Blog de stiri. Rau si bun in Romania ori despre romani.

duminică, 14 decembrie 2008

Cocoana, soferul ucigas, eliberat din arest pentru ca a omorat "doar" un om


Adrian Cocoana, soferul timisorean care a ucis un barbat pe trotuar, a fost eliberat din arest si va fi judecat in libertate.

Decizia a fost luata sambata de Tribunalul Dolj, care a admis cererea avocatilor de revocare a arestarii preventive. Aceeasi cerere fusese respinsa joi de Judecatoria Craiova.

In document, se cerea eliberarea din arest a timisoreanului pe motiv ca acesta nu prezinta un pericol public deoarece a omorat un singur om.

Adrian Cocoana a fost arestat preventiv pe 21 august, dupa ce Ferrariul pe care il conducea a scapat de sub control si a urcat pe trotuar. Acolo, a omorat un barbat si a ranit grav o femeie.

Soferul a fost trimis in judecata pentru ucidere din culpa, vatamare corporala grava si pentru infractiuni privind circulatia pe drumurile publice.

Dosarul in care Cocoana este acuzat de ucidere din culpa a fost stramutat de la Judecatoria Timis la Judecatoria Craiova, la solicitarea acuzatului, care a spus instantei ca una din partile civile in proces, Cristina Rohnean, este sora vicepresedintei Tribunalului Timis, Claudia Rohnean.

In august, Adrian Cocoana, de 32 de ani, l-a accidentat mortal pe trotuar pe Lucian Reja, un tanar de 28 de ani, care se plimba cu prietena de mana pe un bulevard din centrul Timisoarei.

Martorii sustin ca Cocoana, aflat la volanul unui Ferrari, a depasit un taxi pe contrasens, iar apoi a pierdut controlul volanului. Cocoana a fugit de la locul accidentului, fiind ulterior arestat. In prezent, avocatii lui Adrian Cocoana vor sa puna vina pentru producerea accidentului in carca taximetristului.


Avocatul familiei tanarului timisorean omorat pe trotuar de o masina Ferrari va sesiza CSM si DNA

Avocatul familiei tanarului accidentat mortal pe un trotuar din Timisoara, in luna august, de catre soferul unui autoturism Ferrari, a anuntat ca va sesiza CSM si DNA dupa ce Tribunalul Dolj a decis ca autorul accidentului, Adrian Cocoana, sa fie judecat in stare de libertate.

"E un eveniment care se poate intampla doar la Tribunalul Dolj. Recursul pentru punerea in libertate trebuia sa se judece luni. Justitia doljeana nu are nici o legatura cu dreptatea. Acesti magistrati au incalcat legea si voi sesiza CSM si DNA", a declarat avocatul familiei Reja, Florin Kovacs, adaugand ca este o premiera ca o persoana care este in arest preventiv sa fie prezentata instantei, pentru recurs, in weekend.

Declaratia vine dupa ce sambata, magistratii Tribunalului Dolj au decis ca Adrian Iosif Cocoana sa fie judecat in stare de libertate, cu interdictia de a parasi orasul de domiciliu. Cocoana a fost eliberat din penitenciar tot sambata.

Mama baiatului ucis, Lucian Reja, a declarat ca se simte jignita de decizia Tribunalului Dolj. "Nu mai am cuvinte. Tot ceea ce s-a intamplat este ilegal. Este o totala lipsa de respect fata de presa (...) Avocatul va face o reclamatie la DNA, pentru ca nu aveau voie sa judece cauza in weekend", a declarat si mama baiatului, Aurelia Gramescu.

SURSA: Ziare.com

klaus astazi, 14:22

Pozitie rezervata
justitie de Romania...

..."se cerea eliberarea din arest a timisoreanului pe motiv ca acesta nu prezinta un pericol public deoarece a omorat un singur om"...
Dar de nevasta lui Paunescu ati mai auzit ceva?
Ca ea a omorat mai multi.
+3
0
+3

Semnaleaza comentariu nepotrivit!
PHONIX
raspunde:
astazi, 15:27

Daca tanarul pe care la omorat ar fi fost chiar copilul judecatorului lar fi pus si atunci in libertate?
Dintrun soc iti revii dupa 2-3 ore dar el sa prezentat a doua zi la politie probabil ca probele de alcolemie erau deja fara efect.Lege proasta care favorizeaza infractorul faptul ca trebuie sa te prezinti la politie in timp de 24 de ore.
+3
0
+3
Semnaleaza comentariu nepotrivit!
Mortul e de vina..
spune:
astazi, 13:19
Banii fac Justitia in Romania!

Acest netrebnic lipsit de responsabilitate, care beat mort a fugit de la locul accidentului si s-a predat abia dupa 24 ore, cind tstul de alcolemie nu mai reflecata starea s ain momentul accidentului,
Acest individ care tinea teoria legilor fizicii ,
Acest UGIGAS este eliberat PE BANII TATALUI SAU .

iar tinarul care a murit probabil este vinovat ca era acolo unde nu trebuia s afie : IN CALEA UNUI NEMERNIC LAS!

jalnica justitie..
+17
0
+17

Semnaleaza comentariu nepotrivit!
justitiarul din timisoara
raspunde:
astazi, 14:14
moarte

cu atat mai bine ca este in libertate.cat de curand isi va gasi si el sfarsitul.mama lui de criminal.
+3
-1
+4
Semnaleaza comentariu nepotrivit!
satuldecretini
spune:
astazi, 13:22
De pe zoso.ro

Nu a protestat nimeni cand l-au eliberat pe Cocoană sau cand nevasta lui Păunescu a omorat un om si a scapat. Protesteaza cineva pentru că mancăm dioxină pe paine? Nu. Pentru că nu te arde la buzunar. Poti sa mori, dar nu te arde la buzunar.

Cand protestează romanul?
Cand il arde la buzunar. Se inăspresc legile pentru taximetristi, adică au nevoie de mai multe acte si de masini mai bune si mai curate? Grevă! Vrem salarii mai mari? Grevă! Se triplează taxa auto pentru vechituri? Grevă!

Au murit niste oameni ucisi de nevasta unui senator? Eh, ce să-i faci, asta e viata. Ce putem face noi?

Eu ce ce am gresit?
Exist. Se pare că asta e vina mea. Bun, sunt pe drumul dintre două localităti, si ies amatorii de rable si blochează soseaua. De ce? De ce *** mă-tii imi blochezi mie drumul? Mergi in pidza mă-tii si protestează la Bucuresti, blochează Guvernul, blochează Cotroceniul, blochează sediul Citroen sau vila lui Tăriceanu, nu drumul meu, că eu nu sunt de vină cu nimic! Pe mine mă doare in pulă de tine si de protestul tău, eu am masină!

Nu nene, mintea romanului *** asta ii spune să facă. Ies si blochez pe altii care isi văd de ale lor. Eu nu imi pot inmatricula masina? Nici tu nu poti ajunge unde vrei, futu-ti mortii mă-tii, că si tu esti de vină că Tăriceanu a mărit taxta! Asa, stai aici si uită-te la mine! Ai masina, nu? Uite că nu iti foloseste la nimic! Că nu vreau eu!

Ah, păi stai frătie, că pană la Bucuresti e cale lungă. Stii cat costă benzina? Atunci mergi in mă-ta la senatorul tău si plange-te! Unul din voi trebuie să aibă o urmă de creier incat să fie in stare să afle cine e ăla si să ii ceară să facă ceva sau să ii ia mortii la pulă! Dar nu bloca drumurile! (revenire la forma initiala)
+15
-1
+16

Semnaleaza comentariu nepotrivit!
klaus
astazi, 14:27

perfect de acord cu fondul...

dar forma...(chiar daca e "copy-paste")
+1
0
+1
Semnaleaza comentariu nepotrivit!
noname
raspunde:
astazi, 15:24
de acord si eu!

Auzi la ei, ne cheama sa iesim in strada, bishnitzarii de mashini second-hand!Pentru mancare si caldura, nu iese nimeni sa demonstreze!
+2
0
+2
Semnaleaza comentariu nepotrivit!
alin.N
spune:
astazi, 13:24
greu de suportat...

e strigator la cer ....pt o gaina furata ,primesti 5 ani,pt neplata unei pensii alimentare ,2 ani si lista e lunga.....pt *** unui om ce poti primi? libertatea!!!!! pai hai sa omoram la drumul mare ca nu se intampla nimic;ce-ar fii sa incepem cu procurorii,judecatorii,coruptii din guvern,etc; voi ce spuneti dragi ROMANI?
+16
-1
+17

Semnaleaza comentariu nepotrivit!
Q
raspunde:
astazi, 16:05
..esti cu pluta...

E judecat in libertate. Asta nu inseamna ca va mai fi liber multa vreme. Dupa ce isi ia sentinta isi va ispasi si pedeapsa. Judecata (care tie iti e cam tulbure) isi are rolul ei, ca altfel am avea cateva inchisori de lux unde ar trai oemenii liberi; iar restul ar fi inchisi afara.
0
0
0
Semnaleaza comentariu nepotrivit!
DD-BY
spune:
astazi, 13:32

Nu trebuie sà ne mai mire nimic,doar suntem in Romània.Dacà Cocoana sau Tzatza Doamna,nu stiu cum il chiamà,il omora pe bietul om càlcat de un Trabant sunt ferm convins cà acum era intre gratii,dar cind conduci si omori un om cu un Ferarii sà avem rezon,e altà chestiune:avem Ferarii,avem afaceri murdare care aduc bani grei,putem cumpara orice in Romania.Silà schi scirbà in ascha Tzarà.
+8
-1
+9

Semnaleaza comentariu nepotrivit!
astazi, 15:28

Antonescu astazi, 15:28

ROMANIA

Ca printe al acestui baiat as face in felul urmator. L-as da in judecata la UE (nu stiu daca se poate) sau as juca la fel de dur. Doar cocoana asta e tot om, are tot 2 picioare. Din pentru dinte ochi pentru ochi. In tara unde justitia nu face nimic, faci tu, mai ales cand iti pierzi copilu care mergea pe trotuar cu iubita lui. Nu doar pe cocoana l-as aranja ci si pe acei avocati care stau toata ziua si cauta tampenii ca sa scoata basma curata un criminal. Sa nu va mire daca cocoana va patii la fel, Dumnezeu nu bate cu bata. Rushine cocoana, rushine avocatilor si justitiei romane.
+3
-1
+4

Semnaleaza comentariu nepotrivit!
Antonescu
astazi, 15:29

inca ceva

stau si ma gandesc ca poate taximetristul va face puscarie, atunci ce mai zicem? Aveti grija cum mergeti pe strada, poate ajungeti in tribunale nevinovati. Inca o data RUSINE
+4
0
+4
Semnaleaza comentariu nepotrivit!
Q
spune:
astazi, 15:57
Codul rutier..

Prezentarea la politie in maxim 24 ore se permite in cazul accidentelor in urma carora au survenit numai pagume materiale.
Legea spune clar ca in cazul in care accidentul a avut ca urmari vatamarea persoanelor, cei implicati in accident nu au voie sa paraseasca locul infractiunii fara permisiunea agentului constatator (Politia) si nici sa nu consume bauturi alcoolice sau substante interzise de codul rutier.
Codul rutier nu e chiar asa prost facut (pe langa alte legi). Punerea in practica a lui lasa de dorit.

Niciun comentariu: