns ca e nebun, beat si ca daca are vreo problema de reglat, sa astepte pâna a doua zi. “Ba, daca tu reusesti mâine sa dovedesti ca te-am furat la carti, iti dau dublu inapoi”, a spus Caiac. La care Mavrichie a spus: “Ce sa mai astept pâna dimineata? Acum vin si va omor pe toti!” In locuinta lui Caiac se aflau, la acea ora, sotia sa, fiul cel mic, Sorin, si finul boxerului, “Chinezul”. Acesta din urma si-a sfatuit nasul sa nu raspunda la provocarea lui Mavrichie, pentru ca este beat si are arme la el. Nervos, Caiac a luat un cutit de lupta si a iesit in fata blocului pentru a-l intâmpina cum se cuvine pe Mavrichie. Fiul sau, Sorin, a iesit la rândul lui pentru a incerca sa-si stapâneasca tatal.

In scurt timp, Mavrichie
si-a facut aparitia. A parcat autoturismul la intrarea pe aleea de acces in bloc, dupa care s-a indreptat catre Caiac, injurându-l si amenintându-l cu moartea. Dupa un scurt schimb de replici, Caiac i-a dat o palma. In acel moment, Sorin a strigat: “Lasa-l, tata! Te pui cu toti prostii?”. La care Caiac s-a intors spre fiul sau, l-a luat de dupa gât si i-a spus: “Ai si tu dreptate!”. Dupa care s-a intors cu spatele, intentionând sa revina in bloc. Atitudinea lui Caiac l-a scos din minti pe Mavrichie; acesta a scos pistolul cu bile de cauciuc si a tras un foc in aer. In acel moment, Caiac s-a intors si a scos cutitul, moment in care Mavrichie a tras mai multe focuri inspre el. Caiac s-a napustit asupra rivalului sau, moment in care Mavrichie a fugit catre masina, aruncând pur si simplul pistolul catre Caiac, cu intentia de a-l lovi. Lucrurile nu s-au oprit, din nefericire, aici. Se pare ca, in goana dupa Mavrichie, Caiac a reusit sa-i aplice acestuia câteva lovituri de cutit. Ajuns la masina, Mavrichie a deschis portiera si a luat din interiorul acesteia pistolul cu gloante adevarate. S-a intors si a tras un singur foc, glontul intrând sub axila stânga si iesind prin partea dreapta. Caiac a mai dat o data cu cutitul, dupa care i-a aplicat o lovitura de pumn in cap lui Mavrichie, acesta prabusindu-se la pamânt. Caiac pare ca nici nu a simtit lovitura glontului. S-a intors, a facut câtiva pasi pe alee si s-a prabusit intr-o balta de sânge. Culmea, in imediata apropiere zacea pe asfalt pistolul cu bile de cauciuc al lui Mavrichie. Vecinii care au auzit focurile de arma au alertat salvarea si politia. In momentul sosirii politistilor, in zona se aflau doar patru persoane: Caiac, agonizând, Mavrichie, batut bine si taiat pe masura, fiul lui Caiac, Sorin, si finul sau “Chinezul”. Acestea au fost cele patru-cinci persoane la care face referire prim-procurorul Gheorghe Stoian. Cu ultimele puteri, Caiac a luat de pe jos pistolul cu bile si i-a spus politistului: “Ma impusca Mavrichie! Uite pistolul!”. Prima Salvare a ajuns la fata locului in câteva minute. Insa i-a acordat ajutor cu prioritate lui Mavrichie, pe care l-au transportat la spital. Abia a doua ambulanta, sosita la aproape o jumatate de ora de la primul anunt, l-a transportat, la acelasi spital, si pe Caiac. La ora 6.05, miercuri, boxerul a incetat din viata.

Centrul Craiovei a fost blocat de cortegiu
Traficul rutier pe principalele artere din centrul Craiovei, bulevardele Calea Bucuresti si A.I Cuza, a fost paralizat din cauza cortegiului funerar care s-a întins pe câteva sute de metri, coloanele de masini pe cele doua artere întinzându-se pe câtiva kilometri. Din cauza numarului mare de persoane care au participat la înmormântarea lui Caiac, traseul aprobat de Politia Rutiera pentru cortegiu a fost modificat. “Traficul rutier a fost îngreunat pe 17 strazi din Craiova pe unde a parcurs cortegiul funerar. Noi am încercat sa fluidizam traficul, dar au fost foarte multe autoturisme si foarte multe persoane care au facut parte din cortegiu si pe unele dintre strazi a trebuit sa blocam traficul”, a declarat comisarul-sef Stelian Nicolaescu, seful Politiei Rutiere Dolj.

Rudel Obreja, prezent la inmormântarea lui Caiac
Mai multi oficiali ai Federatiei Române de Box au fost prezenti la inmormântarea lui Mihai Pârvu, zis Caiac. Presedintele Rudel Obreja impreuna cu Vasile Câtea, vicepresedintele Federatiei de Box, Nicolae Iancu, presedintele Colegiului Central de Arbitri la Box, precum si fostul antrenor al lui Mihai Pârvu, Traian Pana, au sosit la Craiova cu câteva ore inainte de inmormântare. “Era un caracter deosebit. Cei care nu il cunosc ar fi bine sa nu mai vorbeasca. Pentru sportul si boxul craiovean, moartea sa reprezinta o pierdere”, a declarat Traian Pana, fostul antrenor de box al lui Pârvu. La inmormântare au fost prezenti si cunoscuti cântareti de manele, precum Florin Salam, Stefan de la Barbulesti, Adrian Minune si Oaca. Inainte de a pleca spre cimitir, Adrian Minune a cântat la capatâiul lui Caiac. Un alt prieten al lui Caiac, care a tinut neaparat sa trimita o coroana de flori in memoria acestuia tocmai din Penitenciarul Jilava, este celebrul interlop bucurestean Nutu Camataru.
Ion Alexandru, Eduard Pascu, Madalina B.-Petrosanu

SURSA: Gardianul


un roman
2008-08-29 9:03:45
titlul nu mi se pare corect
de ce "militienii"? de ce generalizam? si militia a avut uscaturi ca si politia de azi dar a avut si oameni de mare valoare profesionala. exemplific doar 2 cazuri unul mai vechi si altul mai recent. Col. Ceacanica ( 1949-1982) -un judiciarist de inalta clasa si col dr. Butoi (1970-2000) criminalist de marca iesit la pensie in 2001 (?) ambii cunoscuti si pt lucrarile lor stiintifice aparute in librarii.la timpul respectiv. sigur s-ar putea da sute de asemenea exemple dar ma opresc aici caci acestia 2 sunt cunoscuti si pe plan international( interpol) pt activitatea lor. asa ca...
un timisorean
2008-08-29 8:49:17
tiganii interlopii si politia
in toata tara sunt astfel de probleme dar ele nu se cunosc decat atunci cand se "lasa" cu morti.. politia nu se prea implica . de ce? .. de "aia" asa ceva inainte de 89 nu se intampla prea des. acum astia fac legea peste tot. scandaluri impuscaturi. circula cu masini cu nr. de franta sau italia si multi nu au RCA dar nici carnete. si nu-i opreste nimeni. tot asa circula si cu motrocicletele si cu ATV-urile. In plus, isi fac case cu zeci de turnuri si turnulete desi in familie nu au nici un salariat sau vreun venit legal. ba mai mult cumpara case in centrul orasului si apoi fac presiuni asupra vecinilor sa vanda si ei Daca nu vor le fac zile grele... aici am ajuns dupa 89 Asta am vrut? asta avem.....

1. CEFELE DE PORC | scris de LIVIU | 28/08/2008 21:31:58
Asa zisi CEFELE DE PORC sunt marii si micii mafioti ai romaniei.Proxeneti camatari, recuperatori distribuitori de droguri etc..interlopi, toti au aceiasi lege, coruptia.Politisti, procurori, judecatori, politicieni, toti sunt pe statele negre de plata ale interlopilor.In Craiova e jale, cum poate un interlop sa aiba un cazino, poate domnul primar stie cand si-a mai facut un etaj la vila. De ce politia nu intervine cand sunt agresati ziaristi, seful politiei o stie de unde isi fce el plinul, nu din pietele impanzite de tigani.Intre politisti si procurori e o prietenie veche in musamalizarea cazurilor, prin intocmirea unor rapoarte fara substanta prin care interlopii scapa si ei isi iau tainul.E o vorba pestele de la cap se impute, dar si coada se arunca.Nici Rahova nu e departe, de unde are voturi primaru, de unde isi iau tainu politistii.Stiti cine pazeste infractorii din Rahova (ghicitore)...ai ghicit, politia.Ei trec si anunta asa zisele razii.Dupa care dau lista cu produsele care le vor si asa zisi comercianti fac cheta si.... asa in fiecare zi. Politicienii se cearta si fac comentarii politice, borfasii fura si fac legea, domnul primar face legea in partid si vopseste blocuri, iar o data pe an face revelion, ce mandru sunt de el......imi e scarba de CEFELE DE PORC,fie ca sunt din Craiova, Bucuresti sau ori ce alta localitate, de fitele lor "fara numar" in casa poporului, de copilu minune, de salam, cei a caror impotenta intelectuala este prin a spune fara numa2. Romanai si intelopii | scris de bbc. | 28/08/2008

Defilarea interlopilor la funeraliile lui Caiac



Vineri, 29 August 2008


Fostul lider al interlopilor din Craiova a fost condus pe ultimul drum de mii de oameni.

Maşini de lux. Poliţişti timoraţi. Haine de firmă. Tatuaje. Maneliş ti. Ochelari de soare scumpi. Oameni „de box“. Indivizi cu cefe late şi plini de muşchi. Înmormântarea craioveanului Mihai Pârvu, zis Caiac, s-a transformat într-o adevărată paradă a interlopilor veniţi în Bănie din toate zonele ţării şi de peste hotare. La funeraliile acestuia, care au paralizat circulaţia în centrul oraşului, au participat peste 1.500 de persoane, prieteni şi cunoscuţ i, iar printre VIP-uri s-au aflat oameni din lumea boxului şi manelişti. Rudel Obreja, preşedintele Federaţiei Române de Box, a fost unul dintre cei care l-au însoţit pe Caiac pe ultimul drum. Celebrul Nuţu Cămătaru, aflat în detenţie, a trimis o coronă de flori pentru „fratele său“, pe la colţuri vorbindu-se şi despre prezenţa discretă, la primele ore ale dimineţii, a lui Nicu Gheară, cunoscutul interlop bucureştean.

Interlopii şi-au dat mâna

Craiovenii care locuiesc pe Aleea Constantin Brâncuşi au făcut noapte albă. Cântecele de jale ale maneliştilor Adi Minune şi Florin Salam i-au ţinut aproape de sicriul lui Caiac pe toţi cei care l-au cunoscut. Unii, veniţi şi de peste hotare. Cunoştinţe din toată ţara. Interlopii din Craiova, indiferent de grupare sau etnie, au trecut peste orgolii şi şi-au „dat mâna“. Ieri-dimineaţă, în zonă a fost zărit un alt personaj al lumii interlope craiovene cu care Caiac nu era în cele mai bune relaţii. Flancat de bodyguardzi, Erico Constantinescu a depus o coroană de flori, apoi s-a pierdut în mulţime.

De la producerea tragediei, prietenii i-au fost mai tot timpul la căpătâi lui Caiac. „A fost fratele meu. Am pierdut un prieten cum rar întâlneşti. Nu-mi vine să cred că nu mai e printre noi şi sper să fie un vis din care să mă trezesc“, spune Doru Petrescu, zis Doru Măgaru, al cărui chip răvăşit de durere se ascunde sub o pereche mare de ochelari de soare. „Gigioc“. Alt prieten, alte cuvinte frumoase despre Caiac.

În jurul orei 12.00, cortegiul funerar, urmat de mii de oameni şi de o coloană impresionantă de limuzine, s-a pus în mişcare. Primii erau câţiva musculoşi pe care tricourile mulate „Armani“ sau „D&G“ stăteau să crape. Ceasuri mari, la mână, ochelari pe măsură.

Obreja: „Oameni precum Caiac sunt rari“

În spatele mulţimii, însoţit de soţie, Rudel Obreja, preşedintele Federaţiei Române de Box, vorbea în şoaptă cu cei doi prieteni ai lui Caiac: „Eram pe aeroport în momentul în care am auzit că Mihai a fost ucis. Îl cunoşteam şi ca sportiv, şi ca om. Am fost colegi şi prieteni extraordinari. A fost un campion şi în box, şi în viaţă. Lumea poate să zică orice, dar oameni precum Caiac sunt rari. Este o pierdere mare pentru boxul românesc, dar este o pierdere incomensurabilă pentru prieteni“.

Trei ore mai târziu, după ce cortegiul funerar a făcut un periplu prin centrul oraşului, circulaţia rutieră fiind paralizată pe 17 străzi, conform poliţiei, sicriul a fost coborât în pământ. Într-o groapă situată în imediata apropiere a Monumentului Eroilor Neamului. Peste Cimitirul Sineasca începuse să „plouă“ cu flori dintr-un avion de mici dimensiuni care survolase zona.

Caiac, amprentat după moarte

Romii vor răzbunare

ANCHETĂ GREOAIE

„Suspectul oferă informaţii confuze“

Cercetările în cazul uciderii lui Mihai Pârvu, cunoscut în lumea interlopă drept „Caiac“, avansează anevoios. Singura informaţ ie venită dinspre Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj este aceea că împotriva lui Marian Mavriche, principalul suspect, nu s-a dispus încă măsura reţinerii preventive. Conform unor surse din rândul anchetatorilor, „suspectul oferă informaţii confuze şi se ia în calcul şi varianta conform căreia în încăierarea dintre Caiac şi Mavriche să fi pus şi alte persoane mâna pe pistol şi să fi tras“.

SEMNAL DE ALARMĂ

David: mi-aş dori ca infractorii prinşi de poliţie să nu mai fie liberi după 24 de ore

Referindu-se la situaţia de la Craiova, ministrul internelor, Cristian David , a cerut, ieri, sprijinul procurorilor şi al judecătorilor pentru a preveni şi a ţine sub control infracţionalitatea. „Este în sarcina poliţiei, dar alături de poliţişti trebuie să vină procurorii şi judecătorii. Mi-aş dori ca infractorii pe care poliţia îi reţine şi pe care îi prezintă în faţa judecătorilor pentru mandat să nu se întoarcă după 24 de ore pe stradă, nestingheriţi“, a susţinut David. Ministrul a recunoscut apoi că evenimentele din Craiova au depăşit „un punct critic“ şi „trebuie să înceteze cât mai repede“.

„Este momentul ca forţele de aplicare a legii să-şi facă datoria cu fermitate şi până la capăt. Dar, nu este doar responsabilitatea poliţiei de a înfăptui deplin actul de justiţie. Alături de poliţişti sunt procurorii, sunt judecătorii, care trebuie să le dea sprijinul pentru a face în Craiova un climat de linişte. Şi nu numai în Craiova. Oriunde avem reţele ori grupări infracţionale, acestea trebuie desfiinţate. Din acest moment, nu cred că mai putem tolera şi nu mai putem accepta prezenţa acestor grupări. Începând de azi (joi - n.r.), vor intra în vizorul poliţiei“, a conchis Cristian David. El a ţinut să precizeze apoi că nu este vorba despre o acţiune specială, ci despre „o atitudine mai fermă, mai hotărâtă a poliţiei de a nu accepta în niciun fel prezenţa grupărilor infracţionale“. În opinia lui David, la Craiova „este loc de mai multă fermitate“. (Raluca Dan)

SURSA: Evz.ro


INTERLOPII
de Eugen Pralea, joi, 28 august 2008 - 22:30
Ce sunt aia interlopi : au cazier ? sunt agatati in cercetari penale ? sunt campioni de box ? joaca poker?
poarta uniforme ? nu de alta dar noi prostii sa stim care erau interlopii din cohorta de 1500. Noi cititorii nu stim daca acesst Caiak era bun sau rau , dar cu iertaciune pentru paralela : acum 3 zile s-a scris ca J.C. Dragan
proprietarul ButanGas de 1Miliard de Euro cifra /
10 tariEU, presedinte ales al Asociatiei Internationale de Marketing, Membru al Academiei de stinte din New York, distins cu titlu de caveler de presedintii a 3 tari a fost inmormantat cu participarea a 500 de persoane.
Poate ne explica autoarea de ce neamu romnesc omagiaza de 3 ori mai mult KaiaK-ul. ( afinitati ? rudenie? asemanari? predilectii ?...

Incredibil!
de Nae Camionagiu, joi, 28 august 2008 - 22:49
E posibil sa se intample asa ceva intr-o tara civilizata?
NU!
Eu cred ca Romania este cea mai depravata societate din lume. Asa ceva nu se intampla nici in Chicago anilor '20.
...
Interlopii defileaza escortati de politie...
Cata mizerie...!
...

lui Nae
de Garfield, motanu, joi, 28 august 2008 - 23:11
Intre interlopi si politisti, diferentele sunt minore, de fapt sunt colaboratori.
Eu ma mir ca nu s-a facut un mic doliu national de trei zile!
Pacat ca n-au crapat toti "caiacii" din tara!
Garfield, motanu(caiacist de performanta)


Un smaiser trebuia
de Ursul Bruno, joi, 28 august 2008 - 23:22
Este acea jucarie care scuipa mii de gloante pe minut, problema interlopilor si a manelistor era rezolvata in cateva minute ca pe strazile din Chicago din anii 30.
Mie greata si scarba cand ii vad dar mie si mai greata si scarba de aceii mii de gura casca care in loc sa protesteze fata de situatia alarmanta din oras s-au mai dus gura-casca la inmormantare, jeguri la fel ca si infractorii.

Timisoara, Sibiu sau Cluj dau lectii Capitalei in problema parcarilor: fara intermediari, cu parcari platite prin sms si cu automate pentru tichete


de Attila Biro HotNews.ro
Miercuri, 27 august 2008, 19:41


In Bucuresti parcarile sunt administrate printr-un intermediar, compania Dalli. Primaria primeste jumatate din incasari. Parcarile publice sunt neamenajate. In principalele orase din provincie inacasarile din taxele de parcare ajung integral in bugetele locale. Ora de parcare costa, in Capitala, 1,5 lei. In Sibiu o zi de parcare costa numai 1 leu. In Bucuresti nu exista automate pentru tichetele de parcare. In Timisoara parcarea poate fi platita prin sms. Capitala a incasat anul trecut 1,5 milioane de euro din parcari. Un oras mult mai mic, ca Timisoara, a incasat 1 milion de euro, tot din parcari.

Primarul Sorin Oprescu a anuntat, la inceputul lunii iulie, ca va rezilia contractul cu compania Dalli. Contractul este inca in vigoare. Potrivit reprezentantilor companiei, contractul nu poate fi reziliat decat in instanta.

O ora de parcare in centrul Capitalei costa 1,5 lei, fiind unul dintre cele mai mari tarife
Parcarile administrate de compania Dalli
Foto: Hotnews


practicate in tara. Investitiile facute de companie sunt minime. Fata de alte orase din tara, in Bucuresti nu exista parcometre, tichetele de parcare nu se vand la chioscuri si nu exista alte dispozitive automate de tichetare. In parcari sunt plasatori care incaseaza taxa si dirijeaza masinile spre locurile libere.

Un abonament pe o luna costa 250 lei, de zece ori mai mult decat un abonament de parcare in Iasi, spre exemplu. Compania Dalli are in administrare parcarile publice din capitala in baza unui contract semnat in anul 1995. Prin contract se prevede ca municipalitatea sa primeasca 55,5% din incasarile companiei. Primaria a incasat in 2007 din exploatarea parcarilor de catre Dalli 1,5 milioane de euro.

Parcare rezervata prin SMS in Timisoara

In provincie primariile au preferat sa infiinteze servicii proprii sau chiar companii prin care sa exploateze parcarile publice, dar fara sa concesioneze acest serviciu public. In principalele orase din provincie primariile beneficiaza de intreg profitul realizat din exploatarea parcarilor, nu doar de 55,5% din incasari asa cum se intampla in Bucuresti.

Unul dintre cele mai complexe sisteme de parcare din tara este cel din Timisoara. Municipalitatea a infiintat o companie, Telepark al carei unic actionar este Consiliul Local si care administreaza parcarile din oras. Parcarile din Timisoara sunt impartite in trei zone distincte in functie de cat de aproape de centrul orasului sunt amplasate parcarile.

Cel mai scump loc de parcare in Timisoara costa 1,3 lei pe ora. Pe langa cele peste 310 de puncte de unde se pot achizitiona tichetele de parcare soferii pot rezerva si plati un loc de parcare prin sms. Soferii au la dispozitie un numar de telefon la care trimit un mesaj sms cu numarul masinii si parcheaza, apoi la parasirea locului de parcare trimit un alt mesaj, ulterior plata parcarii fiind inclusa in factura telefonului.

Incasarile inregistrate in 2007 din exploatarea parcarilor s-au ridicat la peste 1 milion de euro. “Suntem cei mai eficienti din tara daca ne raportam la locurile de parcare. Suntem chiar mai eficienti decat compania Dalli care oficial spune un numar de parcari, dar in realitate exploateaza mult mai multe. Oricum incasarile sunt integral ale municipalitatii, dar in fiecare an avem un plan de investitii in noi locuri de parcare”, a declarat Liviu Barbu, directorul companiei Telepark.

1 leu pentru o zi de parcare in Sibiu

In Sibiu, cele 3.000 de locuri de parcare din oras sunt administrate de Primarie direct printr-un serviciu specializat.

“Sumele colectate in urma nerespectarii regimului parcarilor pe domeniul public si privat in urma incasarii taxelor de ocupare a domeniului public sunt virate in bugetul Consiliului Local Sibiu. Restul, tichete si abonamente, intra in bugetul propriu al Serviciului cu care sunt promovate noi investitii. Daca ar fi sa facem o medie pentru primele sase luni ale anului 2008, din vanzarea de tichete si abonamente, s-a incasat suma de aproximativ 80.000 de lei/luna”, a declarat pentru HotNews.ro, Sergiu Olteanu, consilier asistent in cadrul Serviciului de Relatii cu Presa.

Administratia din Sibiu percepe cea mai mica taxa de parcare din tara; astfel, in zona centrala, o zi de parcare costa doar 1 leu. O parte din banii colectati de municipalitate provin si de la societatile din centrul istoric al Sibiului care platesc taxe de acces. Aceste societati au abonamente prin care masinile de aprovizionare pot intra intr-o anumita zona a centrului istoric intr-un anume interval de timp. O parte din centrul istoric al Sibiului a fost inchis pentru traficul auto. Reprezentantul Primariei a mentionat ca una din problemele sistemului de parcare este ca municipalitatea nu poate ridica autoturismele parcate ilegal.

Clujul a renuntat la intermediari

In Cluj-Napoca pana anul trecut parcarile au fost administrate de compania Valcon. Afacerea s-a dovedit paguboasa pentru Primarie care a renuntat la serviciile companiei de la inceputul acestui an.

“S-a dovedit a fi o decizie buna deoarece avem incasari bune. Din ianuarie pana in iulie am incasat aproape 600.000 de lei”, a declarat Raimonda Boian, purtatoare de cuvant a Primariei Cluj-Napoca. In zona centrala a orasului o zi de parcare costa 9 lei, insa tarifele scad in functie de amplasarea parcarilor.

Un abonament lunar costa 45 de lei. Amenzile pentru neplata locului de parcare sau parcarea ilegala sunt colectate tot de municipalitate prin intermediul Politiei Comunitare. In Cluj-Napoca a fost implementat si sistemul de ridicare a masinilor care sunt parcate ilegal.

In Iasi locurile de parcare sunt scoase la licitatie

In Iasi parcarile publice sunt administrate de Primarie prin Biroul de Parcari. Primaria are angajati care colecteaza taxele de parcare si dirijeaza masinile. Pentru o ora de parcare taxa perceputa este de 1 leu. Pentru rezidentii orasului Primaria a demarat un program de licitatii pentru parcari. Astfel ca iesenii care doresc un loc de parcare langa blocul in care locuiesc trebuie sa liciteze.

“Am organizat pana in prezent cateva zeci de licitatii. Pretul mediu al unei parcari este de 20 de lei pe luna. Primaria marcheaza locul de parcare cu numarul masinii. Acum se lucreaza si la un sistem cu placute”, a declarat Letitia Palaga, directorul Administratiei Domeniului Public si Privat.

SURSA: HotNews.ro

Toate orasele din Romania dau lectii Capitalei. (Miercuri, 27 august 2008, 20:05)
Alin [anonim]
Viata de cea mai proasta calitate o ai in Capitala. Si nu doar referitor la parcari.

miercuri, 27 august 2008

Cele mai periculoase oraşe din România



Raluca Dan
Florin Băltăreţu
Miercuri, 27 August 2008


Craiova conduce în clasamentul localităţilor în care siguranţa cetăţenilor este precară din cauza răfuielilor care au loc între bandele de interlopi.

Incidentul de ieri-dimineaţă, în urma căruia un lider al lumii interlope din Craiova a fost împuşcat mortal şi un altul a ajuns la spital cu tăieturi la o mână şi la gât, confirmă poziţia fruntaşă a capitalei Olteniei în clasamentul celor mai periculoase oraşe din România.

„Nu avem o centralizare statistică a tuturor incidentelor de acest gen, înregistrate într-un an la nivel naţional, dar putem face o ierarhizare a oraşelor periculoase în funcţie de frecvenţa conflictelor violente, cărora, de multe ori, le-au căzut victime chiar şi poliţişti. Drept urmare, dacă luăm în calcul doar conflictele de amploare produse anul trecut şi în prima jumătate a acestui an, pe primul loc în «topul» localităţilor-problemă se situează, de departe, Craiova. Să nu uităm că reglările de conturi cu pistoale, bâte şi săbii, care au avut loc în primăvara acestui an în curtea Spitalului Judeţean Dolj, au determinat chiar modificarea Legii privind regimul armelor şi muniţiilor“, susţine unul dintre judiciariştii cu state vechi în poliţie.

Potrivit oamenilor legii, marea problemă a autorităţilor este aceea că interlopii care provoacă aceste conflicte scapă, de fiecare dată, doar cu amenzi. „Şi autorul asasinatului de la Craiova a fost cercetat în mai multe dosare penale pentru vătămare corporală. S-a ales cu amenzi de maximum 200 de lei şi a fost pus în libertate de instanţă. Principalul motiv invocat de judecători: nu reprezintă pericol social“, spun surse din poliţie. „Poate acesta este şi motivul pentru care, în Craiova, răfuielile se produc frecvent şi sunt soldate, de fiecare dată, cu victime. Niciunul dintre cei care a condus până acum inspectoratul de poliţie al judeţului nu a reuşit să le oprească“, se scuză aceştia.

De la o partidă de pocher

Pistoale. Săbii. Atacuri armate. Interlopi. S-a întâmplat din nou. Fost campion de box, Mihai Pârvu, zis Caiac, a fost executat ieri-dimineaţă în faţa casei sale de un alt personaj controversat, Marian Mavriche. Caiac a fost împuşcat de două ori în burtă şi a murit la o oră după ce a ajuns la spital.

Caiac înfiinţase, în urmă cu câţiva ani, împreună cu alţi capi ai lumii interlope din Craiova (Gigioc, Cimino şi Roşianu) gruparea „Frăţia“, al cărei scop era să-i pună la punct pe romii scandalagii din Faţa Luncii. În ultimii ani, gruparea nu a mai fost implicată în dispute, iar numele lui Caiac nu a mai fost asociat cu astfel de incidente.

„Are o familie frumoasă. Un băiat care face carieră în box. Se cuminţise. Asta e viaţa, a fost omorât de unul de-al lui!“, spune unul dintre membrii lumii interlope din Craiova. Scandalul dintre Caiac şi Mavriche a izbucnit marţi dimineaţă, în jurul orei 4.00, chiar în faţa blocului interlopului. Conform poliţiei, cei doi, care erau amici, jucaseră pocher în cazinoul lui Mavriche. Acesta din urmă a pierdut în timpul jocului 50.000 de euro („bani pe care i-am împrumutat de la ţigani ca să mă achit“, avea el să declare).

După ce s-a terminat partida de pocher, în mintea lui Marian Mavriche a încolţit ideea că partenerul său de cărţi l-a înşelat. A chemat câţiva prieteni cu care s-a dus acasă la Caiac pentru a-i cere banii înapoi. Aici a fost aşteptat de interlop şi familia sa. A urmat o răfuială cu arme albe şi de foc.

Conform comisarului-şef Gheorghe Bică, comandantul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj, Mavriche a fost tăiat cu un cuţit la mână şi la gât, după care a ripostat şi a tras asupra lui Caiac. „Două gloanţe l-au nimerit în abdomen pe Caiac. E posibil ca pistolul cu gloanţe de cauciuc, pentru care Mavriche avea acte şi îl deţinea legal, să fi fost modificat“, a precizat comisarul-şef Bică.

La faţa locului a fost găsită şi o armă cu gloanţe, de calibru 38 de milimetri, de fabricaţie italiană (inscripţionată Frankie Brescia). „Expertiza ne va arăta dacă acesta este pistolul cu care a fost împuşcat Caiac“, au precizat surse din rândul anchetatorilor.

Marian Mavriche a fost dus la spital de cei care-l însoţeau. Medicii spun că o să mai stea sub supraveghere două zile, iar salonul în care este internat este păzit de cinci poliţişti. În schimb, Caiac a fost adus de o ambulanţă la Spitalul de Urgenţă Craiova la o oră după ce a fost împuşcat. „A pierdut mult sânge. A murit înainte să fie supus intervenţiei chirurgicale. Avea şanse mici de supravieţuire“, a precizat Bogdan Fănuţă, director medical în cadrul spitalului.

TOP ORAŞE PROBLEMĂ

Sudul ţării, pericol maxim

Poliţia a făcut o ierarhizare a oraşelor periculoase în funcţie de frecvenţa conflictelor violente, cărora, de multe ori, le-au căzut victime chiar şi poliţişti.

1. Craiova
2. Constanţa
3. Brăila
4. Drobeta-Turnu- Severin
5. Borşa (Maramureş)

CRAIOVA

Raiul pistolarilor

ANUL 2008. Pe data de 3 februarie, interlopul Enrico Constantinescu şi apropiaţii săi au fost atacaţi în faţa Curţii de Apel Craiova de membrii clanului „Pară“. Rezultat: fostul comandant al IPJ Dolj comisar-şef Georgel Enescu, a demisionat. Pe 29 aprilie, două familii de romi s-au răfuit în Spitalul de Urgenţă Craiova.

ANUL 2007. Andrei Nicolae, zis „Impresie“, a fost implicat în şapte scandaluri stradale. A bătut, a devastat baruri, a tras cu pistolul, i-a fugărit pe poliţişti. „Impresie“ este singurul pistolar al Craiovei care se află acum în spatele gratiilor. În luna august, în urma răfuielii dintre clanurile Moruzi şi Poenaru, au ajuns la spital şase persoane.

ANUL 2003. Sute de romi din Faţa Luncii au ieşit înarmaţi pe străzi împotriva capilor grupării „Frăţia“, care nu-i lăsau în unele discoteci din oraş. Revolta a fost „înăbuşită“ de poliţişti şi jandarmi. (Florin Băltăreţu)

BORŞA

Victime printre poliţişti

„Vedeta“ oraşelor periculoase din nordul ţării este Borşa, din judeţul Maramureş. Surse din cadrul poliţiei ne-au descris ultimul incident violent: „În urmă cu o săptămână, în centrul oraşului Borşa, o tânără în vârstă de 18 ani a ajuns la spital după ce a fost lovită cu maşina, pe trotuar, de un interlop care încerca să fugă după ce-şi împuşcase un rival. Şi asta la doar două zile după ce membrii grupării sale au fost lăsaţi în libertate de magistraţi, deşi într-un conflict pe care l-au provocat i-au ameninţat cu arma pe poliţiştii de la Serviciul de Intervenţie Rapidă şi le-au lovit maşina cu un camion Tatra. Cinci poliţişti au fost răniţi şi, totuşi, în opinia magistraţilor, membrii grupării nu reprezentau un pericol social. La începutul anului trecut un poliţist a fost strivit cu maşina de un interlop. Poliţistul a rămas infirm, iar agresorul este şi acum liber“, au declarat sursele citate. (Raluca Dan)

TURNU-SEVERIN

Autori filmaţi, dar „necunoscuţi“

Unul dintre cele mai mari scandaluri între interlopii din judeţul Mehedinţi a avut loc în luna octombrie a anului 2007, în municipiul Drobeta-Turnu- Severin. Cazul a rămas însă nesoluţionat până în prezent. Atunci, unul dintre liderii lumii interlope din Drobeta-Turnu-Severin, Sandu Sârbu, a fost împuşcat de mai multe ori, fiind rănit la picioare. Deşi altercaţia s-a produs într-o benzinărie şi a fost înregistrată de camerele de supraveghere video, poliţiştii mehedinţeni nu au făcut publice nici până astăzi numele agresorilor. Cu toate acestea, surse din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Mehedinţi au declarat, sub protecţia anonimatului, că ar fi fost vorba despre o răzbunare, din cauza unor datorii. De altfel, cei bănuiţi că ar fi tras cu arma asupra lui Sandu Sârbu au fost bătuţi până aproape de moarte, câteva luni mai târziu. Nici în acest caz nu se cunosc autorii. (Adrian Bidilici)

CONSTANŢA

Republica siciliană de pe litoral

Cele mai cunoscute bande sunt „Fraţii“ şi „Spaniolul“, ai căror membri sunt judecaţi, în stare de libertate, încă din luna februarie 2007. Între timp, războiul continuă în stradă pentru că fiecare încearcă să-l convingă pe celălalt să renunţe la proces. De aceea nu se mai depun plângeri, ci se dau doar „mici avertismente“: mâini şi picioare rupte, maşini de lux incendiate. În urmă cu o săptămână, fratele unui cap al lumii interlope a fost blocat în trafic în centrul oraşului şi bătut cu sălbăticie de membri ai bandei rivale. A doua zi, cumnatul victimei a fost tăiat pe faţă cu un cuţit, chiar la ieşirea din spitalul unde îşi vizitase ruda. Există numeroase dosare grele, nerezolvate încă. De exemplu, cazul omului de afaceri Liviu Bamburic, de 43 ani, împuşcat în scara blocului cu un pistol Makarov. Sau cazul omului de afaceri Petrică Iordache, găsit în apa mării, înfipt cu capul în jos între stabilopozi. (Feri Predescu)

BRĂILA

Între „Buricea“ şi „Caţali“

Lupta pentru supremaţie se dă între grupările rivale „Buricea“ - din cartierul Radu Negru, şi „Caţali“ - din satul Vărsătura. Poliţia brăileană a reuşit, pentru scurt timp, să-i arunce după gratii pe principalii pioni. Cel mai important scandal a avut loc în luna decembrie, anul trecut, când oamenii lui Stănel Corbu, liderul unei grupări din cartierul Lacu Dulce, apropiat clanului Buricea, au fost atacaţi de cei din gruparea rivală „Caţali“. Două persoane au fost rănite, una dintre victime fiind împuşcată cu gloanţe de cauciuc. Maşini de lux au fost distruse cu pietre şi săbii. Cu un an înainte, găştile din Radu Negru şi Vărsătura s-au răfuit chiar în incinta Palatului de Justiţie. Până să ajungă în zonă forţele de ordine, interlopii reuşiseră să spargă geamurile de la uşa de acces, să se rănească cu săbii şi cuţite, să blocheze intrarea în tribunal şi să dea buzna în sălile de judecată. (Liliana Şerban)

BRAŞOV

Războaie urbane

Braşovul a fost, în ultimii ani, locul unora dintre cele mai cumplite războaie urbane între interlopi. Cel mai cunoscut a avut loc în luna septembrie 1999, când două bande, interlopii din cartierul Noua, respectiv valutiştii din centru, s-au luptat pentru împărţirea zonelor „de protecţie“. A doua zi, capii celor două bande au fost chemaţi la „împăcare“ în biroul şefului poliţiei de atunci, colonelul Mircea Bucur. Unii lideri interlopi au fost arestaţi. De exemplu, Alen Moisin a fost reţinut chiar la Cabina Pro TV unde încerca să-şi povestească versiunea. La câteva luni după aceea, Bucur a fost retrogradat în funcţia de şef al Clubului Sportiv Dinamo. Niciunul dintre cei implicaţi în evenimente nu a fost condamnat pentru faptele de atunci, dosarul a fost clasat anul trecut după mai bine de şapte ani de tergiversări. (Ovidiu Eftimie)

SURSA: evz.ro


Gunoaie...
de Costin Vasilescu, miercuri, 27 august 2008 - 03:34
Nu e posibil.... nu-mi vine sa cred... Vis-a-vis de cazul de la Borsa, e incredibil ce pot sa faca acesti asa zisi judecatori, de fapt niste infractori de drept comun... spagari nemernici.
Cum poti sa argumentezi decizia prin faptul ca "nu reeprezinta pericol social"??? Pai trebuia probabil ca interlopii sa lanseze vreo bomba atomica in nord-vestul tarii? O sa ajunga probabil si acolo, "magistrati" corupti ce sunteti, pentru ca voi ii lasati liberi.
Cred ca trebuie schimbata urgent legea, pentru ca, in numele "inamovibitatii", acesti spagari nu dau socoteala nimanui atunci cand "aplica legea", creeind mari pericole pentru siguranta publica... Poate ca sistemul american cu jurati e mai bun... Nu putem sa-i lasam sa aplice legea dupa bunul plac, fara ca sa raspunda in fata nimanui... Nici macar in fata CSM nu raspund pentru deciziilee luate...

corect!
de Ed, miercuri, 27 august 2008 - 10:21
dar si politistii sunt tot un dezastru...
_
pai cum sa chemi in biroul sefului politiei de atunci, colonelul Mircea Bucur cele doua bande rivale pentru impacare !!?!?!?!?!?!
_
dar ce este dle seful politiei ? NASHUL ? GODFATHER al bandelor de golani din oras ???
_
sa ii aresteze si sa ii puna la racoare si amenzile maxime!!!


...............

o precizae semnificativa
de Avocatu', miercuri, 27 august 2008 - 08:20
ce nu a mai aparut in alte surse mass-media ... Caiac facea ordine pritnre tigani pe care nu-i mai potoleste nici o autoritate ... In cazul asta, tot respectul. De asa ceva avem nevoie sa mai potoloim suvoiul tiganesc.

Raspunde pai si Bucurestiul unde este???
de the man, miercuri, 27 august 2008 - 09:45
Din cate am urmarit prin presa, Bucurestiul ocupa si el un loc fruntasi, nu inteleg cum a facut politia acest "top"? normal, Bucurestiul ar trebui sa fie fruntasi, dar cred ca politia a facut studiul in functie de numarul de infractiuni raportat la numarul de locuitori altfel nu inteleg.

Insula Şerpilor: Ucraina cere mai mult decât URSS!


de Catalina Mihai (2008-08-27)

Preşedinţii Leonid Kucima (stânga) şi Emil ... Bucureştiul şi Kievul vor trebui să accepte verdictul instanţei de la Haga, după ce nu au reuşit să ajungă la un acord asupra platoului continental al Mării Negre

În curând, Curtea Internaţională de Justiţie de la Haga ar putea pune capăt diferendului privind platoul continental al Mării Negre, care durează de peste 40 de ani.

În anii ’60, ca urmare a dezvoltărilor tehnologice, peste tot în lume a apărut interesul pentru exploatarea resurselor din platourile continentale. România şi Uniunea Sovietică nu au făcut nici ele excepţie, chiar dacă atunci resursele cunoscute din Marea Neagră erau mult mai mici decât cele din prezent.

Negocierile dintre cele două ţări au fost demarate în 1967. Până în 1987 au avut loc 10 runde de negocieri privind delimitarea platoului continental şi a zonelor economice exclusive din Marea Neagră.

Fără succes însă. Bucureştiul şi Moscova nu au reuşit să ajungă la niciun acord, din cauza divergenţelor de abordare a metodei de efectuare a delimitării şi a diferenţelor mari între soluţiile propuse de cele două părţi pentru trasarea liniei de delimitare.

Cei care au luat parte la aceste negocieri îşi amintesc că sovieticii au invocat inclusiv aspecte ideologice – apartenenţa la blocul socialist – pentru realizarea unor concesii reciproce "între state frăţeşti".

Eşecul negocierilor

După destrămarea URSS, zona a revenit Ucrainei, iar România a început, în 1995, negocierile cu Kievul, care s-au întins tot pe o perioadă de aproape 20 de ani. În perioada 1998-2004 au avut loc nu mai puţin de 34 de runde de negocieri.

Chestiunea platoului continental şi a zonelor economice exclusive a fost abordată şi în cadrul negocierilor privind încheierea Tratatului politic de bază. În timp ce România a adoptat metoda folosită şi de Curtea Internaţională de Justiţie (CIJ) de la Haga, Ucraina a exacerbat rolul Insulei Şerpilor în rezolvarea acestui diferend. Rezultatul era o linie de delimitare care reflecta o pretenţie la o suprafaţă de platou continental şi la o zonă economică exclusivă nejustificată, de două ori mai mare decât cea cerută de URSS.

Bucureştiul a decis să aducă disputa în faţa Curţii de la Haga în 2004, după ce a îndeplinit cele două condiţii necesare.

Împărţirea spaţiului maritim

Curtea de la Haga va trebui să stabilească în ce mod se împarte între cele două state spaţiul maritim de 12.000 de kilometri pătraţi.

Potrivit legislaţiei internaţionale, fiecare stat are dreptul la 12 mile marine de la ţărmul apei cu care se învecinează. În mod normal, platoul continental, respectiv zona economică exclusivă, ar trebui să se întindă până la 200 de mile de la coastă, însă Marea Neagră având o întindere redusă, aceste spaţii s-ar suprapune.


Satul Alb are 15 locuitori

Ucraina a început în 2006 amenajarea unei localităţi (Satul Alb) pe Insula Şerpilor, în dorinţa de a demonstra că este locuită şi nu e doar o formaţiune stâncoasă, aşa cum susţine România.

În prezent, Insula Şerpilor, cu o suprafaţă de circa 170.000 de metri pătraţi, are 80 de locuitori, dintre care 15 cu statut de rezidenţi permanenţi. Kievul susţine că până la sfârşitul anului va fi instalată şi o conductă de apă.

Afacerile cu terenuri înfloresc pe insulă

Pentru a demonstra că Insula Şerpilor este una locuibilă, autorităţile ucrainene au demarat proiecte de infrastructură, pentru a o transforma într-o destinaţie turistică atractivă.

Portalul "Kontrakt" susţine că Insula Şerpilor, cu o suprafaţă de 17 hectare, îi interesează pe ucraineni nu doar ca sursă de hidrocarburi, ci şi ca loc de reşedinţă. În pofida faptului că Legea Funciară ucraineană interzice închirierea şi vânzarea terenurilor din fondul maritim, cererea pentru o parcelă în Insula Şerpilor este destul de mare.

Preţul de pornire pentru un acru (0,4 hectare) se ridică la 1.000 de dolari şi ajunge până la 70.000 de dolari, în funcţie de aşezare. Prin comparaţie, un acru pe cele mai scumpe insule din lume se ridică la aproximativ 3.000 de dolari.

Insula portugheză nelocuită Lisbon Island, cu o suprafaţă de 1.215 de hectare, a fost pusă în vânzare anul trecut cu un preţ de pornire de 374 milioane de dolari.

Cea mai scumpă insulă de pe mapamond este Markovo, componentă a arhipelagului artificial The World, vândută la începutul acestui an contra unei sume de 263 milioane de dolari, un acru ridicându-se la 106.000 de dolari.

Derularea procesului

Faza orală a procesului, care este publică, începe pe 2 septembrie cu pledoaria României, în calitate de reclamant. Prima rundă de pledoarii a ţării noastre, care va avea loc până pe 5 septembrie, va fi urmată de o perioadă de 4 zile, timp în care Ucraina îşi va susţine cauza.

În zilele de 15 şi 16 septembrie, România va prezenta Curţii soluţia de delimitare pe care o consideră echitabilă. Procesul se va încheia cu pledoaria Ucrainei, în perioada 18-19 septembrie. Faza deliberărilor va dura între 3 şi 6 luni.

Pretenţiile Kievului, mult mai mari decât ale Moscovei

Bogdan Aurescu, director general în MAE, a explicat pentru "Adevărul" care este miza procesului dintre România şi Ucraina de la Curtea Internaţională de Justiţie (CIJ).

Adevărul: Negocierile dintre România şi Ucraina privind acordul pentru delimitarea platoului continental şi a zonelor economice exclusive au durat foarte mult. De ce nu s-a putut ajunge la o înţelegere?

Bogdan Aurescu: Negocierile au început în 1967 între România şi URSS. Problema platoului continental şi a zonelor economice exclusive a fost reluată în 1995 în contextul negocierilor Tratatului politic de bază cu Ucraina (încheiat în 1997). România a susţinut metoda de delimitare a CIJ. Ucraina a preferat o altă metodă. Acesta e motivul pentru care nu s-a ajuns la o soluţie. Iar în 2004, când au fost îndeplinite condiţiile, România a putut sesizat CIJ.

Poate fi atacată hotărârea Curţii de la Haga?

Hotărârile Curţii sunt definitive şi trebuie executate imediat. Dacă o parte nu execută decizia - ceea ce nu s-a prea întâmplat până acum – cealaltă parte poate sesiza Consiliul de Securitate al ONU. Potrivit articolului 94 din Carta ONU, organizaţia poate lua măsurile necesare pentru ca deciziile CIJ să fie respectate.

E adevărat că există posibilitatea interpretării unei hotărâri dacă anumite paragrafe sunt neclare. Numai că, în cazul nostru, soluţia va fi practic o linie de delimitare, definită prin coordonate geografice. Prin urmare, va fi clară şi nu cred că va fi necesară interpretarea ei.



Bogdan Aurescu, liderul echipei României la Haga,crede că ... Făcând o comparaţie între negocierile cu URSS şi Ucra­ina, există diferenţe de abordare între cele două?

Categoric, pot spune că partea ucraineană a avut pretenţii de aproape două ori mai mari decât maximul cerut de sovietici în cei 20 de ani de negocieri.

Insula Şerpilor, rol secundar

Mulţi au impresia că la Haga va fi decisă şi soarta Insulei Şerpilor. Puteţi explica pe înţelesul tuturor de ce Insula Şerpilor nu face obiectul acestui proces?

Din punctul de vedere al apartenenţei sale, Insula Şerpilor nu face obiectul procesului de la Haga, pentru că în Tratatul din 1997, în Acordul Conex nu a fost inclusă şi posibilitatea ca acest tribunal să decidă asupra apartenenţei Insulei. În Tratatul din 1997 se prevede doar că CIJ va putea delimita platoul continental şi zonele economice exclusive şi nu se face nicio referire la o eventuală decizie asupra Insulei Şerpilor.

Şi totuşi care este rolul Insulei Şerpilor în cadrul acestui proces?

Ceea ce face obiectul diferendului este influenţa pe care o are sau nu insula asupra traseului liniei de delimitare. Discuţia privind caracterul insulei se situează mai degrabă pe un plan secundar – dacă ne raportăm la locul pe care această problemă îl ocupă în dezbaterile opiniei publice, unde subiectul este foarte sensibil din punct de vedere istoric. Sigur că la un moment dat va fi discutată şi influenţa unor formaţiuni maritime care se găsesc în zona de delimitare. Dar discuţia privind caracterul de insulă sau de stâncă nu va fi tranşată neapărat de Curte.

Ucraina a încercat să arate că Insula Şerpilor permite locuirea umană şi chiar a întreprins demersuri în acest sens. Va ţine cont Curtea de la Haga de aceste încercări?

Curtea are criteriile ei, desigur având în vedere şi argumentele părţilor. De fiecare dată când au existat tentative de înfrumuseţare a Insulei, România a reacţionat direct către Ucraina, prin corespondenţă diplomatică, cât şi public, prin declaraţii şi prin comunicate de presă. Acest tip de reacţii au rolul de a bloca orice efect al unor astfel de măsuri.

Relaţiile bilaterale, influenţate

Cazul a ajuns la CIJ în urma sesizării făcute de România. Credeţi că verdictul va afecta relaţiile româno-ucrainene?

Fără îndoială că verdictul va influenţa relaţiile bilaterale. Noi sperăm că în sens pozitiv, pentru că o problemă care durează de atâta timp va fi rezolvată şi va dispărea de pe agenda politică bilaterală.

Ce şanse de câştig are România?

Avem de-a face cu un proces în care nu se poate vorbi de câştig sau de pierdere. Ci de ceea ce pot câştiga ambele părţi. Şi cât de mult pot obţine. Pănă la urmă, miza procesului este una economică, mă refer la resursele medii de hicrocarburi, mai mult gaze naturale, din zona aflată în dispută.

Bogdan Aurescu

Director general în MAE, Bogdan Aurescu este conducătorul echipei României în procesul de la Haga. Rolul său este acela de a reprezenta ţara noastră în relaţia cu CIJ pe parcursul derulării procedurilor. Între 2001-2004, Aurescu a participat la negocierile cu Ucraina privind delimitarea spaţiilor maritime.

Soluţia va fi clară şi nu cred că va fi necesară interpretarea ei"
Bogdan Aurescu,
director general în MAE

SURSA: Adevarul.ro


Ucrainieni sau rusi tot criminali!!!
de Kermit in data de 2008-08-27 05:47:17
Normal ca au avut pretentii de doua ori mai mari !!! Curtea le v-a aproba pe linia ceruta de fosta URSS. Judecati si dumneavoastra. Si noi putem cere teritorii pana la Moscova, dar daca ne recuperam Bucovina si Basarabia intreaga ne multumim si cu atata. A d*** logica muscalilor, nu? Procesul trebuie bine gandit si cauza romaneasca aparata cu putere, mai ales ca acum in actuala conjunctura internationala, muscalii vor poza in victime. O sa vada NATO pe dracu, cu muscalii in interiorul aliantei. Ei n-au existat in mod real ca stat, tot timpul au fost o gubernie ruseasca, nu sunt ca polonezii si romanii care au avut o statalitate reala si care sunt prooccidentali, chiar daca vremelnic au fost sub bocancul Moscovei.

"kermit'-ai o gandire de broscoi adevarat !
de George P. in data de 2008-08-27 07:11:15
Suferi de boala romanilor : esti gata oricand sa dai porecle si verdicte definitiva, fara sa gandesti cat de putin ! Nu poti caracteriza doua popoare mari , vecine cu romanii, drept criminale , numai pentru ca-si apara interesele. Nici romanii nu pot fi numiti toti drept "***" , namai fiindca cativa indivizi ne fac de ras in lume ! Chiar daca nu-i iubim pe rusi sau ucrainieni , din motive istorice , asta nu inseamna ca nu trebuie sa-i respectam si sa traim in pace cu ei. Si noi si ei vom avea numai de castigat din acest lucru !

marți, 26 august 2008

«Caiac», din Craiova, a fost ucis de «mâna lui dreapta» dupa o partida de poker


O rafuiala sângeroasa a avut loc, in noaptea de luni spre marti, in Craiova. Dupa o partida de poker, jucata acasa la Mihai Ion Pârvu, zis „Caiac”, cu un alt interlop craiovean, cunoscut drept „mâna dreapta” a primului, Catalin Mavrichie, protagonistii au ajuns la spital. Primul, impuscat, iar al doilea, taiat cu un cutit de lupta. Cu toate ca medicii l-au resuscitat pe Caiac timp de 45 de minute, acesta a murit in urma hemoragiei interne. Catalin Mavrichie a ajuns si el la aceeasi unitate medicala, Spitalul Clinic de Urgenta nr. 1, cu plagi taiate - doua pe fata, una pe gât si una pe antebrat.

O partida de poker s-a transformat intr-o confruntare sângeroasa, pe strada Brâncusi, din Craiova, soldata cu uciderea unui renumit interlop craiovean, Ion Mihai Pârvu, zis „Caiac”, in vârsta de 41 de ani. Asasinul este chiar mâna dreapta a victimei, Catalin Mavrichie din Segarcea. Totul a inceput luni seara când cei doi s-au intâlnit in apartamentul victimei unde au organizat o partida de poker pe bani. In casa se mai aflau, la ora aceea, sotia lui Caiac si copiii. Acestia dormeau intr-o alta camera. Surse judiciare au declarat, pentru „Gardianul” ca, in jurul orei 04:15, au fost anuntati de vecinii lui Caiac ca, in holul blocului, a izbucnit un scandal si, mai mult, ca s-au auzit focuri de arma. Politistii ajunsi la fata locului l-au gasit pe Caiac cazut intr-o balta de sânge, având in mâna un pistol semiautomat, cu bile de cauciuc, marca Rohn, de calibru 9 mm. Ultimele cuvinte ale lui Caiac, pâna sa lesine, au fost: „Ma impusca Mavrichie! Uite pistolul!”. Politistii au chemat salvarea, care l-a transportat pe acesta in stare grava la spital. In ciuda eforturilor medicilor, victima a decedat la ora 06:05, ca urmare a hemoragiei interne. Medicii au stabilit ca Ion Mihai Pârvu a fost impuscat sub axila stânga, iar glontul a iesit prin dreapta-spate, lovindu-i organele vitale. Corpul sau neinsufletit a ajuns acasa ieri dupa-amiaza.

Filmul luptei
Cercetarile politistilor au aratat ca, dupa ce au jucat partida de poker, stropite din belsug cu alcool, Mavrichie la acuzat pe Caiac ca a avut cartile „matrasite”. L-a acuzat ca a fost nevoit sa faca „imprumut de onoare” la tigani ca sa dea cei 50.000 de euro pe care i-a pierdut la carti. In acel moment, Caiac si-a iesit din pepeni si l-a izgonit din casa pe Catalin Mavrichie. Acesta a opus rezistenta, iar, pentru a fi mai convingator, Caiac a pus mâna pe un cutit de lupta. L-a impins afara din apartament si, in holul blocului, s-au luat la bataie. Caiac l-ar fi lovit pe Catalin de patru ori cu cutitul. De doua ori pe fata si o data in gât, iar a patra a fost barata cu antebratul. In acel moment, Catalin a scos un pistol marka Frankie Brecia, de calibru 38 (calibru 9 mm european - n.red.) asemanator cu modelul Colt Cobra, si a tras. Un singur foc. La iesirea din bloc, in gardul viu, a abandonat arma. Dupa care a disparut. Acesta a ajuns la acelasi spital unde era si victima sa. Medicii au reusit sa-l stabilizeze, iar acum viata sa nu este in pericol. Daca va fi gasit vinovat, el risca 25 de ani de inchisoare.

Sarpele crescut la sân
Politistii au gasit arma abandonata si, in urma cercetarilor, a reiesit ca revolverul marca Frankie Brescia a fost adus de Catalin Mavrichie din Italia, de unde s-a intors in urma cu patru zile. Catalin Mavrichie si fratele sau sunt originari din Segarcea, judetul Dolj. Ei au ramas orfani de mici. Cel care s-a ocupat de cresterea lor a fost chiar Ion Mihai Pârvu, zis „Caiac”. Acesta a fost cel care i-a facut „baieti de oras„. Pe Catalin l-a facut chiar discipolul sau. Era un fel de mâna lui dreapta. Omul sau de incredere.

Politistii si mascatii au impânzit Craiova
Cunoscutii lui Caiac au venit la Spitalul Judetean de Urgenta Craiova, insa numeroase forte de ordine, atât politisti, jandarmi, cât si mascati, inarmati pâna in gât, au inconjurat unitatea sanitara pentru a-i tine departe de un nou scandal. Acestia sunt mobilizati in tot orasul deoarece se tem ca prietenii lui Caiac sa nu declanseze un conflict mult mai mare. Lui Catalin Mavrichie i s-a intocmit dosar penal pentru omor. Cazul a fost preluat de catre Parchetul de pe lânga Judecatoria Craiova. „Arma cu care l-a impuscat pe Caiac era detinuta ilegal, motiv pentru care nu se poate vorbi de legitima aparare”, a spus Gheorghe Bica, seful IPJ Dolj. Ultimul scandal la Craiova a avut loc in luna mai a acestui an când politistii au tras pentru a aplana un conflict cu furci si topoare izbucnit intre membrii a doua familii din localitatea Seaca de Padure. In aprilie 2008, doua clanuri din Craiova s-au impuscat in strada. Conflictul a inceput in curtea Spitalului de Urgenta Craiova. Unul dintre agresori a recunoscut un dusman de-al sau si a tras doua focuri de arma in aer. In februarie 2008, patru persoane au ajuns la spital dupa ce doua gasti rivale s-au batut. Mai multe persoane au oprit doua masini si i-au atacat pe cei care se aflau in masini. Pe 14 octombrie 2007, mai multi tineri s-au impuscat in apropierea unui supermarket din Craiova. Tinerii au tras 17 focuri de arma in directia unui adolescent de 17 ani. Pe 16 august, in apropierea Stadionului „Ion Oblemenco” doua clanuri de rromi s-au luat la harta. In scandal s-au tras si focuri de arma, iar martorii spun ca in bataie au fost implicate peste 30 de persoane. Patru zile mai târziu, la sediul SML Craiova a avut loc un nou scandal, fiind trase mai multe focuri de arma.

Eduard Pascu, Ion Alexandru

SURSA: Gardianul.ro

alin
2008-08-27 9:11:31
craiova sau tzigania?
mai sint romani care locuiesc in craiova sau este un oras tziganesc?exista politie in craiova?si daca este, ce face?tziganii drepturi ca minoritate,dar obligatii?plateste vreun tzigan,taxe,impozite,tva?ei primesc subventii ptr caldura,alimente,drepturi sociale ptr copii(sic!!care miine or sa ne dea in cap,or sa ne jefuiasca sau tilhareasca) etc.au inceput sa sara la romani,exemplu:asistentele si soferii de pe ambulante batuti si amenintati de boritzi de tzigani,in spitale fac ravagii distrug tot daca unul de-al lor este bolnav si moare in spital,la tribunale vin cu toata satra si fac scandal,pe la tara fura recolta oamenilor si nu patesc nimic,prin orasele mari prin cartierele marginase nu poti intra din cauza lorca te fura ,te jefuiesc,peste hotare ne-a facut de ris spunind ca sint romani in momentul cind faceau mari nenorociri pe acolo.s-au imbogatit uni tigani peste masura,prin trafic de droguri,prin prostitutie si trafic de persoane,nu respecta regulile de circulatie,nu respecta legile.si atunci noi de ce sa-i respectam pe ei?tzigani au numai drepturi nu si obligatii.ar fi timpul sa le aratam ca au si obligatii.