Blog de stiri. Rau si bun in Romania ori despre romani.

vineri, 7 noiembrie 2008

Orientarile presei cu adevarat independente


Onestitatea si curajul nu sunt chiar punctele forte ale presei romanesti, lucru care se vede cu ochiul liber mai ales in campaniile electorale cand, nu-i asa, toata lumea se declara mai independenta ca niciodata.

Atat doar ca dincolo de aceasta independenta declarata, partis-pris-urile sunt mai mult decat transparente. Cel mai evident este desigur al trustului Intact care are, pana la urma, nerusinarea de a se declara echidistant in conditiile in care patronul sau, ma rog, tatal patroanei candideaza in cadrul unei coalitii care vrea si chiar are sanse mari sa ajunga la guvernare.

Prin alte redactii, desi motivele sunt cu mult mai putin arzatoare si manifestarile ceva mai subtile, inclinatiile sunt cat se poate de evidente. Si asta inca nici nu ar fi capatul lumii, cat faptul ca ele se invart in jurul unei singure persoane, fost, actual si viitor prezidentiabil.

Presa roamaneasca este, in general, pro si anti Basescu, dihotomie valabila si la nivelul comentatorilor politici, cu mentiunea ca tabara anti este cu mult mai bine reprezentata, aproape unanima cu exceptia trustului Realitatea, a Evenimentului zilei si B1TV.

Asta nu inseamana ca nu exista si publicatii independente, dar foarte putine si, in mod obligatoriu, de mai mica anvergura. Cu cat audienta sau tirajul sunt mai mari, cu atat interesele cresc si inclinarea balantei devine inevitabila.

Daca am lasa insa deoparte idealismele, ar trebui sa admitem ca obiectivitatea 100% este imposibila cat timp jurnalistii nu sunt roboti, ci oameni cu convingeri proprii, simpatii, cum altfel decat absolut subiective, si chiar cu umori. Profesionalismul presupune depasirea lor pe cat posibil, insa undeva cate o tusa totusi poate persista.

De aceea, poate ca modelul american (inca o lectie, ce sa-i facem) ar putea fi preferabil. Acolo, marile publicatii isi anunta transparent sustinerea pentru un anumit candidat. De exemplu New York Times, Washington Post, Los Angeles Times si Chicago Tribune si-au declarat oficial sprijinul pentru Barack Obama inaintea scrutinului din 4 noiembrie.

Au facut-o fara afecte, pe baza unor analize care le-au spus ca acesta este candidatul preferabil pentru viitorul SUA. Sigur aceasta afirmare a optiunii este facuta in editorial si nu are nicio influenta asupra stirilor si anchetelor care nu sunt cu nimic influentate.

De altfel, in presa americana editorialistii, asa-numitii "columnists" nici macar nu se declara ziaristi.

Exista si astfel de orientari extraelectorale in chiar tara-mama a presei independente. Ziarele britanice nu fac un secret din convingerile lor.

Cine citeste The Guardian, de exemplu, nu se poate astepta sa gaseasca prea multe idei conservatoare acolo, dupa cum The Times este de dreapta, favorabil conservatorilor, cu singura exceptie notabila din 2001 cand cel mai vechi ziar din Regat s-a plasat de partea lui Tony Blair ( "... pentru prima oara in istoria sa, The Times ofera un sprijin precaut, dar clar Partidului Laburist in aceste alegeri", scrie chiar intr-un editorul al The Times din acea perioada).

Asadar, daca institutii de presa din tari cu adevarat democratice si cu o foarte mare traditie jurnalistica isi asuma public o orientare, fara teama ca incalca deontologia, de ce presa din Romania nu ar urma modelul?

In primul rand, pentru ca presa din Romania nu are orientari ideologice asezate, argumentate, gandite. Patronii au interese, nu convingeri. Ei sustin un om sau un partid in functie de aceste interese si care de la un ciclu electoral la altul ii pot arunca din dreapta in stanga fara niciun fel de probleme. Si-atunci, ce orientare sa declare ziarul?

Cum sa-si asume o optiune argumentata intre candidati cand totul e dictat de interese si/sau umori?

In al doilea rand, pentru ca democratia din Romania nu este pregatita pentru o asezare a apelor. Daca britanicii au ajuns deja in secolul 21, noi inca ne suntem in epoca de piatra. Argumentul, analiza pertineneta, rece este arareori proprie presei de la noi, unde importante raman bolovanul si hardaul cu laturi.

Prima institutie de presa care ar afirma transparent o astfel de optiune argumentate si rationala, bazata pe analiza programelor, are nevoie de foarte mult curaj pentru a sfasia mitul unei obiectivitati prost intelese. Este insa foarte posibil sa fie insa un curaj sinucigas.

Ioana Ene


Sursa: Ziare.com


www.khris.ro astazi, 07:05 Avem tonomate?

In Romania, toti cei care au bani, isi "incropesc" un trust de presa pe care il orienteaza in functie de interese dar nu totdeauna cu succes. D-nul Voiculescu, cu tot trustrul Intact in spate (deci cu milioane de cititotri/telespectatori), nu reuseste sa urce PC-ul peste marja de eroare iar in ceea ce-l priveste pe d-nul Basescu, desi 80% din presa scrie DOAR critic la adresa domniei sale, ramane politicianul cu cea mai mare popularitate (de departe). Aceste exemple ma fac sa gandesc ca totusi, romanii nu sunt chiar asa usor de prostit.

Sneezy
astazi, 09:38 Khris,

Zau nu stiu daca romanii sunt usor de prostit sau nu. Am cunoscut si naivi si banuitori deopotriva.
Ceea ce am observat in urma a numeroase discutii cu diferiti oameni ca pregatire, varsta si profesie este faptul ca romanii gandesc, de cele mai multe ori, dihotomic. Ei seamana foarte mult, si la nivelul orientarii politice, cu suporterii de fotbal (de exemplu, "caine pana la moarte").

Cu toate acestea, din sondajele de opinie poti decanta si o gandire in nuante, o cantarire parcimonioasa a informatiilor cu care sunt bombardati de politicieni prin intermediul mass-media, fie ea independenta sau nu.

La noi n-a avut succes presa de partid (vezi ziarul Viitorul, al liberalilor, sau Dreptatea a taranistilor, desi in perioada '90-'91, ziarul Azi, al FSN-ului, a avut o audienta mare). Presa de partid a fost inlocuita de presa partizana, mai subtila si mai perversa intr-o oarecare masura.

Despre trustul Intact si procentele PC pot spune doar ca publicul nu face, probabil, nici o legatura... (arata tot comentariul) Zau nu stiu daca romanii sunt usor de prostit sau nu. Am cunoscut si naivi si banuitori deopotriva.
Ceea ce am observat in urma a numeroase discutii cu diferiti oameni ca pregatire, varsta si profesie este faptul ca romanii gandesc, de cele mai multe ori, dihotomic. Ei seamana foarte mult, si la nivelul orientarii politice, cu suporterii de fotbal (de exemplu, "caine pana la moarte").

Cu toate acestea, din sondajele de opinie poti decanta si o gandire in nuante, o cantarire parcimonioasa a informatiilor cu care sunt bombardati de politicieni prin intermediul mass-media, fie ea independenta sau nu.

La noi n-a avut succes presa de partid (vezi ziarul Viitorul, al liberalilor, sau Dreptatea a taranistilor, desi in perioada '90-'91, ziarul Azi, al FSN-ului, a avut o audienta mare). Presa de partid a fost inlocuita de presa partizana, mai subtila si mai perversa intr-o oarecare masura.

Despre trustul Intact si procentele PC pot spune doar ca publicul nu face, probabil, nici o legatura intre ele. Dar mai degraba mesajul PC este atat de prost conceput, in lipsa unei orienatri ideologice si doctrinare limpezi, usor identificabile, incat este irelevant pentru electorat.

Si ca sa nu se simta ignorata, Ioana Ene este cel putin ireverentioasa atunci cand, de pe pozitia sa de "micut tonomat de bine", se lamenteaza asupra independentei si echidistantei presei romanesti.
Dar in acelasi timp are dreptate: echidistanta si independenta "care va sa zica ca nu exista".

joi, 6 noiembrie 2008

Autostrada Bechtel a avansat până la kilometrul minus 31


Descrierea unei autostrăzi începute în 2004: cinci kilometri au fost inauguraţi, 36 erau pregătiţi pentru lucrări de terasament, dar acum terenul a început să alunece peste lucrări


Ministrul PNL, Ludovic Orban, dă vina pe PSD, adăugând că „... şi constructorul putea sesiza problema“



Autostrada Transilvania a ajuns la kilometrul minus 31, contraperformanţă cauzată de greşelile de proiectare şi execuţie ale constructorului – compania americană Bechtel. Este constatarea raportului efectuat de consultantul francez Egis Scetaoroute, însuşit, ieri, public, de beneficiarul CNADNR (Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România). De fapt, Bechtel a „turnat” cinci km de autostradă, dar este compromis de alunecări de teren şi crăpări ale taluzurilor un segment de 36 de kilometri al viitoarei căi de rulare ce va lega Braşovul de Vama Borş, segment din tronsonul Câmpia Turzii-Gilău. În opinia ministrului Transporturilor, Ludovic Orban, responsabilitatea pentru problemele apărute cu tronsonul d e 36 de km se împarte între Bechtel şi... PSD. „Indicatorii de execuţie a lucrărilor au fost aprobaţi, de guvernarea PSD, în baza unui studiu de prefezabilitate, realizat de mântuială, în câteva săptămâni. Sigur însă că şi constructorul putea sesiza problemele, stopând execuţia lucrărilor”.

Orban susţine că, deşi nu a discutat cu reprezentanţii Bechtel, e sigur că americanii vor plăti daunele - estimate de conducerea CNADNR la 100 de milioane de euro: „Nu ai ce să discuţi aici. De asta s-a comandat acum circa trei luni evaluarea, ca să se elimine alte posibile cauze ale problemelor apărute acolo şi să evităm să fim daţi în judecată de constructor. Raportul e clar, Bechtel a greşit, deci trebuie să plătească. De fapt, nu le vom face nicio plată, până ce nu aduc lucrările la indicatorii de calitate stabiliţi contractual”. În pofida multitudinii de probleme ivite în execuţia autostrăzii Transilvania, Orban consideră că Bechtel este o companie serioasă: „E firma cu cea mai mare capacitate de producţie. Au unele probleme de management, dar nu se poate afirma că lucrează de mântuială”.

Pe sectorul 2B al autostrăzii, cuprins între Câmpia Turzii şi Gilău şi având o lungime de 52,5 km, se desfăşoară lucrări de terasamente şi structuri pe un segment de 36 de km, cuprins între km 13 şi km 49, unde, conform comunicatului CNADNR, „au fost identificate alunecări şi ravinări pronunţate ale taluzurilor. Cauzele ce au declanşat aceste fenomene sunt: greşeli de proiectare care aparţin Antreprenorului General – Bechtel care are şi calitatea de Proiectant General; ignorarea de către Proiectant a recomandărilor din studiile geotehnice; interpretarea eronată în anumite situaţii a datelor din forajele geologice; greşeli de execuţie. Costurile reparaţiilor vor fi suportate de Antreprenorul General – Bechtel. Valoarea lucrărilor de refacere va fi cunoscută după finalizarea lucrărilor”.

Acum câteva zile, citat de Evenimentul Zilei, Radu Gaşpar, director de proiect în cadrul CNADNR, a estimat costurile tuturor reparaţiilor necesare la autostrada Transilvania la peste 100 de milioane de euro. Pe de altă parte, Gaşpar a precizat că nu doar Bechtel va plăti această sumă: „Condiţiile de teren au fost diferite faţă de estimări. În acest caz, este normal şi firesc să ne asumăm aceste costuri”.

Proiectul de construcţie a autostrăzii Transilvania, pe traseul Braşov-Borş, a început în 2004, în baza unui contract cu o valoare de 2,2 miliarde euro acordat companiei americane Bechtel. Lucrările au fost întrerupte la jumătatea anului 2005, când autorităţile au reanalizat contractul cu Bechtel, încheiat de guvernarea precedentă. Ca urmare a sistării lucrărilor, termenul de finalizare a autostrăzii, stabilit iniţial pentru anul 2012, a fost prelungit cu un an. În 2008, Bechtel trebuia să finalizeze 26 de kilometri de autostradă. Până în prezent, sunt gata cinci kilometri.

După ce, în intervalul 2007-2008, s-au alocat pentru construcţia autostrăzii Transilvania 700 milioane de euro (aproximativ 380 milioane euro în 2008), guvernul Tăriceanu a repartizat, în acelaşi scop, în proiectul de buget pe 2009, alţi 450 milioane euro.

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a declarat, săptămâna trecută, că problemele la construcţia autostrăzii Braşov-Borş sunt determinate de incapacitatea companiei Bechtel de a respecta termenele contractuale şi a precizat că firma nu va primi niciun ban în plus fără un certificat de calitate a lucrării.

Reprezentantul Bechtel în România nu a putut fi contactat pentru a ne da punctul de vedere al companiei faţă de aspectele incriminate de raportul Egis. Dar compania americană a cerut, oficial, ca CNADNR „să certifice sumele datorate în mod legitim către antreprenor pentru lucrările executate; Hotărârea Beneficiarului trebuie să vizeze doar verificarea cantităţilor de lucrări”.

Info plus:

Trecutul „glorios” al autostrăzii Transilvania:


* pilonii viaductului din zona Suplacu de Barcău au fost ridicaţi fără respectarea proiectului, fapt pentru care le-a fost afectată rezistenţa; forajele pentru piloni au fost necorespunzătoare, betonul utilizat a fost de proastă calitate;


* în foarte multe sectoare, constructorul nu a respectat adâncimea săpăturilor impusă de proiect, diametrele pietrelor folosite, a folosit moloz pe post de balastru, fiind afectată portanţa autostrăzii;


* s-a lucrat fără respectarea unghiului de forfecare al terenului (unghiul la care terenul începe să alunece);


* nu s-au fixat corespunzător suprafeţele în pantă, acestea fiind deteriorate de ploi;


* au apărut fisuri la lucrările din beton armat, mascate cu dungi groase de material izolant;


* Direcţia de Calitate şi Protecţia Mediului din cadrul CNADNR a stabilit că Bechtel nu a respectat nici reţeta pentru stratul de uzură, fiind necesară o decopertare a autostrăzii pe o lungime de 120 de metri.

SURSA: Gandul.info


Postat de DECI HAHAHA la 7.11.2008 08:42

HAHAHAHHAHHAHHAHAHHAHHAHAHAHAAHHAAH AAHHAHAHAHHAHAHAHAAHHAHHAH AHAHAHHAHAAHHAHHAHAHAHHAHAHAHAAHHAHAAHAHAH AHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHHAHAHAH

Postat de @ la 6.11.2008 21:36

asta este tara in care traim o tara de neamuri proaste mitocanizate si imbecilizate de sistemul securisto-comunist asta fost si este felul nostru de a fi ....
Postat de m.lt la 6.11.2008 22:00

mizeria gazetarilor nu cunoaste limita mafia securisto -oligarhica incearca sa ne convinga prin scenariile acestor lingai din presa de valoarea analizelor lor stupide care sfideaza si ironizeaza realitatea pledand pt ei ca fiind binefacatorii natiunii ...

Postat de ron paul la 6.11.2008 22:22

in anii 80 intreaga retea de apa potabila din cel de-al treilea mare oras al statului ecuador urma sa fie privatizata si vanduta unei companii americane. dupa scurt timp facturile la apa fiecarei gospodarii din acel oras s-au triplat ceea ce a determinat o revolta in masa a locuitorilor acelui oras pana la scaunele guvernamentale din ecuador. rezultatul ce a urmat a fost bineinteles: compania americana s-a retras din administratia infrastructurii respective. acea firma se numea bechtel.
Postat de chicago la 6.11.2008 22:23

criminalilor!
Postat de siv la 6.11.2008 22:29

bechtel nu e la prima porcarie ordinara pe care o face in lume. si taubman ne indemna sa ne facem autostrazi cu bechtelul. de pe ****://***.foodandwaterwatch.org/water/private-vs-public/corporation s/bechtel sau ****://***.globalpolicy.org/security/issues/iraq/after/2003/051 2bechtelrule.htm bechtel group inc. has a long history of profiting at the expense of people and the environment. bechtel is involved in troubling operations in the water, nuclear, energy and public works sector. their track record documents a trail of environmental destruction, disregard for human rights and financial mismanagement of projects that have affected communities all over the world. cautati sa vedeti ce au facut in bolivia.
Postat de un om la 6.11.2008 23:18

=)) - am ras cu lacrimi - e cumva bombonel de vina? sau poate ministrii berceanu sau orban? eu cred ca toti - niste tampiti nesimtiti care nu au fost in stare sa construiasca nimic in 18 ani
Postat de yo capshunaru' la 6.11.2008 23:34

1.se vede ca nu aveti idee de cum functioneaza firmele de aceasta dimensiune( ffff mari): pe cat de ciudat poate sa para, in evaluarea unui constructor pentru acest tip de proiect, 90% este personalul de la "fata locului"= cei din romania. 2. exemple pe care le dati sunt "erori" de executie atat de specific romanilor( a se citi ca sinonim al cuvantului "eroare" cuvantul furt). cine credeti ca va plati penalizarea de 100 de milioane?! bechtel?!nici poveste!!! vor plati firmele subcontractate romanesti!!...ne dam singuri shuturi in fudulii!!! asa ca, pana nu intelegem ca furtul ne pagubeste pe toti, vom muri de "shmecherie" si de foame!!! doamne, pazeste-i pe romani!!....de romani! ps: lucrez sef de santier in a 4 -a firma de acest tip din lume!!!
Postat de misuro28 la 6.11.2008 23:34

o sa se rezolve repararea lucrarilor cum s-au rezolvat si pe a1. alta licitatie, alti bani ai contribuabilor mancati. fraierii platesc.
Postat de sictir la 7.11.2008 00:13

suntem blestemati (de istorie? de origini? de comunism?) sa nu avem autostrazi ca lumea. poate coruptia, poate neprofesionalismul, poate clientelismul politic, balcanismul, lucrarile de mantuiala, milogismul... sa fie de vina?
Postat de iszy la 7.11.2008 00:25

iarasi suntem dastepti, ne pricepem la " unghuri de forfecare "... vrem sa-i spunem chirurgului cum sa ne opereze? de ce nu-i lasati sa munceasca incercind sa militati pentru a le asigura tot din ce ne-am angajat? incercam sa ne mascam propriile neputinte aratind in ograda celui care totusi ... face ceva. ar fi fost obiectiv articolul daca ar fi relatat si cotele la care si-au indeplinit oficiile contractante obligatiile. si in definitiv de ce ne plingem atita ( atentie presa ), dati-i in judecata la haga. si faceti autostrada cu pa-co a lui casuneanu end co. in definitiv de ce sa facem autostrada in transilvania, pentru "unguri' ? am putea sa o facem in delta de exemplu! sau cel mai bine sa aratam in pantelimon unii cu degetul spre ceilalti: " ba voi pe noi!"

Postat de GIGI CONTRA la 7.11.2008 08:06

balcanismul nostru este fara margini.guvernul psd a acordat ciolanul fimei bechtel pe spaga de milioane de coco,guvernul pnl+pd nu permite continuarea lucrarilor pana nu-si primeste tainul,urmatorul guvern si urmatorul,urmatorul,etc.,etc,vor stopa lucrarile pana se vor infrupta si ei.in timpul asta ungurii,polonezii,chiar si bulgarii construiesc infrastructura.autostrada deja s-a transformat in vile,case de vacanta,conturi grase in insule exotice.toti politicienii nostri sunt o apa si-un pamant.niste lichele.am crezut in schimbare in 1989,m-am suparat pe oracolul din damaroaia dar constat acum ca cei 20 de ani pe care i-a prezis se indreapta spre 200!?!?
Postat de Victor la 7.11.2008 08:25

dupa ce domnul moliceanu si boc poc au tipat cat i-au tinut ranunchii in 2004 ca acest constract a falimentat statul si ca banii nu ajung decat in buzunarele celor care au semnat contractul, se pare acum ca hotii striga hotii! de ce platim acum mai mult decat in 2004 catre aceasta firma, in conditiile in care lucrurile au mers mult mai prost? fac pariu ca firma bechtel a achizitionat si cateva autoturisme frantuzesti pentru a se deplasa pe teren. rusine!

Alunecari de teren pe 36 km din Autostrada Bechtel


Lucrarile realizate de americanii de la Bechtel pe tronsonul Câmpia Turzii-Gilau al autostrazii Transilvania au fost gresit proiectate si executate, ceea ce a dus la alunecari de teren pe un segment de 36 km. “Bechtel a avut abateri în executia lucrarii, afectând calitatea lucrarilor“, a declarat ieri Stefan Szobotka, directorul de comunicare al Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din România (CNADNR). Acesta a prezentat rezultatele unui control efectuat de consultantul EGIS Scetauroute la solicitarea statului. In urma analizei au rezultat si alte abateri ale americanilor, precum ignorarea de catre proiectant a recomandarilor din studiile geotehnice si interpretarea eronata a datelor din forajele geologice, a precizat Sobotka. Acesta a afirmat ca, desi nu se cunoaste valoarea pagubelor, “greselile sunt remediabile si nu vor duce la întârzieri”. Reprezentantii statului au declarat ca Bechtel va suporta toate costurile cu reparatiile, întrucât compania de autostrazi nu are nici o obligatie contractuala în achitarea contravalorii prejudiciului, informeaza Mediafax. Constructia autostrazii Transilvania a demarat in 2004 si urmeaza, conform contractului, sa fie finalizata in 2013. Pâna la jumatatea lunii august a acestui an, constructorul Bechtel a finalizat o portiune de 5 km de autostrada dintr-un sector cu o lungime de 25 km, care face legatura între Gilau si Câmpia Turzii.

SURSA: Gardianul.ro


scriitor 07-Noi-2008 08:47
verificari la fata locului
constructorul - directorul si sefii de santier - ca si contractantul - primul ministru si cel al transporturilor - sa aibe curajul lui Anghel saligny! Acela de a sta sup viaductele si podurile autostrazii, la verificare stabilitatii acesteia cu autcamioane incarcate la toinaj maxim, cu piatra bruta, cu motoarele turate la maxim, traversand segmentul de drum in verificare, prin dus-intors de doua ori. daca soseaua nu se surpa,demnitarii respectivi pot rasufla usurati. daca se surpa...va respira usurat intreg poporul roman.

De ce sa demisioneze David


Ministrul Cristian David isi incheie grandios mandatul (tot nu ne-am lamurit cine era ministrul imbecil de la inundatii).

Dupa scandalul Loganurilor in care a incercat sa se strecoare smechereste, el il are acum de infruntat si pe cel referitor de la serviciul furturi auto, mai precis la presupusa complicitate dintre politisti si hotii de masini.

Il are de infruntat e un fel de a spune, pentru ca ministrul David este inoxidabil. Nimic nu-l tulbura, nu are, in mod evident, dubii sau vreun gand referitor la vreo demisie de onoare (ce-i aia?).

Doar n-a luat el personal mita, nu-i asa, si nu e suspectat ca s-a inteles personal cu vreun hot de masini, ba chiar a trimis cu mana lui corpul de control sa ancheteze situatia.

Asa o fi, numai ca ministrul raspunde pentru toate acestea. Raspunde pentru faptul ca nu a stiut sa selecteze oamenii care ar fi trebuit sa verifice permanent ca totul merge bine.

O astfel de complicitate intre politisti si hotii de masini nu se leaga peste noapte. Este un intreg proces de tatonare, de castigare a increderii reciproce. In tot acest timp, oamenii d-lui David n-au mirosit nimic?

Si dupa ce reteaua a inceput sa functioneze, n-au avut niciun semnal, nicio suspiciune, astfel incat mecanismul de control a fost declansat abia dupa ce un pagubit a ajuns la capatul puterilor?

In mod cert, complicitatea aceasta nu se oprea la nivelul agentului sau al sefului de sectie, ci urca spre zone mai inalte ale politiei pe care ministrul de interne ar fi trebuit sa le aiba in permananta in vizor.

Poate ca ministrul Cristian David nu e intr-adevar corupt, dar este, cu siguranta, total incompetent, pentru ca, iata, din mandatul sau politia romana iese extrem de sifonata, o sifonare care se adauga imaginii proaste de pana acum. Iar o politie fara autoritate morala, slaba si corupta este unul dintre cele mai mari pericole in orice societate.

Neincredre totala

Un recent studiu Eurostat ne arata, spre exemplu, ca Bucurestiul este in topul capitalelor nesigure din punctul de vedere al perceptiei cetatenilor. Politia a reactionat imediat aratand ca, potrivit statisticilor, rata infractionalitatii in Bucuresti este mai scazuta decat in orase care stau mai bine in acest top.

Asa o fi, dar clasamentul este unul al perceptiei populatiei, iar bucurestenii se simt in nesiguranta pe strazi si in case, desi politia spune ca nu au de ce. Se simt asa tocmai pentru ca nu au incredere in politie.

Statisticile linistitoare invocate de aceasta sunt alcatuite numai din infractiunile inregistrate, adica cele grave, de care cetatenii s-au plans. Cuprind plangerile care au avut sansa sa ramana intr-un dosar si nu au ajuns direct la cosul de gunoi in secunda imediat urmatoare plecarii petentului.

Scapa statisticilor cele mai multe dintre faptele mici, furturi, loviri, amenintari pentru care oamenii nu se mai plang la politie, convinsi fiind ca e degeaba.

Se resemneaza sau se razbuna singuri. Stiu ca daca se duc cu asemenea "mizlilicuri" la sectie au toate sansele sa fie ridiculizati si, in mod cert, plangerea lor nici macar nu va fi inregistrata pentru a nu strica statisticile cu care se lauda atat de mult politia.

Uitati-va la trafic, la toate neregulile comise sub ochii politistilor comozi sau corupti! De ce ar avea oamenii incredere in ei?

De fapt oamenii se simt in nesiguranta nu atat pentru ca ar fi fost atacati sau furati, ci pentru ca stiu ca nu are cine sa-i apere daca asa ceva li se va intampla. Se simt in nesiguranta pentru ca vad o politie slaba si corupta. Prestatia ministrului David nu a schimbat nimic in bine, dimpotriva, si acesta este motivul pentru care el ar trebui sa-si dea demisia de onoare.

Ioana Ene


SURSA: Ziare.com


www.khris.ro astazi, 12:36 De sa nu demisioneze?

D.na Ene - cred ca era mai simplu sa enumerati motivele pentru care dl. David NU ar trebui sa demisioneze, ca sunt mai putine :-)


gelu
astazi, 12:46 Mai Enechiasco???


Esti asa de revoltata de parca pina la ministrul David, Politia era pe post de Alba ca Zapada??? Tu chiar crezi ca coruptia din politia romana a aparut dupa ce Blaga a fost demis???? Iar coruptia din cei 18 ani de zile se poate extirpa in aproape doi ani de zile??? Mai ales cind in Politie lucreaza o mare masa de fosti militieni din epoca de aur pe post de sef si sefuti??? Dar la mintea ta de bibilica e greu sa vezi toate acestea, tu iti faci doar numarul de formatoare pe linie si nimic mai mult.


Sneezy astazi, 13:24 Ioana Ene,

Pentru o justa evaluare a guvernarii Tariceanu, o guvernare din 2004 pana azi si nu doar din aprilie 2007, cand s-au retras democratii, ar trebui sa faceti si o analiza a ministeriatului la Interne si Administratie a lui Vasile Blaga.

Bineinteles, utilizand aceleasi criterii ca in textul de mai sus. Altfel, va consider doar un biet agent electoral.


Radu Nicolae astazi, 13:13 DEALTFEL INTREGUL GUVERN TARICEANU II

TREBUIA SA ISI DEA ....OBSTESCUL SFARSIT,PENTRU CA S-A CONFIRMAT INTOCMAI SPUSELE PRESEDINTELUI:UN GUVERN DE INCOMPETENTI SI CORUPTI!
DACA MAI TINEM CONT CA CIRCA PATRU LA NUMAR AU PLECAT INAINTE DE TERMEN SI PE USA DIN DOS,AVEM TABLOUL FIDEL AL UNUI GUVERN MINORITAR PRETINS LIBERAL MENTINUT PRIN MILA SI SANTAJUL SOCIALISTILOR BOLSEVICI!
AM SCRIS.


sorell999 astazi, 12:46 Tarziu!

A cere si obtine demisia unui asemenea ministru,intr-un asemenea moment, e ca si cum ai incerca sa urci Everestul(si varful a fost cucerit in multe randuri).Vin alegerile,M.I.R.A.este implicat pana in gat si o palma mai sus in organizarea acestora si baietii vor sa ramana la putere!
In alta ordine de idei ministrul a fost tot timpul,ca majoritatea ministrilor de interne de dupa '90,izolat de realitatea ministerului si a armelor care-l formeaza,fiindu-i servite numai ceea ce trebuie de catre generalii de generali si chestorii de chestori(din armata cu cai de lemn)ai ministerului sau promovati din politie si armata.In speta,omul e prea visator ca sa mai inteleaga ce-i in jurul lui!


Nedumeritu'
spune: astazi, 12:59 Nesiguranta

Nici eu nu ma simt in siguranta pe strada, indiferent ca sunt pieton, sofer sau "beneficiar" al transportului in comun. Nici nu ma intereseaza clasamentele. Dar am petrecut ceva vreme in Italia, in vizite prelungite la prieteni. Si am fost uimit sa aflu de la televizor ca peste 90% dintre italieni nu se simt siguri nici pe strada nici in casa. Si, slava Domnului, la ei este politie, sunt carabinieri si altele asemenea. Nu vreau sa apar sau sa-l acuz pe ministrul de interne, dar eu cel putin, nu am avut aceeasi impresie. Fata de Romania mi s-a parut ca traiesc in alta lume.
Habar n-am daca prin demisia ministrului se va rezolva ceva. Dupa mine problemele de mitocanie de pe drumuri se poate rezolva prin marirea zdravana a amenzilor. Cel putin asa au procedat cei din vest. In afara de asta la noi politia NU SE VEDE NICAIERI. Or sunt prea putini or sunt incompetenti. In orice caz niste masuri trebuie luate.

Interviu Ziare.com Ana Birchall: Barbatii au inca mentalitatea vanatorului


Plecata dintr-un sat prahovean, Ana Birchall a ajuns avocat pe Wall Street, a lucrat in Ministerul Afacerilor Externe, iar idealismul, dupa cum ea insasi sustine, a determinat-o sa se reintoarca in Romania si sa intre in politica.

Candidat la alegerile parlamentare din partea PSD in SUA, Ana Birchall a raspuns mai multor intrebari ale Ziare.com.

- Femeile frumoase din politica romaneasca nu se pot lauda ca au viata usoara. De ce credeti ca se intampla fenomenul? Mai ales ca dumneavoastra sunteti bruneta...

- Exista multe clisee in lumea noastra. Nu cred ca trebuie sa te lasi descurajat de asemenea mentalitati. De multe ori, intr-o discutie in contradictoriu, sunt interlocutori care atunci cand epuizeaza argumentele apeleaza la clisee. Asadar fenomenul, cum ii spuneti dumneavoastra, are drept radacini fie lipsa unor contraargumente solide, fie mentalitati invechite.

- Avem din cand in cand ocazia sa consemnam declaratii ale unor doamne care au ajuns la varful politicii din alte tari si fac vizite in Romania. A fost recent doamna secretar general al PPE, a venit si Susanne Kastner, una dintre vocile sonore ale social-democratiei, o persoana absolut remarcabila, si mereu am auzit mesajul urmator catre doamne: implicati-va mai mult! Sunt cumva declaratii care ar trebui sa ne indice faptul ca barbatii s-au cam prafuit? Sau e nevoie de mai multa pace in peisaj?

- Din pacate, sunt foarte putine femei care se implica in politica si cred ca se impune participarea mai multor femei la viata publica. Femeile aduc acea nota de echilibru de care avem nevoie.
Dar nu sunt de acord ca o femeie sa fie promovata doar pentru ca este femeie.

Mi se pare jignitor sa punem problema asa. Cred in competenta si nu vad ce legatura are asta cu faptul ca esti femeie sau barbat. Daca esti bun in ceea ce faci, mai devreme sau mai tarziu vei ajunge in locul pe care-l meriti. Chiar daca acum nu se intampla totdeauna asa, este unul dintre principiile in care cred si pentru care ma lupt.

- De unde vine dorinta barbatilor de-a se lupta intre ei, ignorand uneori esentialul? Asistam la manifestari explicabile prin faptul ca acasa, sunt tinuti sub papuc?

- Nu am o explicatie stiintifica. Si nu cred nici in legenda papucului. Barbatii au inca mentalitatea vanatorului, in timp ce femeile se preocupa mai mult de probleme practice. Dar societatea este in continua schimbare si aceste diferente se estompeaza odata cu trecerea timpului.

- Sunteti specialista in falimente. Cunoasteti Wall Street-ul, puteti, probabil, sa scrieti o carte despre Enron. In 2003, ati venit in Romania si ati intrat in politica. Aveati nevoie sa extindeti studiul pentru a pune in matrice falimentul moralei, sau va plictiseati, pur si simplu?

- Adica vreti sa stiti de ce am ales o cariera politica in Romania, in dauna uneia de avocat pe Wall Street? Timpul petrecut la studii la Yale Law School si mai apoi practicand avocatura in New York City mi-a demonstrat ce inseamna sa faci parte dintr-un sistem de promovare meritocratic.

A fost o exprienta profesionala care mi-a impus sa devin un bun profesionist. Altfel nu poti reusi. Stiti cum se spune "if you make it in New York City you make it everywhere". Eu am avut sansa sa reusesc si marturisesc ca in prima zi de munca pe Wall Street simteam ca plutesc.

Nu imi venea sa cred ca eu, un copil de la tara, ajunsesem sa practic avocatura la una dintre cele mai mari firme de avocatura din lume intr-un domeniu extrem de dificil, dar foarte cautat: reorganizari financiar-bancare, dreptul falimentului. Sa ma fi plictisit?! Exclus!

Am avut sansa sa studiez o materie dificila, dar care mi-a placut foarte mult: dreptul falimetului, al falimentului bancar in special, o materie care, uite, acum e atat de cautata. Pentru ca am avut sansa sa lucrez si sa fac echipa cu unii dintre cei mai buni avocati din lumea aceasta fiind implicata in cazuri care au facut istorie in drept.... fiind intr-un astfel de mediu va garantez ca nu ai cum sa te plictisesti!

De ce m-am intors? Multi imi pun aceasta intrebare si mult mai multi imi spun ca am gresit intorcandu-ma acasa. Eu cred ca nu am gresit. M-am intors pentru ca sunt o idealista incurabila si pentru ca sunt convinsa ca numai asa, implicandu-te, poti sa schimbi ceva. Se impune ca in Romania anului 2008 sa poti reusi fara ca sa faci parte din gasti, grupuri de interese sau jocuri oculte de culise.

Sunt si foarte norocoasa pentru ca sotul meu m-a inteles si m-a sprijinit total in decizia de a ne intoarce acasa. Cu alte cuvinte, si in plan profesional si in plan personal "astrele s-au aliniat favorabil" pentru ca eu sa fac acest pas.

- Cine este responsabil pentru acest faliment - insist ca acesta este fenomenul pe care trebuie sa-l inghitim - si de ce nu exista sperante? Sa nu-mi raspundeti ca PSD o poate readuce in inimile romanilor!

- Daca vorbim de "falimentul moral", asa cum spuneti dumneavoastra si daca suntem cinstiti trebuie sa recunoastem ca ne confruntam cu un faliment moral al societatii romanesti... si daca imi permiteti sa folosesc termeni de specialitate din drept "este un faliment sistemic".

Avem o criza de valori, o criza de modele. Cum spunea bunica mea, Dumnezeu sa o ierte: talentul danseaza, imitatia topaie. Este mult prea multa topaiala la nivelul societatii romanesti. Despre clasa poltica ce sa va spun?!! E nevoie de sange proaspat.

Cat despre aluzia la PSD, sa stiti ca oricine va sti sa duca o politica prudenta si atenta la oameni are sanse sa depaseasca criza cu bine. Iar oricine inseamna si PSD.

- De ce exista inca impresia ca PSD a propovaduit statul mafiot? Si de ce, daca nu conteaza adevarul, ci imaginea, nu s-a debarasat de cei care intretineau si intretin, fara sa vrea - sau nu le pasa - , aceasta stampila? Va face o placere deosebita sa fiti colega cu maestrul sforariilor, Viorel Hrebenciuc?

- Pentru ca este o ocazie ideala sa-ti etichetezi negativ adversarul politic si sa-ti ascunzi astfel incompetenta. Nu spun ca guvernarile PSD au fost curate ca lacrima. Au fost unii care nu au facut cinste guvenarilor social democrate, dar sa stiti ca au fost si sunt foarte multi profesionisti care chiar isi fac treaba cum trebuie si nu merita astfel de etichete. Din nefericire, padure fara uscaturi nu exista. Si asta este valabil pentru toata lumea.

Eu cred ca ar trebui sa conteze adevarul si nu o imagine care de multe ori este construita si alimentata de unii (fie din afara sau chiar din interiorul partidului), doar pentru ca sunt incapabili sa se confrunte cu tine pe proiecte politice, pe competenta profesionala.

Acest lucru nu arata decat micimea acestor vietati care, mai devreme sau mai tarziu, vor fi aruncate de electorat acolo unde le este locul: la lada de gunoi a istoriei.

In toata activitatea mea poltica de pana acum am incercat sa promovez proiecte si nu sa ma lansez in dezbateri sterile despre persoane: spre exemplu inca din 2005 am sustinut ideea semnarii unui Pact National pentru Educatie, bursa sociala pentru copiii care merg la scoala si care provin din familii nevoiase, reforma programei scolare si multe alte initiative in domeniul educatiei, proiectul legat de Familia tanara (primul loc de munca, prima casa, primul copil - alocatia pentru copii), proiecte legate de pastrarea si promovarea identitatii nationale (ma laud ca am dat in judecata tabloidul britanic The Sun si i-am obligat sa retracteze articolele negative si mincinoase la adresa Romaniei). Si cred ca votul uninominal este o sansa foarte buna pentru a analiza omul si proiectele sale.

Cat despre Hrebenciuc, pot sa va spun ca nu este colegul meu favorit, din motive pe care lesne vi le puteti imagina.

- Va invit sa caracterizati, in cateva cuvinte, exclus o fraza, cateva personaje.

Mircea Geoana - un viitor foarte bun premier
Ioan Rus - un om serios si un excelent profesionist
Adrian Nastase - cel mai bun premier de pana acum
Ion Iliescu - omul care a influentat cel mai mult politica romaneasca de dupa ‘90
Emil Boc - purtatorul de cuvant perfect
Calin Popescu Tariceanu - elegant si rezistent la loviturile primite in ultimii ani
Traian Basescu - carismatic si un foarte bun politician

- Candidati peste Atlantic, probabil ca va veti face si campanie electorala acolo. Credeti ca romanii nostri de departe sunt interesati de mesajele politicienilor de la Bucuresti? Mai ales tinand cont de faptul ca multi au plecat de scarba. Care este programul dvs. electoral? Ce intentionati sa le spuneti romanilor de peste Atlantic ca sa le furati inima si sa le smulgeti votul?

- Va fi, intr-adevar, foarte dificil sa recastigam increderea romanilor care locuiesc peste ocean. Probabil nu sunt foarte interesati de mesajele politicienilor de la Bucuresti pentru ca in mare parte nu le mai cred. Mai mult, au propriile probleme in tarile de adoptie.

Totusi, sunt convinsa ca sunt tot romani in suflete. Si sper ca sinceritatea mea sa le spulbere indoielile. Altminteri, programul meu electoral il gasiti pe site-ul meu, www.anabirchall.ro si veti gasi acolo ceea ce le propun eu acestor oameni.

Ca sa va dau, totusi, un exemplu, doresc sa initiez o lege pentru adoptarea votului on-line si prin corespondenta. Pentru ca o mare problema a acestor oameni sunt sutele de kilometri pe care ar trebui sa le parcurga pentru a vota. De altfel, acesta este motivul pentru care atat de putini participa la scrutin.

- Prima anuntata de Mircea Geoana pentru cei care se intorc acasa, 25.000 de euro, vi se pare ca a fost un gest inspirat?

- Acum, in contextul crizei financiare globale, poate ca nu mai este atat de actuala. Dar, in perspectiva, este o idee interesanta.

- Cine este Ana Birchall? Care sunt minusurile dumneavoastra? In afara de prea multa incredere in oameni, raspusul dat pe loc de politicieni cand sunt intrebati asta.

- Am 35 de ani, sunt casatorita de 10 ani cu Martyn si impreuna avem o minunatie de baiat de 7 ani si jumatate, Andrew. Am copilarit in comuna Fulga de Jos, judetul Prahova, intr-o familie simpla, de tarani, dar care mi-au dat cea mai frumoasa zestre pe care un parinte o poate da copilului sau: o educatie sanatoasa pe care vreau sa o transmit si eu copilasului meu.

Licentiata in Stiinte Juridice, sefa de promotie, am avut sansa de a fi primul roman admis simultan la masterat la mai multe Universitati precum Harvard, Oxford, Yale, Cambridge, New York University. Am ales sa urmez cursurile de masterat in drept la Yale Law School SUA. Dupa absolvirea masteratului in drept Magna Cum Laude in cursuri precum Dreptul Falimentului, Reorganizare Financiar - Bancara si Comerciala si Dreptul International, am continuat studiile in cadrul Yale Law School, urmand cursurile de doctorat sub indrumarea decanului facultatii, Dean Anthony T. Kronman.

Tema lucrarii de doctorat a fost "Dreptul falimentului aplicat sistemelor bancare din tarile Central si Est Europene"- o analiza comparativa a dreptului falimentului aplicabil sistemului bancar din SUA, Marea Britanie, Franta, Germania, Romania, Ungaria, Polonia si Cehia.

Pe intreaga perioada a studiilor de doctorat, am fost bursier Goldman Scholarship, bursa acordata de Yale Law School.
Dupa terminarea doctoratului am lucrat ca avocat pe Wall Street in New York City, S.U.A. in cazuri precum: ENRON, MCI-Worldcom, United Airlines, US AIR si UPC.

In 2003, impreuna cu familia, am decis sa ne intoarcem acasa iar eu am intrat in politica. Am lucrat la Ministerul Afacerilor Externe si Comisia pentru Politica Externa a Senatului.

Totodata, mi-am continuat cariera academica, fiind titularul cursului "Procedura Insolventei: Reorganizarea judiciara si Procedura falimentului" la Universitatea "Dimitrie Cantemir" din Bucuresti, si coordonatorul grupului de cercetare privind Dreptul Falimentului si Restructurari Finaciar- Bancare la aceeasi universitate.

Fiind un om de centru - stanga, m-am batut pentru o social-democratie moderna, progresista si am luptat din interiorul sistemului pentru o reforma reala a clasei politice. Marturisesc deschis ca de multe ori nu mi-a fost usor, am intampinat piedici si tot de multe ori am fost victima a jocurilor politice si de interese care au incercat, fara succes, sa ma ingenuncheze.

Ma mandresc insa cu faptul ca sunt o luptatoare si nu voi abandona niciodata telul pentru care m-am intors acasa: acela de a promova o altfel de politica, o politica decenta, occidentala, bazata pe proiecte si programe si NU pe interesele unei gasti sau alteia.

Minusuri?!! Romantica incurabila si poate mult prea idealista, perfectionista si intransigenta cu cei care nu sunt profesionisti, mult prea directa, critica si analitica. Pot fi pisaloaga cand promovez un proiect in care cred, nu prea am simtul umorului si nu suport glumele deplasate, sensibila, mult prea sufletista si ma consum prea mult din orice tampenie .. sa mai continui???!!!


SURSA: ZIare.com

Sile this Millennium
astazi, 11:19 Pozitie rezervata IDEALISMUL e una si nu are legătură cu PSD iar să pui TIRUL PE BĂRBAŢI după ce le-ai reglat armele e ALTA

"Ion Iliescu - omul care a influentat cel mai mult politica romaneasca de dupa ‘90"probă de idealism nu jucărie "ori Adrian Nastase - cel mai bun premier de pana acums " cu completarea colajului feminist "Barbatii au inca mentalitatea vanatorului, in timp ce femeile se preocupa mai mult de probleme practice. Dar societatea este in continua schimbare si aceste diferente se estompeaza odata cu trecerea timpului."
"sau să analizăm altă zicere
"Lipsa unor contraargumente solide", [ca si lipsa de erectie unui coleg NEfavorit]apartin nu opozitiei politice ci unor(unui PSD-st semipotent)iar de mentalitate invechită in politică face dovadă tocmai tinăra interlocutoare cind prin dezinformare si deturnare pune in circa opozitie intimplarea nefericită pe care i-au organizat-o tinerii evanghelisti miliardari si social-demicrati din PSD aripa Mitrea contra-Protan Geoană hai că pute si pluteste...pină-n pe Wall Street!



Liviu Chilian
raspunde: astazi, 13:36 ...si Susanne Kastner, una dintre vacile sonore ale social-demokkratiei,

Ce dezgustator! Cata neinspiratie morbida sa'i iei 'interviu' unei hominide porno-"erotica". Aceasta sociopata pornografa va ramane in istoria cleptocratiei jiganesti(Tziganca parvenita, insurata, din interes de cea mai joasa speta, c'un Zsidan smintit, un parlit de doi bani) post-decembriste, sub injuratura "'Avokkata' smintita a porno-hotiei pesediste, ce s'a vrut sinistresa la 'ieducatie'"! Vad ca si acest site injura patriotismul, peremismul, cu furie jiganeasca, dar raspandeste nebuniile degradante tasnite din gura pornografa a acestei Tziganci smintite: "Ivanovitch(Iliescu, asasin satanic) - mare politician", si "Jiganul infatuat Gush-Dragomirov(Nastase - mare prim-sinistru)". --- Sa va spun ce inseamna sa "iei licenta Jewnglishtaneza". Aspiranta, cu...gura senzuala, a fost indrumata de cativa "profesori"; parliti Zsidani care si'au transferat'o cu randul, implementandu'i teoria phalusului mort si energiei bucale. "Examen" cu grila - patru intrebari infantile, "studenta"... (arata tot comentariul) Ce dezgustator! Cata neinspiratie morbida sa'i iei 'interviu' unei hominide porno-"erotica". Aceasta sociopata pornografa va ramane in istoria cleptocratiei jiganesti(Tziganca parvenita, insurata, din interes de cea mai joasa speta, c'un Zsidan smintit, un parlit de doi bani) post-decembriste, sub injuratura "'Avokkata' smintita a porno-hotiei pesediste, ce s'a vrut sinistresa la 'ieducatie'"! Vad ca si acest site injura patriotismul, peremismul, cu furie jiganeasca, dar raspandeste nebuniile degradante tasnite din gura pornografa a acestei Tziganci smintite: "Ivanovitch(Iliescu, asasin satanic) - mare politician", si "Jiganul infatuat Gush-Dragomirov(Nastase - mare prim-sinistru)". --- Sa va spun ce inseamna sa "iei licenta Jewnglishtaneza". Aspiranta, cu...gura senzuala, a fost indrumata de cativa "profesori"; parliti Zsidani care si'au transferat'o cu randul, implementandu'i teoria phalusului mort si energiei bucale. "Examen" cu grila - patru intrebari infantile, "studenta" trebuind sa...bage'n gura raspunsul corect. Asa a devenit smintita "avokkata pe Wall Street"; strada pe care atmosfera este una psihedelica, apasatoare, sufocanta, si nicidecum inaltatoare. Zyklon B-ul ce pluteste pe Wall Street s'a raspandit, acum, in toata lumea - demonstrand de ce sunt in stare avokkatii kkapitalismului zsidano-englez atotdistrugator. --- Amuzati'va si de sanguinarii ei stapani - CIA si Mossad! Vedeti ce "agenti" recruteaza mondopatii sangerosi!


Antonescu
spune: astazi, 10:29 Anuto, iar aparusi?

Nici nu ma mai obosesc sa-ti citesc idioteniile pe care le spui, doar atat iti spun, nu ne lua de prosti.Nu tot electoratul este ca cel al PSD, inghite orice, pentru mine cel putin, n-am niciun dubiu matale ai fost in acel filmulet, te tradeaza bratara de la mana si fizionomia fetei, fie ea si din profil.Ma enerveaza faptul ca suntem luati de prosti, adica n-ai reactionat imediat cum ar face orice om cinstit in tara asta in fata unei facaturi ci dupa nu stiu cate zile...Si inca ceva, tu esti inca o anonima in politica, nu cred ca cineva ar fi vrut sa te scoata din joc cu o manevra murdara, pentru simplul fapt ca nu esti o amenintare pentru nimeni, inca esti o anonima in politica, nu se justifica o asemenea manevra.Dar bine-nteles sotul tau dl.Birchall baga bani la greu acum sa-ti spele imaginea, dar nu tine, cel putin pentru mine nu stiu pentru restul.Un singur lucru va cer, nu ne luati de prosti, in rest tu poti veni cu orice scuze...


Un atent la nuante!
spune: astazi, 10:34 scopul scuza mijloacele!

Fratilor iar incercati sa ne-o dati pe sub nas pe aceasta doamna, care se lauda cu ideea ca a pornit de jos si vrea sa ajunga, indiferent de mijloace foarte sus.
Oare politica se face in situatii jenante si apoi cu o spalatura de gura?
Dupa mine nu si nici nu o sa o votez nici in ruptul ..capului!


Athoss
spune: astazi, 10:46 ANA n-am uitat

Ana e verifica memoria , campania de rebranding este inceputa prea devreme.....Ana , este treaba ta cum iti cladesti cariera...dar nu ne considera prosti.....un roman fara experienta in procese ca ENRON UA si altele...ne jignesti...a trecut vremea cand orice persoana plecata in strainatate venea acasa si insira enormitati despre ce mare lucru a facut acolo...
In rest ...perfectioneaza ceea ce sti tu sa faci ...am vazut cu totii ''performnata'' ta...poate daca erai mai buna , candidai la Vaslui....persevereaza...


Misoginul de serviciu!!!
raspunde: astazi, 13:06 20 de ani de pauza morala!

Cand vrei sa iesi in fata, trebuie sa ai puterea sa carabanesti la pumni si palme din toate partile.
Asa ca ideea cu misoginii nu tine, deoarece doamna de fata a fost prinsa "cu *** in ..gura", deci o metoda total inoportuna pentru a promova pe baza CV-ului beton pe care-l are si pe care il tot flutura pe la ochii si urechile noastre.
In State se poate accesa foarte usor un master, chiar la universitati de prestigiu, chiar si doctorate.
Dar problema nu este asta, problema este cu ..moralitatea indoelnica a doamnei ...posibil viitor parlamentar.
Chestia ca s-a intors in Romaniaca de dor si de dragul de a face ceva, nu se potriveste cu modul in care a tot ..melitat pe la nu stiu cate emisiuni de divertisment obscur.
Pentru a se curata de pacate ar trebui sa iasa din .. decor vre-o 20 de ani si apoi cu noi forte ..morale sa revina si sa incerce sa faca ceva si pentru ..Romaniaca.

Lectia americana: Cand va avea si Romania un Obama?


Ne place sau nu, Statele Unite ale Americii au dat din nou lumii o uriasa lectie de democratie. Americanii au trimis pentru prima data in istoria lor un negru la Casa Alba.

Votul acesta marcheaza un moment de cotitura, o schimbare profunda de care majoritatea observatorilor s-a indoit pana in ultima clipa.

Si totusi, tara in care cu numai 50 de ani de urma casatoriile intre albi si negri erau interzise, tara care avea o gramada de legi rasiale chiar pe vremea nasterii viitorului presedinte a reusit sa-si depaseasca fobiile si cliseele printr-un vot care va ocupa cu siguranta un loc cu totul aparte in istoria lumii.

Si vorbim despre o tara profund traditionalista, al carei sistem electoral nu a fost schimbat de pe vremea parintilor fondatori, desi este ingrozitor de greoi si complicat.

Americanii voteaza in noiembrie in functie de un calendar al muncilor agricole care astazi nu mai conteaza catusi de putin, voteaza intr-o zi de marti, prima din luna, in functie de ritualurile din vremea primului vot (duminica votul era o blasfemie, iar luni se pleca spre locul de votare).

Dar tot in acele vremuri posibilitatea ca un negru sa ajunga la in fruntea natiunii era mai mult decat fantezista.

Americanii au pastrat insa ceea ce le da identitate si au eliminat ceea ce-i tinea in loc. Au facut diferenta intre traditie si inapoiere. Ca sa nu mai vorbim despre faptul ca o natiune crunt lovita dinspre lumea araba a votat un musulman care se numeste Husein.

Va imaginati romanii votand un presedinte cu origine tiganeasca asumata? Sau un maghiar? Varianta ar fi exclusa din start, fara a conta cat de capabil sau ce program are candidatul atat de nepotrivit, nu-i asa, etnic.

Este si acesta un prag psihologic, o varsta a democratiei in care mentalitatea se distileaza. Dupa 200 de ani, americanii l-au facut.

Probabil, suferinta provocata de administratia Bush si temerea cumplita de efectele crizei economice au avut rolul lor, dar daca ei nu ar fi fost copti pentru acest salt, niciun imbold n-ar fi fost suficient de puternic.

Americanii au inventat conceptul "politically corect", insa el nu a ramas doar litera moarta sau o sperietoare. A fost asumat, a penetrat mentalitatea oamenilor de rand. Cei mai sceptici dintre analisti au crezut ca sondajele favorabile lui Obama erau efectul rusinii oamenilor de a recunoaste ca nu ar vota un negru.

Pana si aceasta rusine ar fi aratat deja o schimbare de mentalitate, dar a fost cu mult mai mult. Romanilor nu le este rusine sa fie rasisti. Fac chiar un titlu de glorie din asta.
Si mai este ceva ce ar trebui sa invatam de la americani. S-au dus masiv la vot. Au depus acest efort deloc neglijabil cat timp in fata sectiilor de votare cozile erau uriase, cum noi n-am mai vazut din 1990.

Au fost oameni care s-au asezat la coada cu 6-7 ore inainte de deschiderea sectiilor.

Aceasta mobilizare exemplara arata intelegerea profunda a regulilor democratiei unde absentii nu au niciodata dreptate. Ma indoiesc ca la noi pe 30 noiembrie va fi o astfel de mobilizare, chiar daca exista de aceasta data si posibilitatea votului alb, de protest fata de oferta de candidati, care se contabilizeaza separat de votul anulat.

Americanii stiu ca nu pot pretinde schimbarea daca nu pun umarul la ea, ca nu pot astepta solutii daca nu incearca sa le inteleaga si nu le voteaza pentru ele, ca, la urne, sunt cei dintai care-si decid viitorul.

Pana la urma, au aratat din nou de ce sunt cea mai puternica democratie a lumii.

Ioana Ene


SURSA: Ziare.com


Val Vartej
astazi, 06:54 Alt Presedinte

Categoric avem nevoie ( ca de aer) de un alt presedinte, responsabil,competent,educat,presedinte al tuturor romanilor


RO
astazi, 07:31 parerea mea

este ca presedintele este ceea ce avem mai bun in momentul actual, dar avem nevoie de :
- alt parlament,
- alt guvern,
- alte legi si
- alte institutii ale statului cu alte regulamente si personal diferit.
Si inca ceva : inainte de toate avem nevoie de
CETATENI CU SPIRIT CIVIC, RESPONSABILI, CARE SE IMPLICA IN VIATA TARII SI A LOCALITATII IN CARE TRAIESC.
De la cetateni porneste democratia si asupra lor se rasfrang efectele starii din tara. Nu stand acasa in ziua votului si facand misto in fata tv se manifesta responsabilitatea cetatenilor. Nu lasand pe altii sa aleaga pentru tine sau lasand coruptii sa se aleaga intre ei va evolua spre bine tara.


RO
astazi, 07:31 parerea mea

este ca presedintele este ceea ce avem mai bun in momentul actual, dar avem nevoie de :
- alt parlament,
- alt guvern,
- alte legi si
- alte institutii ale statului cu alte regulamente si personal diferit.
Si inca ceva : inainte de toate avem nevoie de
CETATENI CU SPIRIT CIVIC, RESPONSABILI, CARE SE IMPLICA IN VIATA TARII SI A LOCALITATII IN CARE TRAIESC.
De la cetateni porneste democratia si asupra lor se rasfrang efectele starii din tara. Nu stand acasa in ziua votului si facand misto in fata tv se manifesta responsabilitatea cetatenilor. Nu lasand pe altii sa aleaga pentru tine sau lasand coruptii sa se aleaga intre ei va evolua spre bine tara.


Cornelius Nicholson astazi, 10:08 EXEMPLU

Nu cred ca putem vorbi inca, in Romania, de a se alege un presedinte de alta nationalitate, cel putin asumata, alta decat romana.Conditiile istorice si sociale din Romania sunt altele decat in America, altfel sunt si mentalitatile.
Ce am putea insa lua ca si exemplu fara doar si poate ar fi indarjirea cu care americanii au tinut sa-si exprime votul, stiind deci ca fiecare vot conteaza.Deasemenea un bun exemplu poate fi si ordinea in care s-a desfasurat aceasta uriasa actiune. Sa nu uitam ca USA sunt o tara de dimensiuni continentale, cu o populatie extrem de diversa
etnic, social, cultural, cu state avand reglementari si chiar legi diferite. Dupa cum s-a vazut alegerile au inceput la ore diferite, s-au terminat la ore diferite, a fost o circulatie foarte activa, fara incidente majore.
Intr-o tara in care exista organizatii precum Klu-Klux-Klan, nu au fost semnalate incidente de natura rasiala, ceea ce spune mult despre un anumit simt civic dar si despre buna functionare a organelor... (arata tot comentariul) Nu cred ca putem vorbi inca, in Romania, de a se alege un presedinte de alta nationalitate, cel putin asumata, alta decat romana.Conditiile istorice si sociale din Romania sunt altele decat in America, altfel sunt si mentalitatile.
Ce am putea insa lua ca si exemplu fara doar si poate ar fi indarjirea cu care americanii au tinut sa-si exprime votul, stiind deci ca fiecare vot conteaza.Deasemenea un bun exemplu poate fi si ordinea in care s-a desfasurat aceasta uriasa actiune. Sa nu uitam ca USA sunt o tara de dimensiuni continentale, cu o populatie extrem de diversa
etnic, social, cultural, cu state avand reglementari si chiar legi diferite. Dupa cum s-a vazut alegerile au inceput la ore diferite, s-au terminat la ore diferite, a fost o circulatie foarte activa, fara incidente majore.
Intr-o tara in care exista organizatii precum Klu-Klux-Klan, nu au fost semnalate incidente de natura rasiala, ceea ce spune mult despre un anumit simt civic dar si despre buna functionare a organelor statului: administratie, politie si servicii secrete.
Desigur ca America este si Tara in care se asasineaza presedinti, nimeni nu poate garanta ca acest lucru, daca nu s-a mai intamplat demult nu se poate repeta in viitor!
Spiritul de fair play a functionat insa fara repros si
victoria adversarului a fost recunoscuta de catre Mc Cain intr-un mod absolut corect si barbatesc.Aceasta este o alta lectie pe care ar trebui sa o invatam si anume ca adversarii politici sunt co-nationalii nostri, ei isi iubesc patria tot atat de mult ca si noi, chiar daca suntem in competitie, noi nu suntem dusmani unii altora.

miercuri, 5 noiembrie 2008

Monument istoric disparut fara urma


Directia judeteana pentru Cultura, Culte si Patrimoniu Bistrita-Nasaud face eforturi sa claseze turnul Bisericii Evanghelice din localitatea Viile Tecii, comuna Teaca, pentru a preveni demolarea totala a lacasului construit in 1913-1914. Aceasta, dupa ce specialistii directiei au constatat ca un imobil de alaturi, fosta casa parohiala, monument istoric cu blazon pe frontispiciu, construit in 1753, a disparut pur si simplu, autoritatile locale sustinand ca s-a prabusit. Casa parohiala era construita in stil baroc si a fost vanduta de Protopopiatul Evanghelic din Sibiu unei persoane fizice, fara exercitarea dreptului de preemptiune al statului roman. "Turnul este singurul martor al existentei sasilor in sat si poate fi restaurat.



In ceea ce priveste casa parohiala, am sesizat intr-o buna zi ca a disparut monumentul istoric. Se afla pe lista monumentelor istorice clasificate si nu era normal sa dispara. Pentru nava bisericii exista intr-adevar o autorizatie de demolare eliberata in 2006, dar in cazul casei parohiale autoritatile locale sustin ca aceasta s-a prabusit, nu a fost demolata. Daca nu se doreste conservarea patrimoniului, ar trebui sa existe in schimb niste legi foarte drastice. Daca nivelul de educatie nu exista si daca nu ai legi pe care sa le poti impune, situatia e foarte grava. Acolo putea fi un complex frumos si valoros, format din biserica, acea casa parohiala si un conac.



Pe amprenta vechii constructii putea fi creata una noua, cu arhitectura moderna, care sa integreze si turnul. Directia intentioneaza sa claseze turnul, dar dosarul de clasare contine foarte multe elemente, acte de proprietate, plan cadastral, releveu si dureaza", a explicat arhitecta Mihaela Somesan.
Potrivit unui localnic, biserica saseasca in care nu se mai oficiaza slujbe de cel putin cinci ani a cazut singura vara trecuta, dupa ce i s-a prabusit mai intai acoperisul din lipsa reparatiilor. Pe casa parohiala vanduta unui cetatean din Bistrita exista un insemn regal. Caramida a disparut bucata cu bucata, la fel tot ce era inauntru.
"Aveau picturi si amvon, scari interioare. Totul a disparut intr-un an si a mai ramas turnul, care ar putea ajunge in proprietatea primariei. S-au facut demersuri pentru a fi preluat de primarie, care vrea sa-l darame si sa construiasca un camin cultural", sustin localnicii.


La postul de politie din Teaca nu exista nici un dosar in care sa se cerceteze ce s-a intamplat cu materialul de constructie provenit de la cele doua cladiri disparute. Potrivit politistilor insa, primaria a facut o instiintare prin care "ii ruga" pe oamenii legii sa aiba grija ca s-ar putea sa dispara caramizile dupa prabusire.
"Nu s-au furat caramizile, ci s-au decimat din cauza ploilor. Nu s-a luat de sub turn. Ca s-au luat o caramida-doua, se poate, dar mai mult s-au decimat", ne-a explicat un politist.


SURSA: RomaniaLibera.ro

Comerţ românesc: alimente expirate şi preţ mărit la casă


Printre neregulile descoperite de Protecţia Consumatorilor în supermarketuri se numără şi furtul la cântar sau vinurile contrafăcute.
Consumatorii plătesc un preţ diferit decât cel afişat la raft, riscă să-şi pună în coş alimente expirate de peste 100 de zile sau nu ştiu ce cumpără pentru că etichetele nu sunt traduse în limba română.

Acestea sunt constatările inspectorilor Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), care au făcut, în ultimele patru zile, un control în marile lanţuri de magazine din ţară şi au dat amenzi de peste 1,5 milioane de lei.

Astfel, au fost verificate hipermarketuri precum Kaufland, Carrefour, Billa, Selgros, Metro şi Real - în total 351 de operatori economici care comercializează alimente. La Kaufland Iaşi macroul la raft costa 5 lei, iar la casă 5,91 lei. Nereguli similare s-au mai găsit la hipermarketuri precum Real Sibiu, Interex Constanţa şi Vaslui, Carrefour Iaşi, Focşani, Vrancea şi Reşiţa, Fonzi Bucureşti, Albinuţa sau Primăvara etc.

Brânză expirată a fost descoperită la Carrefour Bucureşti, unde se mai vindeau şi legume putrezite. Lapte expirat se vindea la Kaufland în Cluj, în Bistriţa şi în Bucureşti, iar alte alimente cu termenul depăşit au fost găsite la Billa Bucureşti şi la Selgros Suceava. Inspectorii au mai descoperit salam expirat sau cu ambalajul rupt, dar şi diferenţe de greutate de până la 270 de grame între cantitatea etichetată şi cea reală a produselor.

40% dintre produsele ecologice nu sunt ecologice

S-au controlat de asemenea 213 tone de vin, 74 de tone fiind oprite temporar de la comercializare, iar 700 de litri au fost etichetaţi drept improprii consumului uman. S-au dat 257 de amenzi în valoare de 600.000 de lei pentru vinuri care nu se încadrau în tipul declarat, în funcţie de cantitatea de zaharuri, pentru lipsa sau scrierea incorectă a concentraţiei alcoolice, ori pentru utilizarea de etichete asemănătoare sau chiar identice cu cele ale altor sortimente de vinuri, inducând în eroare consumatorii. Au fost controlate şi băuturile spirtoase, iar comercianţii amendaţi cu 270.000 de lei.

Cu ocazia verificărilor, s-a constatat şi faptul că 40% din alimentele declarate ecologice nu erau ecologice.

PONTURI

Cum să testaţi vinul la magazin

Inspectorii ANPC îi sfătuiesc pe consumatori să verifice cu atenţie preţurile produselor pe care doresc să le cumpere prin folosirea cititoarelor de coduri de bare şi să caute data la care expiră alimentele. De asemenea, să nu cumpere vin care, prin întoarcerea sticlei cu capacul în jos, prezintă impurităţi şi să fie atenţi la ambalajul băuturilor spirtoase, care trebuie să fie etanş. În ceea ce priveşte produsele ecologice, acestea trebuie să conţină pe etichetă numele şi codul organismului de certificare, iar denumirea sub care se vinde produsul trebuie să fie însoţită de referiri la modul de producţie ecologică.


SURSA: EVZ.ro


Diferente de pret la raft si casa
de Alin(Vizitator), joi, 6 noiembrie 2008 - 00:16
Ce fac da la un prosu in raft este un pret mai mic si imi convine sa il iau si la casa constat ca este mai scump ? Asta e cea mai des intilnita neregula .

asa e
de bababontu(Vizitator), joi, 6 noiembrie 2008 - 01:02
am vazut treaba asta de n ori la case, clienti care se plingeau ca la raft e alt pret, mai mic. De fiecare data analfabeta din spatele casei spune ca "nu stiu, pretul corect e cel din scanner". Deci asta [Citeste] e o POLITICA a magazinelor, care se bazeaza pe faptul ca NOI SINTEM NISTE OI si, pentru ca diferenta nu e frapanta, acolea citiva zeci de bani la produs, zicem "bine, fie". Daca fiecare client ar cere sa vina seful de magazin si ar merge cu el la raft si ar cere sa fie modificat pretul in fata lui....atunci am fi in Germania?

pai ce sa faci...
de corector(Vizitator), joi, 6 noiembrie 2008 - 01:02
Le spui problema la casa. Sunt OBLIGATI sa-ti vanda produsul la pretul afisat la raft. Sau il refuzi cu injuratura de rigoare. Lasi toata marfa balta si pleci val vartej. Nu mai intri la ei niciodata. Ori daca diferenta este [Citeste] mica (1-2 roni) inghiti galusca (coada in spatele tau, oameni grabiti...). Eu si pentru 0.5 RON am facut scandal monstru la Kaufland (hoti, incompetenti, indolenti, protectia consumatorului, tot tacamul). Dreq' sa-i ia cu banii lor cu tot...

KAUFLAND ? CARE FOURA ?
de madagaskar(Vizitator), joi, 6 noiembrie 2008 - 02:33
Denumiri straine de firma, care induc in eroare cumparatorii. Mentalitate comerciala strict neaosa, lipsa de respect fata de client... Daca protestezi, apar ... bodyguarzii ! RUSINE ! Sa fie controlati si amendati ? Oricum isi scot parleala majorand preturile pe [Citeste] fata sau mascat. Produse contrafacute ? Complicitate la inselatorie... ---- O mai intensa popularizare a anticomertului practicat si cumparatorii - in cunostinta de cauza - vor ocoli acele firme - n-au decat sa dea faliment. SAU SA-SI SCHIMBE COMPORTAMENTUL.

si prin america incepusera...
de Cristian(Vizitator), joi, 6 noiembrie 2008 - 02:50
sa aibe un pret la casa si altul in raft... acum era greu de spus daca din neglijenta sau faceau intentionat... pina au schimbat legea (in california) ceva pedepse... dar oricum nu se mai intimpla... oricum nu le convine sa [Citeste] stai cu o casa blocata, sa chemi managerul, etc... si-au facut socoteala ca pierd mai mult din cauza taraboiului...

Capital strain - angajati romani...
de Quatalin(Vizitator), joi, 6 noiembrie 2008 - 03:08
Am locuit la 50 de metri de Billa, fix langa blocul meu era magazinul...si acum am Kauflandul la 5 minute de mine. Am facut sute de cumparaturi - si doar o singura data am platit un pret mai mare decat [Citeste] cel de la raft. La rafa era redus de la 3.9 lei la 2.9... dar in "sistem" ramasese pretul vechi. Am returnat produsul asa....din principiu... si am primit si scuze. Ca preturile sunt anapoda puse si daca nu ai experienta nu-ti dai seama exact care si cat costa asta e alta treaba!!! Trebuie sa fii atent la denumirea produsului, la ce scrie pe eticheta de pe raft, eventual la codul de bare. Iar daca ai dubii - scanezi!

...domnule draga,
de Mijea Stefan, joi, 6 noiembrie 2008 - 08:51
...adevar graiesti, dar le aseaza de asa maniera ca nu mai stii unde e pretul produsului ales si la casa ai surpriza..!!! ...eu alt ceva intreb: cine ia plusul si are interes, ca banii merg centralizat si nu pot fi [Citeste] furati de casier cu toate ca nu odata am vazut casiera ca isi noteaqza ceva pe hartiute !!!

regula generala in RO.
de nicu(Vizitator), joi, 6 noiembrie 2008 - 04:03
Ca vizitator in Buzau am vrut sa cumpar 4 bc. cascavl afumat impletit.La casa am constatat ca intre pretul de pe produs si al casei era o diferenta de aprx. 1 ron la fiecare bc. Am cerut sa se reglementeze [Citeste] anomalia . dupa aprox, 1/2 ora o patachina avenit si m-ia spus ca daca nu-mi convine sa nu-l iau ,ceiace amsi facut.Consider ca este un furt si ma intreb ,daca ei ar fi prins pe cineva furand numai 1ron din magazin ,ce-ar face? E ste vorba de XXl alis PENNY Dinbul Unirii BUZAU

plus minus
de cineva(Vizitator), joi, 6 noiembrie 2008 - 08:59
nu este asa ca de fiecare data pretul la casa este mai mare decat cel la raft? adica mereu in avantajul hipermarketului? in astfel de cazuri se cheama un sef si se merge cu el la raft. in momentul in [Citeste] care pretul postat acolo difera de cel de la casa trebuie sa fie valabil cel de la raft iar supermarketul trebuie sa isi ceara si scuze. puneti mana pe tf si faceti reclamatie daca va supara. aveti mobile cu camera. faceti poze.

Amoruri pe străzile Capitalei


Iubirile din Bucureşti au intrat în romanţe şi cântece de mahala, amorurile din cărţile în care Capitala e personaj important sunt la fel de bine ştiute, chiar dacă puţini se mai interesează azi de adresele la care s-au iubit marile personaje din cărţile Bucureştiului. De la amantlâcurile încurcate de Nicolae Filimon în conacele fanariote din vremea lui Caragea Vodă la poveştile plimbate prin tramvaiele care taie Bucureştiul în cărţile lui Mircea Cărtărescu, fiecare istorie de inimă albastră şi-a avut opririle, în locuri şi străzi pe care trecem, fără să le mai ştim, în fiecare zi. Pe bulevard, la şosea, în magherniţe dosite sau pe bănci care trezesc nostalgii, iubiţii imaginaţi de scriitori au reinventat harta oraşului cu fiecare întâlnire în care şi el, Bucureştiul, era parte dintr-o poveste de dragoste.

Într-un Bucureşti levantin şi înfundat în noroaie, jupân Andronache Tuzluc trecea călare pe un armăsar arăbesc pe uliţa Izvorului când, la ceas de seară, o aude pe chera Duduca, „greaca“ pe care şi-o va face ţiitoare, cântând la fereastră un „frumos cântic fanariot“. O scoate din mahalaua Izvorului, unde locuia împreună cu tatăl ei, „în nişte case boiereşti, peste drum de Biserica Izvorului“, şi o duce în cuibul de puf, păzit de junele Dinu Păturică: „Locuinţa în care fanariotul pusese pe amanta sa era situat în strada Caliţii, care pe timpii aceia devenise foburgul favorit al nobleţei şi al amploiaţilor de toate gradele“. Aici se iubeşte Duduca şi cu protectorul, şi cu Păturică, cu care fuge până la urmă să-i fie nevastă juruită în Biserica Lucaci. După ce scapă de Andronache, care intră turbat în biserică, gata să facă moarte de om, îşi văd liniştiţi de ale nunţii: „Traversează uliţa Băltăreţului ca să se ducă acasă, unde-i aşteaptă cina şi celelalte veselii nupţiale“.

Zeci de ani mai târziu, Bucureştiul e înfiorat de o altă poveste de amor, mai gingaşă de data asta: „Într-o seară de la începutul lui iulie 1909, cu puţin înainte de orele zece, un tânăr de vreo optsprezece ani, îmbrăcat în uniformă de licean, intra în Strada Antim, venind dinspre Strada Sfinţii Apostoli cu un soi de valiză în mână, nu prea mare, dar desigur foarte grea“. Tânărul e Felix, iar bătrâna casă, unde unchiul Costache Giurgiuveanu îl primeşte mai mult în silă, va fi, câtă vreme va locui acolo, şi rai, şi iad pentru îndrăgostitul ameţit de capriciile fâşneţei Otilia din romanul lui G. Călinescu. Pustie şi întunecată era strada pe care intră Felix în viaţa Otiliei, dar balzacianul G. Călinescu se-ndură şi luminează un colţ din mahala: „Toate curţile şi mai ales ograda bisericii erau pline de copaci bătrâni, ca de altfel îndeobşte curţile marelui sat ce era atunci Capitala“.

Tot de Strada Sfinţii Apostoli e legată o altă iubire strâmbă scoasă din cărţile Bucureştiului. Aici îi întâlneşte Mihail Sebastian, după logica întâmplării din „Accidentul“, pe sobrul avocat Paul şi pe Anne, frumuseţe la fel de uşoară ca pânzele pe care le pictează: „Pe Sfinţii Apostoli, dincolo de Apolodor, tresărise zărind la câţiva paşi de el un lucru cu totul neaşteptat: agăţată băieţeşte de gratiile unei porţi de fier, peste care treceau, înalte, câteva crengi de liliac, o fată se lupta să rupă o creangă“.

Îndrăgostit ca un puşti, Paul intră într-o florărie de lângă Piaţa Senatului şi cumpără tot liliacul, tot pentru capriciile ei. Nu trece mult şi Anne, care-i perpeleşte inima, ia cu ea, de fiecare dată când pleacă, şi sufletul oraşului: „Un Bucureşti din care lipsea Anne devenea un oraş calm, puţin provincial. Era ca şi cum, deodată, zgomotele s-ar fi îndepărtat, străzile ar fi trecut“. Şi pentru mondenul Fred Vasilescu, playboy-ul din „Patul lui Procust“ al lui Camil Petrescu, Bucureştiul ajunge să se ajusteze după contururile fiinţei iubite. Ca şi Paul, şi el bate toate expoziţiile din Capitală, fiind nelipsit de la Dalles (unde pe atunci se ţineau şi concerte, cum aflăm din romanele lui Holban), şi, la unul dintre vernisajele unde doamna T. strălucea discret, simte că oraşul se opreşte la ea: „Numai faptul că era acolo şi pentru mine sala cartonată devenise nucleul Bucureştilor în ziua aceea“.

Că le iubesc sau le ţin la distanţă, cât să-şi dea impresia că nimic nu le tulbură libertatea de a tăia bulevardele sau de a răscroi, la club, marile idei, bărbaţii din romanele interbelicilor se simt pierduţi în marele oraş fără femeile care, altfel, le fac viaţa de netrăit. Pentru Paul, lipsa Annei e un chin, care se ascute în nopţile când o caută năuc în barul din Bulevardul Basarab, fără folos, şi coboară apoi, când se crapă de ziuă, pe Calea Griviţei, pe lângă Gara de Nord, trece de Teatrul Naţional şi se întoarce resemnat pe Brătianu.

Fiecare nume de stradă e legat de o suferinţă care-i împinge pe îndrăgostiţii din vechile romane ale Bucureştilor să-şi plimbe nefericirea singuri şi orbi la orice altă întâlnire. Grădina Icoanei e locul în care Anne îl aştepta cuminte, pe o bancă, strângând în braţe un bloc de desen, dar Bulevardul Dacia, cu nimic aparte pentru Paul, va deveni adresa unei noi iubiri, pe care un stupid accident de tramvai i-o aruncă în cale. Aici stă Nora, profesoara pe care o întâlneşte în noaptea în care împlineşte 30 de ani, şi care-l va vindeca, cu timpul, de Anne. E o femeie simplă şi caldă, care „se simţea bine în casa din Bulevardul Dacia, în acea cameră albă de la al şaselea etaj, mobilată cu lucruri alese de ea şi cumpărate cu răbdare din economii eroice“.

Calea Victoriei e, de departe, cea mai bătută arteră din încurcatele hărţi prin care romancierii au cartografiat Bucureştiul în poveşti de dragoste. Aici e magazinul de mobile al discretei doamne T., „La Arta Decorativă“, în care intră precipitat Fred Vasilescu şi-i lasă domnişoarei pe mână noua garsonieră, s-o decoreze după propriul gust, minimalism Art Deco. Aici îi dă Dania, capricioasa eroină a lui Anton Holban, din „Jocurile Daniei“, întâlnire bărbatului pe care-l zăpăceşte cu hachiţele zilnice: „Voi trece cu automobilul la prânz pe Calea Victoriei. (…) Poţi să fii atunci pe stradă? Să ne vedem oricât de puţin?“. Dania, veşnic certată cu punctualitatea, nu ajunge, dar cei doi se întâlnesc, totuşi, în Grădina Botanică: „Eu îndrăgostit, Dania elegantă, iar ţânţarii, care nu ne lăsau în pace“.

Nu doar pe artere centrale, nu doar în faţa cinematografului de la bulevard, pe lângă care se încrucişează perechile din mai toate romanele interbelice, ci şi în periferia cu uliţe desfundate se suferă şi se iubeşte. Într-o magherniţă sordidă locuieşte Emilia, actriţă de mâna a doua şi cocotă sensibilă, înamorată de acelaşi Fred Vasilescu. Aici îşi retrăieşte bărbatul, într-o toridă după-amiază de august, trecutul în patul ei soios, din casa dosită, şi totuşi cunoscută de privirile lumii bune: „Pe lângă Strada Plevnei e o curte lungă cât o stradelă şi acoperită cu etaje adăugate cârpit, fiecare cu scăriţe de lemn strâmbe. Sunt locuinţe studenţeşti şi menajuri boeme. La cişmeaua din curte e noroi, pentru că toată ziua trebuie să vină lumea să bea apă“. Ladima, îndrăgostitul sinucigaş din acelaşi roman, îşi rumegă suferinţa şi după doamna T., şi după blonda Emilia, tot într-o căsuţă dărăpănată, de pe Calea Moşilor însă.

Tot într-o casă modestă, mai devreme însă de iubirile din „Patul lui Procust“, se petrece o înduioşătoare poveste de dragoste, pe uliţa Lipscanilor, la numărul 18. Povestea e nouă, abia scoasă la iveală de Filip Florian în „Zilele Regelui“ şi, aflăm din carte, a fost scrijelită cu ghearele îndrăgostitului, motanul Siegfried, pe tapiseria galbenă a scaunelor din salon. Iubita lui, pe care o amuşinează când stăpânul, dentistul regelui Carol I, nu-i acasă, are frumosul nume de Manastamirflorinda şi-i dăruieşte pisoi şi-o dragoste cum nu s-a mai văzut în cărţi şi în tot Bucureştiul.

Iubirile fericite sunt puţine, şi mai toate aproape de zilele noastre. Bucureştiul sclipeşte abia sub privirile pline de dragoste ale unui cuplu recent intrat în literatură, Maria şi Alexandru Robe, năşiţi de Ion Manolescu în „Derapaj“: „Mergeam sâmbătă la Mall, îmbrăcaţi de duminică. Ne plimbam pe la terasele din jurul Herăstrăului, oprind lângă Porsche şi Merţuri, direct «La Fiţe»“.

Fac turul cafenelelor, se opresc la ciocolateriile din centru - Leonidas, Chateau Blanc, Jeff de Bruges -, şi Bucureştiul lor îşi amestecă formele cu glazurile extravagante din cofetării. Nimic nu e mai dulce însă decât casa la care se întorc după expediţii în Piaţa Matache sau după escalele în Edgar Quinet: „Traseele memoriei se întorceau la blocul nostru din Dorobanţi, etajul întâi, apartamentul trei“.

Iubiri zaharisite, crize de conştiinţă şi gelozii autopsiate în sute de pagini, puţine întâlniri fericite, deci multă, foarte multă poezie: „Clementina, ţi-am dat toată dragostea mea, ţii minte, mâncam la Capşa un cordon bleu şi te-ai lovit la măsea“, se tânguie îndrăgostitul în poemele de amor ale lui Mircea Cărtărescu, împletite toate din „magazinurile cu frapé-uri, furouri şi doftorii din pasaj“, pe lângă care trec, halucinaţi, iubiţii cu străzi cu tot: „…Mergeam la cinematograf zvâcnind din Gabroveni, Vasile Lascăr, braserii, taioare, mustăţi şi vitrine/ca din nişte aripi cusute pe rochia ta şi pe tine“. Şi tot poetul care a relansat orbitorul bulevard Ştefan cel Mare a prins Bucureştiul într-una dintre cele mai frumoase imagini, una fugară, cu o zgâtie alintată, un pic falsă, lipicioasă şi lunecoasă, ca mai toate iubirile de Bucureşti: „Şi niciodată, şi nici măcar o singură dată/de respirat respirarea buclată/a ei, cum trecea pe bulevardul Dacia-n jos/frecându-şi de Biblioteca Franceză părul sticlos/mâţâită, violetă, fardată, rujată…/aceasta este o poveste adevărată“.

Lansare cu primar

Începând de mâine, în fiecare joi, Cotidianul va oferi o serie de documentare sub titlul „Bucureşti Strict Secret“, realizate de Stelian Tănase. Fiecare DVD va costa 8,9 lei şi va fi însoţit de o broşură de 32 de pagini. Mai mult, în fiecare zi, o pagină de ziar va fi dedicată Capitalei. Cititorii pot găsi în ea un profil al noului bucureştean, refugiile oraşului şi locurile lui de răgaz, impresii luate prin ochii străinilor, cele mai frumoase privelişti, dar şi poveşti despre prizonierii din trafic sau motivele celor care vor să îl părăsească. Primul episod al „Bucureştiului Strict Secret“ va fi oferit pe 6 noiembrie şi are în prim-plan iubirile. El va fi lansat la magazinul Diverta de pe bulevardul Magheru din Capitală, pe 5 noiembrie, la ora 19.00. Evenimentul va beneficia de prezenţa lui Stelian Tănase şi a invitaţilor lui - Sorin Oprescu, Robert Turcescu şi Adrian Ursu.


SURSA: Cotidianul.ro


serban_picanta 05-Noi-2008 07:43
Merci Alia Purcaru
Primavara la Bucuresti este cea mai minunata primavara din lume.

Poliţistul – recuperator: „Lasă banii. Hai pa!”


Scandalul legat de eventuale legături ale poliţiştilor de la “Furturi Auto” cu hoţii de maşini a fost declanşat de prinderea în flagrant a agentului de poliţie Petre Niculae.

Angajat la Serviciul Furturi Auto, Petre Niculae este acuzat de procurori că era mână în mână cu interlopii din Bucureşti cu care împărţea recompensele pentru maşinile furate. Ţinta predilectă a acestuia erau cetăţeni străini, proprietari de maşini scumpe.

În luna februarie a acestui an, omul de afaceri Ahmet Canbazoglu, căruia i se furase BMW-ul 530, a apelat la omul legii, pentru recuperarea autoturismului.

“Te ajut, dar eu ţi-am spus o chestie, ajută-te singur, dacă vrei să te ajut, ajută-te singur”, i-a explicat omul legii cam cum stă treaba la Furturile Auto în cazul în care dorea să-şi găsească autoturismul.

Poliţistul i-a cerut iniţial 2.000 de euro pentru “a cumpăra nişte informaţii”, “pentru a se putea mişca”. “Pot să dau din umeri, pot să fac avânt. Aşa ce să le promit? Pe cine s-o dau, pe mamaia? Nu pot şi nu ţine de foame. M-ai înţeles?”, i-a spus poliţistul celui care îi reclamase furtul maşinii.

Ulterior, cei doi au căzut de acord asupra preţului: 3.000 de euro! “Mă laşi pe mine să ţi-o aduc sau…? Eu spun, maşina ta se învârte în zona Tulcea-Galaţi, acolo se învârte cu numere de Germania”, a explicat agentul de poliţie Petre Niculae. Acesta avea însă convorbirile telefonice interceptate, iar anchetatorii au reuşit “spargerea” reţelei de poliţişti – hoţi de maşini.

“Corina, deschide un pic uşa… ia banii”

În ziua în care Ahmet Canbazoglu trebuia să dea avansul “şpăgii” de 1.500 de euro, poliţistul a venit la locul de întâlnire într-o Dacie, împreună cu soţia lui. “Bine, du-te pe partea ailaltă şi lasă-i lu fata aia… lasă-i la femeia aia din maşină… din maşină de la mine”, se aude din înregistrarea ambientală. Agentul-şef i s-a adresat soţiei: “Corina, deschide un pic uşa… ia banii”.

“Poftiţi vă rog 1.500, după…”, i-a spus păgubitul, dar poliţistul a oprit discuţia brusc. “Hai taci din gură, lasă banii, pa. Hai pa”, i-a spus Niculae Petre, apoi a demarat în trombă.

Denunţătorul poliţistului, Ahmet Canbazoglu, ne-a declarat că nu şi-a recuperat nici până astăzi autoturismul. “BMW-ul era din 2004, valora între 26.000-27.000 de euro. În maşină mai aveam bani şi bunuri în valoare de aproape 19.500 de euro”, a mai spus omul de afaceri.

Şapte şefi au probleme cu “integritatea”

În urma cazului “Niculae Petre”, Corpul de Control al Ministerului de Interne a demarat o inspecţie la Serviciul Furturi Auto. Raportul relevă că aproximativ 20 de cazuri privind furturile de maşini nu ar fi fost gestionate în mod corespunzător.

Şapte poliţişti din cadrul Serviciului, despre care există suspiciuni că nu şi-ar fi făcut corect datoria, vor ajunge în faţa Comisiei de Disciplină din cadrul Poliţiei Capitalei. Raportul a fost trimis şi la Parchet.


SURSA: Adevarul.ro


Dilema pagubasului
Care va să zică, în caz că ni se fură maşina avem două opţiuni:
(a) Dăm şpaga şi (probabil) ne recuperăm masina; sau
(b) Nu dăm şpaga, sau îl dăm în gât pe şpăgar, dar nu mai vedem maşina înapoi - căci rezultă din articol că Ahmet (nici ăsta chiar uşă de biserică, mai mult ca sigur) nu şi-a mai recuperat maşina.
Devine, deci, că Poliţia a făcut o treabă grozavă - i-a prins pe şpăgari, dar a pierdut din vedere un mic amănunt: să-i găsească omului maşina. Ei, uite de-aia nu o să devină turnarea şpăgarilor un obicei - pentru că dacă te laşi în nădejdea instituţiilor statului (care sunt minunate, păcat doar că au angajaţi în ele) nu rezolvi nimic. Pe câtă vreme, dacă "ungi" un pic mecanismul mai ai şanse să obţii rezultatul dorit.
Să trăiţi bine! vă doresc, dar nu prea cred...


Politist pedepsit exemplar.
Daca nu il pedepsiti in mod exemplar coruptia va creste exponential.Ati vazut ce tupeu de borfas are. Minte ca are credit luat de la banca si ca sunt banii lui.Multi politisti procedeaza la fel, profita de slabiciunile noastre in loc sa aplice si sa respecte legea.
Respect politia la modul general dar pt. astfel de infractori nu am mila absolut deloc.
Asa isi fac vile si averi nesimtite, capete de porci si gushi de pelicani.
25 de ani puscarie , atat merita acest jegos !

marți, 4 noiembrie 2008

Coruptia, o fatalitate a romanilor


In urma cu 4 ani, coruptia era tema campaniei electorale. Romanii erau chemati la urme in numele promisiunii ca mai tarziu ii vor vedea pe corupti in varful tepelor simbolice din Piata Victoriei.

Chiar si sloganul "nu pot ei fura cat puteti vota", chiar daca se referea la o niciodata dovedita frauda electorala in primul tur de scrutin, tot o forma de coruptie viza pana la urma.

Au trecut 4 ani. Lupta anticoruptie a ajuns pe locul al 8-lea, al 9-lea al programelor electorale. Se discuta despre salarii, se liciteaza majorari, anticoruptia este atinsa abia in treacat, aproape cu jena.

Premierul sta cu jumatate dintre clientii DNA la masa si i-a avut in propriul cabinet pe cealalata jumatate, in frunte cu fostul ministru al Justitiei care a incercat sa schimbe legi ca sa-si scape pielea, iar acum este nici mai mult nici mai putin decat purtatorul de cuvant al PNL.

Insusi presedintele Traian Basescu a inceput sa-si tradeze cauza numarul 1 de-acum 4 ani si pentru care a luptat vreme de alti trei. Dupa locale insa ne-a explicat ca poporul voteaza mafioti, referindu-se la baronii ajunsi presedinti de consilii judetene.

Iar zilele trecute, Traian Basescu ii recomanda ambasadorului SUA, la fel ca Bogdan Olteanu in urma cu cateva luni, ca atunci cand mai vorbeste despre coruptie sa lase Romania in pace si sa se uite la sistemul bancar din tara lui.

Si ca sa fie clar, Traian Basescu a explicat ca mesajul se adreseaza tuturor politicienilor straini: romanii nu mai primesc lectii in materie de anticoruptie.

Intr-adevar, au si de ce sa nu mai primeasca! Rezultatele celor 4 ani sunt atat de convingatoare incat justitia din Romania a ramas si va ramane probabil in continuare sub monitorizarea Comisiei Europene, nu avem niciun demnitar condamnat definitiv pentru fapt de coruptie, iar dosarele instrumentate de DNA impotriva acestora sunt blocate procedural in diferite stadii.

Intr-adevar, nu avem de ce primi lectii, ba chiar ar trebui chiar sa dam lectii de anticoruptie!

In fata acestui spectacol, nici romanii nu mai tresar la aceasta tema ca acum 4 ani. Un recent sondaj ne arata ca cei mai multi ar prefera un guvern corupt, dar competent, unuia integru, dar mai putin priceput. Cu alte cuvinte, oamenii sunt de acord cu coruptia cat timp le pica si lor ceva.

Aceasta a fost de fapt si morala victoriei majoritatii baronilor locali. De fapt, trebuie sa recunoastem, poporul voteza mafioti, daca acestia le mai fac cate o bezea si le mai dau cate un carnat.

Cum am ajuns aici? Nu exista antidot mai eficient pentru orice decat dezamagirea. Nu da niciodata gres. In tot acest timp scurs de la precedentele alegeri, anticoruptia a fost practic demonetizata fara a inregistra niciun succes notabil.

Adrian Nasrase la DNA, Serban Mihailescu la DNA, Dan Ioan Popescu anchetat, cu ce sete de dreptate priveau romanii la televizor pelerinajul de la parchetul anticoruptie!

Pana cand si-au dat seama ca nu raman decat cu privitul. Toti invinuitii sunt liberi si fericiti. Multi candideaza sfidatori. Anticoruptia a fost boicotata si demonetizata tenace si eficient. Cine sa mai creada in ea? De ce sa mai creada in ea?

Poate unii romani au ajuns sa creada ca, vorba presedintelui, poate acesti oameni sunt nevinovati, daca tot nu au fost condamnati. Si chiar daca ii considera vinovati, oamenii s-au plicisit deja de serialul prea lung si fara cine stie ce actiune al urmaririi lor.

Sigur, poporul se plange in continuare de coruptie, plasata pe locul al doilea intr-un sondaj CURS, printre problemele cele mai mari ale romanilor. Si chiar o asociaza cu politica, atribuind-o cam tuturor partidelor - 16 % PSD si PNL, 8 % PD-L.

Oamenii stiu asadar unde e marea coruptie si cine a sufocat lupta impotriva ei.

Dar ma indoiesc ca aceasta intelegere se va reflecta si in vot. Este ca un fel de fatalitate, ca inundatiile si cutremurele care oricum lovesc la un moment dat si impotriva carora omenii nu mai par dispusi sa mai lupte.

In aceste conditii, ar fi poate bine sa ne gandim putin mai mult la vorbele aceluiasi Nicholas Taubman, de la care, in pofida parerii presedintelui, poate am avea ce invata totusi: atunci cand votezi corupti, nu te mai plange de coruptia care te face in fiecare zi un pic mai sarac.

Ioana Ene


SURSA: ZIARE.com


www.khris.ro astazi, 06:51 Este sau nu parlamentul o adunatura de corupti?


Pentru unii dintre voi, aceasta intrebare ar putea parea retorica dar nu cred ca este bine sa ii introducem pe toti in aceeasi palarie. Atunci cand coruptul “de serviciu", Dl. Adrian Nastase, fuge cat poate de justitie iar Parlamentul pune piedica justitiei ce sa mai inteleaga omul de rand? Ca Parlamentul, aparandu-i pe corupti, se apara de fapt pe el insusi.

Este aceasta imagine o reflectare a realitatii? Desi poate pot parea naiv, eu cred ca nu. Parerea mea este ca sunt putini care fura mult (presa este plina de exemple asa ca nu am sa ii mai nominalizez si eu, nu pentru ca m-as teme de ceva ci pentru ca nu am alte dovezi in afara bunului simt), destui care fura putin (acestia cresc indeosebi pe langa cei mentionati mai sus - unii dintre ei fiind de perspectiva de altfel) dar cei mai multi sunt cinstiti in comparatie cu ceilalti. Acum, am sa va spun ce inseamna de fapt “cinstit".

Nu putem numi coruptie faptul ca, spre exemplu: Dl Paunescu... (arata tot comentariul) un articol aparut pe www.khris.ro

Pentru unii dintre voi, aceasta intrebare ar putea parea retorica dar nu cred ca este bine sa ii introducem pe toti in aceeasi palarie. Atunci cand coruptul “de serviciu", Dl. Adrian Nastase, fuge cat poate de justitie iar Parlamentul pune piedica justitiei ce sa mai inteleaga omul de rand? Ca Parlamentul, aparandu-i pe corupti, se apara de fapt pe el insusi.

Este aceasta imagine o reflectare a realitatii? Desi poate pot parea naiv, eu cred ca nu. Parerea mea este ca sunt putini care fura mult (presa este plina de exemple asa ca nu am sa ii mai nominalizez si eu, nu pentru ca m-as teme de ceva ci pentru ca nu am alte dovezi in afara bunului simt), destui care fura putin (acestia cresc indeosebi pe langa cei mentionati mai sus - unii dintre ei fiind de perspectiva de altfel) dar cei mai multi sunt cinstiti in comparatie cu ceilalti. Acum, am sa va spun ce inseamna de fapt “cinstit".

Nu putem numi coruptie faptul ca, spre exemplu: Dl Paunescu isi permite sa doarma ca un nesimtit in Parlament; ca multi dintre parlamentari sunt membrii in tot felul de Consilii de Administratie de unde castiga sume lunare echivalente cu salarul de parlamentar pe un an, fara sa aiba nici o problema de incompatibilitate; ca prezenta la Parlament (deci la lucru) este optionala iar un parlamentar semneaza condica pentru alti 10 colegi; ca Dl. Voiculescu, turnator dovedit si banuit ca a sustras bani din conturile lui Ceausescu, a aranjat alegerea in fruntea Comisiei Parlamentare de investigare a conturilor lui Ceausescu un om de incredere (Senatorul Sabin Cutas) si, ca prin minune, aceasta comisie a stabilit ca de fapt Ceausescu nu a avut nici un ban; ca Dl. CV Tudor si-a permis sa faca circ anul trecut la prezentarea Raportului Tismaneanu si sa ii ameninte pe D-nii. Plesu, Liiceanu si Patapievici ca ii arunca de la balcon; nu este coruptie nici faptul ca unii dintre parlamentari nu au initiat in viata lor vreo lege sau mai mult, nici macar nu au luat cuvantul in plen…etc. Aceasta nu este coruptie ci NESIMTIRE !

Sunt sigur ca in Parlament avem si oameni onesti care traiesc din salar, care nu au firme si vin la lucru cu metroul. Specie rara, acestia sunt priviti cu neincredere de catre cei mentionati mai sus, cu superioritate si, de multa ori, cu compasiune. Cat de multi sunt si unde se ascund? Nu cred ca stie cineva.


Proprietarul de Trabant
astazi, 09:42 Paunescu doarme in parlament dar nu e corupt?

Sa ne amintim de,, tovarasa de viata ,,a poetului care din trufie a iesit din coloana de masini si a omorit 3 cetateni si a nenorocit o fetita.
Pentru aceasta fapta nu a facut nici o ora de puscarie in timp ce doua babute de 79 si de 89 de ani au fost trimise in puscarie .Motivul condamnarii babutelor era ca isi cultvau gradina pe care un nesimtit de nepot vitreg o obtinuse . Tulburare de posesie a fost motivul pentru care au ajuns la aproape 90 de ani la puscarie.
Concluzia :
Daca nu ai rude parlamentari faci puscarie pentru 3 fire de ceapa pe care le cultivi in gradina ,iar daca ai poti omori 3 oameni fara sa faci un minut puscarie.


www.khris.ro astazi, 07:00 Pozitie rezervata Adrian Nastase trebuie condamnat

Cel mai bun lucru pe Romania il poate face pentru spalarea imaginii in interiorul Uniunii Europene este sa isi condamne coruptii. Eu zic sa incepem cu condamnarea lui Adrian Nastase (asta doar daca, bineinteles, este vinovat)


Votant bulversat
raspunde: astazi, 07:28 Vezi mai KHris

ai pus un "daca".Pana nu se dovedeste "daca" asta de justitie noi vorbim sa ne aflam in treaba.Judecam dupa afinitati politice ,poate nici atat.Facem justitie pe TV-uni,internet,talk-show-uri si treaba noastra o fac altii.A fost Atanasiu vinovat? NU .A fost repus pe functie?Nu.Atunci unde-i dreptatea???.Coruptie!!Coruptie si in familie este ,dar in societate.Singurii necorupti sant " profesorii",ca de aceea s-au trimis spre judecare cazul cu mita la exam. de bac,si cei de la PD-L doar 8%.De aceea are Flutur 5 procese suspendate,dar el in realitate a fost la PNL.Vorbim ,vorbim,vorbim.