Blog de stiri. Rau si bun in Romania ori despre romani.

sâmbătă, 13 decembrie 2008

DEZASTRU / Băneasa, defrişată în miez de noapte


Staţiunea Pomicolă Băneasa a fost defrişată în urmă cu două nopţi. 522 de meri au fost puşi la pământ. Poliţia se străduieşte acum să găsească vinovatul, în condiţiile în care nu se prea ştie al cui este terenul. Jurnalul Naţional a anunţat încă din vară cronica acestui dezastru. A relatat atunci modul în care două bătrâne au căzut pradă mafiei imobiliare, care le-a lăsat fără pământ şi fără bani. Potrivit Cărţii Funciare, pe moştenirea femeilor s-au încasat deja 4 milioane de euro. Terenul a fost vândut de nenumărate ori. Paguba staţiunii pomicole nu va fi amortizată însă cu bani, pentru că bucureştenii nu respiră bani! Jurnalul Naţional a scris de nenumărate ori despre afacerile dubioase din nordul Bucureştiului, care se desfăşoară sub ochii blajini ai autorităţilor. Cazurile relatate cu lux de amănunte par desprinse din scenarii de lumea a treia. Nici o instituţie a statului nu a luat vreo măsură. Rezultatul? Pomicola Băneasa a mai pierdut o plantaţie, pentru binele băieţilor deştepţi din imobiliare. Două femei în vârstă au fost păgubite monstruos, iar Jurnalul Naţional a scris, se pare, numai pentru cunoscători!

Ieri-noapte au fost puşi la pământ mişeleşte peste 500 de pomi fructiferi din Staţiunea Pomicolă Băneasa. Un hectar de teren a fost defrişat fără ca aşa-zisul nou proprietar să fi prezentat vreun aviz necesar în astfel de cazuri. Nu se ştie dacă terenul are aprobare de scoatere din circuitul agricol. Mai mult, în condiţiile în care terenul era în litigiu, prin sesizarea în instanţă de către staţiune a instituţiilor ce au semnat retrocedarea cu pricina, un aviz de scoatere din circuitul agricol nu ar fi trebuit aprobat.

Suprafaţa de un hectar a fost retrocedată în urmă cu mai bine de un an. Haram Adriana şi Luminiţa Petrescu sunt, cel puţin pe acte, beneficiarele terenului din nordul Bucureştiului. Jurnalul Naţional a arătat în vara acestui an încrengătura unei afaceri de 4 milioane de euro, atât cât s-a obţinut cel puţin în mod oficial din vânzarea repetată a terenului deţinut de cele două femei. Acestea s-au adresat cotidianului nostru pentru a ne cere sprijinul. Nici o instituţie abilitată nu s-a arătat însă interesată de acest caz. Jurnalul Naţional a dezvăluit la acea vreme cu lux de amănunte şi dovezi modul în care terenul celor două bătrâne a ajuns pe mâna afaceriştilor imobiliar şi modul în care cele două au rămas numai cu speranţa. Rezultatul indiferenţei statului nu s-a lăsat aşteptat, asta pentru că, ieri-noapte, noul proprietar a defrişat colecţia de meri a unităţii. “Colecţia era tânără, avea zece ani şi se găsea în plin rod. Îmi pare rău că nu am o poză din vară să vă arăt cât de încărcaţi erau aceşti pomi. Or, o plantaţie de meri se amortizează în 40 de ani! Din păcate, tot ce nă rămâne în acest moment de făcut este să cerem despăgubiri materiale. Numai să identificăm proprietarul, care a vândut şi a tot vândut! De mulţi ani ne luptăm cu diverşi şmecheri imobiliari şi nici o instituţie a statului nu ne-a fost aproape”, a declarat pentru Jurnalul Naţional Marius Roman, inginerul-şef al staţiunii.

CUM A ÎNCEPUT
Haram Adriana şi Luminiţa Petrescu sunt surori şi au moştenit de la tatăl lor peste trei hectare de pămînt în nordul Bucureştiului. Trecute de 60 de ani şi fără să bănuiască averea de care se făceau vinovate, femeile s-au gândit că ar trebui să îşi recupereze pământul. În interiorul Staţiunii de Cercetare Dezvoltare pentru Pomicultură Băneasa aveau două hectare de teren, iar pe malul lacului Băneasa încă un hectar.

În urmă cu patru ani, surorile au întocmit o cerere comună şi au depus actele necesare pentru retrocedarea celor două parcele la Primăria Sectorului 1.

La ceva timp după înregistrarea actelor, la uşă le bate un “om de bine”, Maser Villy-Marian. Acesta le-a spus femeilor că vrea să le ajute să îşi recupereze terenul din Băneasa. “Eu am avut multe necazuri în viaţă, tata a fost deţinut politic şi cu greu am reuşit să fac liceul. Acum sunt pensionară şi locuiesc într-o garsonieră. Împreună cu sora mea am decis să folosim aceste acte de la tata ca să luăm terenul lăsat moştenire. Pensia este mică, iar nişte bani în plus ne-ar ajuta foarte mult. Iniţial am apelat la avocaţi, darnu am reuşit să rezolvăm nimic. Aşa că, atunci când a venit acest Villy, eram deznădăjduite şi i-a fost uşor să ne câştige încrederea. Multă vreme l-am crezut om serios”, a relatat Adriana Haram pentru Jurnalul Naţional. Lui Maser nu i-a fost greu să le asigure că fără ajutorul lui nu au nici o şansă să intre în posesia bunurilor. Lucru oarecum adevărat! Toate dosarele de retrocedare întocmite în nordul Bucureştiului ascund drepturi litigioase, nume mari, interese şi mai mari şi foarte mulţi bani.

FĂRĂ BANI, FĂRĂ PĂMÂNT
În cazul celor două femei, mandatarul nu numai că nu a plătit suma pe care le-o promisese, dar a şi vândut terenul în terţe părţi astfel încât să i se piardă urma. “Lucrurile s-au mişcat într-un ritm ameţitor. În foarte scurt timp am semnat diverse procuri. Am greşit în primul rând, pentru că am avut încredere în el, dar la cât de bolnavă sunt şi la tratamentele pe care le iau nu ştiu cât de lucidă şi atentă am fost. Noi suntem femei simple. Viaţa noastră se desfăşoară printre puţinii vecini pe care îi avem. De unde era să ştiu că nu voi lua nici un bănuţ pe dreptul meu şi că acel teren era chiar atât de valoros”, a explicat Adriana Haram.

AFACERE ONEROASĂ
Individul, cu pârghii serioase pe piaţa imobiliară, s-a apucat de treabă. La vremea în care se întâmplau toate aceste scenarii de film mafiot, afacerile cu teren erau adevărate mine de aur. Astfel că, Maser a avut interese solide în a rezolva problema celor două, mai exact să devină proprietarul direct al moştenirii acestora. Singura lui obligaţie, stipulată timid într-unul din multele contracte semnate de bătrâne şi de “binefăcătorul” lor prevedea ca pentru una dintre parcelele, aflată pe malul lacului Băneasa să le plătească Adrianei şi Luminiţei suma de 350.000 de euro.

MILIOANELE DE DOLARI
Pentru terenul din curtea staţiunii pomicole, defrişat mişeleşte în urmă cu două nopţi, femeile nu au mai primit nici un cent. Potrivit unor acte oficiale de la Cartea Funciară, s-au încasat peste 4 milioane de euro pe averea bătrânelor. Mandatarul lor a avut însă grijă ca totul să fie legal, motiv pentru care le-a blindat pe femei de acte, acte prin care ele nu aveau nimic, dar el avea totul. Apropiaţii se întreabă cum a fost posibil ca notarii să nu ceară acestor femei avize medicale! În perioada în care Adriana a semnat majoritatea actelor, se găsea sub un tratament care îi provoca stări de ameţeală şi somnolenţă.

De altfel, dovadă stau şi analizele medicale făcute între timp.

Cu toate acestea, ele au fost apte în faţa notarilor. Au urmat luni întregi în care femeile au semnat tot ce le-a pus mandatarul Villy pe masă. În spatele actelor se învârteau însă sume importante de bani, sume la care cele două nici nu ar fi îndrăznit să viseze.

CINE A TĂIAT POMII?
Poliţia a venit ieri la faţa locului în încercarea de a indentifica autorul defrişării de la Pomicola Băneasa. Masacrul din curtea staţiunii pare desprins din scenarii demne de junglă şi nu de o ţară care se mai pretinde şi europeană! Jurnalul Naţional a intrat pe firul dosarului şi i-a identificat pe câţiva dintre posibilii proprietari ai terenului. Dinu Ion, cumnatul primarului din Frumuşani a apărut la un moment dat în ecuaţia din Băneasa. “Dinu Ion a plătit 200.000 de euro pentru terenul nostru, a venit la notar şi el. Acest Villy a dispărut şi noi am rămas cu soţia şi cu Dinu Ion, care era cam stânjenit aşa. Am vorbit după câteva luni cu el şi mi-a zis că l-a împrumutat pe Villy cu foarte mulţi bani, era disperat îşi voia banii înapoi”, a povestit Adriana Haram. În acelaşi scenariu, deşi este greu de imaginat, mai apare un păgubit. Maser a semnat cu acesta un antecontract de vânzare – cumpărare. Deleanu Costel, în schimbul sumei de 600.000 de euro ar fi trebuit să devină proprietarul a 500 de metri pătraţi în Băneasa. Eroare, bărbatul a ramas cu banii daţi şi fără teren, întrucât acesta a fost vândut fără ştirea lui.

În acest moment, păgubitul îşi caută dreptatea în instanţă. În martie 2008, acelaşi teren, defrişat în urmă cu două zile, a fost împărţit în parcele şi vândut. Astfel, Moşteanu Lucian cumpără 5.000 de metri pătraţi în schimbul sumei “oficiale” de 2 milioane de euro. Alţi 10.000 de metri pătraţi sunt vânduţi în aceeaşi zi către Gică Alexandru pentru 2.200.000 de euro. Urmează alte vânzări, alte parcelări, mai bine-zis promisiuni de vânzări care ar fi trebuit finalizate în luna iunie a acestui an. Cele două hectare din Băneasa au fost vândute de atâtea ori, încât sunt pe punctul de a-şi pierde urma. La finalul “afacerii Băneasa”, mandatarul Villy a ajuns milionar. Haram Adriana şi Petrescu Luminiţa au rămas fără nimic. Pomicola Băneasa a pierdut o plantaţie bună de meri. Autorităţile statului au stat cu mâna în sân. Jurnalul Naţional a scris, se pare, numai pentru cunoscători!


Bătrânii, paravan al afacerilor imobiliare

Jurnalul Naţional a relatat modul în care bătrânii sunt folosiţi drept paravan pentru afaceri imobiliare de sute de milioane de euro. Astfel, pentru şapte pensionari, cu vârste între 60 şi 97 de ani, renumitul Top 300 ar trebui să îşi modifice ordinea clasamentelor. La capitolul tranzacţii imobiliare, aceşti oameni ar trebui să fie printre cei mai bogaţi români. În total au primit de la statul român 362 de hectare numai în Capitală. Nu vedeau în veci nici un petic de pământ dacă mafia imobiliară nu intra pe fir. Ei au fost doar paravan, şi-au vândut drepturile litigioase şi au rămas în final doar cu pensiile. Toate cazurile seamănă izbitor cu cel relatat astăzi de cotidianul nostru. În ciuda demersului cotidianului nostru, nici o instituţie a statului nu a luat nici o măsură.

SURSA: Jurnalul.info

1. Ce rau imi pare de pomi! | de Crista | 13/12/2008 00:19:19

Eu iubesc pomii ca pe fratii mei. Poza aceea este foarte greu de privit. Ma indurereaza. Tristete mare la moartea unui pom. Iar pe cei cu rod e chiar pacat cind ii tai.

2. TAIAT MAUL | de irina | 13/12/2008 00:37:00

TAIAT MAUL

3. E simplu: | de dpop | 13/12/2008 02:28:37

Toti cei care apar in actele derulate in aceasta afacere incredibila (vanzatori- cumparatori,notari,primari,cadastristi,e tc)trebuie identificati,arestati si fara nicio judecata impuscati in Piata Victoriei.Numai asa s-ar putea face ordine in aceasta tara corupta.

4. Pregatiti-va ! | de Petru | 13/12/2008 04:21:57

Pregatiti-va sa va aparati pielea.Voi ziaristii nufaceti altceva decit sa ne aduceti aminte ca ar fi timpul ca noi "pulimea"sa incepem sa ne inarmam.Libertatea este pentru cei care si-o pot apara.Restul vor ramane la mina militiilor lui Smarandescu,Sulescu,Diaconescu,Voiculesc u,Pulescu etc.

5. NU SE MAI POATE ASA | de Adi | 13/12/2008 06:18:18

Pe cuvantul meu daca as avea ceva impotriva unor procese rapide si executii pe stadioane. Executii spectaculoase...cu mingea. Aia mica de tot si de metal. AVERILE LA CONTROL CAT MAI AVETI CUI ...nu stiu la cine tip, ce? o sa se apuce sa-si controleze averile intre ei. Ce putem face? Nimic. Sa asteptam sa termine, mai sunt cateva sunte de miliarde, si sa plece din tara. Dupa care, cine are chef, inca o data sa ne construim tarisoara noastra. Patru generatii vor avea de tras sa iesim din cacatul cu care o sa ramanem. Asta in timp ce unii vecini se vor uita pofticiosi la el. Cu furca ne vom apara.

6. Chiar nu mai avem "caini" in tara asta?! | de cemaiconteaza ion | 13/12/2008 07:58:15

Atat de jos a ajuns romanul?Nu mai are nici mama , nici tata, nici bun simt si nici suflet.Mi-e rusina pentru cei care se incadreaza in ce-am spus dar, lor nu le pasa si-au luat banii dar, dorm oare linistit? Sub o forma sau alta vor plati!

7. asteptare treaza | de maria | 13/12/2008 08:51:41

Rugam Jurnalul sa ne tina la curent cu aceasta afacere, cu modul cum se desfasoara cercetarile pentru ca fapta vorbeste despre o disolutie absoluta a mintilor concetatenilor nostri. Cine poate face asa ceva , poate face multe altele la fel de imorale , ilegale, monstruoase...Daca e sa facem interpretare am putea spune cine taie un pom, de 500 de ori de fapt, a omorit de fapt tot atitea oameni!!! Asa se citeste fapta..

8. vrajeli | de platfus | 13/12/2008 09:00:24

Un amic de-al meu,vroia sa-si construiasca o casa.Lucrurile odata pornite,evoluau rapid,spre marea lui satisfactie.Fundatia fiind terminata,cu subsolul ptr.spalatorie,uscatorie,spatiu ptr.magazie si ptr. rezervorul de combustibil al minicentralei termice,trebuia adusa caramida.Soseste transportul cu respectivele caramizi,grupate-n paleti,pe un masinoi cu remorca,dotata cu macara.Ei s'acu incepe beleaua.O creanga groasa a unui splendid nuc matur,bloca accesul bratului macaralei la descarcatul paletilor.Finalul.Rezolvarea romaneasca s-ar fi numit drujba,si-n cinci minute era nucul la pamant.Ei,dar povestea se derula in Germania,si au fost necesare tot felul de inspectii si aprobari,nu, nu ptr. taierea nucului,ci doar a unei parti din CRACA!!,solicitand macaragiul la evolutii de artist.Mi-e o ciuda pe nemtii aia,la cate paduri au,fac atata caz ptr. o juma de craca!Noi ramanem cu indignarea.Cei cu bani n-au lege. Salutari Crista!

9. Speram si noi | de Maximus | 13/12/2008 09:03:38

Ca o sa se faca ordine in Tarisoara Romaneasca.Poate noul ministru de interne o sa miste un pic lucrurile.Inutil sa repet ca noi importam mere din Turcia si niste gunoaie taie merii ca in Congo.

10. Vai si amar!!!!! | de Cristina | 13/12/2008 10:00:42

"Noi nu ne vindem tara" ha ha ha. Au venit toate gunoaiele de prin lume ce aveau cativa banisori si s-au imbogatit pe spatele romanului prost si slugarnic care nu are pic de demnitate. Nu-i destul ca avem hotii nostri mai trebuie sa-i acceptam si pe cei din strainatate. Vai si amar! Ne meritam soarta (suntem prea prosti)!

11. pentru cel care ai taiat, ca sigur o sa citesti!! | de gabi | 13/12/2008 11:47:56

Bai, scursura! Ce ai facut tu cu merii aia sa faca si Ciomu cu tine!!

12. Impuscati toti | de Ma-Nenorocitilor-Hotilor | 13/12/2008 12:20:58

bagati la puscarie toti demnitarii care au facut averi dupa 89`, confiscate propietatile, averile si conturile din strainatate

vineri, 12 decembrie 2008

Mielul şi categoria, la „Fabrica de permise“


Cine-şi imagina că apogeul şpăgii constă, în România, în palincă şi caltaboşi „cântărite“ în contracte cu Ministerul Agriculturii s-a înşelat. Toate „recordurile“ în materie de şpagă au fost doborâte de şeful „Fabricii de permise“ din Argeş, a cărui inconştienţă a fost măsurată până acum în cinci morţi şi peste 50 de răniţi pe şoselele României. Aşa arată rechizitoriul în baza căruia procurorii anticorupţie i-au trimis în judecată pe comisarul-şef Gheorghe Vlăsceanu, fostul şef al Serviciului Permise Argeş, şi pe cei 27 de complici ai săi, care, timp de aproape doi ani, au primit mită pentru a elibera, fără examen, peste 3.000 de permise auto.

Concret, anchetatorii susţin că Vlăsceanu nu ţinea neapărat să ofere pe tavă un permis în schimbul a 3.500 de euro, aşa cum procedau unii dintre subalternii săi, ci se mulţumea chiar cu mult mai puţin, în funcţie de necesităţi. Spre exemplu, anul acesta, în imediata apropiere a Sărbătorilor Pascale, Gheorghe Vlăsceanu a luat şpagă patru miei pentru a transforma, peste noapte, un proaspăt absolvent al şcolii de şoferi în conducător auto profesionist. „În cursul lunii aprilie 2008, inculpatul Vlăsceanu Gheorghe a primit patru miei, în valoare de 1.000 lei, de la denunţătorul Dumitru Iulian, pentru a facilita obţinerea frauduloasă a permisului de conducere, valabil pentru categoriile B, BE, C şi CE, de către numitul Roşu Nicolae“, arată procurorii.

Mai mult, şeful „Fabricii de permise“ s-a mulţumit şi cu câteva kilograme de grâu în schimbul unui permis auto pentru categoria B. „În cursul lunii mai 2008, inculpatul a primit 15 saci cu grâu, în valoare de 250 lei (...) pentru a facilita promovarea frauduloasă a examenului auto de către numitul Pârvu Florin“, adaugă anchetatorii.

Deşi a fost suspectat că s-ar fi numărat printre „clienţii“ lui Vlăsceanu, primarul sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone (care a obţinut permisul auto în Argeş pentru cinci categorii de vehicule, în aceeaşi zi), este amintit doar în treacăt în rechizitoriu, la categoria „martori“.

„Fabrica“, vândută din interior

În documentele care au ajuns acum pe masa judecătorilor din Târgu-Mureş, anchetatorii mai arată că reţeaua de poliţişti-şpăgari a fost „vândută“ chiar din interior. Astfel, Mihai Crăciun, şeful Biroului Examinări din cadrul Serviciului Permise Argeş, unul dintre oamenii-cheie ai „afacerii“, a acceptat „să se spovedească“ ofiţerilor anticorupţie încă de la începutul anchetei.

Potrivit mărturiilor acestuia, „Fabrica de permise“ şi-a deschis porţile în 2006, la iniţiativa lui Daniel Zidaru, subcomisar în cadrul Serviciului Permise. Ajutat de superiorii săi, Gheorghe Vlăsceanu şi Vasile Voinea, Zidaru a introdus la proba teoretică a examenului auto chestionare „însemnate“, care le erau „livrate“ candidaţilor ce-şi „cumpărau“ permisele. „La finalul examenului, candidaţii predau chestionarele «albe», de completarea lor ocupându-se apoi fie Zidaru, fie unii dintre colegii săi“, au explicat surse din echipa de anchetă.

„Clienţii“ reţelei erau racolaţi de instructori auto, după cum susţine şi Ion Ciripan, unul dintre patronii şcolilor de şoferi implicate în „afacere“. Acesta a recunoscut în faţa anchetatorilor că obişnuia să-i trimită lui Gheorghe Vlăsceanu prin SMS numele candidaţilor ce trebuiau favorizaţi.

CONFESIUNI

„Vlăsceanu e cel mai pervers“

Exceptându-l pe Gheorghe Vlăsceanu, care se preta să încaseze „şpăgi de-a dreptul ridicole“ în schimbul permiselor auto eliberate pe bandă rulantă unor persoane total nepregătite, în reţeaua şpăgarilor de la Permise Argeş existau şi poliţişti „cu principii“, cum este Vasile Voinea, supranumit „Voinicu“, unul dintre adjuncţii lui Vlăsceanu. Acesta se ferea să-i facă şoferi pe cei care nu ştiau nici măcar să scrie. Aşa susţin procurorii, invocând interceptă rile convorbirilor telefonice ale lui Eduard Dumitrescu, unul dintre intermediarii re- ţelei, care a acceptat să semneze un denunţ în faţa anchetatorilor. „Totodată, inculpatul Dumitrescu Eduard a făcut referiri la Vlăsceanu Gheorghe spunând: «El e cel mai pervers! Mă, e… nu e omul să vorbească clar pe faţă… băi, asta, asta…“, însă „Voinicu (Voinea Vasile) e altceva…, Voinicu e mai scump… nu te încurcă (...) şi-ţi spune: «Nu mă cert cu tine! Nu ştie să picteze, nu veni cu el, că nu te bag!»“.

SURSA: EVZ.ro

Perfers
de sandel(Vizitator), vineri, 12 decembrie 2008 - 21:44

Chiar este cel mai pervers! Inaintea examenului din 2007 ne-a tinut o cuvantare de 10 minute despre cat de grav e sa incerci sa-ti cumperi permisiul si despre lectiile pe care le da copiilor lui cu privire la corectitudine...Mai rar asa perversitate iar daca n-as fi fost acolo, n-as fi crezut.
Raspunde
sa-i beleasca pe toti...
de un roman...(Vizitator), vineri, 12 decembrie 2008 - 22:00

Nu numai cei care au emis permise pe spaga sa fie pedepsiti ci si cei care au dat spaga indiferent de natura acesteia.merita toti aceiasi soarta,oameni fara discernamant si fara cel mai elementar caracter.Se comporta ca pe mosia personala.daca un asa zis ,,sofer,, care nici macar sa scrie cu permisul luat pe spaga ar fi omorat pe cineva din familia spagarilor de la politiei intr-un accident ce maiu ziceau?Poate atunci s-ar fi trezit la realitate...oare? Nu merita nicun scuipat sa arunci pe ei...in piata primariei i-as pune si i-as biciui pana la os dupa aia as pune sare...prea blande legile pentru acesti parveniti care se cred ca le cuvine totul.Sper ca justitia sa faca dreptate si sa se acorde pedepse maxime,munca silnica,atat celor care au dat si atat celor care au luat!
Raspunde
Nu-i cu putinta
de Samson(Vizitator), vineri, 12 decembrie 2008 - 22:14

Mi sa facut pielea gaini citiind articolul...nu-i cu putinta ca un om normal sa poata face asea ceva .. Crima pentru nevinovati [copii, femei batrini ] cei aia pedeapsa pina la 15 ani .. de la 15 in sus .. Ce putem face ??? Un anunt tv sau alta modalitate de a atrage persoanele care au luat permisul cu straita... sa se prezinte fara frica ..si sa se declare nevinovati .. apoi sa se intocmeasaca o scoala sa fie pregatiti cei in cauaza .. Vor fi ceva costuri pentru aceasta modalitate dar avind in vedere ca toti circulam atit cu masini cit si fara sa participam printr-un cont nu cu miei sau cirnatiiii. PS am si eu o persoana in judetul sibiu , acum a ramas vaduva cu masina noua in curte ,,iam zis ca trebue sa mearga la scoala pentu a conduce ..raspunsul a fost am carnet dar niciodata nu am pus mina pe volan ..doar sters praf..vai doamne ....
Raspunde
TAPU ISPASHITOR
de Iedu carpatin(Vizitator), vineri, 12 decembrie 2008 - 22:37

plus sau minus treaba a fost si este identica in toata tara.
N-am vazut nici in Egipt si nici in Turcia vehicoaie conduse pe soasele ca in Romania : 60% barbarie la drumu mare.
Raspunde
E nevoie de curatenie!!!
de lady diana(Vizitator), vineri, 12 decembrie 2008 - 22:47

E nevoie de curatenie in toate serviciile publice,incepand de la curatenia fizica(a birourilor publice,in care ti-e scarba sa intri...)si pana la curatenia profesionala si morala a lucratorilor publici!!!Va fi foarte greu,daca nu chiar imposibil,pentru ca,asa cum ei "vand"serviciile publice si-au cumparat si diplomele universitare si au ocupat posturile prin...concurs...
Raspunde
Stilul de condus in Pitesti
de Dudu(Vizitator), vineri, 12 decembrie 2008 - 22:48

Se pare ca omul asta a dat carnete la toti pitestenii, conduc oamenii aia de parca sunt drogati. Pentru ei NU exista prioritatea drumului principal, tot timpul cand merg in orasul ala mic si murdar tin banda a doua pentru ca provincialii iti ies in plin in tine daca esti pe prima...
Raspunde
anulate
de unul(Vizitator), vineri, 12 decembrie 2008 - 23:00

toti care au luat permisele pe spaga si acum se dau cinstiti si colaboreaza cu dna sa aibe tot soarta de a li se anula permisele.nesimtiti trebuiau sa invete nu sa incerce se corupa.sa fie condamnati ptr favorizarea infractorlui.
Raspunde
piedone?
de DNaESCU(Vizitator), vineri, 12 decembrie 2008 - 23:38

Piedone ar trebui anchetat de DNA. E foarte grav ca nu se intampla asta.
Raspunde
Fabrica de permise
de Plutonier Cireasha(Vizitator), vineri, 12 decembrie 2008 - 23:53

Inainte de a se dezvalui tot acest scandal cu Permise de la Pitesti, va spun ca erau sute de candidati la sala zilnic. Dupa ce i-a descoperit pe baieti, si dupa ce a fost introdus sistemul electronic de testare, batea vantul, cateva "muste" mai erau pe acolo. Acum am vazut ca iar e puhoi?? Care sa fie explicatia? Pesemne ca s-au instalat mai bine "baietii" si "fabrica de permise" s-a pus din nou in miscare.
Raspunde
Jos Coruptia!!!
de Lucian(Vizitator), sâmbătă, 13 decembrie 2008 - 01:02

Sunt plecat de cativa ani de zile si de curand am dat de permis si l-am luat,consta in 30 de intrebari si 3 greseli examenul dat pe calculator si in alta limba.iar in romania se vaieta lumea ca e greu si ca nu il ia in conditile astea mizere cu fosti securisti comunisti carora le plac numai bani.Ar trebui sa se dea examenul pe calculator ca in europa si sa nu il mai ia toti analfabeti

joi, 11 decembrie 2008

89 de şcoli se dărâmă din cauza birocraţiei româneşti


Probleme La Şcoala Centrală, elevii nu se dau bătuţi

Din 102 şcoli, doar 13 au fost reabilitate în ultimii patru ani


Şcoala Centrală este ameninţată de construirea în apropiere a unei clădiri moderne de birouri


Elevii Şcolii Centrale din Bucureşti continuă să facă presiuni asupra Primăriei Municipiului Bucureşti, pentru că vor să li se repare şcoala. Clădirea de la Grădina Icoanei, care face parte din patrimoniul naţional, ar fi trebuit să fie reabilitată din 2003, dar Primăria Capitalei, care se ocupă de proiect, a tărăgănat licitaţiile de atribuire a lucrărilor.

Zilele acestea, elevii şi profesorii au tras un nou semnal de alarmă, care a rămas fără răspuns, deoarece nici un reprezentant al primăriei nu a fost prezent la întâlnire. Situaţia este cu atât mai gravă, pentru că la nici 20 m de gardul şcolii se va construi un imobil modern de peste 10 etaje. Conform legislaţiei în vigoare, acest lucru este ilegal pentru că „se consideră zonă de protecţie suprafaţa delimitată cu o rază de 100 m în localităţi urbane (...) de jur împrejurul monumentului istoric” (Legea nr. 422/2001, art. 9).

Consiliul elevilor din şcoală va trimite din nou o scrisoare deschisă preşedintelui Traian Băsescu, primarului general, Sorin Oprescu, Primăriei Sectorului 2 şi Consiliului General al Municipiului Bu­cureşti,solicitându-le spri­jinul pentru renovarea şi consolidarea clădirii. De asemenea, va fi trimisă o notă şi către Consiliul Europei, cu privire la situaţia clădirii în care funcţionează Şcoala Centrală. Elevii se gândesc să apeleze şi la UNESCO, astfel încât clădirea să intre în patrimoniul protejat al organizaţiei internaţionale.

Lucrările la şcolile BEI – îngheţate în licitaţii

Situaţia de la Şcoala Centrală nu este singulară. Alte 89 de şcoli incluse în programul de reabilitare al Primăriei Capitalei, derulat cu Banca Europeană de Investiţii, întâmpină aceleaşi probleme. Chiar dacă s-au organizat licitaţii, lucrările nu au fost atribuite. Doar elevii, profesorii şi părinţii din 13 şcoli bucureştene se pot bucura că lucrările au fost finalizate. Împrumutul de 112 milioane de euro de la BEI s-a dovedit a fi inutil, pentru că angajaţii primăriei nu reuşesc să demareze lucrările. Care sunt unităţile în care se lucrează în prezent sau care este stadiul investiţiilor sunt mistere în Primăria Capitalei.

Cert este că înainte de începerea anului şcolar, primarul Sorin Oprescu promitea că, până la sfârşitul anului, se vor organiza licitaţii pentru toate şcolile din programul BEI.

Sfârşitul anului 2008 se transformă în începutul anului 2009, astăzi reprezentanţii primăriei spun că toate şcolile vor intra în reparaţii cel târziu la mijlocul lunii februarie.

SURSA: Gandul.info

Postat de atentie!!!!!!!!!!!!! la 11.12.2008 22:25

dati in judecata statul ca va pune viata in pericol si la protectia copilului ca nu va asigura standarde minime de invatare legea 84 a inv si legea 272/2004 a auzit cineva de ea?? bai copii destepti va lasati manipulati de profesori la primar faceti greva in fata sau abandonati scoala
Postat de logan,sandero=0 !!!! la 12.12.2008 03:07

loganul si caricatura aia de sandero sunt cele mai inutile si mai imputite masini produse in anul 2008. niste bude pe roti care sunt sicrie sigure. vai de prostii care le cumpara. n-au minte nici cit o gaina. primii loganisti s-au pacalit pentru ca au crezut in francezi,dar in ziua de astazi sa-ti cumperi cu mina tadricul gen cutie de conserve care cere bani si care scirtiie din toate incheieturile si mai ales la pretul ala full,este cea mai mare im.becilitate! nu mai vorbesc de serviceurile logan si de "meseriasii" care se "ocupa" de masina ta si de piesele foarte scumpe. si daca loganul este atit de performant,de ce pretul de vinzare ca si sh la o masina de doi ani si cu 50.000 km la bord este de pina la 4800euro? ca cei care cer mai mult inseamna ca nu vor sa le vinda! in marea majoritate a loganistilor care-si pun pe geamuri afise,nici nu mai indraznesc sa mai puna pretul. scriu doar negociabil!!!! oare din cauza ca-i asa de buna masina incit o dau cu 20.000 de euro
Postat de Catalin la 12.12.2008 03:08

aceasta taxa este aberanta si protejeaza numai interesele importatorilor de masini. faptul ca doreste sa protejeze productia interna este praf in ochi. locuiesc in germania si va pot spune ca opel un gigant auto a inchis o fabrica la bochum si a concediat 6500 de angajati, va pot spune ca mercedes benz si-a trimis mii de muncitori in concediu prelungit de craciun. astea probleme si de ce nu face si germania la fel impunand o taxa. de ce? pentru ca este aberanta si contravine legislatiei europene. in primul rand protejeaza interesele de grup eliminand concurenta iar in al doilea rand limiteaza dreptul oamenilor de a-si cumpara o masina pe piata libera, noua sau second hand. problema din industria auto este generalizata iar faptul ca tariceanu vrea sa protejeze dacia este o aberatie. tot ce vrea e sa isi protejeze afacerea(dar si a prietenilor) in conditiile crizei. daca dacia isi face probleme atunci sa incerce sa vina cu avantaje oferite de produs(imbunatatiri, un nou look, motor mai economic, etc) nu sa isi creeze un avantaj artificial care pur si simplu limiteaza drepturile cumparatorilor. si va mai dau un exemplu de ce bani se fac in industria auto din romania. stiti ce preturi eu piesele de schimb in germania? de trei ori mai mici ca la noi. cine zice ca masinile de aici sunt harburi nu stie ce vorbeste. o masina de trei mii de euro in germania are motor euro trei sau chiar euro 4 si credeti-ma ca aici oamenii fac reviziile la timp chiar si dupa expirarea garantiei. masinile sunt bune. va dau exemplu de masini din 93 care se pt cumpara cu o mie de euro dar care au tuv(itp varianta germana). daca ai tuv in germania ai siguranta ca masina e buna nu e ca la noi pe spaga. siti ce inseamna oferte in germania pentru cumpararea unei masini? o avans, 0 dobanda plus revizii gratuite, cam asta inseamna capitalismul nu legi prin care se manipuleaza piata. in mod normal din cauza crizei ar fi trebuit noi ca si clienti sa avem de castigat. sa ni se ofere preturi mai bune, dotari mai bune, garantii extinse. prin legea asta credeti ca vor mai exista? pai nu ca nu mai au nevoie. a avut grija guvernul sa le dea clienti deci cumparati masini noi si umpleti contul celor precum tariceanu care nu au chef sa lase din pret ci prefera sa dea o astfel de lege

Am scăpat de carnea cu dioxină. S-a mâncat!


Autorităţile române raportează că doar o mică parte din cele 130 de tone de carne contaminată intrată în ţară a fost recuperată, în vreme ce restul cantităţii probabil că a fost consumată.

Toată carnea de porc din Irlanda produsă în perioada 1 septembrie-6 decembrie, precum şi produsele care conţin peste 20% carne şi grăsime de porc din Irlanda trebuie retrase de pe piaţă şi distruse în condiţii de siguranţă, a declarat preşedintele ANSVSA, Radu Roatiş. „În şedinţa prelungită de ieri (miercuri-n.r.), în baza unui schimb de opinii şi în temeiul informării de către EFSA - European Food Safety Authority -, adică Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentelor, şi în baza informaţiilor oferite de Irlanda s-a stabilit redactarea unui material care a fost transmis de către Comisia Europenă la nivelul tuturor statelor membre şi el face referire la următoarele lucruri.

Carnea de porc din Irlanda produsă între 1 septembrie şi 6 decembrie va trebui retrasă de pe piaţă şi distrusă în condiţii de siguranţă.

De asemenea, produsele alimentare compuse, cum ar fi pizza, sandwichuri, sosurile din carne, ca şi produsele din carne care conţin carne de porc şi grăsimi provenite din Irlanda într-o pondere totală de până la 20% pot fi excluse de la retragerea de pe piaţă. Atât produsele compuse, cât şi produsele din carne care conţin carne de porc şi grăsime din Irlanda într-o pondere totală mai mare de 20% trebuie retrase de pe piaţă şi sechestrate“, a declarat Radu Roatiş.

Comisia Europeană este cea care atenţionează ţările membre asupra unui eventual pericol, statele neavând controlul asupra schimburilor comerciale efectuate între firme din ţările membre întrucât nu există vamă. În România, carnea contaminată din Irlanda a intrat prin intermediari belgieni, unguri, polonezi, autorităţile din ţara noastră neputând astfel verifica statul de origine a cărnii.

Reprezentanţii Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare au anunţat miercuri că peste 130 de tone de carne de porc contaminată cu dioxină au intrat în România în ultimele trei luni. Inspectorii sanitar-veterinari au descoperit că cele 133 de tone de carne provenite din Irlanda au ajuns în magazinele specializate din 27 de judeţe. În ultimele zile s-a constatat că 40 de tone de carne de porc au ajuns la Cluj, 70 de tone în judeţele Prahova, Vâlcea şi Bucureşti, şi încă 20 de tone într-un depozit central din Bucureşti. Deocamdată, doar câteva tone de carne din Irlanda au fost recuperate, restul cărnii bănuindu-se că a fost deja consumată de populaţie. Inspectorii sanitar-veterinari spun că populaţia nu este expusă vreunui risc, dar menţin decizia de a distruge toată carnea de porc din Irlanda care mai poate fi găsită.

Pentru a fi evitată o astfel de situaţie, producătorii români de carne de porc cer ca în magazine să fie afişată ţara din care provine carnea, astfel încât consumatorul să ştie ce cumpără, a declarat joi, pentru NewsIn, directorul executiv al Patronatului Român al Cărnii de Porc, Stanca Tudor. „Sunt ţări cum este Grecia, unde se afişează ţara de provenienţă. De doi ani cerem şi noi acest lucru, dar am fost refuzaţi pe motiv că e discriminare“, a spus reprezentanta patronatului.

4 comentarii
1 antiMonique 11-Dec-2008 22:07
corect
un titlu mai tare decit un banc!
raspunde

2 SCORPIO 12-Dec-2008 06:08
OF!!!!!!
Bine c-am scapat de grija!
Da` ne zice si noua cineva cum dreacu a intrat dioxina asta-n carne?
raspunde

3 ioan_plischi 12-Dec-2008 06:14
ea singura?
...
raspunde

4 Monique-Françoise 12-Dec-2008 08:36
Mi se pare o problema artificial creata,
acum in pragul Craciunului, cand tot taranul roman taie un porc, una dintre multele diversiuni cu care suntem bombardati mereu.
Orice am face, noi romanii le stam unora ca un ghimpe in ochi.

Poliţiştii şpăgari din Argeş au strâns averi uluitoare


Zeci de imobile, 22 de maşini şi aproape 600.000 de euro au fost puse sub sechestru asigurator de procurorii anticorupţie care au instrumentat dosarul „Mafiei permiselor auto obţinute fraudulos în Argeş”.

Imobilele sechestrate sunt în judeţul Argeş: 16 terenuri, 13 apartamente, nouă vile şi patru spaţii comerciale.

„Campionul” sechestrelor imobiliare este adjunctul şefului Serviciului Permise şi Înmatriculări Argeş, Vasile Voinea, cu patru apartamente în oraşul Piteşti, trei terenuri şi două vile. Procurorii au descoperit că mai multe imobile ale familiei erau trecute în proprietatea fiicei comisarului şef, Andra Voinea, studentă şi fotomodel.

Vasile Voinea are însă probleme şi într-un alt dosar, după ce procurorii i-au găsit acasă, la percheziţie, un pistol Walther tip P22, calibrul 22, şi mai multe cartuşe. Ofiţerul a prezentat permisul de port-armă, dar nu a putut explica de ce are cartuşe de alt calibru, decât pistolul Walther.

Conturi cu sute de mii de euro şi maşini de lux

Fostul şef al Permiselor Argeş conduce în topul sumelor de bani sechestraţi - 454.805 de euro, găsiţi acasă la percheziţie, şi a căror provenienţă nu a putut fi dovedită. Locul doi în topul banilor sechestraţi îl ocupă subcomisarul Daniel Zidaru, care are indisponibilizaţi 61.650 de euro.

Unul dintre intermediarii candidaţi-poliţisti, Constantin Dumitrescu, conduce în topul maşinilor de lux sechestrate: un BMW seria 5, Audi A4, Alfa Romeo şi Volkswagen. Preotului Laurenţiu Floroiu i-au fost sechestraţi 34.000 de lei, găsiţi la percheziţie, iar provenienţa acestor bani nu a fost stabilită.

Spovedania preotului la DNA

Potrivit datelor din anchetă, procurorii au folosit pentru destructurarea cuibului poliţiştilor şpăgari, un investigator cu identitate reală, subcomisarul Eugen Cătălin Chirilă, care avea funcţia de şef al Poliţiei din comuna Bascov. Altor şase investigatori sub acoperire li s-au făcut acte, cu mandat judecătoresc, şi au fost trimişi să-şi procure fraudulos, permise auto din Piteşti.

În faţa dovezilor, înregistrări audio-video şi telefonice, majoritatea inculpaţilor au recunoscut şi au colaborat cu procurorii. Preotul Laurenţiu Floroiu a făcut destănuiri complete la DNA. Lui i s-au alăturat adminstratorii unor şcoli de şoferi - Constantin Tinca şi Ion Ciripan şi câţiva intermediari pentru care procurorii au cerut reducerea pedepselor.

Poliţistii implicaţi în acest dosar au negat acuzaţiile şi nu au colaborat cu procurorii. Singurul ofiţer care a recunoscut faptele de care este acuzat a fost comisarul Mihai Crăciun, şeful Biroului Examinări. Crăciun a fost cercetat în libertate.

Candidaţii erau denumiţi „trandafiri”

Institutul pentru Tehnologii Avansate din cadrul SRI a expertizat 52 de telefoane folosite de inculpaţi. Pentru a se feri de eventualele interceptări, ofiţerii şi intermediarii foloseau mai multe telefoane şi schimbau des cartelele. Ionuţ Bălan, angajat la Serviciul Permise, avea nu mai puţin de nouă telefoane mobile. Nici preotul Floroiu nu statea mai rău la capitolul tehnologie, el având cinci telefoane şi alte trei cartele.

Comisarul-şef Gheorghe Vlăsceanu avea şapte telefoane, iar subcomisarul Daniel Zidaru „doar” patru telefoane. „Trebuie să schimbi domiciliul pentru un trandafir“, „am şi eu doi tradanfiri pentru un permis“, „mă pregătesc să pun o plantă în ghiveci“ spuneau la telefon cei implicaţi în draudarea examenelor auto referindu-se la candidaţi. Banii erau denumiţi în majoritatea cazurilor „caşcavalul”.

„Sunt C. Cab, azi la sapă merge Grancea Vasile. A săpat câte 20 metri de fiecare dată (20 de puncte la sală – n.r.). Vă rog luaţi în consideraţie, să traiţi!” - este unul dintre mesajele primite de la un candidat de către comisarul şef Gheorghe Vlăsceanu.

SURSA:Adevarul.ro


12 Dec 2008, 08:58
Anita
Toti cei implicati sa fie judecati.
Dar cei care au dat mita si au luat carnetele prin schimbare de domiciliu in Arges , nu se fac vinovati in fata legii. Apartamentele, vilele, masinile de lux, sutele de mii de euro , etc., au fost furnizate de cei care au dat mita. De ei nu se pomeneste nimic. De ce? Nu au vina?. Sa iei carnetul de conducere in aceeasi zi, la mai multe categorii prin frauda, nu se considera infractiune?. Sau daca esti primar si ai sustinere printr-un trust de media , nu poti fi atins de lege!!. Vrem raspunsuri ferme si corecte la ceste intrebari.
raspunde la comentariu 12 Dec 2008, 07:21
TITI
poate vine DNA-ul si la BOTOSANI
UNDE PLUTONERUL ORHEI TOADERE A FACUT AVERE CIT TIMP A LUCRAT LA EXAMINARI AUTO!
raspunde la comentariu 12 Dec 2008, 01:48
m.gabi
Cred ca ar fi imperios necesare controale
la absolut toate aceste "fabrici de carnete de cond.auto" !Mafia s-a infiltrat in toate aceste...Ar fi necesare,asa cum s-a facut odata in Romania,acele containare(cum sa le numesc?) in care se pot depune reclamatii impotriva spagii si nu numai ! In iubita mea PATRIE este imposibil sa tye adresezi oricarei institutii si sa nu se astepte spaga,ori sa nu-ti vorbeasca de parca ai cere ceva ce se afla in proprietatea personala a functionarilor publici.Daca cineva ma contrazice,sa-mi dea si un exemplu de o astfel de functionar,iareu voi mergre personal sa ma conving!Birocratia si lipsa de onestitate...
comentariu complet |raspunde la comentariu
Cred ca ar fi imperios necesare controale
la absolut toate aceste "fabrici de carnete de cond.auto" !Mafia s-a infiltrat in toate aceste...Ar fi necesare,asa cum s-a facut odata in Romania,acele containare(cum sa le numesc?) in care se pot depune reclamatii impotriva spagii si nu numai ! In iubita mea PATRIE este imposibil sa tye adresezi oricarei institutii si sa nu se astepte spaga,ori sa nu-ti vorbeasca de parca ai cere ceva ce se afla in proprietatea personala a functionarilor publici.Daca cineva ma contrazice,sa-mi dea si un exemplu de o astfel de functionar,iareu voi mergre personal sa ma conving!Birocratia si lipsa de onestitate este in floare,de asemenea educatia cea mai elementara!Imi pare fff rau,m-as fi asteptat sa se schimbe ceva,dar nu,cred ca totul a devenit cu mult mai grav,este o plaga nationala.DOMNILOR GUVERNANTI;DEZRADACINATI ODATA ACEASTA MAFIE!!!Multumesc ziarului "A" pt a-mi fi oferit posibilitatea de a ma exprima!Va doresc numai bine si "La multi ani!"m.g.
comentariu pe scurt | raspunde la comentariu 12 Dec 2008, 01:01
dorelin cioroca
intrebare pt, Ministrul de Interne
De ce nu sunt arestati la aceasta ora acesti mafioti??????
USA ,Florida
raspunde la comentariu 12 Dec 2008, 01:08
Sunt
Sunt arestati!
Sunt arestati, si sunt trimisi in judecata! Vor lua mult si bine!

Taxa auto, ultima golanie a Guvernului


Dupa ce s-a vazut cu sacii de voturi in caruta, atatia cati au fost ei, actualul guvern a comis o ultima ticalosie, de adio.

Triplarea taxei auto, peste noapte, pentru masinile second hand este o lovitura sub centura data multor romani in prag de Sarbatori.

Atunci cand, pentru a nu renunta cu totul la acest venit bugetar consistent aflat sub tunurile Comsiei Europene, Executivul a decis sa ia bani cu atat mai multi cu cat masina e mai noua, efectele erau previzibile.

Era firesc sa ne trezim cu o explozie a inmatricularilor de masini vechi, devenite de doua ori mai tentate: si mai ieftine, si taxate mai putin. Dupa cum fireasca era si scaderea vanzarilor de masini noi.

Criza financiara, si ea previzibila pentru profesionisti, a transformat aceste efecte intr-un adevarat dezastru pentru producatorul autohton de automobile. Dacia gafaie, isi trimite oamenii in somaj tehnic iar, pe unii dintre acestia chiar ii disponibilizeaza.

Cand decizia a fost luata la Palatul Victoria, toate acestea au fost ignorate sau asumate? In primul caz vorbim de crasa incompetenta, in cel de-al doilea de iresponsabilitate si cinism.

Dupa ce Dacia a intrat in picaj, guvernul a descoperit ca ceva trebuie facut. Initial s-a vorbit despre suspendarea taxei pe o anumita perioada. Visteria e insa goala, iar bugetul, si asa deficitar, nu-si permite sa piarda o asemenea sursa grasa. Si-atunci executivul a intors din nou taxa. Masinile vechi vor fi taxate cu mult mai mult, de trei ori mai mult.

Hotararea a fost luata peste noapte, cu aplicabilitate aproape imediata lovindu-i in plin pe oamenii care-si cumparasera masini la mana a doua, pe care, incepand cu 15 decembrie, nu le mai pot inmatricula decat daca platesc noul cuantum, in multe cazuri mai mare decat chiar valoarea autoturismului.

Ultimele zile inainte de aplicarea noilor prevederi au transformat RAR intr-un loc al marilor disperari si marilor spagi. Pentru a fi luati peste rand si a mai prinde astfel prevederile vechi, oamenii au dat mita chiar si 300 de euro.

Iar culmea incompetentei a fost atinsa de Guvernul Tariceanu prin "omisiunile" cu care actul normativ a plecat spre Monitorul Oficial. Data de 15 decembrie, de la care urmau sa intre in vigoare noile prevederi legislative nu era mentionata, motiv pentru care, triplarea taxei a intrat in vigoare in momentul publicarii in Monitorul Oficial, respectiv 9 decembrie.

Zi in care, romanii care se ingramadeau la ghiseu sa-si plateasca taxa auto au fost loviti in plin de vestea data de functionari: trebuiau sa scoata de trei ori mai multi bani din buzunar pentru a-si inmatricula masinile.

Haos, proteste in strada, violente urmate de o rectificare la modificare data de urgenta de Guvern si culminand cu blocarea activitatii administratiilor financiare. Simplu: reprezentantii institutiilor statului n-au mai stiut ce trebuie sa incaseze, motiv pentru care au decis sa nu mai incaseze deloc taxa auto, pana nu vor primi precizari.

Principial e, cu siguranta, mai logica o taxa de mediu cu atat mai mare cu cat masina e mai veche si mai poluanta. Cu doua amendamente - cuantumul si momentul intrarii in vigoare.

Noile reglementari fac ca, in anumite cazuri, taxa sa fie mai costisitoare decat masina insasi, ceea ce este aberant, cu atat mai mult cu cat pe soselele din Romania circula inca multe rable care pot fi vandute si cumparate fara restrictii desi sunt cu mult mai poluante decat orice masina second hand adusa din UE.

In al doilea rand, taxa nu le poate fi impusa peste noapte unor oameni care si-au cumparat deja o masina second hand, mizand pe prevederile vechi, sigurele cunoscute in momentul achizitionarii, si pe care, din cauza aglomeratiei de la RAR, nu au apucat sa o inmatriculeze.

Vorbim de oameni cu venituri mici, unii au facut credite pentru a-si cumpara masina, si nu au de unde sa mai scoata inca o data pe -atat pentru a o si inmatricula. Sunt pagubiti cu bani pentru care au muncit din greu sau pentru care vor munci ani de zile ca sa achite ratele.

Sa nu-i uitam nici pe dealerii auto care traiau din comercializarea masinilor aduse din UE. Ei raman acum cu stocuri in care au investit capital. Pe ei cine-i despagubeste? Romania se dovedeste din nou tara in care orice afacere este oricand in pericol de faliment din cauza legislatiei care se poate schimba brusc si fundamental. Foarte incurajator, mai ales intr-o perioada de criza!

Triplarea taxei nu prea are cum sa tina, fiind doar un tun menit sa aduca niste bani pe ultimele zile ale guvernului. Comisia Europeana a calificat deja drept anticoncurentiala diferenta de taxare dintre masinile vechi si cele noi, dintre cele cumparate din tara si din strainatate.

A existat chiar o procedura de infrigement impotriva Romaniei sub presiunea careia guvernul a facut in vara smecheria cu sucirea taxei. Purtatorul de cuvant al CE a declarat deja ca revenirea la o taxa neconcurentiala nu va fi admisa.

Dar ce-i mai pasa actualului guvern? Doar nu el va raspunde la Bruxelles si nici nu va da el banii inapoi, ci viitorul executiv. Slaba consolare pentru oamenii care stau acum si se uita la masina de-abia cumparata pe care nu o pot folosi din cauza unei golanii legiferate.

Ioana Ene
SURSA: Ziare.com

Ioan din astazi, 22:13

Chicago astazi, 22:13

Pozitie rezervata
Statul traieste din taxe si impozite (fapt divers pentru analfabeti)

Dna Ene ,cum e turcul si pistolul. Daca Dv va pemiteti sa faceti un guvern care incontestabil,a facut ceva pentru amarati GOLAN, este explicabil de ce Dl Toma il face derbedeu pe un P.M. Am sa fiu foarte atent si am sa va aduc mereu aminte ,de golaniile care le va face noul guvern. Repert : Statul traieste din taxe si impozite ,iar in opinia Dv de specialist asta se chiama ,GOLANIE ? Asa de specialist o fi si nopul P.M. ? Rusine Dna Ene.
-1
-1
0

Semnaleaza comentariu nepotrivit!
astazi, 18:27

Toma. astazi, 18:27

titlu

Titlu elocvent pentru golania unui derbedeu motociclist
+30
-3
+33

Semnaleaza comentariu nepotrivit!
Kuku
raspunde:
astazi, 18:39
" Sa incendiem hambarele , sa otravim fintinile " - era strigatul domnitorilor romani la venirea turcilor.

Acelas lucru acum , doar ca fug ai nosti si vin ai nostri , iar hambarele si fintinile sint ale noastre cei care raminen pe loc.
Taxa e O TILHARIE , UN BIR !!!
SINTEM IOBAGI PE MOSIA LOR !!!
Avem dreptul de a munci , si de a ne plati taxele.
PS. Daca nu iesim in strada sa le explicam ca : Nu ne luam copturi de placere , ci pentru ca NU AVEM BANI !!!
7000 DE EURO E O SUMA MARE pentru un muncitor roman.
Sau poate ca asta e o provocare , sa iesim in strada , sa rasturnam guvernul si sa se faca iar alegeri ?
Nu stiu , nu mai pricep nimic , nu pot pricepe atita IM.BE CI.LI TATE din partea guvernantilor.
+23
-3
+26
Semnaleaza comentariu nepotrivit!
Anti-TAXE!
raspunde:
astazi, 19:42
tot vorbim si nu facem nimic

hai sa ne vedem pe 13 decembrie in fata guvernului, sa cantaricenim -"tui, sa-i uram din tot sufletul-Trazni-ar D.zeu, mai facem o revolutie , ceva, pe acolo; gasim noi ce sa facem .. Dar daca nici acum nu facem nimic , ne meritam soarta!
+17
-2
+19
Semnaleaza comentariu nepotrivit!
Antiprostime
raspunde:
astazi, 20:21
Cica romani...

Nu sunteti in stare sa iesiti in strada pentru a cere o tara mai curata fara mafioti, nu sunteti in stare sa iesiti la vot, dar iesiti impotriva unei taxe, ba din contra sa o faca de 5 ori mai mare, doar asa o sa va miste si pe voi ceva...
+16
-1
+17
Semnaleaza comentariu nepotrivit!
stapanul
raspunde:
astazi, 21:18
mucles

bey t.rogloditilor, ai inceput sa faceti gat? mucles! sariti cu banu' ca doar la asta stiti sa va'nghesuiti.
+6
0
+6
Semnaleaza comentariu nepotrivit!
tudncol, Canada
raspunde:
astazi, 20:33
Articol intirziat scris cu ura si in necunostinta de cauza.

Ioana Ene, va recomand un articol din rubrica "business" a ziarului "Globe and Mail" de luni 8 Dec. 2008, analizind industria auto. In citeva vorbe Grupul Renault sta foarte bine printre ceilalti mari, iar Dacia a adus cel mai mare profit in Grupul Renault. Ideia e ca toate sufera, dar Dacia e afectata cel mai putin. De unde info. ca Dacia "gifiie", sau "a intrat in picaj"? Fiti mai serioasa cind atingeti asemenea subiecte sensibile, sau lasati-va de meserie.
-1
-7
+6
Semnaleaza comentariu nepotrivit!
Maxim
raspunde:
astazi, 21:22
Argument??

Cam subtire argumentarea cu un comentariu dintr-un ziar de aiurea. Articolul acela a fost scris de un italian care ridica in slavi masinile microscopice Italian-style precum si masinile super-ieftine ptr proletari. Acolo era mai mult politica, si anume de a presa o data mai mult asupra publicului impotriva masinilor mari "American-style". Este dealtfel ciudata insistenta articolului respectiv (dintr-un ziar canadian) asupra masinilor Renault si Fiat ieftine, ptr. ca in Canada si US nu este nici urma de aceste marci (din fericire):-)
+1
-2
+3
Semnaleaza comentariu nepotrivit!
alin cojocaru
raspunde:
astazi, 20:36
zicea arghezi

singurul lucru ce-i lipseste poporului roman sunt nemtii !!
+10
0
+10
Semnaleaza comentariu nepotrivit!
Neutru
raspunde:
astazi, 22:10
In plus...

In plus, aia pe care i-a avut, si-au luat lumea in cap de atata "oltenisme" si "ceausim" si s-au intors in tara de origine.In schimb v-ati pricopsit cu turci, chinezi si italieni prapaditi (care nu sunt in stare de afaceri la ei,in Italia).
+1
-1
+2
Semnaleaza comentariu nepotrivit!
Cristas
raspunde:
astazi, 21:42
mai baieti, mai cocosi,

stati linistiti. guvernul tariceanu mai are 2-3 saptamani de viata. de Craciun vom avea un alt guvern. care va anula aceasta taxa, care va da marire de salariu de 50% la profesori, la funcionarii publici si la doctori. asa sa ne ajute Dumnezeu. ca doar am votat. sau nu?
+3
-1
+4
Semnaleaza comentariu nepotrivit!
Costas
raspunde:
astazi, 22:10
@Cristas - si daca nu o sa mareasca salariile ?

Cat de pervers poti sa fii !
Pai da , liberalii au acum ceva timp liber si au inceput cu strambele ....
+2
0
+2
Semnaleaza comentariu nepotrivit!
al
spune:
astazi, 18:27
peste tot e la fel

daca cumperi un bmw din uk si il aduci in irlanda taxa pt imatriculare e 10k euros,apoi ai taxa de drum,nct,asigurare,etc
-10
-14
+4

Semnaleaza comentariu nepotrivit!
EIRE
raspunde:
astazi, 18:34
Dintr-un motiv simplu

Irlandezii se iubesc cu englezii ca soarecele cu pisica, dar care este salariul mediu in Irlanda si care este in Romania ?
asa ca lasa vrajeala sau mai stii si pe acolo or fi niste asa-zisi liberali la putere al caror presedinte de partid este si seful Asociatiei Importatorilor de Automobile.
+14
-2
+16
Semnaleaza comentariu nepotrivit!
al
raspunde:
astazi, 18:53
da

pai si care e diferenta?cumpara-ti fiat cinquecento si o sa ai taxe mici.Ideea era ca toate guvernele cu slabe rezultate isi fac rost de bani crescand taxele,nu ii duce capu la nimic altceva.Iar irlanda si uk nu se urasc,am doar doar un exemplu.Tari de *** ca Romania,Irlanda,Grecia,Italia nenorocesc muritorul de rand.Exemplu,in uk inainte de sarbatori guvernul a redus tva-ul cu 2% sa incurajeze consumul,in schimb in irlanda *** au crescu tva-ul cu 0.5%,rezultatul?sute de mii de irish merg la cumparaturi in nord si sparg 500 milioane intr-o luna.Apoi in uk sa dat o pauza de 24 de luni tutor companiilor in gauri mari si persoanelor private care nu mai pot plati rata la casa la banca,pe cand in romania asa ceva?deci 24 de luni perioada de gratie fratilor si tax breaks pt cei care au probleme.La noi stanga sa unit cu dreapta si au format centrul,au crescut taxele de sufoca omul,solutia?revolutie
+13
0
+13
Semnaleaza comentariu nepotrivit!
Cardan baban
raspunde:
astazi, 19:20
@ al - cam pragmatic ..... nu tine aici asa ceva ....

Mai sunt unii chiar din USA care nu numai ca nu cracnesc la taxele din Ro , dar se bucura , ticalosii ...
Si asta doar din multa dragoste pentru Tariceanu...
Tampenie mai mare ca aici , atitudine de iobag care suporta plecat tafnele autoritatilor , dar si un cor de vatafi slugoi....
Ramai acolo...
+6
-1
+7
Semnaleaza comentariu nepotrivit!
UN CETATEAN DE RANG 2 DIN EUROPA
spune:
astazi, 18:31
CITROEN SI DACIA

Francezii de la Renault au marit capacitatea uzinei de la Pitesti la 375.000 de automobile pe an; in conditiile actuale daca vor reusi sa vinda MAXIM 100.000 de automobile sa zica merci, banii din Rusia s-a prabusit, nu mai au valoare, iar India este fieful lui Tatamotors. Citroenul, care se afla pe un teren luat cu japca de la Ministerul Educatiei, apartine lui tariceanu, scriu cu litera mica, pt. ca asa merita si sper sa intre in faliment imediat, din pacate rominii nu au mentalitatea vestica sa boicoteze in masa achizitionarea TUTUROR automobilelor Made sau cu origine din Franta si nici sa iasa in numar de citeva mii pe strada si sa devasteze orice inseamna dealer de Renault,Peugeot, Citroen, dupa modelul grecesc, asa cum poate ar merita acesti mascarici care isi freaca miinile de bucurie, evident si pe termen scurt, la fel ar merita sluga lor, onorabilul ??? tariceanu. Oricum personal nu indemn pe nimeni la acte de vandalism, dar daca as auzi ca in Romania nu s-a mai vindut nici o masina frantuzeasca as fi extrem de ferici. Revenind la sluga francezilor din Romania, adica la tariceanu am o singura intrebare, cum isi permite acest REDISTRIBUIT in parlamentul Romaniei sa isi bata joc de noi si sa ne considere cetateni de rang inferior in Uniunea Europeana. Din aceasta cauza ii doresc lui tariceanu impreuna cu PNL-ul sa aiba soarta, PNT-CD-ului a PNG-ului, PRM-ului si a lui Bratianu-Cartof. (revenire la forma initiala)
+18
-3
+21

Semnaleaza comentariu nepotrivit!
Analistul
raspunde:
astazi, 18:37
Nu puteai d-le

sa fi si matale de un rag(a) mai mare???Comentezi cf. rangului pe care-l ai.
-14
-16
+2
Semnaleaza comentariu nepotrivit!
death to dacia
raspunde:
astazi, 20:03
Dacia jos!!!! la gunoi!!!!

Am spus de mult e o "masina"de ka'kat ,cu ce nerusinare ne obliga sa ne bagam banii in jafu asta de tabla! nu le rusine sa ceara atatia bani pe cosciugul asta??Sper ca aceasta fabrica de la Pitesti sa dispara pt totdeauna,mi se face greata Dacia pe vremea lui ceausescu pe toate drumurile,dacia acum din nou!!! In '1999 am cumparat un break,caruia ii intra apa in rezervor cand il spalam,i-a cazut cotiera,l-am vandut la 6000 km!Orice masina nemteasca la mana a 2 a e mullllttt mai buna decat o dacie nou! Nu mai cumparati dacia!!Nu mai cumparati masini din rahatul de franta!
+8
-3
+11
Semnaleaza comentariu nepotrivit!
UN CETATEAN DE RANG 2 DIN EUROPA
raspunde:
astazi, 20:07
Fiecare comentam

Dupa cum ne duce mintea, dar nu am nimic impotriva pupincuristilor de manechine japcare peneliste, fiecare face ce vrea, eu am ce am cu slugoiul frantujilor, care oricum vor da oameni afara, iar disperatul asta de tariceanu are mentalitate de vataf pe mosia lui tacsu numnarul doi, ala turnator la seco, Amedeo, dar ce vrei de la un asemenea melanj, de grecoaica corcita cu un intelectual de stinga, oricum haideti sa ne uitam miine dimineata si sa ne numaram fiecare plusurile sau minusurile, ce-om avea acolo.
+7
-2
+9
Semnaleaza comentariu nepotrivit!
Io
raspunde:
astazi, 18:48
SABOTATI MASINILE FRANCEZE !

NU MAI CUMPARATI MASINI FRANCEZE !
+12
-3
+15
Semnaleaza comentariu nepotrivit!
didina
raspunde:
astazi, 19:02
ca in Grecia!

exact! chiar nu vad nici o stire despre ce se intampla in Grecia, dar asa ar trebui sa faca si romanii
+15
0
+15
Semnaleaza comentariu nepotrivit!
Boycot la PNL Tariceanu !
raspunde:
astazi, 19:24
Boycot la PNL Tariceanu !

Boycot la PNL Tariceanu !

Boycot la PNL Tariceanu !

Boycot la PNL Tariceanu !
+10
-3
+13
Semnaleaza comentariu nepotrivit!
unbucurestean
spune:
astazi, 18:34
Se mai poate trai

fara masina?
-2
-7
+5

Semnaleaza comentariu nepotrivit!
Analistul
spune:
astazi, 18:34
Nu credeam

m-dam Ene ca face parte din "samsarii" de masini vechi aduse din import.
Trageti tare in PNL ca mai au 1 saptamana de guvernare,dapa care cred ca schimbati registrul si o sa scrieti ca pe vremuri la Scanteia lui Tinu.
-10
-16
+6

Semnaleaza comentariu nepotrivit!
delta
raspunde:
astazi, 18:48
e normal sa scrie asa cum scrie

Tariceanu e golanul care a repus taxa si restul partidelor sunt golanii care nu zic nimic despre aceasta taxa pentru ca va alimenta cu bani viitorul guvern PDL-PSD .
Golania e pe toata linia d-na Ene .
Dupa votare : ei cu ei , noi cu noi .
+10
-3
+13
Semnaleaza comentariu nepotrivit!
Boycot la PNL Tariceanu !
raspunde:
astazi, 19:26
Boycot la PNL Tariceanu !

Boycot la PNL Tariceanu !

Boycot la PNL Tariceanu !

Boycot la PNL Tariceanu !
+8
-2
+10
Semnaleaza comentariu nepotrivit!
green
spune:
astazi, 18:35
taxa de poluare?

aceasta nu este o taxa de poluare. daca ar fi atunci s-ar aplica pentru toate autovehiculele din Romania, anual si in raport cu starea tehnica (verificata la 2-3 ani) a fiecarei masini in parte. In realitate este o taxa discriminatorie fara alt scop decat acela de a proteja interesele anumitor indivizi cu afaceri auto in Romania. Paradoxal, dintr-o taxa de cativa euro (in functia de emisia masinii si nu de vechime sau categorie euro) aplicata anual se pot scoate mai multi bani pentru buget (mediu) decat prin atac la bunul cetatenilor. Asa ar exista sanse ca parcul auto din romania sa intinereasca totusi (macar cu 5-7 ani); in actuala formula, numarul masinilor noi (noute) care vor inlocui pe cele vechi va fi oricum incomparabil mai mic decat schimbarea cu un second hand...deci unde este de fapt protectia mediului? ramanem cu aceleasi dacii, rabe, autobuze pt ca nu ne permitem o taxa simpla, dubla, tripla? oare acolo "sus" mai gandeste cineva pt tara si mediu?
+13
-1
+14

Semnaleaza comentariu nepotrivit!
Adrian I
raspunde:
astazi, 19:31
Discriminare...discriminare si iar....

CORECT !Aici apare discriminarea .De acord cu orice taxa daca intre masinile deja inmatriculate in UE si cele in Romania nu se face discriminare.
De acord cu taxa de mediu anual platita,de mine pentru o masina cu euro 2 1300 cm cubi de 1000 Euro pe an,daca....vecinul Gheorghe cu o dacie 1300 non euro plateste 2000Euro aceeasi taxa(nu sariti am dat doar un exemplu elocvent).
Pana atunci sarim din discriminare in discriminare,bagand bani cu nemiluita in buzunarul producatorilor si importatorilor de masini noi(APIA).Ne-au pus pielea pe bat!.
+8
0
+8
Semnaleaza comentariu nepotrivit!
Paunescu P
spune:
astazi, 18:35
taxa

d-na ene ar face bine sa faca o ancheta sau sa se documenteze cati oameni sunt in situatia de a plati aceasta taxa si cati oameni sunt disponibilizati din industria auto romaneasca. si dupa aceea sa-si dea cu parerea. de asemenea ar face bine sa faca o ancheta si in ceea ce priveste gradul de poluare de pe drumurile publice si mai ales din orase unde esti de multe ori obligat sa-ti tii respiratia. dar cred ca-i cer prea mult. ca sa-i ceri ceva cuiva trebuie sa ai cui ii cere.
-16
-18
+2

Semnaleaza comentariu nepotrivit!
green
raspunde:
astazi, 19:04
oare?

Taxa de poluare nu ar trebui sa aiba o legatura cu firma Dacia (Renault) sau cu disponibilizarile de personal dintr-o companie sau alta. In principiu o taxa de mediu este binevenita. Ea trebuie gandita in detaliu si cu bataie pe ani de zile si nu sa fie aplicata dupa cum bate vantul: discriminatoriu si fraudulos (asa cum se face acum). Nu este corect ca o parte a cetatenilor din Romania sa plateasca pentru a tine pe altii in slujba. Tot asa cum nu este normal ca o parte din cetatenii tarii sa plateasca costuri scazute la utilitati pentru anumite orase privilegiate etc. Nimeni nu poate obliga ce produse trebuiesc cumparate (aceasta facea parte din perioada de dinainte de...). Firma Dacia (Renault) sa faca bine sa vina cu produse de calitate (cum a inceput de altfel) si sa faca fata concurentei asa cum si alte firme care produc in Romania o fac. Daca produsele sunt de calitate, de ce le este teama si au nevoie de subventii si protectionism mascat?

Aprecierea pe care doriti sa o facem adica cati trebuie sa plateasca vs cati sunt disponibilizati daca (desi nu cred ca este echitabil sa intam in asa ceva) ... nu este corecta. Daca taxa ar fi normala in mod sigur situatia s-ar rasturna intr-o asemenea masura incat s-ar transforma din argument in contrargument. (revenire la forma initiala)
+9
0
+9
Semnaleaza comentariu nepotrivit!
Cristache
raspunde:
astazi, 21:38
DOMNULE VERDE,

apreciez faptul ca scrii romaneste. adica scrii gramatical. inseamna ca esti un om citit. disponibil catre orice domeniu de activitate bine platit. nedumerirea mea este cum poate un om citit, un intelectual, sa cumpere o masina sh?
-1
-1
0
Semnaleaza comentariu nepotrivit!
Lulache
raspunde:
astazi, 19:29
Am inteles ca daca se plateste taxa , se purifica aerul in jurul tau INSTANT !!!

Da !
Mai ales ca respectivul domn Paunescu P , care scrie asa convins , a platit nu una ci 10 taxe de poluare , convins de necesitate si lovit de o atitudine civica mareata .
+7
0
+7
Semnaleaza comentariu nepotrivit!
UN CETATEAN DE RANG 2 DIN EUROPA
raspunde:
astazi, 20:14
daca ati fi citit mai sus

Unde spuneam ca francezii au supradimensionat fabrica de la Colibasi-Pitesti la 375.000 de masini si acum vor vinde maxim 100.000, ati fi realizar ca datul oamenilor afara din uzinele Reanault - Dacia, se datoreaza crizei si nu masinilor second -hand, francezii astia cu grandomania lor nu au nici cea mai mica idee de marketing sau previziune economica, oricum oamenii care munceau pentru diferenta de 275.000 de masini vor fi dati afara, evident din cauza imbecilitatzzii frantujilor.
+6
0
+6
Semnaleaza comentariu nepotrivit!
green
raspunde:
astazi, 20:43
corect, dar...

Trebuie insa sa tinem cont ca este simplu problema firmei respective. O taxa de mediu nu are nici o legatura cu performantele unei firme si nici macar cu economia in general. Nu are legatura de asemenea nici cu partidul x, y, z (cred ca la ora actuala mare diferenta intre x, y, z nu este - din pacate(?!)). Nu are rost sa amestecam aceste subiecte pentru ca exista riscul sa pierdem ideea principala si vom adauga exact pe cartea celor care sustin aceasta aberatie (care nu aduce bine nici mediului, nici cetatenilor care vor sa cumpere o masina mai buna, si paradoxal nici macar firmelor de tipul dacia (renault). Legea in sine trebuie regandita in asa fel incat sa fie cu adevarat pentru mediu si pentru tara asap: a jongla in sume simple, duble, triple, formule coeficienti pur si simplu nu este suficient si va fi o solutie perpetuu de moment.
+2
0
+2
Semnaleaza comentariu nepotrivit!
mai romane mai
spune:
astazi, 18:44
ce va veni

cei care vor plati taxa netriplata (majorata) vor trebui sa posteze rudele pe la ghiseie la politie pentru ca de nu vor depune dosarul pe 14.12.2008 vor avea o surpriza neplacuta pe 15.12.2008 nu se mai primeste dosarul la inmatriculare.bingooo.....ce vei zice atunci? viv la tari ....
+6
0
+6

Semnaleaza comentariu nepotrivit!
ROMANI TREZITIVA
spune:
astazi, 18:50
citeste si dal mai departe

conform OUG.pina pe 14.12.2008 se pot inmatricula masinile asa ca la politie VA FI vai de iei saraci de ROMANI
+4
0
+4

Semnaleaza comentariu nepotrivit!
CINEVA
raspunde:
astazi, 20:32
BATAIE DE JOC LA ADRESA LEGII

TOVARASUL TARICEANU..CARE SE LAUDA CU RESPECTAREA LEGII...ESTE PRIMUL CARE O INCALCA..PRIN ORDONANTE ABERANTE....DAR,...DUPA CUM SCRIE LA LEGE..ACESTEA TREBUIE RATIFICATE DE PARLAMENT...CA SA FIE VALABILE....RESPECTAREA LEGII IN ROMANIA..ESTE O ABERATIE..SARACA TARA...NU-I MAI SATURA DUMNEZEU..CUM DE II MAI RABDA?.....
+6
0
+6
Semnaleaza comentariu nepotrivit!
dragosp
spune:
astazi, 18:56
ori ignori cu buna stiinta ori nu ai fost in romania in ultimii 2 ani

ultimii 2 ani de zile s-a tras in guvern ca, desi era impotriva regulilor UE, totusi bagase taxa pe importul de masini second hand. Au fost procese si fel de fel de mascari si la insistenta UE au scos legea respectiva, au modificat-o si au transformat-o in ceea ce a fost pina acum. Pt ca asa s-a cerut de la UE. La momentul respectiv au spus astia din Guvern ca e cea mai proasta alegere dar aia e..asta s-a vrut si de la UE si din presiunile din tara..ca vorba aia era toata media pe capul lor.
acum cand modifica legea si, din punctul meu de vedere, o fac in sfarsit normala, sa platesti taxa daca e masina veche, si nu noua (btw am platit taxa in septembrie cind mi-am luat masina noua 2500 ron taxa..aberant..pt masina noua). daca e masna de lux iar e normal sa platesti o taxa..ma rog...nu neaparat normal cat firesc..luxul tocmai aia presupune, exclusivism..deci nu pt toata lumea..deci mai mult..
so..madam autoareo..in momentul in care scrii chestii de genul asta parearea mea este ori sa te informezi mai bine ori sa iti intrebi constiinta (in caz ca esti platita sa scrii aiurea) ce mai face ea micuta.

parearea mea e ca nu e o golanie..ci este normalitate. daca e golanie guvernul ce se va instala in 10 zile poate sa o abroge...dar nu o va face pt ca vanzari de la dacia aduceau mult mai multi bani la buget decit taxele pe masinile noi.. (revenire la forma initiala)
-2
-6
+4

Semnaleaza comentariu nepotrivit!
vasile sandu
raspunde:
astazi, 19:44
Pentru DragosP

Parerea ta nu este normala iar tu esti un BOU !.
+3

miercuri, 10 decembrie 2008

Alocaţia pentru copii va creşte cu 2 lei din ianuarie


Alocaţia de stat pentru copii va creşte de la 40 lei la 42 lei începând cu 1 ianuarie 2009, iar alocaţia acordată pentru copiii aflaţi în plasament va fi majorată, de anul viitor, de la 90 lei la 97 lei, odată cu creşterea diferenţiată a venitului minim garantat.

La naşterea copilului, mamele vor primi o alocaţie de 230 lei, faţă de 213 lei cât este în prezent, începând din ianuarie 2009. Alocaţia este acordată pentru primii patru copii născuţi.

Tot din ianuarie 2009 va creşte şi venitul minim garantat, diferenţiat pentru diferite categorii. Astfel, pentru persoanele singure, venitul minim garantat va creşte de la 100 lei la 108 lei, iar pentru familii compuse din două persoane va fi majorat de la 181 lei la 196 lei.

Venitul minim garantat va creşte de asemenea de la 252 lei la 272 lei pentru familii de 3 persoane, de la 314 lei la 339 lei pentru familii de 4 persoane, de la 372 lei la 402 lei pentru familii 5 persoane şi de la 25 lei la 27 lei pentru fiecare altă persoană peste numărul de 5 persoane din familie.

Cuantumul indemnizaţiei lunare şi al bugetului personal complementar lunar pentru persoanele adulte cu handicap va fi majorat de asemenea cu 8% începând cu luna ianuarie 2009.

SURSA: Mediafax.ro

nume autor
10.12.2008 21:47 bataie de joc. nishte nesimtzitzi Nelu Nebunu
10.12.2008 19:36 cresterea e prea mare. cred ca trebuie rectificata la 1 leu, altfel nu vor fi bani pentru functionarea guvernului cum trebuie (adica limuzine a8, deplasari in interes de serviciu prin hawai, mexico, dubai ..., sali de sport, masaj si eventual escorta cu top-modele pentru guvernanti .... ). natie de dobitoci mai sunt si romanii astia, cuporta orice rahat le este servit pe tava.

Mii de concediaţi la Bechtel


Constructorul Autostrăzii Transilvania şi subcontractorii săi vor sista lucrările în ianuarie şi vor da afară peste 5.300 de muncitori.

Lucrările la Autostrada Transilvania se vor opri complet începând cu 11 ianuarie 2009, când Bechtel va da afară 2.311 muncitori din cei aproximativ 2.400 de angajaţi înregistraţi, inclusiv în managementul companiei. Anunţul de disponibilizare în masă a fost trimis, ieri, la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Cluj. „Bechtel va disponibiliza personalul în conformitate cu anexele 1 şi 2, ceea ce înseamnă 1.550 de angajaţi, la care se adaugă alţi 761, începând cu 11 ianuarie 2009“, a precizat directorul AJOFM Cluj, Daniel Don.

Situaţia creată la Autostrada Transilvania este cu atât mai tragică cu cât, în afara celor peste 2.300 de muncitori, îşi vor mai pierde posturile alţi 3.000 de angajaţi ai firmelor cu care compania americană are contracte în derulare. „Estimăm că există în jur de 30 de societăţi care au peste 3.000 de angajaţi ce derulează lucrări în subantrepriză pentru Bechtel“, a spus directorul Daniel Don.

„Cosmetizare“ forţată

Deşi procedurile oficiale au fost încheiate, Bechtel încearcă să „cosmetizeze“ realitatea şi susţine că numărul angajaţilor care vor fi disponibilizaţi „va putea“ ajunge la 2.300, dacă Ministerul Transporturilor nu va achita datoria de 27 de milioane de euro şi 14,5 milioane de lei. „Regretăm că trebuie să luăm această măsură, dar nu putem continua lucrările fără a fi plătiţi şi fără a avea acces liber şi fără obstacole la suprafeţe de teren cu o întindere considerabilă, situate una în continuarea celeilalte“, a declarat Michael Mix, directorul general al Autostrăzii Transilvania, într-un comunicat de presă.

Directorul de comunicare al Bechtel, Bogdan Sgârcitu, a declarat că, începând cu iulie 2008, Bechtel a transmis la adresa Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) trei notificări prin care se solicitau sumele restante pentru plata lucrărilor executate. „Este adevărat că şi altă dată am avut restanţe mai mari decât cele de acum, dar în prezent situaţia este alta. Avem informaţii că bugetul statului este gol şi de la Ministerul Finanţelor nu se va face vreo plată prea curând. Nu există bani, iar trezoreria este goală. Colectarea de bani este la un nivel foarte redus faţă de estimări. Decizia Bechtel de a trece la disponibilizări este una de business şi nu este una punitivă la adresa statului“, a spus Sgârcitu.

Oficialul Bechtel a precizat că şi în cazul în care vor veni banii de la bugetul statului, lucrările nu se vor mai desfăşura într-un ritm susţinut, deoarece nu există fronturi de lucru pentru construcţia autostrăzii, iar exproprierile sunt mult rămase în urmă.

CNADNR: „Cifra vehiculată de Bechtel este una reală“

Şi de cealaltă parte, directorul de proiect din partea CNADNR, Radu Gaşpar, recunoaşte că sunt probleme. „Sunt restanţe în derularea plăţilor, dar decizia Bechtel trebuie analizată. Nu pot confirma că proiectul autostrăzii va fi oprit, dar în schimb pot spune că cifra de 27 de milioane de euro vehiculată de Bechtel este una reală“, a spus Gaşpar.

În cursul acestui an, Bechtel s-a angajat de mai multe ori să finalizeze un prim tronson de autostradă, în lungime de 25 de kilometri, care să aibă rol de centură a municipiului Cluj- Napoca pe direcţia Bucureşti - Oradea. Înţelegerea nu a fost respectată, deşi premierul Călin Popescu-Tăriceanu a dat mai multe asigurări în acest sens.

NEDISCRIMINARE

Şi lucrătorii turci sunt trimişi „la vatră“


Concedierile au lovit şi în angajaţii străini ai Bechtel. Potrivit oficialului Bechtel, Bogdan Sgârcitu, cei circa 200 de lucrători străini, în special turci, vor fi trimişi acasă până la finalul lui ianuarie. Mai mult de 100 au părăsit deja România. În trecut, Bechtel a fost amendat de Inspecţia Muncii cu un miliard de lei vechi din cauza lipsei sau neactualizării permiselor lor de şedere. În plus, nivelul ridicat al salariilor turcilor a declanşat o serie de proteste ale românilor.

SURSA: EVZ.ro


Pe Bechtel cine da afara ?
de Ursul Bruno, miercuri, 10 decembrie 2008 - 23:10
Pe astia ii zburam primii, refaceam intreg proiectul si-l scoteam la licitatie. Mai ales acuma in criza actuala fiecare firma este dornica de lucrari si contracte astfel incat s-ar putea negocia conditii foarte bune pentru realizarea proiectului in cadru si cu sustinere europeana.

pai bine mah ursule
de coxel(Vizitator), joi, 11 decembrie 2008 - 00:38
Lucreaza matale fara bani si cu terenuri impartite la alde becali si altii care au cumparat in nestire cunoscand viitorul traseu al autostrazii si acum vand la preturi mari, bashca o gramada de procese de expropriere care se vor termina [Citeste] deceniul urmator. La astea mai adaugi furturi de tot felul si rezulta ce se vede. E moartaaa !

Raspunde Statul Roman
de Q, miercuri, 10 decembrie 2008 - 23:25
Nu si-a platit datoriile catre firma constructoare prin urmare firma se adapteaza la realitatile financiare. Nu a reziliat contractul - desi este o incalcare a contractului si cred ca ar putea s-o faca. Pe de alta parte garantiile lui Tariceanu [Citeste] nu reprezinta o clauza contractuala, din cate am inteles intelegerea a fost verbala. Asigurarile de tipul asta nu sunt valide si cu alte cuvinte nu fac parte din contract. Nu sunt sigur daca conceptul de equitable estoppel se poate aplica. Ambele parti aveau libertatea de a modifica de comun acord contractul, ceea ce nu au facut deci si-au facut promisiuni gratuite una alteia. Deci visteria statului e goala dar se dau prime la bugetari. Suna ... romaneste.

Raspunde nivelul ridicat al salariilor turcilor ..
de AVO(Vizitator), joi, 11 decembrie 2008 - 00:39
a declansat o serie de proteste ale romanilor. In pustiu cu Bechtel. Romanii in tara lor sunt discriminati, o rusine. Ma intreb cu ce sunt mai buni turcii ca sa fie platiti mai bine decit romanii?? Guvernele romanesti, resp. ministrii [Citeste] care au negociat contraktele cu acesta firma, sunt niste japite de tradatori. Cel mai scump Km de autostrada, nici in Germania nu sunt asa de scumpe construit ca-n Ro.

Raspunde Haida de... !
de civis rumanum sum(Vizitator), joi, 11 decembrie 2008 - 00:59
Daca acesti indivizi tip "business" (n. n. vorba goala) voiau sa construiasca ceva, o faceau. Nu numai ca n-au vrut, dar au si stricat din cate se stie si se vede. Ce datorii ? Au facut ceva pentru a merita [Citeste] rambursul unor eventuale datorii ? 0 KM. Aici miroase altceva. Mai vor si acces nelimitat la "portiuni": au venit oare sa caute aur, sa repare cetati romane, sau sa asfalteze ? Ma degraba au venit sa fure, chemati de fratii lor intru' asta de la guvern. Cat de mult imi placea (si-mi mai place !) povestea cu negutatorul caruia ii era teama sa-si lase averea in curtea hanului, iar uite ca hangiul il sfatuieste sa si-o lase in mijlocul drumului ! Da' uite ca nu mai e drum ! De altfel, nici n-ar fi trebuit sa fie, caci autostrada strica ingrozitor peisajul, polueaza de moarte, samd. Asta-i teapa curata ! I-au tras-o Turcii (vezi manelarii de astazi) lui Tepes, in definitiva...

Raspunde Tipari sau tepari ?
de civis rumanum sum(Vizitator), joi, 11 decembrie 2008 - 01:04
PS: poate sunt ultimul care remarca, insa uitati-va la numele sefului de :proiect" de la CNAetc... : Gaspar devine, prin magia alfabetului, Spagar ! Hopa ! Coincidenta ? Stranie coincidenta, atunci. N-am nimic cu omul, dar el isi bate joc [Citeste] de banul public. Cine mai spera, sa faca tumbe pe autostrada Bechtel pan-o nebuni.

Raspunde sa dea Domnul
de luciano(Vizitator), joi, 11 decembrie 2008 - 01:39
sa dea Domnul sa-si ia catrafusele si sa se care...sa vina o firma europeana(de preferabil nemti)care sa faca treaba ca lumea..pe de alta parte ce d-zeu a facut Tariceanu cu banii???i-a furat?nu pot sa-mi explic ce se intampla acolo...e rusinos [Citeste] si exprima situatia exacta din Romania si din lume..al 3-lea razboi mondial este aproape..tineti-va bine..America va distruge lumea cu foamea care este acolo deja

Raspunde PE TIMP DE CRIZA FACEM AUTOSTRAZI ?!
de BIANCA VOINESCU(Vizitator), joi, 11 decembrie 2008 - 03:28
Numai in Romania se poate ca pe timp de criza sa facem autostrazi. Decizia e buna, chiar daca vine tarziu, se vor putea economisi bani pentru planuri sociale, sanatate, strazi ale oraselor, etc. Inainte de toate prioritatile de baza, dupa aceea autostrazi pentru smecherii cu Ferrari.

Raspunde Continuare in regim de urgenta
de boby(Vizitator), joi, 11 decembrie 2008 - 08:45
Proiectul Autostrazii este de urgenta 0. doar ca dobitocii de ministrii dobre si orban in loc sa urgentaze proiectul l-au orit 2 ani si dupa doi ani au dat bani cu taraita. Ar trebui sa aducem inca 2 - 3 [Citeste] companui pe care la le punem sa lucreze pe celelalte trosoane. In 2 ani am putrea avea avea o autostrada care sa devina coloana vertebrala a economiei Romanesti prin:Transport, turism , retail etc. Doar ca suntem prea prosti ca natie! sa intelegem ca avand aceasta autostrada am putea recupera economic 10 ani fata de Ungaria, Cehia, Polonia, Slovenia sau Croatia. Acolo este cu adevarat prosperitate (chiar si in vreme de criza). Noi de 18 ani ( deupa revolutie) suntem in criza! PS: Eu sunt liberal dar ii i.njur de mama focului pe tampiti

Raspunde Minciunele si gogosele bechtel-iste
de michel(Vizitator), joi, 11 decembrie 2008 - 08:57
Pana mai ieri lucram in aceasta companie Bechtel, compania tuturor' 'posibilitatilor'', unde sau imbogatit firmele turcesti. Toate materialele erau aduse din turcia inclusiv hartia igienica; Iar firmele subcontractoare de prestari servicii toate sunt turcesti. Managementul a facut disponibilizari zinice-pana in [Citeste] 30 de salariati. La ora actuala mai sunt 515 angajati la punctul de lucru Chiribis-Bihor, si 772 angajati la Savadisla. De unde-or mai scoate ca mai sunt 2500 de angajati? Parerea mea e ca presa sa nu mai aplece urechea la ceea ce spun bechtel-istii-ca totii sunt tot o apa si-un pamant.

Raspunde cum urgentam???
de boby(Vizitator), joi, 11 decembrie 2008 - 09:02
problema este ca daca ne apucam de rezilieri si din nou licitacii aprobari ale comisiei europene piedem inca 5 ani pana ne apucam din nou de munca!!!

Adrian Năstase, ultimul tun


Pesediştii din Comisia juridică au găsit o soluţie legislativă prin care blochează din nou ancheta în cazul Adrian Năstase

Legislatura 2004-2008 s-a încheiat miercuri cu o nouă decizie-şoc. Cu şapte voturi pentru şi patru abţineri (3 deputaţi PDL şi unul din PNL), Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a aprobat rapoartele Comisiei juridice care au următoarea concluzie: „Nu sunt elemente pentru a se solicita plenului formularea cererii de urmărire penală a domnului Adrian Năstase“. Practic, prin această concluzie, rapoartele Comisiei juridice au propus nediscutarea în plen a cererii procurorului general şi retrimiterea întregii documentaţii la Parchet. Cu două zile înainte, din declaraţiile date pentru Cotidianul de mai mulţi membri ai Comisiei juridice reieşea că se votase recomandarea ca plenul să respingă cererile de urmărire penală pentru Adrian Năstase.

Ce s-a întâmplat în ultimele 48 de ore este un mister.

Rapoartele comisiei sunt semnate de vicepreşedintele ei, deputatul PSD Florin Iordache, şi contrasemnate de către secretarul comisiei, George Băeşu, tot din PSD, care nu a mai obţinut un nou mandat de deputat. Ceilalţi 18 membri ai comisiei care au participat luni la dezbateri nu au avut timpul fizic să vadă rapoartele, pentru că, după şedinţă, cei mai mulţi dintre ei au părăsit Palatul Parlamentului. Mai mult, conform celor declarate de liderul deputaţilor PDL, Cristian Rădulescu, marţi, când s-a primit la grupurile parlamentare mapa de şedinţă a Biroului Permanent, aceasta nu conţinea documentele Comisiei juridice. „Abia la începerea şedinţei Biroului Permanent, cei prezenţi au primit cele două rapoarte“, ne-a declarat Rădulescu.

În rapoartele Comisiei juridice se menţionează că în referatele DNA trimise de procurorul general la Parlament nu sunt probe valabile, deoarece acestea au fost declarate ca fiind nule de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. În documente se mai menţionează că „dacă comisia ar cere Camerei Deputaţilor să ignore cele două hotărâri judecătoreşti ale instanţei supreme (cele prin care au fost declarate nule probele împotriva lui Adrian Năstase - n.a.), aceasta ar însemna, în egală măsură, că s-ar cere Parlamentului să se situeze deasupra puterii judecătoreşti“.

Autorii rapoartelor nu se limitează la a insera motivaţiile deciziei, ci se lansează şi într-un adevărat rechizitoriu la adresa DNA. „DNA nu a fost legal învestită“; „La data denunţului, Genică Boerică se afla în executarea unei pedepse privative de libertate şi era şantajabil“; „Denunţul a fost dat în faţa unui judecător neidentificat, fără număr de înregistrare“; „Denunţul a fost plimbat prin mai multe dosare“. „Dacă DNA pretinde că este în posesia unor «probe indubitabile», «ori a unor mijloace de probă», acestea nu au putut fi obţinute decât cu încălcarea flagrantă a legii“.

Adrian Năstase a beneficiat de o decizie a Curţii Constituţionale care spunea că şi dosarele în care sunt cercetaţi foştii miniştri şi foşti prim-miniştri au nevoie de un aviz din partea preşedintelui României, nu doar cei în exerciţiu. Astfel, avocaţii fostului premier au invocat nulitatea probelor adunate în perioada în care ancheta s-a făcut fără luarea avizului de la Cotroceni.

În ceea ce priveşte votul din Biroul Permanent, reprezentanţii PSD şi ai PRM au susţinut la unison că „dacă trimiteam cerere lui Kövesi în plen, deveneam judecători“, iar singurul liberal care a putut fi contactat, Horia Uioreanu, ne-a spus că a fost la o ţigară şi nu ştie care au fost argumentele colegilor săi. În ceea ce-i priveşte pe pedelişti, Ioan Oltean ne-a menţionat că „a fost o decizie pripită, noi ne-am abţinut pentru că nu am avut timp să studiem documentele“. „Nu putem şti dacă demersul Comisiei juridice este corect sau nu. Personal, cred că era mai bine ca dosarele să fi ajuns în plen.“

SURSA: Adevarul.ro

1 rxctps 11-Dec-2008 07:18
Normal!
Cand iti pui ciracii in functii,asat obtii!Pentru ca Daniel Morar,Kovesi si restul aflatorilor in treaba au fost parasutati acolo pe motive doar de Macovei stiute.Si este si noprmal.Pentru ca daca,printr-o minune,ar ajunge in astfel de posturi oameni competenti si cu coloana vertebrala,ar fi cam rau.Astfel de oameni nu raspund la comenzi si nu inchid ochii la manariile nimanui.Nici macar ale "sefului"(&friends).Si se trezeste maine poimaine "sefu"(&friends)cu ditamai dosarul si nu mai stie pe unde sa scoata camasa.
raspunde

2 Kor 11-Dec-2008 07:59
vorba conului Iancu...
rxctps (11-Dec-2008 07:18)
Normal!
Cand iti pui ciracii in functii,asat obtii!Pentru ca Daniel Morar,Kovesi si restul aflatorilor in
... amice, esti idiot! N-are nici Morar nici Kovesi nici o legatura cu ce face si desface Comisia juridica a Camerei.

Interceptările telefonice ale poliţiştilor şpăgari


Mafia permiselor auto obţinute fraudulos în Argeş era alimentată cu mii de euro, dar şi cu miei, brânză şi pastramă. Datele din dosarul poliţiştilor şpăgari din Argeş scot la iveală că mulţi aspiranţi la obţinerea permisului de conducere abia ştiau alfabetul.

Ancheta privind obţinerea frauduloasă a peste 3.000 de permise auto în Argeş a dus la trimiterea în judecată a 28 de persoane.

Printre aceştia se numără şeful de la Permise Auto Argeş, comisarul-şef Gheorghe Vlăsceanu, dar şi adjunctul său, comisarul-şef Vasile Voinea. Acuzaţi de luare de mită, cei doi ofiţeri superiori luau, conform DNA, şpăgi de ordinul miilor de euro pentru a facilita obţinerea unui permis de conducere.

Se mulţumeau uneori şi cu un miel, pastramă sau o bucată de brânză. Candidaţilor li se dădeau chestionarele de la „sală“ bifate corect, iar la traseu - fie nu mai erau chemaţi, fie conduceau câţiva metri şi obţineau permisul auto.

Cei care voiau carnet de conducere şi pentru motociclete erau ţinuţi în şa de către examinator.

Carnet pe carne fragedă

Comisarul-şef Gheorghe Vlăsceanu prefera „negocierile“ mai mult prin sms. Neguţ Gheorghe, care intermedia obţinerea permiselor auto, i-a trimis un sms lui Vlăsceanu: „Şefu’, ce s-a întâmplat cu ăla de astăzi, că n-a luat sala“.

Vlăsceanu îi explică telefonic: „De prost. Spune-i, de prost. De prost. Să nu mai vii cu… animale aiurea“. Neguţ însă îi cere înapoi şpaga lui Vlăsceanu. Iniţial, comisarul-şef îi transmite că-i înapoiază banii, însă, după alte replici, îi spune „te duci, împrumuţi şi vii mai târziu (…) te duci şi rezolvi problema tu. Şi nu mai vii cu aşa ceva aici“.

Într-o altă convorbire telefonică, Vlăsceanu este rugat de Neguţ să-l „aranjeze“ pe nepotul său.

„Mi-ar trebui nişte materie primă“, “bă, de aia fragedă… vreau din aia crudă, două kile de roşii, două de castraveţi, un kil de căpşuni şi unu de cireşe“, îi transmite Vlăsceanu.

Mielul, brânza şi pastrama

Un alt intermediar i-a trimis sms comisarului Vlăsceanu pentru a şti ce doreşte „şefu’“.

„Şefu’, să-mi spuneţi sâmbătă ce să vă aduc, vă mulţumesc, să trăiţi“. A doua zi după ce a obţinut permisul auto, intermediarul a revenit cu un sms la comisarul Gheorghe Vlăsceanu: „Şefu’, să trăiţi, v-am adus miel şi pastramă, să-mi spuneţi dacă mai doriţi ceva“.

Dictarea comisarului Vasile Voinea

Adjunctul de la Permise Auto Argeş, comisarul Vasile Voinea, modifica câte două răspunsuri când constata că unii candidaţi rezolvau perfect grila la examenul teoretic. „Ia să mai băgăm una aici din top“, spunea Voinea, astfel încât să nu intervină bănuieli la un eventual control.

De asemenea, comisarul Voinea i-a indicat investigatorului sub acoperie cum să completeze corect întrebările: „E «A»!“, „Atât!“, „Mai repede!“, „Aşa, «B»! Eu îţi zic! Pune acolo!“. Întrucât investigatorul s-a prefăcut că greşeşte, aşa cum rezultă din imaginile video, acesta l-a lovit în cap, admonestându-l: „Ce ţi-am spus eu! Bagă-ţi minţile în cap! Ori eşti nebun la cap!“.

1.600 de euro - pentru ţigani

Voinea, supărat că un intermediar de-al său îi aducea candidaţi de etnie rromă, l-a sunat pe acesta: „Ţiganii tăi şi cu şase clase, noi am mai discutat ceva, nu? Ţi-aduci aminte. Nu am spus noi că îmi aduci normal, nu de ăsta?“. Voinea îi pune în vedere „deci, aici fără unu, şapte (n.n. - 1.700 de euro) nici nu vii! Nici nu vii! Da, ca să ştii!“, după care intermediarul a afirmat „îl sun (n.n. - referire la candidatul de etnie rromă care făcea obiectul discuţiei)“.

După numai câteva minute, intermediarul revine: „Şefu’, am vorbit cu băiatul meu (n.n. - referire la candidatul respectiv) şi dă unu, şase (n.n. - 1.600 de euro) că nu a ştiut, şi ştiţi cum e cu ăştia“. Voinea acceptă suma, spunând „bine, ho, ho! Să aduci caşcavalul, dar nu mai face chestii de ăstea, că iar mă superi, să ştii!“.

Nu ne certăm. Îţi fac câţi vrei. Poate să fie cel mai frumos român din lumea asta! Brad Pitt, dacă vine şi nu ştie să citească, nu ţi-l fac! Nu contează că e ţigan sau ăla! Dacă ştie să scrie, i l-am făcut!
Vasile Voinea
adjunct Permise Auto Argeş

„4.500 de euro, şi nu mai stai la traseu“

Unul dintre intermediari în „fabrica de permise auto“, Eduard Dumitrescu, i-a prezentat unui investigator sub acoperire preţul pentru un permis de şofer profesionist: „Patru mii cinci sute! Nu te mai costă nimic, frate! A, B, C, E, intri-n sală.

Îţi faci punctele ce le-am discutat, nu mai stai nici la traseu, a doua zi vii să-ţi iei permisul“. „Numără-mi şi caşcavalu’, mi l-ai adus? Duc dosarul, frate-meu, caşcavalul la om (referire la Vasile Voinea) şi vineri dimineaţă eşti la examen“, mai spunea Dumitrescu în discuţia avută cu investigatorul sub acoperire.

Dumitrescu susţine că le-ar fi dat poliţiştilor din Argeş „două sute de mii de euro de căciulă, părerea mea, pe-o lună!“

Preotul din Vedea: „Să nu mănânci vreo literă că vede că eşti analfabet“

Unul dintre „combinatorii“ de seamă pentru obţinerea frauduloasă a permiselor de conducere era preotul din comuna Vedea (Argeş).

Preotul Laurenţiu Floroiu a fost interceptat în timp ce discuta cu investigatorul sub acoperire Cristinel Feraru, pe care-l asigura că-i va facilita obţinerea permisului de conducere: „A, B, C, D şi E înţelegi? Examen, tot, tot, tot, adică tu să pleci cu permisul în mână, cu toate alea, cu băgat dosare, cu toate, că peste tot se sare la cap, deci ca să ştii despre ce e vorba, peste tot se sare la cap să plăteşti...“.

Floroiu i-a pretins lui Feraru bani pentru obţinerea permisului: „Deci, în totalitate, ca tu să ai permisul în mână cu toate gradele, cum ai spus tu, te costă 4.000 de euro, fără banii ăştia nu am ce să-ţi fac (...) e grabă maximă, totală, pentru că e cam pe ultima sută de metri“.

Răspunsurile la „chestionarul cu poze“

Preotul i-a explicat lui Feraru cum chestionarele de la examenul teoretic pentru permis au însemnate răspunsurile corecte: „Chestionaru’ care citeşti după el, cu poze... vezi un punct în dreptu’ la ăla! Pac! Tu aici!... Vezi un punct la «B»! Pac, aici! La trei. Eu ţi-am arătat cum vin punctele, în faţa cui, care e bună! Să fii atent la copiat, dacă e vorba de copiat! Dacă nu, mai e o altă variantă, să‑ţi arate pe degete! Un deget «A-u», două degete «B-u», trei degete «C-u»...“.

De asemenea slujitorul Domnului i-a învăţat pe doi candidaţi analfabeţi ce să scrie la rubrica instructorului auto cu care ar fi făcut orele de condus: „Tinca, T...I...N...C...A, Constantin... De fiecare dată scrii de cinci ori cuvântu’, să nu mănânci vreo literă, că dacă ai mâncat vreo literă, vede că eşti analfabet...“.

SURSA: Adevarul.ro

11 Dec 2008, 08:31
participant la trafic
mascarada asta...
...pentru ca mascarada e daca nu sa lasa si cu anularea permiselor obtinute fraudulos, il va atinge si pe "Piedone" ca si el a obtinut o groaza de categorii intro singura zi?
raspunde la comentariu 11 Dec 2008, 08:28
participant la trafic
toata mascarada asta....
...,ca mascarada e , se va lasa si cu anularea permiselor obtinute fraudulos, inclusiv ale lui "Piedone"?Cine raspunde???
raspunde la comentariu 11 Dec 2008, 07:43
petruta
ras!
M-am spart de ras! Matei (15 luni) inca nu are astfel de manifestari. Probabil ca urmeaza.
raspunde la comentariu 11 Dec 2008, 07:42
petruta
ras!
M-am spart de ras! Matei (15 luni) inca nu are astfel de manifestari. Probabil ca urmeaza.
raspunde la comentariu 11 Dec 2008, 07:25
Deea
si noi...
Asa e de simpatic fi-miu cum si-o admira si se tot uita la ea in baie! Cel mai dragut a fost cand i-am pus spumant in baie si a inceput copilu' sa planga ca nu o mai vedea! o fi zis ca i-a papat-o clabucul! Altfel, ca un adevarat barbat, sta tavalit pe canapea la TV si, intr-o manuta tine telecomanda si in cealalta...iuhuuuu...pe coana Putzi!
raspunde la comentariu 11 Dec 2008, 07:20
Diana
re:
Incerc sa mi-l imaginez ...cum o bate...cum o intinde

Sper ca nu te superi pe mine. Ma distreaza doar modul in care ai descris problema voastra. Poate ajung sa citesc sfaturile, acum ca am si eu fecior.

Inca nu imi revin... imi amintesc ce ai scris si ma umfla rasul....
raspunde la comentariu 11 Dec 2008, 07:18
livia
"Intermediarii erau interlopi,talhari sau criminali de drept comun?
Cine este Neguţ Gheorghe,?Cum a ajuns el sa fie cooaptat in haita de politisti infractori?Va pun aceasta intrebare pentru ca in decurs de 6 ani de zile un interpol iesean,locotenent al coordonenilor si ruda prin alianta cu acestia,un anume B.emil,individ urmarit de interpol pentru fapte penale in Italia era in mare "pretenie"cu unumiti politisti ai sectiei a V-cea de politie Iasi.Impreuna cu acestia B.E si fiul sau isi organizasera o retea de minori pe care-i folosea la racolat fetite pentru trimis la "munca"in Italia si pentru distribuirea drogurilor.Afacerile se faceau la scarile de bloc,intr-o...
comentariu complet |raspunde la comentariu
"Intermediarii erau interlopi,talhari sau criminali de drept comun?
Cine este Neguţ Gheorghe,?Cum a ajuns el sa fie cooaptat in haita de politisti infractori?Va pun aceasta intrebare pentru ca in decurs de 6 ani de zile un interpol iesean,locotenent al coordonenilor si ruda prin alianta cu acestia,un anume B.emil,individ urmarit de interpol pentru fapte penale in Italia era in mare "pretenie"cu unumiti politisti ai sectiei a V-cea de politie Iasi.Impreuna cu acestia B.E si fiul sau isi organizasera o retea de minori pe care-i folosea la racolat fetite pentru trimis la "munca"in Italia si pentru distribuirea drogurilor.Afacerile se faceau la scarile de bloc,intr-o mizerie si harmalae de nedescris,se ajungea foarte usor la batai ,violente si expresii obscene,astfel incat oamenii sa fie ingroziti de ei si sa se ascunda in case de frica lor.Daca cineva risca sa ceara "politiei" impunerea respectarii legii ,ajungea sa fie casapit ,teorizat si batjocorit de minorii "angajati" ai lui B.E.In ceea ce privesc permisele de conducere false,dar si pasapoarte false acestea erau intermendiate prin aceasta organizatie penala in care erau coaptati si procurori(dovada dosarul penal nr.2868/p/2007 inca musamalizat in parchetul de pe langa judecatoria Iasi),insasi feciorul lui B.E incearca cu un pasaport fals sa plece "in excursie"in Anglia,numai ca intentia lui este dejucata la granita.In acest moment o parte din politistii complici au iesit la pensie si traiesc linistiti pe banii contribuabililor ca rasplata ca au tolerat si sustinut infractori extrem de periculosi cu tentacule pana in Italia.locul lor este luiat de alti politisti ,tineri, care au invata lectia faradeelgii de la predecesorii lor, ramasi nepedepsiti.

De acea fapta politistilor spagari din Arges nu este una oarecare cu un grad mediu de pericol penal ci este una extrem de grava cu atentate la viata oamenilor care participa la traficul rutier in tara.condamanrea lor ar trebui sa fie pentru tentativa la crima.
comentariu pe scurt | raspunde la comentariu 11 Dec 2008, 07:07
delia
mor de ras
Doamne cat am ras..ce frumos povestiti voi cum o rasuceste pe deget si isi pune jucarii pe ea Asta a fost cel putin mortala. Rad ca-l vad si eu pe Luca cum trage de ea zici ca-i prastie. Mai si rade. Deocamdata nu o vede..ca are burta mare, dar tot o ia pe pipaite. Ce m-o astepta si pe mine...
raspunde la comentariu 11 Dec 2008, 06:28
Alina
raspuns
Andrei s-a jucat cu ea la greu, a tras-o, a lungit-o, a rasucit-o pe deget pana s-a plictisit de ea si a mai uitat. Nu l-am bagat in seama si s-a lasat singur de sport.
Mai nou i-a zis tasu-mare ca daca bea suc ( natural de fructe) ii creste putza si acum imi cere sa-i dau mereu .Bea si zice, mami vezi, creste putza
raspunde la comentariu 11 Dec 2008, 06:01
indiggo
Intrebare
Baieteii vostri se joaca cu putulica? Cat de des? Eu nu mai stiu ce sa fac, cum sa-l dezvat, de vreo doua luni trage de ea de mama focului, dimineata, seara, in timpul zilei, isi da singur jos pantalonii, trage de ea, o "bate", o intinde, pune jucarii pe ea... se ascunde ca sa nu-l vedem ce face. Nu mai stiu ce sa fac, am incercat sa-i explic ca nu-i bine, ca nu-i frumos, ca-l vede Doamne-Doamne, ca il vede Mos Nicolae, Mos Craciun etc. Degeaba, i-am spus frumos, l-am certat, l-am plesnit peste fundic, l-am amenintat, l-am ignorat etc. Voi ce faceti? Cum i-ati dezvatat? Cat timp dureaza "faza" asta?
raspunde la comentariu